alex_78 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, γενικά προσπαθώ να αποφευγω να πληρώσω με κάρτα γιατι ξέρω οτι πέρνει καποια προμήθεια η τράπεζα απο την επιχειρηση (αναφέρομαι σε τοπικά μαγαζιά ή ψυλικατζίδικα κτλπ). Υπάρχουν φορές ομως που ο Χ,Ψ θα κάνει τα πάντα για να πληρώσεις μετρητά, για παράδειγμα "δεν δουλευει το μηχάνημα" και θέλω να κατάλαβω πόσο χασούρα έχει αν πληρωθεί μέσω POS. Ειναι η ίδια προμήθεια για όλες τις συνναλαγές; Περισσότερο αναφέρομαι σε μικρο συναλλαγές του τύπου καφέ, ψιλικατζίδικα, έχω ένα στην γειτονιά που κάθε φορά με κοιτάει κάπως οταν βγάζω την κάρτα. Τι ισχύει; Για παράδειγμα χθες σε ένα καφέ είχαμε λογαριασμό 12 Ευρώ και ο ιδιοκτήτης προσπαθησε να γλιτώσει το POS αλλα δεν ειχαμε μετρητα. Τελικά το μηχάνημα δια μαγείας δούλεψε και πληρωσαμε αναγκαστικά με κάρτα. Τι χασούρα είχε στα 12 Ευρώ; Επεξ/σία 26 Μαΐου 2023 από alex_78 1
skiabox Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, alex_78 είπε Καλησπέρα, γενικά προσπαθώ να αποφευγω να πληρώσω με κάρτα γιατι ξέρω οτι πέρνει καποια προμήθεια η τράπεζα απο την επιχειρηση (αναφέρομαι σε τοπικά μαγαζιά ή ψυλικατζίδικα κτλπ). Υπάρχουν φορές ομως που ο Χ,Ψ θα κάνει τα πάντα για να πληρώσεις μετρητά, για παράδειγμα "δεν δουλευει το μηχάνημα" και θέλω να κατάλαβω πόσο χασούρα έχει αν πληρωθεί μέσω POS. Ειναι η ίδια προμήθεια για όλες τις συνναλαγές; Περισσότερο αναφέρομαι σε μικρο συναλλαγές του τύπου καφέ, ψιλικατζίδικα, έχω ένα στην γειτονιά που κάθε φορά με κοιτάει κάπως οταν βγάζω την κάρτα. Τι ισχύει; Για παράδειγμα χθες σε ένα καφέ είχαμε λογαριασμό 12 Ευρώ και ο ιδιοκτήτης προσπαθησε να γλιτώσει το POS αλλα δεν ειχαμε μετρητα. Τελικά το μηχάνημα δια μαγείας δούλεψε και πληρωσαμε αναγκαστικά με κάρτα. Τι χασούρα είχε στα 12 Ευρώ; Είναι αυτοί οι φωστήρες που δεν πήρανε τις επιδοτήσεις της πανδημίας λόγω μη δήλωσης τζίρου μάλλον. Με την ευκαιρία επειδή κάνω παρέα με εφοριακούς, πλέον από το κινητό τους βλέπουν τα πάντα για μια επιχείρηση. Δεν χρειάζεται καν να μπουν μέσα.
kon1to Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 για τις επιχειρήσεις που αναφέρεσαι οι προμήθειες είναι γύρω στο 1% με 2%, οπότε τι χασούρα να έχει; αμα κάνεις μεγάλο τζίρο μπορεί να είναι και κάτω του 1%... οπότε δεν αποφεύγουν το pos για την προμήθεια, αλλά για να μην χρειαστεί να κόψουν απόδειξη, ή επειδή απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται.. 3
skiabox Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, kon1to είπε για τις επιχειρήσεις που αναφέρεσαι οι προμήθειες είναι γύρω στο 1% με 2%, οπότε τι χασούρα να έχει; αμα κάνεις μεγάλο τζίρο μπορεί να είναι και κάτω του 1%... οπότε δεν αποφεύγουν το pos για την προμήθεια, αλλά για να μην χρειαστεί να κόψουν απόδειξη, ή επειδή απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται.. Πεστα γιατί στο δίπλα thread δέχομαι και επίθεση κιόλας. λοολ
SabotazNic Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 1-2% απο εδω, λιγο αυξηση των παγιων απο εκει, λιγο το μηνιαιο παγιο των pos, λιγο η μειωση των προμηθειων, λιγο η αυξηση της αγορας, λιγο λιγο λιγο. 4
panostza Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Στην Ελλάδα πλέον κανείς δεν έχει πάνω από 1% και όποιος έχει να πάει να το δει άμεσα. Εδώ και χρόνια παίζουν όλες οι προμήθειες από 1 και κάτω. Οπότε στα 12€ είναι 10-12 λεπτά το πολύ. Κακή νοοτροπία επιχειρηματία είναι, τίποτε άλλο. 4
alex_78 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1% ήξερα και εγώ οποτε στα 12Ευρώ σκέφτηκα οτι 12 σέντς?? Να του τα δώσω χύμα για να γλιτώσω και την ταλαιπωρια να τραβάω μετρητα. Ή όταν πάω να πάρω μια μπύρα απο τον μπακάλη (δεν θα μιλησω για τσιγάρα ειναι αλλη ιστορία αλλα και ενα αλλο μπακάλικο στην γειτονιά που δεν έχει προβλημα και καπνό,χαρτακια κτλπ απο την αρχή που ξεκινησε η ιστορια και δεν διναν τσιγαρα με κάρτα) που κάνει η μπύρα 1.50 Ευρώ τότε πάλι μιλάμε για ψίχουλα. Μήπως οτι δεν θα έκοβε απόδειξη και τώρα τον χρεώνει και η εφορία; Ας μιλήσει καποιος που έχει ψιλικατζίδικο για παράδειγμα, δεν μιλάω για μεγαλα ποσά. Και αυτό που λέει ο @kon1to εχει καποια βάση. Για να μην νιώθω άσχημα με την κάρτα οταν χρειάζετε. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2023 από alex_78
Haldol Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Το μαγικό είναι πόσο γρήγορα επισκευάζεται το POS αν δεν έχεις μετρητά πάνω σου. Αλλά ναι, όλα τα πακέτα των τραπεζών έχουν κρατήσεις κάτω από 1% (τυπικά). Το πρόβλημα υπάρχει σε ορισμένα είδη σε ψιλικά (π.χ. τσιγάρα), που το περιθώριο κέρδους είναι εξίσου χαμηλό, οπότε εξανεμίζεται με χρήση κάρτας. Αλλά για καφέ κ.λπ δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
alex_78 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Γιατι είμαι σίγουρος οτι αν αναφέρω 1% μωρέ ειναι μονο πως κάνεις έτσι (σε ιδιοκτητρια ψιλικατζιδικου που έχω πολυ σχέση ωστόσο ξυνίζει με την κάρτα) θα μου το γυρίσει και θα πει ναι αλλα ειναι αυτό και αυτό και αυτο εξτρα !.... Αρα τι ισχύει; 5 λεπτά πριν, Haldol είπε Το μαγικό είναι πόσο γρήγορα επισκευάζεται το POS αν δεν έχεις μετρητά πάνω σου. Αλλά ναι, όλα τα πακέτα των τραπεζών έχουν κρατήσεις κάτω από 1% (τυπικά). Το πρόβλημα υπάρχει σε ορισμένα είδη σε ψιλικά (π.χ. τσιγάρα), που το περιθώριο κέρδους είναι εξίσου χαμηλό, οπότε εξανεμίζεται με χρήση κάρτας. Αλλά για καφέ κ.λπ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ασε τα τσιγάρα, αν και έχω περίπτωση μπακάλη εδω στην γειτονιά που ήταν απο τους πρώτους που δεν είχε πρόβλημα, προφανώς κάτι σκέφτηκε και τα υπολόγισε. Οχι οτι εχει αλλαξει κάτι τώρα στους υπολοιπους, αν παρεις καπνο, χαρτάκια θα σου πει πάρε και κάτι έξτρα γιατι δεν βγαίνω! Ή δεν θα σου δώσει και καθόλου. Αυτο με το μαγικό ναι xaxa το είδα και χθες. Ξαφνικά δούλεψε! Επεξ/σία 26 Μαΐου 2023 από alex_78
panostza Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Έχω δει άπειρα εκκαθαριστικά συναλλαγών POS. Κανείς πλέον δεν έχει πάνω από 1%. Και πολύ λέω κιόλας. Και αν έχει οπωσδήποτε να πάει να το αλλάξει.
The_Judas Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Το πρόβλημα τους δεν είναι η προμήθεια... αλλά το ότι φαίνονται τα χρήματα στην τράπεζα και δεν μπορούν να τα κρύψουν. 9
StamTheMan Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 18 λεπτά πριν, alex_78 είπε Ή δεν θα σου δώσει και καθόλου. Μου το εκανε μια σιχαμενη καποτε,ειχα κανει ολα τα ψωνια απο αλλο,πιο μικρο ψιλικατζιδιο,αλλα δεν ειχε τον καπνο που ηθελε η κοπελα μου,οποτε πηγα στο "μεγαλο" να παρω τον καπνο απο εκει. Να σημειωσω οτι παω και στα 2 ψιλικατζιδικα της γειτονιας. Η θεια αρνηθηκε να μου δωσει τον καπνο,λογω της καρτας. Πηρα και 2 βλακειες ακομα,της λεω ειμαστε ενταξει τωρα; Αρχισε να κοπαναει τα πληκτρα στην ταμειακη,εβραζε. Σκεφτηκα να της τραβηξω ακυρο,αλλα δεν το εκανα μονο και μονο για τη δικη μου βολεψη,να μην τρεχω σε τριτο ψιλικατζιδικο. Εκανα να πατησω μηνες εκει,τα επαιρνα ολα απο το μικρο. Οποτε καλο ειναι να σκεφτεσαι αν σε συμφερει να κανεις τετοιες μ*****ες,αξιζει για μια φορα που δε θα εχεις κερδος,να χασεις εναν σχεδον καθημερινο πελατη; 1
skiabox Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, The_Judas είπε Το πρόβλημα τους δεν είναι η προμήθεια... αλλά το ότι φαίνονται τα χρήματα στην τράπεζα και δεν μπορούν να τα κρύψουν. Καλά αυτό δεν είναι πρωτοφανές. Στην πλατφόρμα που έχει φτιαχθει για τα κόκκινα δάνεια, υπάρχει κουμπί που πρέπει να το πατήσεις για να αρθεί το τραπεζικό απόρρητο και να συνεχίσεις παρακάτω, και 25000 δεν το πατάνε. 1
Skrobo Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Οπως είπαν και οι παραπάνω, όλοι κινούνται κοντά στο 1% συνολικά (και για τον πάροχο και για την τράπεζα). Μόνο οι AmEx ειναι κοντά στο 3% αλλα ειναι πολύ σπάνιες (και μόνο τα POS της Alpha και Viva τις δέχονται). Ολα τα έξοδα προμήθειας εκπίπτουν από τα έσοδα. Αυτο που πρέπει να καταλάβουν οι επιεχειρηματίες ειναι οτι τους συμφέρει να έχουν POS παρά την προμήθεια. Πέρυσι, πχ, πλήρωσα λιγο παραπάνω απο 2 χιλιάδες σε προμήθειες. Τα κέρδος που θα έχανα αν ΔΕΝ ειχα POS απο άτομα που δεν είχαν καθόλου μετρητά και δεν κάθησαν / απο άτομα που ειχαν λίγα μετρητά και παρήγγειλαν λιγότερο / απο άτομα που ειπαν "να παει να γαμηθει, δεν καθόμαστε", θα ηταν μεγαλύτερο απο 2 χιλιάδες. Οσο αφορά τις αποδείξεις, σε μαγαζία με κίνηση, δεν ειναι καν υποχρεωτικό να κόβεις απόδειξη μαζί με την πληρωμή σε POS, δεν υπάρχει ακόμα ενα-προς-ενα αντιστοιχία. Υποτίθεται οτι θα το έκαναν φέτος, αλλα είμαστε ακόμα στο περίμενε. Μίλησα τις προάλες με την Mellon technologies που διαχειρίζεται τα τερματικά για την συνδρομή μου, και οταν τους ρώτησα για το νεο πρόγραμμα μου είπαν οτι δεν εχουν ενημερωθεί ακόμα αυτοί για τα specs απο το κράτος, που υποτίθεται οτι σχεδιάζουν το software. Καλό 2024+ Επεξ/σία 26 Μαΐου 2023 από Skrobo 3
skiabox Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε Μου το εκανε μια σιχαμενη καποτε,ειχα κανει ολα τα ψωνια απο αλλο,πιο μικρο ψιλικατζιδιο,αλλα δεν ειχε τον καπνο που ηθελε η κοπελα μου,οποτε πηγα στο "μεγαλο" να παρω τον καπνο απο εκει. Να σημειωσω οτι παω και στα 2 ψιλικατζιδικα της γειτονιας. Η θεια αρνηθηκε να μου δωσει τον καπνο,λογω της καρτας. Πηρα και 2 βλακειες ακομα,της λεω ειμαστε ενταξει τωρα; Αρχισε να κοπαναει τα πληκτρα στην ταμειακη,εβραζε. Σκεφτηκα να της τραβηξω ακυρο,αλλα δεν το εκανα μονο και μονο για τη δικη μου βολεψη,να μην τρεχω σε τριτο ψιλικατζιδικο. Εκανα να πατησω μηνες εκει,τα επαιρνα ολα απο το μικρο. Οποτε καλο ειναι να σκεφτεσαι αν σε συμφερει να κανεις τετοιες μ*****ες,αξιζει για μια φορα που δε θα εχεις κερδος,να χασεις εναν σχεδον καθημερινο πελατη; Ρε 10 λεπτά κύρηγμα μου έκανε ο άλλος ο περιπτεράς πριν από λίγο. Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς εδώ στη Λάρισα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις