mezger Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 16 hours ago, stel106 said: Καλησπερα για ασφαλεια σπιτιου πως μπορω να ακυρωσω αυτην που εχω μεσω τραπεζας και να παω σε αλλη μηπως γνωριζει καποιος? επειδη ειναι πολυ ακριβη και δεν με συμφερει ελεγα να παω σε καποια οικονομικοτερη μιας και οι εξτρα καλυψεις περα απο την βασικη δομη δεν με ενδιαφερουν Κάνε την νέα ασφάλεια πριν τελειώσει αυτή που έχεις και ενημέρωσε έγκαιρα την τράπεζα, δεν έχει κάτι ιδιαίτερο σαν διαδικασία. Αν είσαι στη μέση του συμβολαίου μίλα με την ασφαλιστική για να δεις αν μπορείς να πάρεις πίστωση, και να περιμένεις λίγο ενδεχόμενο back and forth με την τράπεζα (μου έχει τύχει και να μη διαβάσουν σωστά τους όρους και να ζητούν κάτι που να αναγράφεται, και να ζητήσουν έξτρα βεβαίωση από την ασφαλιστική για κάτι που περιλαμβάνεται αλλά δεν αναφέρεται όσο ρητά ήθελαν)
stel106 Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 1 ώρα πριν, mezger είπε Κάνε την νέα ασφάλεια πριν τελειώσει αυτή που έχεις και ενημέρωσε έγκαιρα την τράπεζα, δεν έχει κάτι ιδιαίτερο σαν διαδικασία. Αν είσαι στη μέση του συμβολαίου μίλα με την ασφαλιστική για να δεις αν μπορείς να πάρεις πίστωση, και να περιμένεις λίγο ενδεχόμενο back and forth με την τράπεζα (μου έχει τύχει και να μη διαβάσουν σωστά τους όρους και να ζητούν κάτι που να αναγράφεται, και να ζητήσουν έξτρα βεβαίωση από την ασφαλιστική για κάτι που περιλαμβάνεται αλλά δεν αναφέρεται όσο ρητά ήθελαν) Το θέμα ειναι αρχικα στην τραπεζα ειναι μονο με ραντεβού εκλεισα τηλεφωνικό ούτε με πηραν Και το 2ο κακο που βλεπω είναι οτι η τραπεζα σε υποχρεωνει νομιζω δλδ να ασφαλισεις το σπίτι για αξια που θα εχει ενα νεο σπιτι να χτιστει με τιμες 2025 ασχετα που το ποσο του δανειου ειναι πολυ μικροτερο...
pontez2 Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 16 ώρες πριν, d_gkal είπε Ενδιαφέρομαι για ασφάλεια σε νεόδμητο διαμέρισμα. Ποια ασφάλεια να επιλέξω; Τι είναι καλό να παρέχει; Άποψή μου, μην απευθηνθείς σε τράπεζα. Αργούν χαρακτηριστικά, ενω οι υπάλληλοι δεν ειναι ασφαλιστές, απλά πωλητές. Δε ξέρουν συνηθως να εξυπηρετησουν οταν συμβει αυτο που δε θέλεις να συμβει. Σε κάθε περίπτωση μια ασφάλεια κατοικίας πρέπει να έχει τα βασικά: Ασφάλεια φωτιάς, σεισμου, κλοπής. Μαζι συνηθως περιλαμβάνονται και καιρικές συνθήκες κτλ κτλ. Κάτι που δε ξέρουν οι περισσότεροι ειναι η ασφάλεια περιεχομένου. Οχι για κλοπή. Πολυ δυσκολα θα μπει κλεφτης να σου πάρει καναπέδες πλέον. Αλλά σε περιπτωση που το περιεχόμενο καταστραφει απο φωτιά, θεομηνία, βανδαλισμό κτλ. Spoiler οσοι το θεωρουν περιττό, φανταστείτε να σου πάθει σοβαρή ζημιά το σπιτι, να το καλυψει η ασφάλεια και να θες μετά 30.000 να πάρεις έπιπλα, οικιακές συσκευές κτλ. Εδω ένα πλυντηριο χαλάει και βελάζεις να πάρεις άλλο) Επίσης στην ασφάλεια κλοπής, δεν ασφαλίζεις μη σου κλέψουν το περιεχόμενο (εκτός αν έχεις αντικειμενα μεγάλης αξίας μέσα, τα οποία τα ασφαλίζεις ξεχωριστά), αλλά τη καταστροφή που θα σου προξενησουν να μπουν στο σπιτι. Δηλαδη στη πόρτα, στα αλουμίνια κτλ κτλ. 1
stel106 Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 10 λεπτά πριν, pontez2 είπε Άποψή μου, μην απευθηνθείς σε τράπεζα. Αργούν χαρακτηριστικά, ενω οι υπάλληλοι δεν ειναι ασφαλιστές, απλά πωλητές. Δε ξέρουν συνηθως να εξυπηρετησουν οταν συμβει αυτο που δε θέλεις να συμβει. Σε κάθε περίπτωση μια ασφάλεια κατοικίας πρέπει να έχει τα βασικά: Ασφάλεια φωτιάς, σεισμου, κλοπής. Μαζι συνηθως περιλαμβάνονται και καιρικές συνθήκες κτλ κτλ. Κάτι που δε ξέρουν οι περισσότεροι ειναι η ασφάλεια περιεχομένου. Οχι για κλοπή. Πολυ δυσκολα θα μπει κλεφτης να σου πάρει καναπέδες πλέον. Αλλά σε περιπτωση που το περιεχόμενο καταστραφει απο φωτιά, θεομηνία, βανδαλισμό κτλ. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου οσοι το θεωρουν περιττό, φανταστείτε να σου πάθει σοβαρή ζημιά το σπιτι, να το καλυψει η ασφάλεια και να θες μετά 30.000 να πάρεις έπιπλα, οικιακές συσκευές κτλ. Εδω ένα πλυντηριο χαλάει και βελάζεις να πάρεις άλλο) Επίσης στην ασφάλεια κλοπής, δεν ασφαλίζεις μη σου κλέψουν το περιεχόμενο (εκτός αν έχεις αντικειμενα μεγάλης αξίας μέσα, τα οποία τα ασφαλίζεις ξεχωριστά), αλλά τη καταστροφή που θα σου προξενησουν να μπουν στο σπιτι. Δηλαδη στη πόρτα, στα αλουμίνια κτλ κτλ. Πριν κανα 2ωρο μίλησα με ergo και μου είπαν δεν εχουν προσβαση επειδη ειναι ομαδικο της τραπεζας και οτι πρεπει να μιλήσω μαζι τους Περιμένω τηλ απο τράπεζα να δω τι θα μου πουνε Τους βλεπω να βαρίουνται γενικώς! 😕
panagiotis1988 Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, stel106 είπε Πριν κανα 2ωρο μίλησα με ergo και μου είπαν δεν εχουν προσβαση επειδη ειναι ομαδικο της τραπεζας και οτι πρεπει να μιλήσω μαζι τους Περιμένω τηλ απο τράπεζα να δω τι θα μου πουνε Τους βλεπω να βαρίουνται γενικώς! 😕 Η ergo δυστυχως δεν μπορει να σου κανει ακυρωση συμβολαιου χωρις να εμπλακει η τραπεζα λογω των μεταξυ τους συμβατικων υποχρεωσεων. Η τραπεζα θα σου βγαλει τα σωθικα για να ακυρωσεις...εξοπλισου με υπομονη... Επεξ/σία 28 Ιουλίου από panagiotis1988
d_gkal Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 3 hours ago, pontez2 said: Άποψή μου, μην απευθηνθείς σε τράπεζα. Αργούν χαρακτηριστικά, ενω οι υπάλληλοι δεν ειναι ασφαλιστές, απλά πωλητές. Δε ξέρουν συνηθως να εξυπηρετησουν οταν συμβει αυτο που δε θέλεις να συμβει. Σε κάθε περίπτωση μια ασφάλεια κατοικίας πρέπει να έχει τα βασικά: Ασφάλεια φωτιάς, σεισμου, κλοπής. Μαζι συνηθως περιλαμβάνονται και καιρικές συνθήκες κτλ κτλ. Κάτι που δε ξέρουν οι περισσότεροι ειναι η ασφάλεια περιεχομένου. Οχι για κλοπή. Πολυ δυσκολα θα μπει κλεφτης να σου πάρει καναπέδες πλέον. Αλλά σε περιπτωση που το περιεχόμενο καταστραφει απο φωτιά, θεομηνία, βανδαλισμό κτλ. Hide contents οσοι το θεωρουν περιττό, φανταστείτε να σου πάθει σοβαρή ζημιά το σπιτι, να το καλυψει η ασφάλεια και να θες μετά 30.000 να πάρεις έπιπλα, οικιακές συσκευές κτλ. Εδω ένα πλυντηριο χαλάει και βελάζεις να πάρεις άλλο) Επίσης στην ασφάλεια κλοπής, δεν ασφαλίζεις μη σου κλέψουν το περιεχόμενο (εκτός αν έχεις αντικειμενα μεγάλης αξίας μέσα, τα οποία τα ασφαλίζεις ξεχωριστά), αλλά τη καταστροφή που θα σου προξενησουν να μπουν στο σπιτι. Δηλαδη στη πόρτα, στα αλουμίνια κτλ κτλ. Κάτι cosmote κλπ που υπάρχουν είναι ασφαλής;
pontez2 Δημοσ. 29 Ιουλίου Δημοσ. 29 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, d_gkal είπε Κάτι cosmote κλπ που υπάρχουν είναι ασφαλής; Οτιδηποτε πλην κανονικού ασφαλιστή δε το εμπιστεύομαι. Δε θα πω οτι δεν ειναι ασφαλής, αλλά εγω θέλω να μιλάω με άνθρωπο που έχει ονοματεπωνυμο και στη δυσκολη στιγμη να με συμβουλέψει, οχι να παίρνω ένα κέντρο και να μιλάω με άσχετους που δεν έχουν ιδέα τι λέει το συμβόλαιό μου. Γενικά 100 φορές να πληρωσεις 20-30 ευρω παραπάνω (γιατι αυτές ειναι οι διαφορές συνηθως) παρά όταν σου συμβει η ζημιά να μη ξέρεις που να απευθηνθεις. Πχ το 80% των ασφαλιζόμενων για υγεία (το ποσοστό μου το έλεγε προσφατα ασφαλιστής), δεν γνωριζουν οτι η ασφάλειά τους, πιθανον τους καλυπτει εξωνοσοκομειακά επιδόματα, μη χρηση ασφάλειας, φυσιοθεραπείες κτλ κτλ. Νομιζουν οτι θα τους καλύψει μονο αν πάνε νοσοκομείο. Αυτά δυσκολα θα στα πει κάποιος υπάλληλος που ειναι απλά εξυπηρέτηση πελατων και γνωριζει τα πολυ βασικά. Επεξ/σία 29 Ιουλίου από pontez2
ekrepali Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου On 28/07/2025 at 11:56, stel106 said: Και το 2ο κακο που βλεπω είναι οτι η τραπεζα σε υποχρεωνει νομιζω δλδ να ασφαλισεις το σπίτι για αξια που θα εχει ενα νεο σπιτι να χτιστει με τιμες 2025 ασχετα που το ποσο του δανειου ειναι πολυ μικροτερο... Λαμβάνουν υπόψιν το worst case scenario, δηλαδή να γκρεμιστεί το σπίτι και να μείνουν χωρίς ενέχυρο. Σ'αυτή τη περίπτωση θέλουν 1500/τμ για να το ξαναχτίσουν. Προ covid και Ουκρανικού ήταν 1000/τμ. On 28/07/2025 at 13:58, stel106 said: Πριν κανα 2ωρο μίλησα με ergo και μου είπαν δεν εχουν προσβαση επειδη ειναι ομαδικο της τραπεζας και οτι πρεπει να μιλήσω μαζι τους Περιμένω τηλ απο τράπεζα να δω τι θα μου πουνε Τους βλεπω να βαρίουνται γενικώς! 😕 Έπεσες σε περίοδο αδειών. Πάντως αν είναι ομαδικό στην Ergo... είσαι σίγουρος ότι πληρώνεις πολλά; Αν μου έλεγες ότι είσαι πχ στην Εθνική Ασφαλιστική, εκεί θα σου έλεγα με σιγουριά ότι σε σφάζουν. Και ατομικό να κάνεις... υπάρχει πιθανότητα πάλι στην Ergo να καταλήξεις. Εγώ 2 φορές που έκανα έρευνα αγοράς τη τελευταία 5ετία εκεί κατέληξα. Το ετήσιο ασφάλιστρο βγαίνει περίπου 160 ευρώ για 90τμ. Προ Covid ήταν 135 το ετήσιο. Επίσης να ξέρεις ότι αν κάνεις ατομικό... θα πρέπει κάθε χρόνο να πηγαίνεις στη τράπεζα το ανανεωμένο ασφαλιστήριο με την απόδειξη πληρωμής. Αν δε το πας... τότε θα σε βάλουν πάλι στο ομαδικό και σου χρεώσουν το κόστος ασφαλίστρου. 1
stel106 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ekrepali είπε Λαμβάνουν υπόψιν το worst case scenario, δηλαδή να γκρεμιστεί το σπίτι και να μείνουν χωρίς ενέχυρο. Σ'αυτή τη περίπτωση θέλουν 1500/τμ για να το ξαναχτίσουν. Προ covid και Ουκρανικού ήταν 1000/τμ. Έπεσες σε περίοδο αδειών. Πάντως αν είναι ομαδικό στην Ergo... είσαι σίγουρος ότι πληρώνεις πολλά; Αν μου έλεγες ότι είσαι πχ στην Εθνική Ασφαλιστική, εκεί θα σου έλεγα με σιγουριά ότι σε σφάζουν. Και ατομικό να κάνεις... υπάρχει πιθανότητα πάλι στην Ergo να καταλήξεις. Εγώ 2 φορές που έκανα έρευνα αγοράς τη τελευταία 5ετία εκεί κατέληξα. Το ετήσιο ασφάλιστρο βγαίνει περίπου 160 ευρώ για 90τμ. Προ Covid ήταν 135 το ετήσιο. Επίσης να ξέρεις ότι αν κάνεις ατομικό... θα πρέπει κάθε χρόνο να πηγαίνεις στη τράπεζα το ανανεωμένο ασφαλιστήριο με την απόδειξη πληρωμής. Αν δε το πας... τότε θα σε βάλουν πάλι στο ομαδικό και σου χρεώσουν το κόστος ασφαλίστρου. βγαινει περιπου 440/ετος σε αλλη εταιρια που ειδα βγαινει 170-180 γενικα μιλησα με mail και μου ειπαν να στειλω το ασφαλιστηριο για το ποσο που γραφει η συμβαση για την κατασκευη νεου σπιτιου ελπιζω απο βδομαδα καπως να ξεμπερδεψω Επεξ/σία 1 Αυγούστου από stel106
ekrepali Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 4 minutes ago, stel106 said: βγαινει περιπου 440/ετος Πω πω φαρμακείο. Θα έχουν βάλει μάλλον έξτρα καλύψεις που δεν είναι απαραίτητες... Τσέκαρε και ατομικό της Ergo πόσο κοστίζει μόνο με τις βασικές καλύψεις.
panagiotis1988 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 10 λεπτά πριν, stel106 είπε βγαινει περιπου 440/ετος σε αλλη εταιρια που ειδα βγαινει 170-180 γενικα μιλησα με mail και μου ειπαν να στειλω το ασφαλιστηριο για το ποσο που γραφει η συμβαση για την κατασκευη νεου σπιτιου ελπιζω απο βδομαδα καπως να ξεμπερδεψω Ειναι αναλογως τι καλυψεις εχει. Το οτι σου πασαραν την ακριβη ασφαλιση και οχι την φθηνη δεν σημαινει οτι επρεπε να την αποδεχθεις παντως...ζητα εναλλακτικη και απο την Πειραιως με τις καλυψεις της αλλης ασφαλιστικής ή το αντιστροφο. Αναλογως ποιες ειναι οι αναγκες σου.
stel106 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 1 ώρα πριν, panagiotis1988 είπε Ειναι αναλογως τι καλυψεις εχει. Το οτι σου πασαραν την ακριβη ασφαλιση και οχι την φθηνη δεν σημαινει οτι επρεπε να την αποδεχθεις παντως...ζητα εναλλακτικη και απο την Πειραιως με τις καλυψεις της αλλης ασφαλιστικής ή το αντιστροφο. Αναλογως ποιες ειναι οι αναγκες σου. ναι σωστα δεν ρωτησα στην τραπεζα εστω για ενα απλο πακετο για τα απαραιτητα στην ιδια ασφαλεια που ειμαι απλα νομιζα αυτο το ομαδικο ανεβαζει το ποσο και ειχα πει θα το κρατησω 3-4 μηνες και μετα θα αλλαξω
mechpanos Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου Στις 28/7/2025 στις 11:56 ΠΜ, stel106 είπε Και το 2ο κακο που βλεπω είναι οτι η τραπεζα σε υποχρεωνει νομιζω δλδ να ασφαλισεις το σπίτι για αξια που θα εχει ενα νεο σπιτι να χτιστει με τιμες 2025 ασχετα που το ποσο του δανειου ειναι πολυ μικροτερο... Επ' αυτού έχω να πω το εξής (ως παθών)...Εσύ ως ασφαλιζόμενος, δεν σε νοιάζει να ασφαλιστεί το σπίτι για την αξία του δανείου, αλλά για την αξία του ως ακίνητο, αλλιώς έχεις κάνει υπασφάλιση! Ας πούμε ένα υποθετικό σενάριο, έχεις ένα σπίτι που κάνει 300 χιλίαρικα και εσύ έχεις υπόλοιπο δανείου 180 χιλιάρικα, ποσό για το οποίο πας και το ασφαλίζεις. Γίνεται μια φωτιά (χτύπα ξύλο) και παθαίνεις ζημιές, 60 χιλιάρικα. Έρχεται ο πραγματογνώμονας, τις πιστοποιεί, πιστοποιεί και την αξία του ακινήτου, και σου λέει ναι, έπαθες ζημιές 60 χιλιάρικα, τις αναγνωρίζουμε, όμως έχεις ασφαλίσει για το 60% της αξίας του ακινήτου, άρα το 60% της ζημιάς σου αναγνωρίζεται, πάρε 36 χιλιάρικα και είμαστε εντάξει. Οπότε, θα πρέπει εκείνη την ώρα να κληθείς να βάλεις το χέρι στην τσέπη, για 24... Ζόρι... Καλύτερα έτσι...*υπάρχει βέβαια μια κάλυψη που λέγεται αξία σε πρώτη ζημιά, κάπως έτσι, που σε προστατεύει στην πρώτη ζημιά που θα σου συμβεί, από κάτι τέτοιο...
txcellas Δημοσ. Τετάρτη στις 02:23 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:23 μμ Καλησπερα ειμαι λιγο πριν την υπογραφη δανειακης συμβασης με attica και μου ειπαν για ασφαλεια σπιτιου. Προσπαθησε ο υπαλληλος να με κανει να αποφασισω αμεσα μεσω τηλ αλλα του ζητησα απο το καθε προγραμμα ορους και προυποθεσεις και καλυψεις. Μου ειπε οτι η εταιρια που κανουν ασφαλεια ειναι η anytime.Εχει κανει καποιος ασφαλεια στην anytime; Επισης βλεπω για ετησιο προγραμμα πολυ φθηνοτερα απο αυτα που ειπε η τραπεζα. Κοιταω κατι λαθος; 50 βλεπω στο site 160 μου ειπε η τραπεζα καθ' ετος
asdfnikos Δημοσ. Τετάρτη στις 04:12 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:12 μμ 1 ώρα πριν, txcellas είπε Καλησπερα ειμαι λιγο πριν την υπογραφη δανειακης συμβασης με attica και μου ειπαν για ασφαλεια σπιτιου. Προσπαθησε ο υπαλληλος να με κανει να αποφασισω αμεσα μεσω τηλ αλλα του ζητησα απο το καθε προγραμμα ορους και προυποθεσεις και καλυψεις. Μου ειπε οτι η εταιρια που κανουν ασφαλεια ειναι η anytime.Εχει κανει καποιος ασφαλεια στην anytime; Επισης βλεπω για ετησιο προγραμμα πολυ φθηνοτερα απο αυτα που ειπε η τραπεζα. Κοιταω κατι λαθος; 50 βλεπω στο site 160 μου ειπε η τραπεζα καθ' ετος Δανειακή σύμβαση στεγαστικό αναφέρεσαι; Ας σου στείλει τους όρους και καλύψεις και το συγκρίνεις με της αγοράς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα