ifollowrivers Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Καλησπέρα παιδιά. Έχω αυτό το μεταλλικό ποτήρι όπως φαίνεται στη φωτογραφία, το οποίο καθορίστηκε με τη πράσινη επιφάνεια του σφουγγαριού (όχι από εμένα:p) και έτσι έχει γεμίσει κάθετα γρατζουνιές. Γνωρίζει κανείς αν γίνεται κάπως τις εξαφανίσουμε; Δυστυχώς δε κυκλοφορεί πια και δε μπορώ να αγοράσω άλλο... ΥΓ. Δεν είμαι σίγουρος για το υλικό αλλά κατά 90% πρέπει να ναι stainless steel. Ευχαριστώ!!
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Σίγουρα είναι γρατζουνιές? Εμένα μου φέρνουν λίγο και για σταγόνες που άφησαν πίσω ίχνη βρωμιάς αλάτων. Αν είναι όντως γρατζουνιές είναι περίεργο να έγιναν με το πράσινο scotch brite, θα περίμενα να αφήσουν πολύ μικρότερα ίχνη από αυτά, αρκετά μικρά που να μην μπορείς να τα πιάσεις με το νύχι και να φαίνονται μόνο αμυδρά όταν κοιτάς υπό γωνία. Δεν ξέρω αν έγιναν με κάποιο νέο προϊόν πολύ χονδρόκοκκο. Για να φύγουν οι γρατζουνιές πρέπει να τρίψεις την επιφάνεια. Με γυαλόχαρτο ψιλό, πχ 1000 αλλά εξαρτάται από την γρατζουνιά. Και με scotch brite μπορείς διότι αυτή είναι η δουλειά του, να λειαίνει την επιφάνεια σε ένα πολύ μικρό επίπεδο, και συνήθως χρησιμοποιείται μετά από κάποια γυαλόχαρτα πχ μετά το 2000. Γνώμη μου, πάρε το σφουγγάρι της κουζίνας από την άγρια πλευρά και ξανατρίψτο με κυκλικές κινήσεις να δεις άμα θα φύγουν ή άμα θα γίνουν νέες ίδιες. Αν ναι, δοκίμασε γυαλόχαρτα ή scotch brite από μαγαζί με εργαλεία. Πάρε κάποιο ψιλό (υπάρχουν διαβαθμίσεις) Επίσης τώρα που το σκέφτομαι το να έγιναν αυτά τα ίχνη από σφουγγάρι είναι δύσκολο, ποιος πλένει ένα ποτήρι και τρίβει τόσο κατακόρυφα δεν ξέρω. Να έχεις υπόψην πως ό,τι επέμβαση κάνεις για να λειάνεις την επιφάνεια θα πρέπει μετά να το εφαρμόσεις σε ολόκληρο το ποτήρι αλλιώς θα φαίνεται διαφορά στο φινίρισμα. Θα έχει κόπο δηλαδή
ΠάρηςΓ Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Φαίνεται σα να έχει προστατευτικό coat αλλά ίσως κάνω λάθος. Νομίζω δε μπορείς να κάνεις πολλά. Το πρόβλημα είναι πως η φορά είναι οριζόντια και οι γρατσουνιές καθετες
ifollowrivers Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 8 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Σίγουρα είναι γρατζουνιές? Εμένα μου φέρνουν λίγο και για σταγόνες που άφησαν πίσω ίχνη βρωμιάς αλάτων. Αν είναι όντως γρατζουνιές είναι περίεργο να έγιναν με το πράσινο scotch brite, θα περίμενα να αφήσουν πολύ μικρότερα ίχνη από αυτά, αρκετά μικρά που να μην μπορείς να τα πιάσεις με το νύχι και να φαίνονται μόνο αμυδρά όταν κοιτάς υπό γωνία. Δεν ξέρω αν έγιναν με κάποιο νέο προϊόν πολύ χονδρόκοκκο. Για να φύγουν οι γρατζουνιές πρέπει να τρίψεις την επιφάνεια. Με γυαλόχαρτο ψιλό, πχ 1000 αλλά εξαρτάται από την γρατζουνιά. Και με scotch brite μπορείς διότι αυτή είναι η δουλειά του, να λειαίνει την επιφάνεια σε ένα πολύ μικρό επίπεδο, και συνήθως χρησιμοποιείται μετά από κάποια γυαλόχαρτα πχ μετά το 2000. Γνώμη μου, πάρε το σφουγγάρι της κουζίνας από την άγρια πλευρά και ξανατρίψτο με κυκλικές κινήσεις να δεις άμα θα φύγουν ή άμα θα γίνουν νέες ίδιες. Αν ναι, δοκίμασε γυαλόχαρτα ή scotch brite από μαγαζί με εργαλεία. Πάρε κάποιο ψιλό (υπάρχουν διαβαθμίσεις) Επίσης τώρα που το σκέφτομαι το να έγιναν αυτά τα ίχνη από σφουγγάρι είναι δύσκολο, ποιος πλένει ένα ποτήρι και τρίβει τόσο κατακόρυφα δεν ξέρω. Να έχεις υπόψην πως ό,τι επέμβαση κάνεις για να λειάνεις την επιφάνεια θα πρέπει μετά να το εφαρμόσεις σε ολόκληρο το ποτήρι αλλιώς θα φαίνεται διαφορά στο φινίρισμα. Θα έχει κόπο δηλαδή Τα ίχνη είναι 100% γρατζουνιές κάθετες. Το ποιος πλένει ένα ποτήρι και το τρίβει τόσο κατακόρυφα δε μπορώ να το απαντήσω θα φάω κλωτσιές χαχαχα. Τουλάχιστον πρόλαβα το ψυγείο και τις λοιπές συσκευές 😛 8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Starbucks είναι; Ναι... 2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Φαίνεται σα να έχει προστατευτικό coat αλλά ίσως κάνω λάθος. Νομίζω δε μπορείς να κάνεις πολλά. Το πρόβλημα είναι πως η φορά είναι οριζόντια και οι γρατσουνιές καθετες Έχω δει στο ίντερνετ ότι πουλάνε γυαλόχαρτο και μαζί με αυτά και ένα τέστερ για να δεις άμα η επιφάνεια είναι coated ή όχι. Γνωρίζει κκανείς αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα; κάτι σαν αυτο ας πούμε https://www.barrysrestoreitall.com/product-page/scratch-b-gone-kit ?? 1
Narayan Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Για να φύγουν τελείως οι γρατζουνιές χρειάζεσαι βούρτσισμα με ειδικούς τροχούς που δεν αξίζει τον κόπο για ένα ποτήρι. Μπορείς όμως να τις κάνεις να μην φαίνονται τόσο. Πάρε ένα άδειο μπουκάλι με κεφαλή ψεκασμού (π.χ. από καθαριστικό τζαμιών) και βάλε μέσα 1/4 της κούπας νερό και 2 κούπες ξύδι. Ψέκασε όλη την επιφάνεια και άσε το να στεγνώσει για 10 λεπτά, μετά σκούπισέ το με ένα πανί με μικροίνες. Τέλος άπλωσε λίγο λάδι στην επιφάνεια (προσωπικά προτιμώ baby oil αλλά κάνει και ελαιόλαδο) και σκούπισε πάλι με πανί κάνοντας κυκλικές κινήσεις.
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, ifollowrivers είπε Τα ίχνη είναι 100% γρατζουνιές κάθετες. Το ποιος πλένει ένα ποτήρι και το τρίβει τόσο κατακόρυφα δε μπορώ να το απαντήσω θα φάω κλωτσιές χαχαχα. Τουλάχιστον πρόλαβα το ψυγείο και τις λοιπές συσκευές 😛 Ναι... Που να δεις να το κάνουν σε καινούργιο αμάξι !!!Να το πλένουν με την πράσινη πλευρά του scotch brite!!!!Oh the horror!!!
ΠάρηςΓ Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, ifollowrivers είπε Τα ίχνη είναι 100% γρατζουνιές κάθετες. Το ποιος πλένει ένα ποτήρι και το τρίβει τόσο κατακόρυφα δε μπορώ να το απαντήσω θα φάω κλωτσιές χαχαχα. Τουλάχιστον πρόλαβα το ψυγείο και τις λοιπές συσκευές 😛 Ναι... Έχω δει στο ίντερνετ ότι πουλάνε γυαλόχαρτο και μαζί με αυτά και ένα τέστερ για να δεις άμα η επιφάνεια είναι coated ή όχι. Γνωρίζει κκανείς αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα; κάτι σαν αυτο ας πούμε https://www.barrysrestoreitall.com/product-page/scratch-b-gone-kit ?? Εγω δεν εχω προλάβει και εχω inox επιφάνειες με γρατζουνιες φουρνους κτλ. Αν εχει coat φαίνεται οτι εχει βερνίκι και θα ειναι λειο αλλιως θα νιώθεις με νυχι πχ τις γραμμές. Αν δεν είναι coated θεωρητικά υπάρχουν καποια γυαλιστικα inox αρκει να πας με τη φορα πχ με scotch Brite. Αν ειναι coated λογικα με αλοιφη κάτι γίνεται αλλα πολύ τριψιμο Ειμαι σχεδόν σίγουρος οτι ειναι βαμενο πάντως. Ισως αν εβγαζες το coat να ηταν μια.λυση αλλα το βαζουν για αλλους λογους. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2023 από ΠάρηςΓ
spooker Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) μπορείς να το τρίψεις με dremel , πάστα για γιάλισμα και τους ειδικούς τροχούς. Πολύ κακό για το τίποτα αλλά αν πραγματικά θες να το κάνεις αυτή είναι η λύση. Επίσης μπορείς να αγοράσεις ένα polishing cloth της bergeon και να το τρίψεις προσεκτικά με το χέρι, θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο αλλά έχεις καλύτερο έλεγχο Επεξ/σία 26 Μαΐου 2023 από spooker
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Μην ασχολείσαι,πόσοι θα το δουν και πόσοι θα το προσέξουν; 1
spooker Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 26 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Μην ασχολείσαι,πόσοι θα το δουν και πόσοι θα το προσέξουν; Για αρχή εγώ σίγουρα. 1
Chape Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Μόνο εμένα μου φαίνεται απίθανο να έγινε αυτό από την "πράσινη επιφάνεια του σφουγγαριού" ? Από την φωτογραφία τουλάχιστον φαίνονται βαθιές οι γραμμές κάτι που απλώς με την σκληρή επιφάνεια ενός σφουγγαριού σε ανοξείδωτο είναι δύσκολο.. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 32 λεπτά πριν, spooker είπε Για αρχή εγώ σίγουρα. πρέπει να γίνεις πιο ζεν. 1
Amaretos Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, Chape είπε Μόνο εμένα μου φαίνεται απίθανο να έγινε αυτό από την "πράσινη επιφάνεια του σφουγγαριού" ? Από την φωτογραφία τουλάχιστον φαίνονται βαθιές οι γραμμές κάτι που απλώς με την σκληρή επιφάνεια ενός σφουγγαριού σε ανοξείδωτο είναι δύσκολο.. Παντως και εγω εχω κανει τετοιες γραμμες σε ανοξειδωτο μαχαιρι με το πρασινο απο το σφουγγαρι δεν ειανι τιποτα, πολυ ευκολα δημιουργουνται 1
GIANNISKONSTANT Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Μόνο με αλοιφή που τρίβουν τα αυτοκίνητα από γρατσουνιές,μόνο αυτό με τρίψιμο από την μεριά του σφουγγαριού που είναι μαλακή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα