Προς το περιεχόμενο

Μερικές συμβουλευτικές ερωτήσεις για τα domains


killer76

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

  1. Πάντα όταν έχω ένα project στο μυαλό μου και μετά από ψάξιμο βρίσκω το τέλειο domain σε .gr, μετά το ψάχνω και σε .com. Φυσικά τα .com είναι αδύνατον να τα βρεις ελεύθερα. Και τότε πάντα μου μπαίνει η ιδέα, ότι αν "πιάσει" το project και έχω καταφέρει να φτιάξω ένα καλό brand (για την Ελλάδα) και θα ήθελα να το επεκτείνω και στα αγγλικά οτί δεν θα μπορέσω λόγω domain. Οπότε μετά αρχίζει να με "χαλάει" και το .gr. Είναι λάθος τρόπος σκέψης αυτός? Εσείς πως το διαχειρίζεστε? Δεν το σκέφτεστε καθόλου και αν τύχει η επέκταση στα αγγλικά βλέπετε εκείνη την στιγμή τι θα κάνετε? Παίρνετε πάντα αν υπάρχει ελεύθερο και το .com? Δεν σας ενδιαφέρει καθόλου το .com?
  2. Μερικά από αυτά τα project (δεν είναι wordpress σελίδες αλλά custom webapp). Έστω οτι εχω το webapp (μη υπαρκτο app, απλά για παράδειγμα) bookorganizer.gr που έχει απήχηση στην Ελλάδα ως .gr και θέλω να το κάνω πιο international. Κοιτάω και βλέπω οτι το bookorganizer.com είναι καταχωρημένο και είναι ένα μικρό blog χωρίς καμιά ιδιαίτερη απήχηση. Αν πάρω κάτι άλλο σε μορφή πχ bookorganizer.io ή bookorganizerapp.com ή κάποια τέτοια παραλλαγή. Σιγα σιγά οταν θα γράφει κάποιος στο google bookorganizer θα βγάζει πρώτο το .io αντί για το .com. Ξέρω οτι έτσι θα είναι αν υπάρχει σωστό SEO, απλά θα ήθελα την γνώμη σας.
  3. Αν υπάρχει καταχωρημένο το bookorganizer.com απλά ως domain και όχι ως trademark, αν κάνει κάποιος μετά κατοχύρωση trademark μπορεί να το πάρει? ή αυτό ισχύει μόνο αν το trademark έχει προηγηθεί του domain?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καλύτερο παράδειγμα για το πως μια μεγάλη εταιρία δεν μπορεί έτσι απλά να πάρει το domain απο άλλη εταιρία η οποία έχει κλείσει το domain πριν απο αυτήν και αποδεδειγμένα έχει κάνει χρήση του ονόματος για επαγγελματικό σκοπό είναι το:

https://www.nissan.com/

Για την ιστορία, το domain κλείστηκε πρώτη φορά το 1994.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...