Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, πρόκειται να τοποθετήσω ένα ενεργειακό τζακι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με την είσοδο του αέρα. Από τη μια πλευρά εκεί όπου θα τοποθετηθεί είναι κολώνα ενώ ο άλλος τοίχος είναι του διαδρομου της πολυκατοικίας. Θα μπορούσα να τρυπήσω από αυτήν την πλευρά και να βάλω κάτω χαμηλά μια περσιδα; Το έχετε συναντήσει ξανά; Σας ευχαριστώ. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giannistsouk92 είπε

Καλησπέρα, πρόκειται να τοποθετήσω ένα ενεργειακό τζακι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με την είσοδο του αέρα. Από τη μια πλευρά εκεί όπου θα τοποθετηθεί είναι κολώνα ενώ ο άλλος τοίχος είναι του διαδρομου της πολυκατοικίας. Θα μπορούσα να τρυπήσω από αυτήν την πλευρά και να βάλω κάτω χαμηλά μια περσιδα; Το έχετε συναντήσει ξανά; Σας ευχαριστώ. 

Η καμινάδα απο που θα βγει?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, giannistsouk92 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση. Καμινάδα υπάρχει από το παλιό τζάκι το οποίο και γκρεμίσαμε.

Αρα δεν μπορει με καποιον τρόπο να παρεις απο εκει που βγαινει η καμιναδα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, citiz είπε

Δεν μπορείς να αλλάξεις θέση στο τζάκι;

Όχι δυστυχώς δεν αλλάζει η θέση του. Είναι σε συγκεκριμένη γωνία στο σαλόνι και δεν υπάρχει άλλη θέση όπου θα μπορούσε να μπει.

1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Αρα δεν μπορει με καποιον τρόπο να παρεις απο εκει που βγαινει η καμιναδα;

Έχω διαβάσει ότι έτσι δεν θα είναι λειτουργικό το τζάκι. Ίσως θα μπορούσα να προχωρήσω με τη λύση της εσωτερικής τρύπας που βλέπει στο διάδρομο;

47 λεπτά πριν, Gatilaras είπε

Το μονο μην κανεις το λαθος και ακουσεις κανεναν μαστορα οτι εαν βγαλεις την εισοδο αερα επανω θα δουλευει.

Επομένως τι μπορώ να κάνω; Αυτό που σκέφτομαι για την είσοδο του αέρα εσωτερικά από την πολυκατοικία;

Δημοσ.

δεν ξερω να σε βοηθήσω αλλα θα σου πω επειδη εχουν οι  γονεις μου ενεργειακο με εισοδο αερα απέξω  , εναν μικρο θορυβο τον κανει (οχι φασαρια αλλα ακούγεται )  οταν δουλευει , ισως δυσανασχετήσει αυτο τους γείτονες 

Δημοσ.

Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο ένας αεραγωγός που καταλήγει σε κοινόχρηστο χώρο δεν θα μεταφέρει ομιλίες/θορύβους από το σπίτι προς τον διάδρομο, κατά τις ώρες μη λειτουργίας του τζακιού (για την περίπτωση που απασχολεί κάποιο τέτοιο θέμα ιδιωτικότητας)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, giannistsouk92 είπε

Έχω διαβάσει ότι έτσι δεν θα είναι λειτουργικό το τζάκι. Ίσως θα μπορούσα να προχωρήσω με τη λύση της εσωτερικής τρύπας που βλέπει στο διάδρομο;

που το διάβασες αυτό ?

εννοείται οτι δε θα παίρνει αέρα απο την καμινάδα αλλά θα είναι σωλήνας που θα βγαίνει έξω απο την καμινάδα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, korakios είπε

που το διάβασες αυτό ?

εννοείται οτι δε θα παίρνει αέρα απο την καμινάδα αλλά θα είναι σωλήνας που θα βγαίνει έξω απο την καμινάδα

Εμενα παντως που παιρνει αερα απο σωληνα που βγαινει στην ταρατσα(τελευταιος οροφος),συμβατικο τζακι βεβαια,θελει το παραθυρο ελαχιστα ανοιχτο για να μην καπνιζει.

Δημοσ.

Εξωτερικό τοίχο σε κάποια πλευρά του τζακιού δεν υπάρχει;; 

Αν υπάρχει κάνεις εκεί την τρύπα χαμηλά και την πας στο τζάκι με κανάλι που μπορείς να το κλείσεις Με γυψοσανίδα να μην φαίνεται.

Δημοσ.
Στις 17/4/2023 στις 6:19 ΜΜ, giannistsouk92 είπε

Το τζάκι σου θέλει δύο εισόδους και μια έξοδο.

Η μία είσοδος θα φέρνει νωπό αέρα από το περιβάλλον ώστε να αναπληρώνει το οξυγόνο από την καύση και να μην υπάρχει υποπίεση στο σπίτι που θα σου φέρνει καπνό όταν ανοίγεις την εστία.

Η δεύτερη είσοδος θα είναι από το σπίτι και θα χρησιμοποιηθεί στη φυσική κυκλοφορία του αέρα που τελικά θα ζεσταίνει το σπίτι ( και θα εξέρχεται από πάνω ψηλά).

Υπάρχουν και τζάκια βεβιασμένης ροής όπου ο αέρας απέξω ζεσταίνεται μέσω κατασκευής διπλού τοιχώματος γύρω από την εστία. Εκεί δεν έχεις φυσική ροή οπότε υπάρχουν μια είσοδος και μια έξοδος.

Τέλος υπάρχουν και οι κασέτες όπου πάλι θέλουμε είσοδο απέξω και μετά γίνεται βεβιασμένη κυκλοφορία με τα ενσωματωμένα βεντιλατερ.

Σε κάθε περίπτωση, η είσοδος αέρα απέξω είναι επιβεβλημένη αλλιώς θα πρέπει να έχεις από αλλού είσοδο ( πχ παράθυρο).

Δημοσ.
Στις 17/4/2023 στις 4:19 ΜΜ, giannistsouk92 είπε

Επιτρέπεται να ανοίξεις τρύπα στον τοίχο του διαδρόμου;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, chios είπε

Εξωτερικό τοίχο σε κάποια πλευρά του τζακιού δεν υπάρχει;; 

Αν υπάρχει κάνεις εκεί την τρύπα χαμηλά και την πας στο τζάκι με κανάλι που μπορείς να το κλείσεις Με γυψοσανίδα να μην φαίνεται.

Ο εξωτερικός τοίχος είναι κολώνα και δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να τρυπήσω εκεί. Από όσα έχω διαβάσει πιστεύω ότι δεν επιτρέπεται. 

27 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Επιτρέπεται να ανοίξεις τρύπα στον τοίχο του διαδρόμου;

Αυτό ψάχνω κι εγώ να μάθω..ο τζακας που μου το έφερε μου το πρότεινε ως εναλλακτική αλλά δεν με έπεισε για το αν είναι επιτρεπτή κίνηση αυτή 

39 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το τζάκι σου θέλει δύο εισόδους και μια έξοδο.

Η μία είσοδος θα φέρνει νωπό αέρα από το περιβάλλον ώστε να αναπληρώνει το οξυγόνο από την καύση και να μην υπάρχει υποπίεση στο σπίτι που θα σου φέρνει καπνό όταν ανοίγεις την εστία.

Η δεύτερη είσοδος θα είναι από το σπίτι και θα χρησιμοποιηθεί στη φυσική κυκλοφορία του αέρα που τελικά θα ζεσταίνει το σπίτι ( και θα εξέρχεται από πάνω ψηλά).

Υπάρχουν και τζάκια βεβιασμένης ροής όπου ο αέρας απέξω ζεσταίνεται μέσω κατασκευής διπλού τοιχώματος γύρω από την εστία. Εκεί δεν έχεις φυσική ροή οπότε υπάρχουν μια είσοδος και μια έξοδος.

Τέλος υπάρχουν και οι κασέτες όπου πάλι θέλουμε είσοδο απέξω και μετά γίνεται βεβιασμένη κυκλοφορία με τα ενσωματωμένα βεντιλατερ.

Σε κάθε περίπτωση, η είσοδος αέρα απέξω είναι επιβεβλημένη αλλιώς θα πρέπει να έχεις από αλλού είσοδο ( πχ παράθυρο).

Αν κατάλαβα καλά, το τζάκι θα λειτουργήσει και χωρίς να φέρνει αέρα από έξω, όμως θα πρέπει όταν θα ανοίγουμε το τζαμί, να ανοίγουμε πρώτα το παράθυρο; Σωστά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...