Προς το περιεχόμενο

Αγορά παρασολέηγ (lens hood) από κίνα.


Dr_73

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως γράφω στον τίτλο , βρήκα στο ebay , βιδωτό παρασολέηγ, για έναν παλιό φακό φιλμάτης. Από εργοστάσιο στην κίνα. Μεταλλικό , πήρα αυτό που είχε την καλύτερη τιμή. Ο κινέζος το είχε 3.83€ , μαζί με μεταφορικά. 

Πλήρωσα εξτρά, απευθείας στο ebay τον ελληνικό ΦΠΑ 24% κάπου 1€

και μου ήρθε μήνυμα ότι θα πληρώσω στον άνθρωπο των ΕΛΤΑ που θα το φέρει , δασμό & φόρο 2.50€ . 

Δηλαδή τα 3.83€ με μεταφορικά, πληρώνουν επιπλέον 3.50€ φόρους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα κάνει κι εγώ 4 μικροπαραγγελιες από Κίνα πληρώνοντας απευθείας επίσης φόρο μέσω ebay.

Oι δύο πρώτες πέρασαν χωρίς απώλειες (θέμα τύχης). Η 3η έφαγε αντίστοιχο με το δικό σου "καπέλο" αλλά επειδή ήταν κάτι γάντια (για φωτογραφία σε πολύ κρύες συνθήκες τα πήρα, που απελευθερώνονται αντίχειρας κ δείκτης αν θες) που τα βρήκα μόλις 6€ διάλεξα να πληρώσω τα γαμ*άτικα μιας που δεν θα τα έβρισκα σε παραπλήσια τιμή.  Η 4η ήταν ένα καπάκι για φακό με αρχικό κόστος 1,6€ μαζί με μεταφορικά...2€ με τον ΦΠΑ ...που θα πήγαινε 4,5€ μετα το τελωνείο! Αρνήθηκα την παραλαβή (μου είπε κι ο υπάλληλος των ΕΛΤΑ ότι δικαιούμαι να κάνω αφού συμφώνησε μαζί μου ότι είναι γελοίο να πληρώσω περισσότερα για δασμούς από την αξία του αντικειμένου ενώ είχα ήδη πληρώσει ΦΠΑ) ζήτησα επιστροφή χρημάτων από τον πωλητή κ έληξε το θέμα.

Αστεία η διαχείριση από την ελληνική πλευρά. Όπως όλα σε αυτή την αποικία βέβαια ... κουτουρού κ χώρος καμμία λογική. Οπότε πας κι εσύ με τη σκεψη "αν περάσει - πέρασε ...αλλιώς βλέπουμε".

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ΦΠΑ επιβλήθηκε αν θυμάμαι καλά Ιούλιο 2021. Από τότε, πέρασαν αρκετά μικρά τέτοια αντικείμενα , χωρίς δασμό . Φαίνεται όμως ότι πρόσφατα "βελτιώθηκαν". Το τέλος των 2.50€ στα ΕΛΤΑ , έπρεπε να πληρωθεί αποκλειστικά με κάρτα στον ταχυδρόμο . Αναλυτικότερα  , είναι 2 ευρώ και κάτι το τέλος και προσθέτουν και σε αυτό ΦΠΑ 24% . 

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α  Το ποσό ως ποσοστό είναι παράλογο.

Β. Δέχομαι δασμούς σε λογικά πλαίσια ή και στα όρια του υπερβολικού εάν κ μόνο επρόκειτο για προστασία τομεα εγχώριας παραγωγής. Τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται σε μια μπανανία που και τις σωβρακοφανέλες του ελληνικού στρατού τις εισάγει από την...Τουρκία!

Είναι απλά άλλη μια απόπειρα ενός κράτους - μπαταχτσή να απομυζεί ο,τι μπορεί από τα κοροίδα για να επιβιώνουν οι φύλαρχοι.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...