logokrimenos Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Έχω μια απορία στην οποία χρειάζομαι την βοήθεια απο κάποιον που μπορεί να ξέρει. Είχα πάρει ένα δάνειο 18.000€ για αγορά αυτοκινήτου με διάρκεια 72 δόσεις και επιτόκιο 12,6% Μέχρι στιγμής έχω πληρώσει 11 δόσεις των 355€ περίπου και έχω υπόλοιπο 16.000€. Έχω δώσει δηλαδή κανα 1800άρι τόκους. Η απορία μου είναι η εξής, έχω στην άκρη αυτή την στιγμή 2000€, αξίζει να τα πετάξω μέσα στο δάνειο? Πόσο περίπου τόκο θα γλιτώσω? Υπάρχει κάποιος τρόπος να το υπολογίσω? Ή καλύτερα να αφήσω τα λεφτά μήπως χρειαστούν σε κάποια άλλη ανάγκη? (το δάνειο πληρώνεται κανονικά στην ώρα του και δεν αντιμετωπίζω κάποια δυσκολία με την συγκεκριμένη δόση).
Haldol Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Εάν τα 2.000€ είναι το μόνο σου "μαξιλάρι" για την περίπτωση που οτιδήποτε πάει στραβά, όχι, δεν αξίζει. Απ' τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει άλλο emergency fund. Αν αυτό ισχύει, μη τα δώσεις. 1
TuXaKoS Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δεν νομίζω ότι μπορεί να σου απαντήσει κανένας χωρίς αν γνωρίζει τους όρους του δανείου.
logokrimenos Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε Δεν νομίζω ότι μπορεί να σου απαντήσει κανένας χωρίς αν γνωρίζει τους όρους του δανείου. Τι αλλη πληροφορία χρειαζεται? Έχω δικαίωμα να κάνω μερική αποπληρωμή χωρίς επιβάρυνση 7 λεπτά πριν, Haldol είπε Εάν τα 2.000€ είναι το μόνο σου "μαξιλάρι" για την περίπτωση που οτιδήποτε πάει στραβά, όχι, δεν αξίζει. Απ' τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει άλλο emergency fund. Αν αυτό ισχύει, μη τα δώσεις. Κοίτα για emergency εχω δικαίωμα υπεράνηληψης σε 2 λογαριασμούς που μπορώ να τραβήξω ανα πάσα στιγμή 4000€. Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και η ιδέα να τα ενεργοποιήσω ήταν ακριβώς αυτή, για κάποια περίπτωση ανάγκης
ObeyWario! Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Πιο είναι το ποσό που θα πληρώσεις στους 72 μήνες μαζί με τους τόκους; Αν γλιτώνεις τόκους δώσε όσα παραπάνω αντέχει η τσέπη σου το 12,6% είναι πολύ στο κάτω κάτω θα στα φάει ο πληθωρισμός
Haldol Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, logokrimenos είπε Κοίτα για emergency εχω δικαίωμα υπεράνηληψης σε 2 λογαριασμούς που μπορώ να τραβήξω ανα πάσα στιγμή 4000€. Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και η ιδέα να τα ενεργοποιήσω ήταν ακριβώς αυτή, για κάποια περίπτωση ανάγκης Η υπερανάληψη όμως στην ουσία είναι δάνειο. Εννοείται βέβαια ότι θα αντλήσεις κάποιο ποσό αν όντως χρειαστεί. Αλλά αν αυτή τη στιγμή δώσεις το emergency fund σου γι' αποπληρωμή του δανείου και αύριο μείνεις χωρίς δουλειά, τον επόμενο μήνα θα έχεις 0 χρήματα, αλλά και θα πρέπει να αποπληρώσεις ακόμα περισσότερα από το δάνειο του αυτοκινήτου. Με άλλα λόγια, αυτή τη στιγμή έχεις θετικό ισοζύγιο (τα 2.000€). Αν συμβεί κάτι και τα χρειαστείς, το ποσό θα μειωθεί μεν, αλλά πιθανότατα θα είσαι πάλι στα συν (+), μιας και δύσκολα θα κάνεις 2+ μήνες να ξαναβρείς δουλειά. Αν όμως αυτή τη στιγμή δώσεις τα χρήματα αυτά για το δάνειο και συμβεί κάτι, αυτόματα είσαι με πίστωση, μιας και θα πρέπει να δανειστείς για να καλύψεις τις υποχρεώσεις σου.
logokrimenos Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 7 λεπτά πριν, Haldol είπε Η υπερανάληψη όμως στην ουσία είναι δάνειο. Εννοείται βέβαια ότι θα αντλήσεις κάποιο ποσό αν όντως χρειαστεί. Αλλά αν αυτή τη στιγμή δώσεις το emergency fund σου γι' αποπληρωμή του δανείου και αύριο μείνεις χωρίς δουλειά, τον επόμενο μήνα θα έχεις 0 χρήματα, αλλά και θα πρέπει να αποπληρώσεις ακόμα περισσότερα από το δάνειο του αυτοκινήτου. Με άλλα λόγια, αυτή τη στιγμή έχεις θετικό ισοζύγιο (τα 2.000€). Αν συμβεί κάτι και τα χρειαστείς, το ποσό θα μειωθεί μεν, αλλά πιθανότατα θα είσαι πάλι στα συν (+), μιας και δύσκολα θα κάνεις 2+ μήνες να ξαναβρείς δουλειά. Αν όμως αυτή τη στιγμή δώσεις τα χρήματα αυτά για το δάνειο και συμβεί κάτι, αυτόματα είσαι με πίστωση, μιας και θα πρέπει να δανειστείς για να καλύψεις τις υποχρεώσεις σου. Αν μείνω χωρίς δουλειά, έχει φάει πούλημα την επόμενη μέρα και θα κυκλοφορώ με το cinquecento αχαχαχχα 1
ObeyWario! Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Τι emergency fund ωρέ, dragons το περάσατε εδώ πέρα; Καβάτζα, στην άκρη, για μια ανάγκη το λέμε όσοι δεν πίνουμε καφέ στο City 8 2
vamvakoolas Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, logokrimenos είπε Έχω μια απορία στην οποία χρειάζομαι την βοήθεια απο κάποιον που μπορεί να ξέρει. Είχα πάρει ένα δάνειο 18.000€ για αγορά αυτοκινήτου με διάρκεια 72 δόσεις και επιτόκιο 12,6% Μέχρι στιγμής έχω πληρώσει 11 δόσεις των 355€ περίπου και έχω υπόλοιπο 16.000€. Έχω δώσει δηλαδή κανα 1800άρι τόκους. Η απορία μου είναι η εξής, έχω στην άκρη αυτή την στιγμή 2000€, αξίζει να τα πετάξω μέσα στο δάνειο? Πόσο περίπου τόκο θα γλιτώσω? Υπάρχει κάποιος τρόπος να το υπολογίσω? Ή καλύτερα να αφήσω τα λεφτά μήπως χρειαστούν σε κάποια άλλη ανάγκη? (το δάνειο πληρώνεται κανονικά στην ώρα του και δεν αντιμετωπίζω κάποια δυσκολία με την συγκεκριμένη δόση). απλα μαθηματικα: εχεις αλλα 6 χρονια πληρωμης των 355/μηνα. Κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα για δανειο ιχ αφου το ιχ αν αποπληρωσεις τοτε θα εχει χασει σημαντικα την αξια του (σε σχεση με την αποπληρωμη νωριτερα π.χ στα επομενα 3 χρονια). Επειδη το ειχα ζησει εγω τι εκανα: αντι να πληρωνω 355 θα πληρωνα π.χ400 ευρ. 355 ευρ για το δανειο και τα αλλα στην ακρη να μεγαλωσει το μαξιλαρακι των 2000 ευρ. Αυτο σημαινει οτι το χρονο θα αποταμιευες 540 eur. Αρα σε 3 χρονια θα πληρωνες 355χ36=12.780 ευρ + 3620 (αυτα στην ακρη)=16400 (problem solved λογικα). Σε ολο αυτο το διαστημα θα ειχες και τη καβατζα. Στα 3 χρονια μπορουσες να το πουλησεις ειτε για αλλο ιχ ειτε για ρευστοποιηση Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από vamvakoolas 1 1
Haldol Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, logokrimenos είπε Αν μείνω χωρίς δουλειά, έχει φάει πούλημα την επόμενη μέρα και θα κυκλοφορώ με το cinquecento αχαχαχχα Εσύ ξέρεις. Καταλαβαίνω ότι θέλεις να δώσεις τα χρήματα για πρόωρη αποπληρωμή. Εγώ το θεωρώ κακή ιδέα, για τους λόγους που έγραψα παραπάνω. Αλλά φυσικά δε θ' αποφασίσω εγώ στο τέλος. Στα πρακτικά ζητήματα, πρώτα πρέπει να εξετάσεις τους όρους σου. Αν θεωρήσουμε πως η μηνιαία δόση θα μείνει η ίδια και απλά θα συντομεύσει η διάρκεια του δανείου, θα τελειώσεις σε περίπου 10 δόσεις νωρίτερα, ή αλλιώς, γύρω στα 3 - 3.5 χιλιάρικα "φτηνότερα". Εννοείται ότι καθαρά με βάση τα νούμερα σε συμφέρει, αλλά προσωπικά θεωρώ τρομερά σημαντική και τη ρευστότητα. 6 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε Τι emergency fund ωρέ, dragons το περάσατε εδώ πέρα; Καβάτζα, στην άκρη, για μια ανάγκη το λέμε όσοι δεν πίνουμε καφέ στο City Δε ξέρω για δράκους και φίδια, αλλά για να χρησιμοποιείς εδραιωμένους αγγλικούς όρους σε μία κοινωνία του '23, δε χρειάζεται να πίνεις καφέ ούτε στο City, ούτε στο LA. Χρειάζεται απλά να λες τα πράγματα με τ' όνομά τους και να μη νιώθεις την ανάγκη να εξελληνίσεις τα πάντα. 2 3 1
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 12 λεπτά πριν, logokrimenos είπε Αν μείνω χωρίς δουλειά, έχει φάει πούλημα την επόμενη μέρα και θα κυκλοφορώ με το cinquecento αχαχαχχα Δεν έχει παρακράτηση κυριότητας;
logokrimenos Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 12 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε απλα μαθηματικα: εχεις αλλα 6 χρονια πληρωμης των 355/μηνα. Κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα για δανειο ιχ αφου το ιχ αν αποπληρωσεις τοτε θα εχει χασει σημαντικα την αξια του (σε σχεση με την αποπληρωμη νωριτερα π.χ στα επομενα 3 χρονια). Επειδη το ειχα ζησει εγω τι εκανα: αντι να πληρωνω 355 θα πληρωνα π.χ400 ευρ. 355 ευρ για το δανειο και τα αλλα στην ακρη να μεγαλωσει το μαξιλαρακι των 2000 ευρ. Αυτο σημαινει οτι το χρονο θα αποταμιευες 540 eur. Αρα σε 3 χρονια θα πληρωνες 355χ36=12.780 ευρ + 3620 (αυτα στην ακρη)=16400 (problem solved λογικα). Σε ολο αυτο το διαστημα θα ειχες και τη καβατζα. Στα 3 χρονια μπορουσες να το πουλησεις ειτε για αλλο ιχ ειτε για ρευστοποιηση Είναι τα κόλπα των τραπεζών για να σου δώσουν δάνειο, εγώ ήθελα 4 χρόνια να το βάλω, αλλά δεν έδωσαν έγκριση. Γενικά έχω επιλέξει δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα να το βάζω άκρη για το δάνειο, δηλαδή κάτι πάνω απο 2500€. Οπότε έλεγα να δώσω 2Κ τώρα και άλλα 2500 του χρόνου. Μήπως καλύτερα να αφήσω τα 2Κ στην άκρη και του χρόνου ή τα Χριστούγεννα να τα καρφώσω όλα μαζί για να κάνει και διαφορά? 11 λεπτά πριν, Haldol είπε Εσύ ξέρεις. Καταλαβαίνω ότι θέλεις να δώσεις τα χρήματα για πρόωρη αποπληρωμή. Εγώ το θεωρώ κακή ιδέα, για τους λόγους που έγραψα παραπάνω. Αλλά φυσικά δε θ' αποφασίσω εγώ στο τέλος. Στα πρακτικά ζητήματα, πρώτα πρέπει να εξετάσεις τους όρους σου. Αν θεωρήσουμε πως η μηνιαία δόση θα μείνει η ίδια και απλά θα συντομεύσει η διάρκεια του δανείου, θα τελειώσεις σε περίπου 10 δόσεις νωρίτερα, ή αλλιώς, γύρω στα 3 - 3.5 χιλιάρικα "φτηνότερα". Εννοείται ότι καθαρά με βάση τα νούμερα σε συμφέρει, αλλά προσωπικά θεωρώ τρομερά σημαντική και τη ρευστότητα. Και εγώ δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει, γιαυτό ζήτησα μερικές ιδέες. Το έχω στο μυαλό μ και αυτό που λες για την ρευστότητα. Ίσως τα αφήσω και τα δώσω τα χριστούγεννα που θα πάρω άλλα 2Κ δώρο 9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν έχει παρακράτηση κυριότητας; Ναι, βρίσκω τα λεφτά, πληρωνω το υπόλοιπο, το πουλάω και επιστρέφω τα λεφτά πχ στους δικους μ.
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 4 λεπτά πριν, logokrimenos είπε Ναι, βρίσκω τα λεφτά, πληρωνω το υπόλοιπο, το πουλάω και επιστρέφω τα λεφτά πχ στους δικους μ. Μην το έχεις σίγουρο αυτό,η θεωρία απο την πράξη μπορεί να απέχει έτη φωτός.
vamvakoolas Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) καλυτερα ολα μαζι. 1)Δε ξερω αν μπορεις να το κανεις 2 φορες 2)ισως εχεις εξοδα αν το κανεις 2 φορες σε καθε περιπτωση ξαναδιαβασε τους ορους. Μη ξεχνας οτι θα εχεις σε καθε περιπτωση τη καβατζα στην ακρη οποτε καλυτερα οταν εχεις ολα τα χρηματα για αποπληρωμη. Εγω ειχα δανειο αν θυμαμαι για 6 χρονια και οταν τα μαζεψα τους τα εδωσα (νομιζω γλιτωσα 1-2 χρονια) αλλα εχε το νου σου οτι θελει 1-2 μηνες ωστε να αλλαξει η αδεια και να εισαι ο νομιμος ιδιοκτητης (τους ειχα #@ξει στα τηλ για να αρουν την κυριοτητα). Με το που ελαβα την αδεια αμεσως το εβαλα σε αγγελια για πωληση. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από vamvakoolas
Ntinaras Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Λιγο αργα, αλλα πολυ κακο επιτοκιο το 12.6 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις