Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, antonios1988_ είπε

αυτο μπορει να γινει για μια συναλλαγη, δεν μπορει να παιζεις ολο το μηνα να αντιστοιχιζεις αποδειξεις με πληρωμες στο pos. δεν γινεται πρακτικα. και κατι αλλο στο παραδειγμα αυτο,γιατι πολυ απλα δεν κοβεις αποδειξη σε αυτον που πληρωσε στο pos και να μην κοψεις αποδειξη σε αυτον που πληρωσε μετρητα?ετσι και αλλιως παρανομεις.με το παραδειγμα που λες κινδυνευεις διπλα, μια γιατι δεν εκοψες αποδειξη, και αλλη μια που ειναι πιθανη αναντιστοιχια των ποσων. Ενω με αυτο που λεω εγω εισαι μονο μια φορα παρανομος😁

Μα δεν χρειάζεται να αντιστοιχίζεις, του εδωσα το πιο απλό παράδειγμα. Οι πληρωμές με κάρτες ειναι ελάχιστες σε σχέση με τις πληρωμές με μετρητα για το 99% των επιχειρήσεων. Το μόνο που σε ενδιαφέρει ειναι να το Z της ημέρας σου να ειναι ίσο ή μεγαλύτερο απο το πακέτο του POS (και πάλι υπάρχουν δικαιολογίες, αλλα θα ζοριστείς). 

Για την ερώτησή σου, στο γιατι να το κάνεις, ο λόγος ειναι ακριβως επειδη οι περισσότεροι νομίζετε οτι αν πληρώσεις με POS η απόδειξη ειναι "αυτόματη" αρα και οι 2 πελάτες θα ειναι ευχαριστημένοι και κάνεις δεν θα πει "Ο κώστας δεν μου έκοψε απόδειξη" σε review ή καταγγελία. 

Επεξ/σία από Skrobo
  • Confused 1
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Μα δεν χρειάζεται αν αντιστοιχίζεις, του εδωσα το πιο απλό παράδειγμα. Οι πληρωμές με κάρτες ειναι ελάχιστες σε σχέση με τις πληρωμές με μετρητα για το 99% των επιχειρήσεων. Το μόνο που σε ενδιαφέρει ειναι να το Z της ημέρας σου να ειναι ίσο ή μεγαλύτερο απο το πακέτο του POS (και πάλι υπάρχουν δικαιολογίες, αλλα θα ζοριστείς). 

Χρονοταξιδιωτης απο το 2010?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, asmilon είπε

Χρονοταξιδιωτης απο το 2010?

Οχι, μαγαζάτορας 20 χρόνια που πληρώνει φόρους σαν τον παρακάτω.

taxes.png

Δημοσ.

Εχουμε αποκτηνωθει τελειως ως κοινωνια, εχουμε γινει τελειως αντικοινωνικοι και παρταλια σε ορια ψυχοπαθειας και κοιταμε μονο τη βολη μας και τη μουρη μας διχως κανενα σεβασμο προς τους συνανθρωπους μας. 

Γιατι δηλαδη να αναγκαζεις μικρομαγαζα να δουλευουν οριακα στο να μπουν μεσα, επειδη βαριεσαι να κουνησεις τον πατο σου μια φορα τη βδομαδα να πας σε ενα ατμ να βγαλεις δυο εικοσαρικα για τα μικροεξοδα; Γιατι να καταδικασεις τη μικροκινητικοτητα μαυρου χρηματος που ζει κοσμο και οικογενειες χωρις νταβατζη το κρατος και την εφορια; 

Υποστηριζουμε 100% την πληρωμη με μετρητα σε μικροεπιχειρησεις και λοιπες συναλλαγες, αδιαλλακτα. ΔΕΝ υπαρχει κανενα απολυτως σοβαρο και πειστικο επιχειρημα win-win για την καταργηση των μετρητων που ονειρευονται διαφοροι.

• Like 5
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Οχι, μαγαζάτορας 20 χρόνια που πληρώνει φόρους σαν τον παρακάτω.

taxes.png

Που βρίσκεσαι, αν επιτρεπεται, οπου εχετε το 99% των επιχειρησεων να δουλευει κατα πλειοψηφια με μετρητα το 2023? Και μονο για το χτισιμο του αφορολογητου οι συναλλαγες με καρτα πρεπει να ειναι αρκετα συνηθισμενες και τοσο καιρο που ο κοσμος εξοικειώθηκε, η ευκολια και η ασφαλεια που παρεχουν δε συγκρινονται με τα μετρητα, πραγματικα μου προκαλει απορια.

Επεξ/σία από asmilon
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dtk-386 είπε

Ποιος το λέει αυτό;

Όποιος μπορεί να κλέβει και να έχει μαύρο και προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους να μην τον βγάλουν από τη βολή του.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, asmilon είπε

οι συναλλαγες με καρτα πρεπει να ειναι αρκετα συνηθισμενες και τοσο καιρο που ο κοσμος εξοικειώθηκε, η ευκολια και η ασφαλεια που παρεχουν δε συγκρινονται με τα μετρητα

75 σελιδες ειναι το σχετικο thread

2023-05-26_225559.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Skrobo είπε

Οχι, εννοω οτι δεν υπάρχει συσχετισμός 1 προς 1 φορολογικών παραστατικών με αποδείξεις POS. Αν δεχτώ μια πληρωμή με POS ύψους 20 ευρώ, δεν ειναι αναγκαστικό να υπάρχει και μια απόδειξη ΦHM ύψους 20 ευρώ. Αυτο που πρέπει να υπάρχει ειναι το σύνολο Z της ημέρας να ειναι ίσο ή μεγαλύτερο απο το πακέτο POS που θα σταλεί στην τράπεζα. Και αυτο και να γίνει 2-3-5 φορές δεν χάλασε ο κόσμος γιατι μπορείς να το δικαιολογήσεις σε δεύτερο χρόνο.

Βασικά όχι ακριβώς. Αυτό που λες ενδιαφέρει μόνο τον επιτόπιο έλεγχο από εφορία. Εφόσον το pos δεν είναι συνδεδεμένο με την ταμειακή και ούτε ο λογιστής καταχωρεί κάπου τις συναλλαγές που γίνονται στα pos, δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός. Πρέπει να γίνει έλεγχος είτε από καταγγελία είτε από άλλη αιτία για να ελεχθούν οι συναλλαγές του τραπ. λογ/σμου (pos) και να συγκριθούν με τα έσοδα της ταμειακής. Αν ήταν ο έλεγχος όπως λες τύπου καμπανάκι στην εφορία όταν το Ζ είναι μικρότερο από το pos, τότε γιατί θέλουν τώρα να συνδέσουν ταμειακές με pos? Γιατί προφανώς μέχρι τώρα δεν έχουν τρόπο να το ελέγξουν. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, panostza είπε

Όποιος μπορεί να κλέβει και να έχει μαύρο και προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους να μην τον βγάλουν από τη βολή του.

Μου επιτρέπεις να πληρώνω μετρητά και να παίρνω απόδειξη; Να πληρώνομαι μετρητά και να κόβω απόδειξη; Να επιλέγω πως θα ξοδέψω τα χρήματα που βγάζω χωρίς να ξέρει κανείς που τα ξοδεύω αν δεν το θέλω; Επιτρέπεται να έχω ιδιωτική ζωή ή όχι; 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, asmilon είπε

Που βρίσκεσαι, αν επιτρεπεται, οπου εχετε το 99% των επιχειρησεων να δουλευει κατα πλειοψηφια με μετρητα το 2023? Και μονο για το χτισιμο του αφορολογητου οι συναλλαγες με καρτα πρεπει να ειναι αρκετα συνηθισμενες και τοσο καιρο που ο κοσμος εξοικειώθηκε η ευκολια και η ασφαλεια που παρεχουν δε συγκρινονται με τα μετρητα. 

Χαλκιδική ειναι η επιχείρηση. Γενικα στην χαλκιδική έχουμε "αυξημένο" ποσοστό με κάρτες, περιπου στο 30%, σε σχέση με άλλες περιοχες λόγο του είδους του τουρισμού που έχουμε. Εισαγωγικά γιατι υπάρχουν κάποια νησιά που έχουν αρκετά περισσότερο. Περιοχές που δουλεύουν με βαλκάνια / ανατολικη ευρώπη / κυπρο παίζει να έχουν λιγότερο απο 10% του τζίρου τους σε κάρτες. Να σου δώσω τα στατιστηκά του Μαίου μέχρι χθες: Ζ 25663 ευρώ, κάρτες 5902 ευρώ. Ειναι πλασματικά υψηλή η διαφορά γιατι ηταν πρωτομαγία και το επόμενο ΠΣΚ που ειναι γιορτή για τους Βούλγαρους και γέμισε η Χαλκιδική μαύρα. 

Τα ποσοστά δεν ειναι απο επίσιμη πηγη, απο το προσωπικό μου αρχείο και με συζητήσεις απο άλλους επαγγελματίες του νομού. 

Το αφορολόγητο δεν παίζει τόσο ρόλο, οι περισσότεροι το καλύπτουν μόνο με ΔΕΚΟ και σουπερ μαρκετ. Για κάθε έναν έλληνα που θέλει να πληρώσει με κάρτα ακόμα και αν έχει περάσει το 30% όριο για το αφορολόγητο, υπάρχει ένας έλληνας με μαυρα, ένας έλληνας που τον χαρτζηλικώνει κάποιος, ενας έλληνας μεγάλης ηλικίας που δεν τα πάει καλά με κάρτες κτλ κτλ.

Μόνο οταν συνηδητοποιήσει ο κόσμος την ευκολία και την ασφάλεια της κάρτας θα αρχίζει να ανεβαίνει η χρήση. Δεν αμφηβάλω οτι θα γίνει, αλλα θέλει 10 χρόνια ακόμα. Απόδειξη του οτι δεν πληρώνουμε πολύ με κάρτες και φοροδιαφευουν άτομα, το οτι η κυβέρνηση θέλει να συνδέσει τα POS με τις ΦΗΜ.

3 λεπτά πριν, 1comment είπε

Βασικά όχι ακριβώς. Αυτό που λες ενδιαφέρει μόνο τον επιτόπιο έλεγχο από εφορία. Εφόσον το pos δεν είναι συνδεδεμένο με την ταμειακή και ούτε ο λογιστής καταχωρεί κάπου τις συναλλαγές που γίνονται στα pos, δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός. Πρέπει να γίνει έλεγχος είτε από καταγγελία είτε από άλλη αιτία για να ελεχθούν οι συναλλαγές του τραπ. λογ/σμου (pos) και να συγκριθούν με τα έσοδα της ταμειακής. Αν ήταν ο έλεγχος όπως λες τύπου καμπανάκι στην εφορία όταν το Ζ είναι μικρότερο από το pos, τότε γιατί θέλουν τώρα να συνδέσουν ταμειακές με pos? Γιατί προφανώς μέχρι τώρα δεν έχουν τρόπο να το ελέγξουν. 

Αυτα θέλω να πω, απλα δινω απλά παραδείγματα για να μην πλέκουμε με πιο τεχνικά θέματα. Οπως έιπα, στην πράξη, ειδικα σε μέρη με καθυστερημένη πληρωμή οπως εστίαση και πάρκινγ, δεν μπορεί να γίνει κάν έλεγχος με την ταμική. Μόνο για θέματα πόθεν έσχες θα μπορέσουν να σε πιάσουν. 
Τώρα, αν δηλώνεις 20 χιλιάδες και ξοδεύεις φανερά 100 χιλιάδες τον χρόνο, τι να πω.

Δημοσ.

Δεν παίζει να πάω ποτέ σε περίπτερο γενικά, ότι χρειάζομαι το βρίσκω σε άλλα μαγαζιά. Τώρα άμα τύχει να πάω ποτέ σε περίπτερο, δεν θα κάτσω να πληρώσω με καρτα. Έχουν σοβαρό πρόβλημα και κλείνουν, ξηλωνονται το ένα μετά το άλλο. Πάντως ναι, είναι άκρως τραγικό αν κάτι είναι υποχρεωτικό από την νομοθεσία να μην το κάνουνε και να φταίει ο πολίτης μετά που το απαιτεί. Κάρτα παντού μέχρι να προσαρμοστουν όλοι, ειδικά τα ταξί. 

Δημοσ.

Η φοροδιαφυγή πιάνεται με πολύ ευκολότερους τρόπους. Δώσε έσοδα - έξοδα ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε όλους και πες μου ποιος δεν θα παίρνει απόδειξη ακόμα και για τσίχλες. Όσο δεν το κάνουν δεν με πείθουν ότι ο στόχος είναι η φοροδιαφυγή. Μάλλον είναι ο απόλυτος έλεγχος της ροής του χρήματος.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nlogginidis είπε

Μου επιτρέπεις να πληρώνω μετρητά και να παίρνω απόδειξη; Να πληρώνομαι μετρητά και να κόβω απόδειξη; Να επιλέγω πως θα ξοδέψω τα χρήματα που βγάζω χωρίς να ξέρει κανείς που τα ξοδεύω αν δεν το θέλω; Επιτρέπεται να έχω ιδιωτική ζωή ή όχι; 

Δεν έχεις ανάγκη να σου επιτρέψω ή να απαγορεύσω τίποτα. Αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. 99% των ελεύθερων επαγγελματιών και των εμπόρων φοροδιαφεύγουν. Αν δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σου ζούμε σε άλλη χώρα. Με αφορολόγητο 12.000 το 99% δήλωνε μέχρι 11.999 και με 9.000 μέχρι 8.999, αν θέλεις μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αλλιώς ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι περισσότεροι έμποροι/ελ.επαγγ. δεν θέλουν τα pos για να φοροδιαφεύγουν με μεγαλύτερη ευκολία.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nlogginidis είπε

Βεβαίως απλά κάνε και ένα log out από το Internet γενικά και όλα καλά.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...