@pnea1973 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 19 λεπτά πριν, QuantumWanderer είπε Dolphin Design, 27000 προς επιδότησης, 24000 με επιδότηση. Αν το καινούργιο είναι στην ίδια τιμή τότε φυσικά πας στο καινούργιο. Αν εχει πχ 5000 διαφορά τότε πας στο παλιό!!!
QuantumWanderer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 5 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε Αν το καινούργιο είναι στην ίδια τιμή τότε φυσικά πας στο καινούργιο. Αν εχει πχ 5000 διαφορά τότε πας στο παλιό!!! Σωστά, απλά πιστεύω ότι κανείς δεν ξέρει τί θα γίνει τιμολογιακά με το καινούριο, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο πωλήσεων. Μέχρι να δει κανείς τί θα γίνει, θα έχει εξαντληθεί το στοκ του παλιού. 1
QuantumWanderer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Σκεφτόμουν, πάντως, ότι βάσει του εσωτερικού ανταγωνισμού, δύσκολα θα παίξει το Dolphin facelift στα 27000 ευρώ (προ επιδότησης), όπως η τωρινή προσφορά του παλιού, γιατί είναι πολύ μικρή η διαφορά από το 45ρι Dolphin Surf, ενώ αυτό είναι 60ρι. Χαλάει λίγο την εσωτερική ισορροπία πωλήσεων. Από την άλλη, αν ανοίξουμε λίγο την οπτική μας στον ευρύ ανταγωνισμό, μέσα στο 2026 ανεβαίνει ο ανταγωνισμός, και έρχονται από αρκετούς κατασκευαστές ηλεκτρικές λύσεις που αναμένεται να μπουν δυνατά στον ανταγωνισμό. Η BYD θα δεχτεί πιέσεις, έτσι κι αλλιώς, που τώρα δεν δέχεται. Μπορεί μια διέξοδος διαχείρισης της κατάστασης να είναι η παραπάνω έκπτωση της γκάμας της κάτω των 30000 ευρώ. 1
manolis940 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Στις 20/9/2025 στις 10:35 ΜΜ, @pnea1973 είπε Αν το καινούργιο είναι στην ίδια τιμή τότε φυσικά πας στο καινούργιο. Αν εχει πχ 5000 διαφορά τότε πας στο παλιό!!! Όπως σε κάθε αυτοκίνητο με την έλευση του νέου θα εξαφανιστεί το παλιό απ' τις αντιπροσωπείες. Σε αυτό το διάστημα μπορεί και το παλιό να έχει μια. Πάντως στο dolhin παραμένει τεράστιο μειονέκτημα η ταχύτητα φόρτισης του ακόμη και στα 110KW που φαίνεται στο ev database το revision του. Τώρα που ανέβηκα με καράβι πάνω Αθήνα και ταξίδεψα σε διάφορα μέρη δεν είναι ότι συνάντησα κάποιο πρόβλημα ίσα ίσα που την ώρα που μου έδειξε ότι είναι φορτισμένο το αυτοκίνητο ήμουν σε φάση "πωωωω τώρα ποιος πάει να το βγάλει", ακόμη δεν ήπια τον καφέ μου. Ωστόσο το πιθηκάκι στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου θα ήθελε να νιώθει την ασφάλεια ότι μπορεί να φορτίσει μέσα σε λίγα λεπτά στο 100% και όχι σε 40. Θα ήθελα επίσης στο AC να έχω 22KW οπότε αν κάτσω να φάω κάπου με AC φορτιστή θα έχω την επιλογή να πάω σε πιο οικονομική φόρτιση σε περίπτωση που είμαι πολύ χαμηλα σε SoC. Αν και θα περίμενα σε μία νεότερη Version να βελτιωθεί κάτι τέτοιο ωστόσο πάλι σε αυτή την τιμή αγοράζεις το αμάξι με κλειστά μάτια. 2
haHa Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, manolis940 είπε Θα ήθελα επίσης στο AC να έχω 22KW οπότε αν κάτσω να φάω κάπου με AC φορτιστή θα έχω την επιλογή να πάω σε πιο οικονομική φόρτιση σε περίπτωση που είμαι πολύ χαμηλα σε SoC. Ελαχιστα αυτοκινητα εχουν 22kW σε AC. Ανεβαζει αισθητα το κοστος και το βαρος. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου από haHa 3
Red_Bear Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Ερώτηση στους έχοντες BYD: μπορεις να ορισεις μεχρι ποιό σημειο θα φορτίσει η μπαταρια σου (πχ 80%) από τον φορτιστή, απο το software του αυτοκινητου, από την εφαρμογή του κινητου ή και από τα τρία ?
manolis940 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, Red_Bear είπε Ερώτηση στους έχοντες BYD: μπορεις να ορισεις μεχρι ποιό σημειο θα φορτίσει η μπαταρια σου (πχ 80%) από τον φορτιστή, απο το software του αυτοκινητου, από την εφαρμογή του κινητου ή και από τα τρία ? Το έψαχνα προχθές και δεν το βρήκα με σκοπό να μην φορτίσω πάνω από 40% για να μπω στο πλοίο. Μέσα στο schedule το μόνο που βρήκα είναι ορίσεις συγκεκριμένες ώρες, οπότε ξεκίνησα να κάνω μαθηματικά βάση της ταχύτητας φόρτισης μου. Κάνοντας και ένα γρήγορο search στο Internet το μόνο που είδα κάπου είναι ότι σε επερχόμενο update θα δοθεί η δυνατότητα παρόλα αυτά το έλεγε ένας random χρήστης στο reddit χωρίς πηγές. Κάτοχος Dolphin 1
@pnea1973 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Red_Bear είπε Ερώτηση στους έχοντες BYD: μπορεις να ορισεις μεχρι ποιό σημειο θα φορτίσει η μπαταρια σου (πχ 80%) από τον φορτιστή, απο το software του αυτοκινητου, από την εφαρμογή του κινητου ή και από τα τρία ? Οχι. Μπορείς να ορίσεις μόνο χρόνο. Και στα 3. Οπότε έμμεσα μπορείς.. !!!! Seal. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου από @pnea1973 1
sattack Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Τουλάχιστον μπορείς από το κινητό να βλέπεις πόσο έχει φορτίσει και να το σταματήσεις μονος σου από το κινητό? 2
chek2fire Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου ειστε σίγουροι οτι το αυτοκίνητο δεν εχει οριο φορτισης σαν ρύθμιση? μου φενετε πολυ παράξενο να μην εχει
doctorkostis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 1 hour ago, sattack said: Τουλάχιστον μπορείς από το κινητό να βλέπεις πόσο έχει φορτίσει και να το σταματήσεις μονος σου από το κινητό? Ναι. Αρκεί να έχει έστω υποτυπώδες σήμα εκεί που είναι παρκαρισμένο. 2
@pnea1973 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, chek2fire είπε ειστε σίγουροι οτι το αυτοκίνητο δεν εχει οριο φορτισης σαν ρύθμιση? μου φενετε πολυ παράξενο να μην εχει Αυτο έχει σαν επιλογή από την εφαρμογή.. Παρόμοιο είναι και του οχήματος. Απλά εκεί έχει και άλλη μια επιλογή όπου του ορίζεις ποτέ θέλει να φύγεις και ανάλογα ξεκινάει μόνο του την φορτιση και κανονίζει κλιματισμό κλπ
Red_Bear Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ να μην εχουν κανει κατι τόσο απλό κ χρήσιμο 2
dtk-386 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, manolis940 είπε Κάτοχος Dolphin 3 ώρες πριν, @pnea1973 είπε Seal. απίστευτο, συνομιλεί ένα δελφίνι με μία φώκια.... 9
chek2fire Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, Red_Bear είπε ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ να μην εχουν κανει κατι τόσο απλό κ χρήσιμο η μονη εξηγηση ειναι να θεωρουν τις μπαταριες τους τοσο αξιοπιστες που μπορεις να τις φορτιζεις παντα 100% 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα