Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ts0ts0s είπε

και να κουμαντάρεις λίγο καλύτερα μια αποταμιευση 

Το παιδί σκεφτόταν να αγοράσει Χ1 χωρίς να έχει, οπως φαινεται, μεγάλη οικονομική άνεση.
Δεν νομίζω να ειναι ο άνθρωπος εχει την αυτοσυγκρατηση να κάνει σωστή αποταμίεσυη. 
Συμφωνω οτι ειναι πολυ σημαντικό να έχει λεφτά στην άκρη, αλλα δεν ξέρω ποσο θα καταφέρει να αποταμιέυσει. Γνωμη μου ειναι πως, αφου "ζει στην στιγμή", καλύτερα να το αποπληρώσει οσο νωρίτερα μπορεί με την επιπλέον πληρωμή, μπας και γλυτώσει κανένα τόκο. 

• Like 1
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Το παιδί σκεφτόταν να αγοράσει Χ1 χωρίς να έχει, οπως φαινεται, μεγάλη οικονομική άνεση.
Δεν νομίζω να ειναι ο άνθρωπος εχει την αυτοσυγκρατηση να κάνει σωστή αποταμίεσυη. 
Συμφωνω οτι ειναι πολυ σημαντικό να έχει λεφτά στην άκρη, αλλα δεν ξέρω ποσο θα καταφέρει να αποταμιέυσει. Γνωμη μου ειναι πως, αφου "ζει στην στιγμή", καλύτερα να το αποπληρώσει οσο νωρίτερα μπορεί με την επιπλέον πληρωμή, μπας και γλυτώσει κανένα τόκο. 

Ρε συ δεν συζηταμε αν ειχα ή δεν ειχα οικονομική άνεση. Σε πληροφορώ οτι έχω την άνεση να παρω αμάξι καθώς έχω μισθό 2Κ καθαρά και μου πληρώνει η εταιρεία το σπίτι + τα έξοδα ΔΕΗ, νερό, θέρμανση. Απλά δεν ήθελα να περιμένω 1-2 χρόνια κάνοντας αποταμίευση για να πάρω αμάξι. Με ένοιαζε να αλλάξω εκείνη την στιγμή την μπακατέλα που είχα. 

Ξαναλέω δεν συζητάμε αν ηταν σωστή επιλογή ή οχι το δάνειο, αλλά αν ειναι σωστή τώρα να δώσω τα 2Κ που έχω στην άκρη

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, logokrimenos είπε

Ρε συ δεν συζηταμε αν ειχα ή δεν ειχα οικονομική άνεση. Σε πληροφορώ οτι έχω την άνεση να παρω αμάξι καθώς έχω μισθό 2Κ καθαρά και μου πληρώνει η εταιρεία το σπίτι + τα έξοδα ΔΕΗ, νερό, θέρμανση. Απλά δεν ήθελα να περιμένω 1-2 χρόνια κάνοντας αποταμίευση για να πάρω αμάξι. Με ένοιαζε να αλλάξω εκείνη την στιγμή την μπακατέλα που είχα. 

Ξαναλέω δεν συζητάμε αν ηταν σωστή επιλογή ή οχι το δάνειο, αλλά αν ειναι σωστή τώρα να δώσω τα 2Κ που έχω στην άκρη

Επιβεβαιώνεις αυτό που λεώ: εχεις μισθό 2κ καθαρά χωρίς έξοδα σπιτιού και ΔΕΚΟ και έχεις μόνο 2 χιλιάδες στην άκρη. Δεν ειναι κακό, ετσι ειναι ο χαρακτήρας σου. Και εγω τα ιδια κάνω. Εισαι άνθρωπος που δεν θα βάλει στο πρόγραμα να κάνει αποταμίευση ή να περιμένει μια προσφορά, τουλάχιστον σε αυτο το σημείο της ζωής του.

Για αυτο και η γνώμη μου ήταν να τα δώσεις απο τώρα και ας "χάσεις" το μαξιλαράκι που λένε οι άλλοι οτι καλό ειναι να έχεις (και έχουν δικαιο γενικά).

• Like 3
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, logokrimenos είπε

Ποσο καιρο δουλευεις εκει?

Και επισης πως γινεται με 2κ μισθο να εχεις μονο 2κ στην ακρη?

Δε προσπαθω να σε κραξω, απλα να καταλαβω τι παιζει.

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, logokrimenos είπε

Φιλε μου μην δινεις σημασια σε κακοβουλα σχολια. Ο καθενας το μακρυ και το κοντο του. Τι τον ενδιαφερει τον καθενα αν εχεις λεφτα ή οχι.

Στο θεμα μας, αν κανεις μερικη αποπληρωμη του δανειου, η μηνιαια σου δοση θα μειωθει γιατι μειωνεται το κεφαλαιο, αλλα ο αριθμος δοσεων θα παραμεινει ο ιδιος. Αν πχ, εχεις αλλες 30 δοσεις, θα παραμεινουν 30 οι δοσεις αλλα θα μειωθει το μηνιαιο κοστος, αναλογα με το κεφαλαιο που θα αποπληρωσεις. Να ξερεις ομως οτι η μερική αποπληρωμη θα φανει σαν εξοδο στην επομενη σου φορολογική δηλωση, που σημαινει οτι αν εισαι τσιμα τσιμα στην δηλωση, μπορει να φορολογηθεις με τεκμαρτο εισοδημα ( αν θα υπαρχει του χρονου).

Σε συμβουλευω να κανεις μια επισκεψη στην τραπεζα και να δεις τι γλυτωνεις με την μερικη αποπληρωμη και αναλογως πραττεις

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

προφανώς δεν έχει καιρό που ξεκίνησε να δουλεύει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tsaltinho είπε

Φιλε μου μην δινεις σημασια σε κακοβουλα σχολια. Ο καθενας το μακρυ και το κοντο του. Τι τον ενδιαφερει τον καθενα αν εχεις λεφτα ή οχι.

Στο θεμα μας, αν κανεις μερικη αποπληρωμη του δανειου, η μηνιαια σου δοση θα μειωθει γιατι μειωνεται το κεφαλαιο, αλλα ο αριθμος δοσεων θα παραμεινει ο ιδιος. Αν πχ, εχεις αλλες 30 δοσεις, θα παραμεινουν 30 οι δοσεις αλλα θα μειωθει το μηνιαιο κοστος, αναλογα με το κεφαλαιο που θα αποπληρωσεις. Να ξερεις ομως οτι η μερική αποπληρωμη θα φανει σαν εξοδο στην επομενη σου φορολογική δηλωση, που σημαινει οτι αν εισαι τσιμα τσιμα στην δηλωση, μπορει να φορολογηθεις με τεκμαρτο εισοδημα ( αν θα υπαρχει του χρονου).

Σε συμβουλευω να κανεις μια επισκεψη στην τραπεζα και να δεις τι γλυτωνεις με την μερικη αποπληρωμη και αναλογως πραττεις

Αυτο με τις δόσεις δεν το ήξερα. Ειναι αρκετά ενδιαφέρον γτ έτσι αν συνεχίσω εγω να βάζω τα ίδια χρήματα που έχω προϋπολογήσει στον λογαριασμό κάθε μήνα, θα μπορώ να μαζέψω κάποιο έξτρα ποσό για να μπει και αυτο στο δάνειο μετά. Μάλλον το ραντεβού με την τράπεζα είναι μονόδρομος, απλά ήθελα να ρωτήσω κανέναν που ξέρει για να μη μου πουλήσει παπάτζα ο/η υπάλληλος.

19 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Όταν πήρα το αμάξι έκλεινα 1 χρόνο και έδωσα και 4Κ προκαταβολή απο αυτά που είχα μαζέψει. Δεν κάνω αποταμίευση γενικά, απλά ξοδεύω όλο το μισθό κάθε μήνα. Όπως ανέφερα παραπάνω τα 2Κ είναι ένα μέρος απο δώρο χριστουγέννων και το δώρο πάσχα που πήραμε τώρα. Απο την αγορά του αυτοκινήτου είχα σχεδιάσει αυτά τα χρήματα να μπαίνουν στο αμάξι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logokrimenos είπε

Φίλε δε χρειάζεται να απαντάς σε όλους, έκανες ότι έκρινες καλύτερο για σένα, πήρες το αμάξι που ήθελες και το ευχαριστήθηκες και όλα καλά. 

Ο καθένας τώρα το τί λέει εδώ, άστον να κάνει κουμάντο στη δική του τσέπη. 

Στο θέμα σου, προσωπικά έχω κάνει παλιότερα ακριβώς αυτό που λες, έτυχε να βρεθώ με κάποια επιπλέον χρήματα και έβαζα μία στο τόσο (κάθε 3-4 μήνες) από κάνα 1000ρικο παραπάνω, και τελικά έκλεισα το δάνειο γύρω στους 8-9 μήνες νωρίτερα. Δεν ξέρω και δεν ασχολήθηκα να σου πω ακριβώς τί γλίτωσα και αν γλίτωσα από τόκους, αλλά και μόνο που στο μυαλό μου είχα στόχο να ξεχρεώσω ASAP, εμένα αυτό μου έδινε περισσότερη ηρεμία απ'το να κρατήσω 5-6 χιλιάρικα στην άκρη για "ώρα ανάγκης". 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, polaki είπε

Φίλε δε χρειάζεται να απαντάς σε όλους, έκανες ότι έκρινες καλύτερο για σένα, πήρες το αμάξι που ήθελες και το ευχαριστήθηκες και όλα καλά. 

Ο καθένας τώρα το τί λέει εδώ, άστον να κάνει κουμάντο στη δική του τσέπη. 

Στο θέμα σου, προσωπικά έχω κάνει παλιότερα ακριβώς αυτό που λες, έτυχε να βρεθώ με κάποια επιπλέον χρήματα και έβαζα μία στο τόσο (κάθε 3-4 μήνες) από κάνα 1000ρικο παραπάνω, και τελικά έκλεισα το δάνειο γύρω στους 8-9 μήνες νωρίτερα. Δεν ξέρω και δεν ασχολήθηκα να σου πω ακριβώς τί γλίτωσα και αν γλίτωσα από τόκους, αλλά και μόνο που στο μυαλό μου είχα στόχο να ξεχρεώσω ASAP, εμένα αυτό μου έδινε περισσότερη ηρεμία απ'το να κρατήσω 5-6 χιλιάρικα στην άκρη για "ώρα ανάγκης". 

Μαλλον έτσι θα κάνω, γτ επειδή με ξέρω παίζει στο τέλος να τα φαω σε μαλακίες

Δημοσ.

Εντάξει πάντως κι εμένα λογικό μου φάνηκε να αναφερθεί ότι δεν αξίζει με καμία να πληρώσεις το μισό δάνειο σε τόκους, για κάτι μη απαραίτητο, σε περίπτωση που διαβάζουν και κάποιοι που σκέφτονται για δάνειο.

Δημοσ.

Καλά ειλικρινά τώρα, καθόμαστε και συζητάμε τρεις σελίδες αν θα άξιζε να ξοδέψει ο ts 2k αποταμιευσεις για ώρα ανάγκης όταν λαμβάνει μισθό 2k με πληρωμένους λογαριασμούς και ενοίκιο από την εταιρεία του;

Ο Χριστός και η μάνα του δηλαδή. 

Πλήρωσε να ξεμπερδεύεις, από αυτά τα 2k που παίρνεις τον μήνα, όταν όλα τα υπόλοιπα είναι πληρωμένα, δεν φαντάζομαι να τα ξοδεύεις όλα για έξοδα Super market και διασκέδασης, φτάνουν και περισσεύουν τόσο για να ζήσεις, τόσο για να πληρώνεις το δάνειο και για να έχεις πάλι αποταμιευση λίαν συντόμως. 

• Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, logokrimenos είπε

Μαλλον έτσι θα κάνω, γτ επειδή με ξέρω παίζει στο τέλος να τα φαω σε μαλακίες

Μα και εγώ σε μαλακίες έχω φάει άπειρα, γι'αυτό τα έσπρωχνα στο δάνειο να μην τα φάω! :D

Δημοσ.

Και για να σου απαντήσει και κάποιος σε αυτό που ρώτησες, περίπου €750 θα γλιτώσεις και η δόση σου θα πάει €310 περίπου.

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ μιας που το λύσαμε το θέμα τώρα έχω την απορία τι δουλειά κάνει με 2000 τον μήνα, σπίτι δεη νερό πληρωμένα και παρόλα αυτά ζητάει money advice και δεν μπορεί να κάνει μόνος του το correct management που θα λεγε και ο Haldol

Είμαι ανάμεσα σε σεζόν ή παράνομο συσκευαστήριο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Εγώ μιας που το λύσαμε το θέμα τώρα έχω την απορία τι δουλειά κάνει με 2000 τον μήνα, σπίτι δεη νερό πληρωμένα και παρόλα αυτά ζητάει money advice και δεν μπορεί να κάνει μόνος του το correct management που θα λεγε και ο Haldol

Είμαι ανάμεσα σε σεζόν ή παράνομο συσκευαστήριο

Για να σου φύγει η περιέργεια αν και εντελώς άσχετο με το θέμα. Υποδιευθυντης σε βιομηχανική μονάδα 

1 ώρα πριν, panostza είπε

Και για να σου απαντήσει και κάποιος σε αυτό που ρώτησες, περίπου €750 θα γλιτώσεις και η δόση σου θα πάει €310 περίπου.

Συμφέρει, γτ θα βάζω 50 ευρω το μήνα στην ακρη και σε 8 μήνες που παίρνω το δώρο Χριστουγέννων μπορώ να καρφώσω αλλά 2400. Δε νομίζω ότι είναι κακό σχέδιο 

Επεξ/σία από logokrimenos
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...