Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στα δάνεια των τραπεζών στις πρώτες δόσεις πληρώνεις μεγαλύτερο ποσοστό για την αποπληρωμή των τόκων και λιγότερο για το κεφάλαιο. όσο το δάνειο πλησιαζει στο τέλος του το ποσοστό αυτό ανατρέπεται. Π.χ. ξεκινάς και το ποσό της 1ης δόσης αποπληρώνει 80% τόκους και 20% κεφάλαιο και η τελευταία 20% τόκους και 80% κεφάλαιο. με αυτή τη λογική όσο πιο νωρίς κάνεις την αποπληρωμή τόσο περισσότερο κερδισμένος είσαι αφού γλυτώνεις μεγαλύτερο μέρος των τόκων.

• Like 1
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Με το επιτόκιο που έχεις φυσικά κ συμφέρει μερική αποπληρωμή. Είναι ληστρικό. Το θέμα είναι εάν να τσεκαρεισ έχεις πέναλτυ μερικής ή ολικής αποπληρωμής, γιατί εν τελει μπορεί να πας να γλυτώσεις κάτι κ να καταλήξεις να έχεις δεσμεύσει κεφάλαιο για να γλυτώσεις 50-100€. 

προσωπικα σε δάνειο χωρίς πέναλτυ με 3.5% που έκανα ολική αποπληρωμή στους 28 μήνες (6100 υπόλοιπο) θεωρώ ότι δεν άξιζε τον κόπο με βάση αυτά που γλυτωσα από τόκους, με 12.6% όμως αλλάζει το πράγμα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logokrimenos είπε

Έχω μια απορία στην οποία χρειάζομαι την βοήθεια απο κάποιον που μπορεί να ξέρει.

Είχα πάρει ένα δάνειο 18.000€ για αγορά αυτοκινήτου με διάρκεια 72 δόσεις και επιτόκιο 12,6%

Μέχρι στιγμής έχω πληρώσει 11 δόσεις των 355€ περίπου και έχω υπόλοιπο 16.000€. Έχω δώσει δηλαδή κανα 1800άρι τόκους.

Η απορία μου είναι η εξής, έχω στην άκρη αυτή την στιγμή 2000€, αξίζει να τα πετάξω μέσα στο δάνειο? Πόσο περίπου τόκο θα γλιτώσω? Υπάρχει κάποιος τρόπος να το υπολογίσω? Ή καλύτερα να αφήσω τα λεφτά μήπως χρειαστούν σε κάποια άλλη ανάγκη? (το δάνειο πληρώνεται κανονικά στην ώρα του και δεν αντιμετωπίζω κάποια δυσκολία με την συγκεκριμένη δόση).

Κάνε ασφάλεια αποπληρωμής δανείου αυτοκινήτου. Μπορει ο αντιπρόσωπος που πήρες το αμάξι, να συνεργάζεται ήδη με κάποια ασφαλιστική.

Μετά δίνεις το κεφάλαιο που θέλεις και αν μείνεις άνεργος, σε καλύπτει η ασφάλεια σε μεγάλο ποσό-ποσοστό.

Ρώτησε και άλλες ασφαλιστικές για να δεις τι σε συμφέρει καλύτερα.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Λιγο αργα, αλλα πολυ κακο επιτοκιο το 12.6 :(

To ξέρω, αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος και γενικά δεν παίζουν πολύ καλύτερα επιτόκια απο αυτό. Άντε να έβρισκα με 11% και αν.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, logokrimenos είπε

To ξέρω, αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος και γενικά δεν παίζουν πολύ καλύτερα επιτόκια απο αυτό. Άντε να έβρισκα με 11% και αν.

Επειδή έψαχνα και εγώ τι παίζει με χρηματοδότηση για αγορά αυτοκινήτου, τα ποσοστά επιτοκίων που έβλεπα και εγώ ήταν πάνω από 11% παντού... Ληστρικά ποσοστά εντελώς, γι αυτό έκανα υπομονή να μαζέψω όλο το κεφάλαιο για να αγοράσω μετρητοίς.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Επειδή έψαχνα και εγώ τι παίζει με χρηματοδότηση για αγορά αυτοκινήτου, τα ποσοστά επιτοκίων που έβλεπα και εγώ ήταν πάνω από 11% παντού... Ληστρικά ποσοστά εντελώς, γι αυτό έκανα υπομονή να μαζέψω όλο το κεφάλαιο για να αγοράσω μετρητοίς.

Αν δεν έπαιρνα τώρα καλό αμάξι δεν πρόκειται να έπαιρνα ποτέ. Μόνο για καινούριο αξίζουν κάπως τα επιτόκια, αλλά εκεί έχεις τεράστια αναμονή και με τα έξτρα που ήθελα έβγαινε 2 φορές σε λεφτά σε σχέση με αυτό που πήρα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logokrimenos είπε

Γουάτ? Μάλλον πήρες από μαντρά ή απο κάπου αλλού και όχι αντιπροσωπεία γιατί όπως βλέπεις παίζουν άλλα επιτόκια.

image.png.6b3661f184a5b22c2910dcf67f45d534.png

image.png.cb0de07e54f29d9ebda9ef12f8b860a1.png

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, stef157 είπε

Γουάτ? Μάλλον πήρες από μαντρά ή απο κάπου αλλού και όχι αντιπροσωπεία γιατί όπως βλέπεις παίζουν άλλα επιτόκια.

image.png.6b3661f184a5b22c2910dcf67f45d534.png

image.png.cb0de07e54f29d9ebda9ef12f8b860a1.png

Αυτο είναι για καινούριο. Προφανώς και η αντιπροσωπεία θα έχει καλύτερο επιτόκιο, αλλά αυτό που ήθελα, όπως το ήθελα έβγαινε στα 40+ και σχεδον 1 χρονο αναμονη

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, logokrimenos είπε

Αυτο είναι για καινούριο. Προφανώς και η αντιπροσωπεία θα έχει καλύτερο επιτόκιο, αλλά αυτό που ήθελα, όπως το ήθελα έβγαινε στα 40+ και σχεδον 1 χρονο αναμονη

τι αμαξι πηρες?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

τι αμαξι πηρες?

Είχα ξεκινήσει για BMW X1 όπως είπα και έβγαινα αρκετά ψηλά, οπότε κατέληξα σε ένα, όπως αποδείχτηκε, εξαιρετικό Renault Kadjar 4x4 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, logokrimenos είπε

αντιλαμβανεσαι ομως οτι τωρα για αμαξι 18000 ευρω θα δωσεις ακομα 7560 ευρω μονο για τους τοκους ετσι;

Επεξ/σία από epp
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, epp είπε

αντιλαμβανεσαι ομως οτι τωρα για αμαξι 18000 ευρω θα δοσεις ακομα 7560 ευρω μονο για τους τοκους ετσι;

Προφανώς φίλε μου, απλά αν δεν έπαιρνα δάνειο δεν θα μπορούσα να πάρω τέτοιο αμάξι, αλλά κάποιο μικρό με 6-7 χιλιάρικα. Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις και επέλεξα να χάσω αυτά για να κερδίσω το αμάξι που πήρα. Δεν συζητάμε αν ειναι καλή επιλογή το δάνειο ή το επιτόκιο που έδινε η τράπεζα, αλλά αν συμφέρει να κάνω προωρη αποπληρωμή ή όχι. Γιαυτό όπως έχω σχεδιάσει θα βάζω δωρο χριστουγέννων και πάσχα για να μειωθεί αυτό. Απλά είχα απορία για το αν συμφέρει να βάλω τωρα 2Κ και σε κανα 8μηνο αλλα 2 κλπ κλπ. 

Δημοσ.

Εννοείται η προώρη εξόφληση συμφέρει και δε τίθεται θέμα κουβέντας σ αυτό,η συζήτηση θα άλλαζε μόνο αν ήταν δάνειο εταιρίας με σκοπό να περαστουν και οι τόκοι του δανείου σαν έξοδο.

Τωρα με το μαξιλάρι ασφαλείας που έχεις θεωρώ οτι πρέπει να μείνει ως έχει και να κουμαντάρεις λίγο καλύτερα μια αποταμιευση εξτρα που να τη κανεις ανα 6μηνο ή μια φορα το χρόνο.Προφανως οσο νωριτερα τοσο καλυτερα γιατι γλιτωνεις αρκετους τοκους,αλλα απ το τιποτα και τα δυο τελευταια χρονια του δανειου να το κανες παλι κερδισμενος θα σουν απλα σε λιγο μικροτερο βαθμο.

Η δοση σου λογικα θα πεφτει κ ολας σε καθε προεξοφληση που θα κανεις.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δύσκολες εποχές για να επιλέξεις το αυτοκίνητο που σου αρέσει και μόνο.

Τουλάχιστον υπήρχε λόγος, όπως οικονομία καυσίμου κλπ. που έπρεπε να δώσεις το ποσό αυτό;

Σίγουρα θα γλιτώσεις στην πορεία κάποια σέρβις, ανταλλακτικά κλπ, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν συμφέρει σε σχέση με το αυτοκίνητο των 6-7 χιλ.

Όχι, εγώ δε θα έδινα το μαξιλάρι που είχα για πρόωρη αποπληρωμή.

Επεξ/σία από Lanike71
  • Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...