Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους... Θα ήθελα να ρωτήσω (να κάνω κάτι σαν γκάλοπ) θα αγοράζατε/χρησιμοποιούσατε χειροποίητα σαπούνια, κρέμες προσώπου, κρέμες σώματος, σαπούνια ξυρίσματος, ενυδατικα λάδια, lip Balm κτλ τα οποία να είναι φτιαγμένα από βιολογικα υλικά χωρίς χημικά πρόσθετα κτλ;;; Αν ναι για ποιο λόγο και αν όχι επίσης για ποιο λόγο;;; Σκέφτομαι να ξεκινήσω κάτι τέτοιο στο σπίτι καθώς εδώ και χρόνια φτιάχνω για μένα και ομολογώ πως η ποιότητα θεωρώ ότι είναι πολλά σκαλιά ανώτερη από του εμπορίου +ότι ξέρω ακριβώς τι περιέχει αυτό που χρησιμοποιώ εγώ και το παιδί μου...αλλά θα ήθελα να μάθω γενικά τι πιστεύει ο κόσμος... Ποια η γνώμη σας;;;

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, tweety2022 είπε

Καλημέρα σε όλους... Θα ήθελα να ρωτήσω (να κάνω κάτι σαν γκάλοπ) θα αγοράζατε/χρησιμοποιούσατε χειροποίητα σαπούνια, κρέμες προσώπου, κρέμες σώματος, σαπούνια ξυρίσματος, ενυδατικα λάδια, lip Balm κτλ τα οποία να είναι φτιαγμένα από βιολογικα υλικά χωρίς χημικά πρόσθετα κτλ;;; Αν ναι για ποιο λόγο και αν όχι επίσης για ποιο λόγο;;; Σκέφτομαι να ξεκινήσω κάτι τέτοιο στο σπίτι καθώς εδώ και χρόνια φτιάχνω για μένα και ομολογώ πως η ποιότητα θεωρώ ότι είναι πολλά σκαλιά ανώτερη από του εμπορίου +ότι ξέρω ακριβώς τι περιέχει αυτό που χρησιμοποιώ εγώ και το παιδί μου...αλλά θα ήθελα να μάθω γενικά τι πιστεύει ο κόσμος... Ποια η γνώμη σας;;;

Οι τιμές θα είναι πολλαπλάσιες των προϊόντων μαζικής παραγωγής των Super Market. Επίσης δεδομένου ότι αποκλείεται να γίνονται έλεγχοι και να υπάρχουν πιστοποιήσεις, τότε, όχι δεν θα αγόραζα. 

Βέβαια τα πάντα είναι θέμα marketing. Με το κατάλληλο marketing  και παπάτζα, τα πάντα είναι δυνατά. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμ... Το θέμα των τιμών δεν είναι τόσο απαγορευτικό είναι κοντά στις τιμές του εμπορίου με κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς που έχω κάνει... Θα μου επιτρέψεις να κάνω μια ένσταση ως προς τη λέξη "παπατζα" διότι στο μυαλό μου μεταφράζεται ότι κάποιος θα σε φλομωσει στις μπαρουφες και τα ψέματα κάτι που δεν έχω σκοπό να κάνω σε καμία περίπτωση και την αντιλαμβάνομαι ως επιθετική... Σε όλα τα άλλα καταλαβαίνω απόλυτα και σε ευχαριστώ για το χρόνο σου να απαντήσεις... Και να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα αν μου επιτρέπεις, αν προτού αγοράσεις οτιδήποτε σου έστελνα εντελώς δωρεάν δείγματα για να τα δοκιμάσεις ή να τα ελέγξεις, θα τα δοκίμαζες;;; Θα μετραγε θεωρείς;;

Επεξ/σία από tweety2022
Δημοσ.

Θα πρέπει να βγάλεις πιστοποιήσεις για τα υλικά και τις μεθόδους που χρησιμοποιείς, διαθέσιμα στους πελάτες σου για να τους πείσεις για τον ισχυρισμό της ποιότητας και αγνότητας. Ο "λόγος" σου δεν έχει αξία όταν μιλάμε για παραγωγή και εμπόριο. Αν η τιμή ήταν κοντά στου εμπορίου και παρείχες κάτι από τα παραπάνω θα δοκίμαζα τα προϊόντα.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Tsino είπε

Θα πρέπει να βγάλεις πιστοποιήσεις για τα υλικά και τις μεθόδους που χρησιμοποιείς, διαθέσιμα στους πελάτες σου για να τους πείσεις για τον ισχυρισμό της ποιότητας και αγνότητας. Ο "λόγος" σου δεν έχει αξία όταν μιλάμε για παραγωγή και εμπόριο. Αν η τιμή ήταν κοντά στου εμπορίου και παρείχες κάτι από τα παραπάνω θα δοκίμαζα τα προϊόντα.

Αν υπήρχε κάποιου είδους πιστοποιητικό από ιδιωτικό γραφείο χημικών αναλύσεων (σαν αυτά τα γραφεία που πας δείγματα νερού για ανάλυση) θα μετρούσε σε σένα ως πελάτη;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η σύζυγος φτιάχνει σαπούνι από λάδι και κάποια στιγμή είπαμε να τα πουλήσουμε, αλλά η ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία είναι απαγορευτική ...

για να πουλήσεις υποτιθέμενα βιολογικά σαπούνια κλπ που φτιάχνει κάποιος μόνος του, πρέπει να έχει άδεια από τον ΕΟΦ και ένα κάρο χαρτιά υγειονομικού ενδιαφέροντος σύμφωνα με έναν κανονισμό της ΕΕ, 1223/2009, για την τελική άδεια από περιφέρεια...

βρήκα αυτό το άρθρο που βοηθάει: https://www.candlemaking.gr/blog/ta-vimata-gia-tin-adeia-dynatotitas-paragogis-kallyntikon/

οπότε δεν θα αγόραζα εύκολα σαπούνι κλπ πράγματα αμφιβόλου ποιότητας και κατασκευής...

στο σπίτι χρησιμοποιούμε αυτά που φτιάχνουμε μόνοι μας...

Επεξ/σία από kokos23
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tweety2022 είπε

Και να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα αν μου επιτρέπεις, αν προτού αγοράσεις οτιδήποτε σου έστελνα εντελώς δωρεάν δείγματα για να τα δοκιμάσεις ή να τα ελέγξεις, θα τα δοκίμαζες;;; Θα μετραγε θεωρείς;;

Εγω προσωπικά μπορεί να αγόραζα γιατί θα ένιωθα άσχημα που πήρα κάτι δωρεάν χωρίς να προσφέρω κάτι. Οι περισσότεροι δεν ειναι έτσι ομως. Οι περισσότεροι θα πάρουν κάτι δωρεάν, απλά επειδή μπορούν. Εδώ ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων παραγγέλνουν με αντικαταβολή και τελικά δεν παραλαμβάνουν γιατί είναι γίδια, προκαλώντας τεράστια προβλήματα και έξοδα στους πωλητές. 

Επίσης το να στείλεις δείγματα έχει τεράστιο κόστος αποστολής, που αμφιβάλλω αν μπορεί να κερδίσει πελάτες και να αποσβεστεί. 

Τα δεδομένα ειναι :

• Χωρίς δοκιμή δεν θα αγοράσει κανείς μέσω ιντερνετ
  • Για να αγοράσει κανείς, πρέπει να του πουληθεί παπάτζα. Δεν σου αρέσει αυτή η λέξη? Δυστυχώς αυτή ειναι πραγματικότητα. Πρέπει να του δημιουργήσεις μια ανάγκη που δεν έχει. Κανείς δεν έχει την ανάγκη να αγοράσει σαπούνια και καλλυντικά σε κανονικές προς υψηλές τιμές απο κάποιον που τα φτιάχνει σπίτι του. 
    • Έχω ανάγκη όμως να αγοράσω κάτι που δοκίμασα κ μου άρεσε σε ένα κατάστημα, που το "πούλησε" η υπάλληλος, που μου δημιούργησε ανάγκη που δεν είχα και στο τέλος της ημέρας να έχω διηγηθώ μια ωραία ιστορία στους φίλους μου για τα λεφτα που χάλασα και έτσι να θέλουν να διηγηθούν και αυτή μια ιστορία και να πάρουν το ίδιο προιον

Συνοπτικά, ένα προϊόν δεν πουλάει γιατί είναι καλό. Πουλάει για 1 εκ άλλους λόγους και απλά κρατάει τις πωλήσεις του γιατι είναι καλό.  Το να είναι ένα προιόν καλό ειναι μόνο το 10% για προχωρήσει σε πωλήσεις. 

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.

Το έχω ήδη ψάξει το θέμα και ναι είναι πολύ μπελαλιδικη διαδικασία και κοστοβορα κ σκεφτόμουν ΑΝ θα ξεκινήσω τελικά να το κάνω σιγά σιγά από το σπίτι πρώτα για να δω αν τσουλαει και μετά να ξεκινήσω τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες όχι μόνο λόγω του κόστους, κυρίως λόγω του ότι είναι μια πολύ ιδιαίτερη και εξειδικευμένη διαδικασία...

27 λεπτά πριν, kokos23 είπε

η σύζυγος φτιάχνει σαπούνι από λάδι και κάποια στιγμή είπαμε να τα πουλήσουμε, αλλά η ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία είναι απαγορευτική ...

για να πουλήσεις υποτιθέμενα βιολογικά σαπούνια κλπ που φτιάχνει κάποιος μόνος του, πρέπει να έχει άδεια από τον ΕΟΦ και ένα κάρο χαρτιά υγειονομικού ενδιαφέροντος σύμφωνα με έναν κανονισμό της ΕΕ, 1223/2009, για την τελική άδεια από περιφέρεια...

βρήκα αυτό το άρθρο που βοηθάει: https://www.candlemaking.gr/blog/ta-vimata-gia-tin-adeia-dynatotitas-paragogis-kallyntikon/

οπότε δεν θα αγόραζα εύκολα σαπούνι κλπ πράγματα αμφιβόλου ποιότητας και κατασκευής...

στο σπίτι χρησιμοποιούμε αυτά που φτιάχνουμε μόνοι μας...

Όπως και να ζει σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου να απαντήσεις.

13 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Εγω προσωπικά μπορεί να αγόραζα γιατί θα ένιωθα άσχημα που πήρα κάτι δωρεάν χωρίς να προσφέρω κάτι. Οι περισσότεροι δεν ειναι έτσι ομως. Οι περισσότεροι θα πάρουν κάτι δωρεάν, απλά επειδή μπορούν. Εδώ ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων παραγγέλνουν με αντικαταβολή και τελικά δεν παραλαμβάνουν γιατί είναι γίδια, προκαλώντας τεράστια προβλήματα και έξοδα στους πωλητές. 

Επίσης το να στείλεις δείγματα έχει τεράστιο κόστος αποστολής, που αμφιβάλλω αν μπορεί να κερδίσει πελάτες και να αποσβεστεί. 

Τα δεδομένα ειναι :

• Χωρίς δοκιμή δεν θα αγοράσει κανείς μέσω ιντερνετ
  • Για να αγοράσει κανείς, πρέπει να του πουληθεί παπάτζα. Δεν σου αρέσει αυτή η λέξη? Δυστυχώς αυτή ειναι πραγματικότητα. Πρέπει να του δημιουργήσεις μια ανάγκη που δεν έχει. Κανείς δεν έχει την ανάγκη να αγοράσει σαπούνια και καλλυντικά σε κανονικές προς υψηλές τιμές απο κάποιον που τα φτιάχνει σπίτι του. 
    • Έχω ανάγκη όμως να αγοράσω κάτι που δοκίμασα κ μου άρεσε σε ένα κατάστημα, που το "πούλησε" η υπάλληλος, που μου δημιούργησε ανάγκη που δεν είχα και στο τέλος της ημέρας να έχω διηγηθώ μια ωραία ιστορία στους φίλους μου για τα λεφτα που χάλασα και έτσι να θέλουν να διηγηθούν και αυτή μια ιστορία και να πάρουν το ίδιο προιον

Συνοπτικά, ένα προϊόν δεν πουλάει γιατί είναι καλό. Πουλάει για 1 εκ άλλους λόγους και απλά κρατάει τις πωλήσεις του γιατι είναι καλό.  Το να είναι ένα προιόν καλό ειναι μόνο το 10% για προχωρήσει σε πωλήσεις. 

Ακριβώς για αυτό κ εγώ πριν μπω στη διαδικασία σκέφτηκα να ανοίξω το θέμα και να ρωτήσω "άγνωστους" καθώς οι κοντινοί μου με ενθαρρύνουν πολύ αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου για πολλούς ηθικούς κυριως λόγους (δε μου αρέσει να είμαι παράνομη) αλλά και οικονομικούς καθώς μιλάμε για μια σεβαστή επένδυση σε υλικά (ειδικά επειδή τα υλικά που ήδη χρησιμοποιώ για προσωπική χρηση είναι υψίστης ποιότητας και δεν έχω σκοπό να κάνω καμιά απολύτως υποχώρηση σε αυτό το κομμάτι) και χρόνο και κόπο να παρασκευαστούν ποσότητες ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμα.

Δημοσ.

Εαν το ξεκινήσεις επαγγελματικά απο το σπίτι δοκιμαστικά , και εαν δεις οτι τσουλάει , τότε θα ξεκινήσεις νόμιμες διαδικασίες , ξέχασε το. Οταν θα κάνεις τις πρώτες αποστολές (δεν μιλάμε για γνωστούς/φίλους) , και θα αρχίσεις να στέλνεις πακέτα χωρίς απόδειξη ταμειακής μέσα , γρήγορα θα φάς καταγγελία στην εφορία. Μήν νομίζεις οτι βιτρίνες τύπου marketplace , tiktok κτλ δεν ελέγχονται...

Εαν το σκέφτεσαι επαγγελματικά πρέπει να έχεις μαζικές αγορές πρώτων υλών (για φθηνότερα) , και το βασικότερο ειναι σταθερή μέθοδο παρασκευής. Δεν γίνεται να αλλάζεις ποσότητες ούτε στο ελάχιστο (μιλάμε ούτε γραμμάριο) γιατι καποιος που αγοράσει 1-2 φορές το ιδιο προιόν , την τρίτη που εσυ θα βάλεις λίγο περισσότερο ή λιγο λιγότερο "κάτι" και βγεί το προιόν πιο σφιχτό ή πιο νερουλό , δεν θα ξαναπάρει.

Το κόστος περιεκτών/συσκευασίας και ετικέτας θα αυξήσει την τιμή τουλάχιστον 2 ευρώ ανα προιόν...

1 ώρα πριν, Tsino είπε

Αυτό. Εσύ θα υποστηρίζεις οτι εχεις κρέμα για πχ δερματοπάθειες με καλέντουλα κτλ κτλ κτλ , αλλα το μόνο που θα δίνεις στον πελάτη θα είναι μια "υπόσχεση" οτι η κρέμα εχει αυτά μέσα. Χωρις παρεξήγηση :) 

Εγώ εχω φαρμακείο , και έφτιαχνα κρέμες για τα πάντα. Πλέον ο κόσμος κοιτάει την τιμή πρώτα και μετα την ποιότητα. Οταν βγαίνουν πλέον κρέμες με υαλουρονικό στα 4 ευρώ απο Ελληνική εταιρία , με κουτάκι κομπλέ , ο κόσμος δύσκολα θα δοκιμάσει την δικιά σου των 12 ευρώ. Πρέπει να βρείς την σωστή γραμμή ανάμεσα στο φτηνό και στο καλό. Μήν γέρνεις ουτε στο ενα ουτε στο άλλο !! ξεκίνα με ελάχιστό ποσοστό κέρδους.

Βασικό επίσης ξέχνα τα δωρεάν σε γνωστούς/φίλους :) Η δουλειά είναι δουλειά !! 

Δειγματάκια δεν θα έφτιαχνα ούτε θα δοκίμαζα. Ιδίως για "σπιτικά" προιόντα.

Ξεκίνα με σαμπουάν που είναι φθηνότερα για μαζική παραγωγή , και μετά περνάς στα υπόλοιπα. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις μαζική παραγωγή (και αναγκαστικά μαζική παραγγελία πρώτων υλών) για όλα !!! Ξεκίνα με 2-3 είδη ΜΟΝΟ , και βλέπεις πως θα πάνε.

Οτι θες ρώτα

• Like 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, sstratos είπε

Εαν το ξεκινήσεις επαγγελματικά απο το σπίτι δοκιμαστικά , και εαν δεις οτι τσουλάει , τότε θα ξεκινήσεις νόμιμες διαδικασίες , ξέχασε το. Οταν θα κάνεις τις πρώτες αποστολές (δεν μιλάμε για γνωστούς/φίλους) , και θα αρχίσεις να στέλνεις πακέτα χωρίς απόδειξη ταμειακής μέσα , γρήγορα θα φάς καταγγελία στην εφορία. Μήν νομίζεις οτι βιτρίνες τύπου marketplace , tiktok κτλ δεν ελέγχονται...

Εαν το σκέφτεσαι επαγγελματικά πρέπει να έχεις μαζικές αγορές πρώτων υλών (για φθηνότερα) , και το βασικότερο ειναι σταθερή μέθοδο παρασκευής. Δεν γίνεται να αλλάζεις ποσότητες ούτε στο ελάχιστο (μιλάμε ούτε γραμμάριο) γιατι καποιος που αγοράσει 1-2 φορές το ιδιο προιόν , την τρίτη που εσυ θα βάλεις λίγο περισσότερο ή λιγο λιγότερο "κάτι" και βγεί το προιόν πιο σφιχτό ή πιο νερουλό , δεν θα ξαναπάρει.

Το κόστος περιεκτών/συσκευασίας και ετικέτας θα αυξήσει την τιμή τουλάχιστον 2 ευρώ ανα προιόν...

Αυτό. Εσύ θα υποστηρίζεις οτι εχεις κρέμα για πχ δερματοπάθειες με καλέντουλα κτλ κτλ κτλ , αλλα το μόνο που θα δίνεις στον πελάτη θα είναι μια "υπόσχεση" οτι η κρέμα εχει αυτά μέσα. Χωρις παρεξήγηση :) 

Εγώ εχω φαρμακείο , και έφτιαχνα κρέμες για τα πάντα. Πλέον ο κόσμος κοιτάει την τιμή πρώτα και μετα την ποιότητα. Οταν βγαίνουν πλέον κρέμες με υαλουρονικό στα 4 ευρώ απο Ελληνική εταιρία , με κουτάκι κομπλέ , ο κόσμος δύσκολα θα δοκιμάσει την δικιά σου των 12 ευρώ. Πρέπει να βρείς την σωστή γραμμή ανάμεσα στο φτηνό και στο καλό. Μήν γέρνεις ουτε στο ενα ουτε στο άλλο !! ξεκίνα με ελάχιστό ποσοστό κέρδους.

Βασικό επίσης ξέχνα τα δωρεάν σε γνωστούς/φίλους :) Η δουλειά είναι δουλειά !! 

Δειγματάκια δεν θα έφτιαχνα ούτε θα δοκίμαζα. Ιδίως για "σπιτικά" προιόντα.

Ξεκίνα με σαμπουάν που είναι φθηνότερα για μαζική παραγωγή , και μετά περνάς στα υπόλοιπα. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις μαζική παραγωγή (και αναγκαστικά μαζική παραγγελία πρώτων υλών) για όλα !!! Ξεκίνα με 2-3 είδη ΜΟΝΟ , και βλέπεις πως θα πάνε.

Οτι θες ρώτα

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, αυτά ακριβώς σκέφτομαι κ εγώ... Η αλήθεια τα βασικά μου υλικά/λάδια/βούτυρα είναι η βάση σε όλα μου τα καλλυντικά και πλέον μετά από χρόνια πειραμάτων έχω καταλήξει στις συνταγές και τις μεθόδους που χρησιμοποιώ και δεν πρόκειται να τις αλλάξω καθώς είναι αποτελεσματικές...  Στους κοντινούς η αλήθεια χρεώνω κανονικά άλλωστε δεν έχω βάλει μεγάλο ποσοστό κέρδους (10%) γιατί είναι συγγενείς / φίλοι + τη συσκευασία περίπου 1,5-2€. Παράδειγμα μια κρέμα προσώπου ενυδατική 50μλ στη κολλητή μου τη δίνω 8€ και χρειάζονται τρεις μέρες μαζί με την ωρίμανση για να την φτιαξω και εγώ καθαρά βγάζω 0,75€ αλλά δε με πειράζει να έχω μικρό κέρδος αν έχω δουλειά... Πολλα αυτά που πρέπει να σκεφτώ και να υπολογίσω... Θα δω τι θα κάνω και ΑΝ τελικά θα το προχωρήσω... Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δύσκολα θ' ασχολιόμουν προσωπικά. Βασικά όχι "δύσκολα", απλά ΔΕΝ θ' ασχολιόμουν. 

Πρώτον, αν γι' αγγούρια και ντομάτες για τη σαλάτα θέλω ΜΙΑ φορά πιστοποίηση (άρα και δε ψωνίζω από λαϊκή αγορά, γιατί δεν έχω καμία εγγύηση για τίποτα), για καλλυντικά ή παρεμφερή προϊόντα, θέλω ΣΑΡΑΝΤΑ. Μεγάλες εταιρείες ή οίκοι απ' το εξωτερικό, ενώ ελέγχονται όλη την ώρα από φορείς, στην πράξη καταφέρνουν και κάνουν ό,τι θέλουν. Και μετά θα εμπιστευτώ το οποιοδήποτε νέο brand, που άντε να πήρε ένα χαρτί γνωστοποίησης από τον ΕΟΦ και πρακτικά δε το ελέγχει κανείς και για τίποτα; Συνήθως ούτε αυτό δεν έχουν, όλα όσα κάνουν είναι πολύ "γκρι". Εε σε καμία περίπτωση.

Προϊόντα χωρίς ίχνος τυποποίησης (είτε μιλάμε γι' αυγά, ή για ντομάτες, ή για παρα-φαρμακευτικά) τα απορρίπτω. Αυτό αλλάζει αν είναι κάτι που είτε το φτιάχνω ο ίδιος, ή έχω έλεγχο στη διαδικασία (π.χ. ο πατέρας μου έχει κότες, και τ' αυγά τα τρώω, κι ας μην έχουν... pedigree). Όμως τα ίδια αυγά αν προέρχονται από πηγή που δε γνωρίζω (π.χ. απ' το γείτονα) και βασίζομαι για την ποιότητά τους στην "υπόσχεσή" του, όχι, δε θα τα φάω. Παρόλα αυτά, ακόμα κι εκεί (στ' αυγά του father) είμαι λίγο επιφυλακτικός, διότι παρά τις καλές προθέσεις, σίγουρα δεν μπορεί ν' ακολουθήσει τις προδιαγραφές ασφαλείας που έχουν τα τυποποιημένα. Εγώ κάνω π.χ. έναν οπτικό έλεγχο στο κέλυφος μην είναι ραγισμένο και μαζέψω καμιά σαλμονέλα. Η μονάδα αυγοπαραγωγής έχει άλλες μεθόδους, πολύ πιο σίγουρες.

Επεξ/σία από Haldol
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Haldol είπε

Η μονάδα αυγοπαραγωγής έχει άλλες μεθόδους, πολύ πιο σίγουρες.

Ναι, αυτό, σίγουρα. /golfclap

@TS σκέψου μήπως πουλήσεις τον τρόπο για να τα φτιάχνεις (ή ακόμα και δωρεάν σε youtube κλπ), οπότε από εκεί φτιάξεις κοινό που θα αγοράζει τις πρώτες ύλες και εκ των υστέρων κοινό που προτιμάει να τα αγοράζει έτοιμα. Έτσι, θα βλέπουν τι αγοράζουν (είτε τις πρώτες ύλες, είτε το τελικό προϊόν) και θα εμπιστευτούν περισσότερο. Δεν γνωρίζω αν έχει μικρότερη διαδικασία πιστοποίησης για τις πρώτες ύλες ή αν στις παρέχει έτοιμες ο προμηθευτής σου, οπότε κάνεις εμπόριο σε πρώτη φάση.

Δημιουργείς την ανάγκη, παρέχεις την λύση. Όχι το ανάποδο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, csontheline είπε

Ναι, αυτό, σίγουρα. /golfclap

Δεν εμπιστεύεσαι μία μονάδα που ελέγχεται τακτικά από ανεξάρτητους φορείς. Οκ, μαζί σου. Καλά κάνεις. Αλλά με ποιο σκεπτικό την ίδια στιγμή εμπιστεύεσαι τον κυρ Παντελή που πουλάει στη λαϊκή, που δε το ελέγχει τίποτα και κανείς, επειδή σου λέει "ναι, γνήσια, απ' το χωριό"; :)

Δημοσ.

Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω ποσο κερδος θα υπαρχει απο ολο αυτο;
Στα μισα Ελληνικα νησια πουλανε χειροποιητα σαπουνια, βρισκεις και online τετοιου τυπου σαπουνια ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ για κατι τετοιο. Τι θα κανει τα δικα σου να ξεχωρισουν;
Ειναι σαν να μου λεει καποιος θα βγαλω μια δικη μου cola. Καταλαβαινω οτι υπαρχει εκεινη η επιτυχημενη κυρια με τα καλυντικα στο facebook που δινει συνεχεια δωρα αλλα υπαρχουν και πολλοι αλλοι που βγαζουν καλυντικα και δεν ειναι επιτυχημενοι ή εστω, τοσο επιτυχημενοι. 
Τι με εμποδιζει να παρω αυτο, το οποιο το βρηκα τυχαια online με ενα κουτσό google search:
https://kalliston-olive.gr/products/el/category/ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ-ΣΑΠΟΥΝΙΑ τα οποια τα πουλανε και στην Ολλανδια σε προσφορα ενα ευρω https://www.metolijf.nl/olijfoliezeep-zonder-palmolie-knossos#
Ωπου φανταζομαι θα εχουν και το δικο τους λαδι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, csontheline δεν είμαι άνθρωπος που μπορεί να σταθεί μπροστά στη κάμερα, για την ακρίβεια είναι το χειρότερο μου!!!! Η ιδέα όμως να ξεκινήσω από το εμπόριο των πρώτων υλών μου ακούγεται ενδιαφέρουσα και σίγουρα είναι πολύ ποιο εύκολο να ανοίξεις ένα εμπορικό κατάστημα από ότι ένα εργαστήριο παραγωγής καλλυντικών... 

Επεξ/σία από tweety2022

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...