Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

σιγουρα η πιο απλη λυση ειναι ο διαλογος. Ειτε σε αστυνομια πας, ειτε σε δικηγορο θα σε ρωτησουν αν μιλησες με τον ενοικιαστη. Γενικα λειπουν λεπτομεριες απο τον ts

2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ευκαιρία δίνεται, όποια διαδικασία και να ξεκινήσει ο ιδιοκτήτης θα σταματήσει αν στο μεταξύ ο ενοικιαστής κάνει αυτά που πρέπει.

1. Πρώτο βήμα λογικής ροής είναι να του μιλήσει ο ίδιος. Εκεί ενδεχομένως να νομίσει ότι τον κοροϊδεύουν και δεν θα γίνει τίποτα
  2. Δεύτερο βήμα για να κατοχυρωθεί, να εμπλέξει δικηγόρο και συμβόλαιο.  Εκεί δίνεις μια δευτερη ευκαιρία και αποδεικνύεις ότι μιλάς σοβαρα κ παράλληλα εισαι καλυμμένος νομικά αλλά και ηθικά. 
  3. Τρίτο βήμα, τον διώχνεις. Έχεις κάνει ότι μπορούσες να κάνεις για να είσαι καλά με τη συνείδηση σου αλλά και το νόμο. 
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
55 minutes ago, JakeKaufman said:

αν δεν υπάρχει συμβόλαιο τι πρέπει / τι μπορεί να κανεί;

Το έχω ήδη απαντήσει:

58 minutes ago, Joshua21 said:

Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να γίνει κανονικό δικαστήριο με ότι συνεπάγεται αυτό σε χρόνο (εκτελεστή απόφαση στα χέρια του από μήνες έως χρόνια) και έξοδα.

• Like 1
Δημοσ.

Δώσε του ευκαιρία  και πες του συμβόλαιο αν σου πει όχι πες του συμβόλαιο ή διαδικασία έξωσης αν και πάλι αρνηθεί σημαίνει πως δεν θα βρεις ποτέ άκρη πάρε το απόφαση και προχώρα σε έξωση αν υπογράψει συμβόλαιο σε καλύπτει για όποια μελλοντική ατασθαλία σου κάνει και του κάνεις έξωση εξπρές. 

• Like 1
Δημοσ.

Το ζητημα δεν ειναι το οικονομικό. Εγω ζω σε άλλη πολη και δεν ξέρω τι γίνεται αλλά με πιεζουν οι δίπλα, μακάρι να ηταν ενταξει και να πλήρωνε μονο τον Ενφια.  Ο αδελφός μου μου ξεφουρνισε οτι χρωστουσε δεκα νοικια και πριν κανα δυο χρονια ειχε φεσωσει το ηλεκτρικό που ήταν στο όνομα της μακαρίτισας μητέρας μας κανενα χιλιαρικο, μέχρι που την έπεισα να το αφήσει να το κόψουν μεχρι να το βάλει στο όνομά του. Της κλαιγόταν και τον λυποταν και ετσι περνουσαν τα χρόνια

Ο λογιστης μολις μου έβγαλε οτι το μισθωτήριο στο Taxis εληξε την 11/2021.

Απίστευτα πράγματα αλλά πρέπει κάπως να ξεμπλέξω, δεν έχω πρόθεση να γλυτωσω κάποια χρήματα, ουτε το θέλω να φύγει χτες, ας κάτσει και μεχρι το τελος του χρόνου, δεν εχω πρόβλημα

1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

σιγουρα η πιο απλη λυση ειναι ο διαλογος. Ειτε σε αστυνομια πας, ειτε σε δικηγορο θα σε ρωτησουν αν μιλησες με τον ενοικιαστη. Γενικα λειπουν λεπτομεριες απο τον ts

Να πω οτι μεγάλα διαστήματα λείπει στη Ρουμανία, από όπου ήρθε και έχει ακίνητα στο Βουκουρέστι, δεν μπορώ να τον βρω άμεσα, αλλά όπως είπα δεν επείγομαι

Δημοσ.

από την μία σε πιέζουν οι γείτονες και από την άλλη δεν έχεις πρόβλημα να μείνει έως το τέλος του έτους επειδή δεν επείγεσαι.

καλά θα πάει αυτό.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν το ψάξει σοβαρά κάποιος γείτονας και γίνει κανα τζά απο τις αρχές για τον οποιοδήποτε λόγο βρούν, και έχει κανά βαπόρι απο την Ρουμανία μέσα, άντε να ξεμπλέξεις μετά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων. Θα μιλήσω μαζί του για να βρούμε μια λύση ώστε να το λήξουμε συναινετικά, αλλιως θα του εξηγησω πως θα πάμε δικαστικά, δεν γίνεται διαφορετικά

Δεν υπάρχει θέμα να μου κάνουν καταγγελία οι γείτονες, ούτε καν μου το έχουν θέσει έτσι. Γνωριζόμαστε δεκαετίες, είμαστε φίλοι, οικογένεια, θέλω να τους κάνω τη ζωή καλύτερη, εγω δεν ζω εκει, όσο για τον τύπο είναι ένας φουκαράς, καμμια σχέση με παρανομίες.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ευκαιρία δίνεται, όποια διαδικασία και να ξεκινήσει ο ιδιοκτήτης θα σταματήσει αν στο μεταξύ ο ενοικιαστής κάνει αυτά που πρέπει.

Μετα απο 20 χρονια τι να κανει;

Εχει ληξει το συμβολαιο γεια σου.
Εκτος και αν μου διεφυγε κατι.

• Like 1
Δημοσ.
57 minutes ago, StamTheMan said:

Μετα απο 20 χρονια τι να κανει;

Εχει ληξει το συμβολαιο γεια σου.
Εκτος και αν μου διεφυγε κατι.

Δεν θυμάμαι να έγραψε κάπου ο ts ότι το συμβόλαιο έχει λήξει.

Πάντως μια και το ανέφερες, εφόσον το συμβόλαιο έχει λήξει τότε ο μόνος τρόπος για να κάνει νόμιμη (το τονίζω το νόμιμη) έξωση είναι να κάνει δικαστήριο. Και το δικαστήριο - όπως έγραψα και παραπάνω - θα κάνει από μήνες έως χρόνια να φέρει αποτελέσματα (εκτελεστή απόφαση στα χέρια του.)

Δημοσ.
5 ώρες πριν, koupan16 είπε

Ο λογιστης μολις μου έβγαλε οτι το μισθωτήριο στο Taxis εληξε την 11/2021.

@Joshua21 

Δεν το ειχε πει οταν εγραψες,ειναι μεταγενεστερο.
Με ακυρο συμβολαιο και ειναι τετοια μανουρα να βγαλεις καποιον απο το σπιτι;

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, dtk-386 said:

από την μία σε πιέζουν οι γείτονες και από την άλλη δεν έχεις πρόβλημα να μείνει έως το τέλος του έτους επειδή δεν επείγεσαι.

καλά θα πάει αυτό.

επίσης δεν έχει να πληρώσει αλλά έχει ακίνητα στη Ρουμανία

Saturday Night Live Reaction GIF

Δημοσ.
12 minutes ago, StamTheMan said:

@Joshua21 

Δεν το ειχε πει οταν εγραψες,ειναι μεταγενεστερο.
Με ακυρο συμβολαιο και ειναι τετοια μανουρα να βγαλεις καποιον απο το σπιτι;

Ακριβώς, όπως έγραψα και παραπάνω η διαδικασία της "εξπρές" έξωσης έχει κάποιες προϋποθέσεις, και μία από αυτές είναι να μην έχει λήξει το συμβόλαιο. Αν έχει λήξει τότε ναι, είναι τόσο μανούρα.

Δημοσ.

Ακόμα κ αν έχει λήξει το συμβόλαιο υπάρχει εξ όσων γνωρίζω κάποιες φορές και η... σιωπηρή παράταση εφόσον δεν ζητηθεί ανανέωση κλπ κλπ, οπότε ρώτησε δικηγόρο για λεπτομέρειες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα επρεπε να υπηρχε κατι σαν database ενοικιαστων για να ξερεις τι παιρνεις. Mε reviews και blacklist
Στην Αμερικη εχει δημιουργηθει μεγαλο προβλημα με τετοιους τυπους που ταυτοχρονα γνωριζουν απ εξω την νομοθεσια.

οπου παει θα κανει τα ιδια. Μπορεις μονο να μεταβιβασεις το προβλημα ή να του κανετε ομαδικως μηνυση μπας και βοηθησετε τους επομενους γειτονες/θυματα. Το να σου αδειασει την γωνια ειναι το Νο2 προβλημα. Δικηγορο θες. Ατομικο ή ομαδικο

επισης καπου ειχα δει οτι βαση νομου μια φορα το εξαμηνο μπορεις να μπεις στο σπιτι σου να δεις τι γινεται. Εκτυπωσε το και χτυπα του το κουδουνι, να δεις τι γινεται μεσα στο σπιτι σου με τα ματια σου. Αν μπορεις βγαλε και spy βιντεο.

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.

Εαν δεν σκοπευεις να το ξανανοικιασεις και θα το κανεις αποθηκη οπως λες κανε εξωση με σκοπο την ιδιοκατοίκηση.

Απλα να ξερεις οτι δεν θα μπορεις να το νοικιασεις για καποια χρονια...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...