Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, panostza είπε

Πρώτον πληρώνεις πάρα πολλά, αυτό να το κοιτάξεις πέρα από την πλάκα. Τόσο ως προμήθεια όσο και πολύ περισσότερο ως έξοδα συντήρησης κτλ.

Δεύτερον ακόμα και να δεχτώ τα έξοδα αυτά, αυτά τα έχει είτε κάνει συναλλαγή με το μηχανάκι είτε όχι. Άρα αφού ούτως ή άλλως τα πληρώνει επειδή είναι αναγκασμένος να έχει από το νόμο, δεν κάνει διαφορά το πόσες συναλλαγές κάνει. Μη σου πω καλύτερα να κάνει περισσότερες για να "πιάνουν τόπο και τα έξοδα".

Δεν μπορώ να αλλάξω τράπεζα γιατι πληρώνομαι απο τον ΕΟΠΥΥ στη eurobank, και είναι μανίκι να αλλάξεις τράπεζα που σε πληρώνει το δημόσιο .... Οσο για το ποσό της "συντήρησης" , επαναλαμβάνω οτι εαν δεν είμασταν υποχρεωμένοι απο τον νόμο , κανένας δεν θα έδινε 40/μήνα για να το έχει εκεί. Το εαν κανει ή οχι συναλλαγές με το πος δεν αλλάζει το 40άρι το μήνα. 

Και 24/εξάμηνο που λέει ο φίλος παραπάνω , τα 6 ευρώ το μήνα γιατί να τα δίνω εγώ για να έχουν την δυνατότητα οι άλλοι να πληρώνουν (χωρίς προμήθεια!)  ??

Δεν το λέω ειρωνικά για τους πελάτες. Το λέω γιατι θα έπρεπε να μην υπάρχει "συνδρομή" στα pos. Εκεί ειναι το πρόβλημα. Οτι μας αναγκάζει το κράτος να πληρώνουμε για κάτι με το ζόρι. Ο πελάτης δεν το αντιλαμβάνεται - και ουτε τον αφορά - .....

Εαν ειχε προμήθεια στον πελάτη για να χρησιμοποιήσει την κάρτα (πχ 1% στη συναλλαγή) ,  ή χρέωση ανα εξάμηνο για να έχεις κάρτα ,  θα ήταν ανάποδα τα πράγματα :) 

Επεξ/σία από sstratos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, valadsk είπε

Αύξησε τις τιμές.

Να μην γκρινιαζετε μετα ομως, οταν γινει με το καλο ακομα και στα τσιγαρα :) 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, sstratos είπε

Εαν ειχε προμήθεια στον πελάτη για να χρησιμοποιήσει την κάρτα (πχ 1% στη συναλλαγή) ,  ή χρέωση ανα εξάμηνο για να έχεις κάρτα ,  θα ήταν ανάποδα τα πράγματα :) 

Όλο το νόημα. Μπράβο αδερφέ μου. Θέλεις με κάρτα; Κανένα πρόβλημα. Μόλις 1% επιπλέον. Να έβλεπα μετά όλες τις θεωρίες του έλα μωρέ λίγα είναι...

Επεξ/σία από nlogginidis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sstratos είπε

Δεν μπορώ να αλλάξω τράπεζα γιατι πληρώνομαι απο τον ΕΟΠΥΥ στη eurobank, και είναι μανίκι να αλλάξεις τράπεζα που σε πληρώνει το δημόσιο .... Οσο για το ποσό της "συντήρησης" , επαναλαμβάνω οτι εαν δεν είμασταν υποχρεωμένοι απο τον νόμο , κανένας δεν θα έδινε 40/μήνα για να το έχει εκεί. Το εαν κανει ή οχι συναλλαγές με το πος δεν αλλάζει το 40άρι το μήνα. 

Και 24/εξάμηνο που λέει ο φίλος παραπάνω , τα 6 ευρώ το μήνα γιατί να τα δίνω εγώ για να έχουν την δυνατότητα οι άλλοι να πληρώνουν (χωρίς προμήθεια!)  ??

Δεν το λέω ειρωνικά για τους πελάτες. Το λέω γιατι θα έπρεπε να μην υπάρχει "συνδρομή" στα pos. Εκεί ειναι το πρόβλημα. Οτι μας αναγκάζει το κράτος να πληρώνουμε για κάτι με το ζόρι. Ο πελάτης δεν το αντιλαμβάνεται - και ουτε τον αφορά - .....

Διάβασε τι σου λένε οι περισσότεροι. Δίνεις πολλά. Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει σε όποια τράπεζα θελεις. Αν είναι να πληρώνεις €40/μήνα άλλαξε την τράπεζα που έχεις POS. Απλό είναι. Για να μην το αλλάζεις δεν σου φαίνονται πολλά.

"οι άλλοι" που θέλουν να πληρώνουν "τζάμπα" είναι οι πελάτες σου. Πάντως πολλοί έχουν συνδρομή σε κάρτες (κυρίως πιστωτικές) , οπότε κατά έναν βαθμό ικανοποιείται το αίτημά σου. Αν θεωρείς ότι δεν έπρεπε να υπάρχει συνδρομή φτιάξε μια υπηρεσία πληρωμών να είναι δωρεάν και πες μου κι εμένα να γίνω πελάτης από τους πρώτους.

Εάν διαχρονικά δεν υπήρχε τεράστια φοροδιαφυγή το κράτος δεν θα ανάγκαζε κανέναν να έχει POS υποχρεωτικά από το νόμο. Όλα τα άλλα είναι στραγάλια να έχουμε να λέμε.

Πάντως αυτό που με εντυπωσιάζει πραγματικά είναι ότι πολλοί (οι περισσότεροι;;;) θεωρούν ότι όλα είναι ακριβά ή έπρεπε να είναι τζάμπα/δωρεάν, εκτός φυσικά από αυτό που κάνουν οι ίδιοι. Οι τράπεζες έπρεπε να έχουν το ένα και το άλλο τζάμπα, οι γιατροί για 10 λεπτά παίρνουν €100, ο υδραυλικός για 20 λεπτά δουλειά παίρνει πολλά, ο τεχνικός για ένα φορμάτ παίρνει πολλά και πάει λέγοντας...

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Anastazio είπε

Αφου ειναι τοσος κοπος τα μετρητα ας πληρωνουν εξτρα το κοστος της υπηρεσιας.

αυτο το ειχαμε γραψει πιο παλια, και απαγορευετε να εχεις αλλη τιμη για καρτα και αλλη για μετρητα.

Παντως κατι αναλογο εχει γινει στο efood, ορισμενα μαγαζια που δεν ηθελαν να μπουν για να μην πληρωνουν το 12-15% προμηθεια της εταιριας, μπηκαν τελικα και σε χρεωνουν το ντιλιβερι μονο ως εξτρα παροχη για να βγαλουν τα  "σπασμενα". Ειχε αρχισει στα 50 σεντς και πλεον ειναι στα 90. Φυσικα σε ξεχωριστη αποδειξη με 24% ΦΠΑ.

Επεξ/σία από Allan-Wake
Δημοσ.
11 ώρες πριν, alex_78 είπε

1% ήξερα και εγώ οποτε στα 12Ευρώ σκέφτηκα οτι 12 σέντς?? Να του τα δώσω χύμα για να γλιτώσω και την ταλαιπωρια να τραβάω μετρητα.  Ή όταν πάω να πάρω μια μπύρα απο τον μπακάλη (δεν θα μιλησω για τσιγάρα ειναι αλλη ιστορία αλλα και ενα αλλο μπακάλικο στην γειτονιά που δεν έχει προβλημα και καπνό,χαρτακια κτλπ απο την αρχή που ξεκινησε η ιστορια και δεν διναν τσιγαρα με κάρτα) που κάνει η μπύρα 1.50 Ευρώ τότε πάλι μιλάμε για ψίχουλα. Μήπως οτι δεν θα έκοβε απόδειξη και τώρα τον χρεώνει και η εφορία; Ας μιλήσει καποιος που έχει ψιλικατζίδικο για παράδειγμα, δεν μιλάω για μεγαλα ποσά. Και αυτό που λέει ο @kon1to εχει καποια βάση. Για να μην νιώθω άσχημα με την κάρτα οταν χρειάζετε.

Θα σου πω εγώ που έχω φωτοτυπικό κέντρο... Έρχονται και μου δεινουν κάρτα για φωτοτυπία μίας σελίδας και πάντα τους τι κάνω δώρο... Αν βγάλεις προμήθεια κάρτας, πάγιο pos, χαρτί α4, χαρτί pos ,τόνερ,ρεύμα, 24% φπα ας μου πει κάποιος ένα λογο να μπω στην διαδικασία για 0,05 έως 0,10 που χρεώνω την σελίδα να τον χρεώσω με κάρτα... Είμαι υπέρ στις πληρωμές με κάρτες αλλά σε τέτοια μικρά ποσά  αν δεν βάλει ο άλλος το μυαλό του λίγο να σκεφτεί ..... Το ίδιο ισχύει και για τα τσιγάρα πιστεύω που στο πακέτο ο περιπτεράς δεν βγάζει ούτε 0,10 και ο άλλος πάει και πληρώνει με κάρτα.... Δεν λέω, για μας φαίνεται 4€ για τον περιπτερά όμως......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, nlogginidis είπε

Όλο το νόημα. Μπράβο αδερφέ μου. Θέλεις με κάρτα; Κανένα πρόβλημα. Μόλις 1% επιπλέον. Να έβλεπα μετά όλες τις θεωρίες του έλα μωρέ λίγα είναι...

Ολο το νόημα είναι ότι οι περισσότεροι θέλουν να φοροδιαφεύγουν. Δεν είναι το pos ούτε η προμήθεια. Αναφέρομαι στις νορμάλ συναλλαγές τύπου 10 ευρώ και πάνω. Και η φοροδιαφυγή πολλές φορές γίνεται και από τους αγοραστές πχ περίμενα στο σέρβις αυτοκινήτου και μία 50+ κυρία ήθελε να πληρώσει με μετρητά πάσει θυσία. Ελα όμως που το σέρβις κόστιζε 540 ευρώ άρα υποχρεωτικά κάρτα. Και έκαναν για ένα μισάωρο διαβουλεύσεις πως θα πληρώσει με μετρητά προφανώς μαύρα και άραχνα.

Επεξ/σία από dtk-386
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

αυτο το ειχαμε γραψει πιο παλια, και απαγορευετε να εχεις αλλη τιμη για καρτα και αλλη για μετρητα.

Όχι άλλη τιμή. Δεν λέω αυτό. Ίδια τιμή απλά η τράπεζα την προμήθεια της να την χρεώνει στον πελάτη και όχι στο κατάστημα. Το κατάστημα σε κάθε περίπτωση τα ίδια θα παίρνει. Όμορφα και ωραία. Θέλεις μια υπηρεσία; Κανένα πρόβλημα. Πλήρωσε την.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nlogginidis είπε

Όχι άλλη τιμή. Δεν λέω αυτό. Ίδια τιμή απλά η τράπεζα την προμήθεια της να την χρεώνει στον πελάτη και όχι στο κατάστημα. Το κατάστημα σε κάθε περίπτωση τα ίδια θα παίρνει. Όμορφα και ωραία. Θέλεις μια υπηρεσία; Κανένα πρόβλημα. Πλήρωσε την.

Και στο ταξί να βάζουμε βενζίνη. Και στο λεωφορείο. Τι; Θέλουμε μια υπηρεσία , να την πληρώνουμε , όμορφα και ωραία...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, panostza είπε

Και στο ταξί να βάζουμε βενζίνη. Και στο λεωφορείο. Τι; Θέλουμε μια υπηρεσία , να την πληρώνουμε , όμορφα και ωραία...

Όπως πληρώνουμε τις προμήθειες σε πλατφόρμες παραγγελιών εμείς και όχι το κατάστημα είναι η αντιστοιχία. Αυτό που λες είναι άσχετο. Δεν λέω να πληρώνεις το ρεύμα του καταστήματος. Αλλιώς ας βγάλει την διατιμηση από όλα τα προϊόντα να μπορούν να μετακυλισουν οι άνθρωποι στην τιμή του προϊόντος όλο το κόστος τις τράπεζας.  

Επεξ/σία από nlogginidis
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Παντως κατι αναλογο εχει γινει στο efood, ορισμενα μαγαζια που δεν ηθελαν να μπουν για να μην πληρωνουν το 12-15% προμηθεια της εταιριας, μπηκαν τελικα και σε χρεωνουν το ντιλιβερι μονο ως εξτρα παροχη για να βγαλουν τα  "σπασμενα". Ειχε αρχισει στα 50 σεντς και πλεον ειναι στα 90. Φυσικα σε ξεχωριστη αποδειξη με 24% ΦΠΑ.

Εχω σουβλατζίδικο που έχει ακριβώς τις ίδιες τιμές στο box και στο efood. Στο box όμως ζητάει 1€ μεταφορικά στο efood τίποτα. Βγάζεις άκρη? 🤣

Δημοσ.
7 ώρες πριν, panostza είπε

Πάντως αυτό που με εντυπωσιάζει πραγματικά είναι ότι πολλοί (οι περισσότεροι;;;) θεωρούν ότι όλα είναι ακριβά ή έπρεπε να είναι τζάμπα/δωρεάν, εκτός φυσικά από αυτό που κάνουν οι ίδιοι. Οι τράπεζες έπρεπε να έχουν το ένα και το άλλο τζάμπα, οι γιατροί για 10 λεπτά παίρνουν €100, ο υδραυλικός για 20 λεπτά δουλειά παίρνει πολλά, ο τεχνικός για ένα φορμάτ παίρνει πολλά και πάει λέγοντας...

Ναι με τη διαφορά ότι οι τράπεζες έχουν μονοπώλιο στο σύστημα πληρωμών, εξ' ου και το νταβατζιλίκι. 

Θα έπρεπε να υπήρχε κρατικό σύστημα πληρωμών που να είναι δωρεάν για όλους για τις συναλλαγές και όποιος γουστάρει το μεγάλο επιτόκιο (εδώ γελάμε) που δίνουν οι τράπεζες ας τα παρκάρει εκεί τα λεφτά του.

Γιατί να μην υπάρχει ελεύθερη αγορά και εκεί;

Δημοσ.

Η κλάψα των ελεύθερων επαγγελματιών με ξεπερνάει σε αυτή τη χώρα....

Δουλεύεις, κόβεις απόδειξη τέλος. 

Οι μισθωτοί δηλαδή είναι κορόιδα?

Κι εσύ πελάτη . την ζητάς , παντού , είναι δικαίωμά σου.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Ναι με τη διαφορά ότι οι τράπεζες έχουν μονοπώλιο στο σύστημα πληρωμών, εξ' ου και το νταβατζιλίκι. 

Θα έπρεπε να υπήρχε κρατικό σύστημα πληρωμών που να είναι δωρεάν για όλους για τις συναλλαγές και όποιος γουστάρει το μεγάλο επιτόκιο (εδώ γελάμε) που δίνουν οι τράπεζες ας τα παρκάρει εκεί τα λεφτά του.

Και οι υδραυλικοί έχουν μονοπώλιο στις υδραυλικές εργασίες και οι ξυλουργοί στις ξυλουργικές εργασίες και οι δικηγόροι μονοπώλιο στις νομικές συμβουλές, οι γιατροί στις ιατρικές εργασίες και πάει λέγοντας. Υπάρχουν 8-10 τράπεζες μαζί από τις συστημικές (granted όχι όλες παντού), υπάρχει viva, cardlink , υπάρχουν και πολλές εταιρείες από εξωτερικό.

Εγώ θέλω το κράτος να έχει δωρεάν δικηγόρους, υδραυλικούς, ξυλουργούς, γιατρούς (καλά αυτό στα σοβαρά πρέπει αλλά άλλη κουβέντα), δωρεάν ταξί και πάει λέγοντας. Και όποιος γουστάρει τις υψηλές αμοιβές (εδώ γελάμε) που δίνουν όλοι αυτοί οι επαγγελματίες ας παρκάρει εκεί τα λεφτά του.

EDIT: Και επειδή βαρέθηκα να ακούω διαρκώς τα ίδια. Από εδώ και πέρα να λέτε στον πελάτη να σας πληρώνει το ρεύμα που του αναλογεί, το χαρτί από την ταμειακή αν ω μη γένοιτο κόψετε απόδειξη, το ενοίκιο του μαγαζιού και το δάνειο στην τράπεζα για τα διατιμημένα είδη. Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει, ειλικρινά, ας χρεώνει ότι θέλει, είπα και σε άλλο νήμα, δεν θέλω να γίνω μπάτσος για κανέναν. Αλλά μην κοροϊδευόμαστε. Όλη η φασαρία γίνεται για την φορολογία. Για τίποτα άλλο. Και όταν δεν υπήρχαν τα POS και δεν χρεωνόταν κανείς τίποτα, αποδείξεις δεν κοβόταν. Το κράτος έχει καταστήσει τα pos υποχρεωτικά και σπρώχνει τη χρήση τους γιατί αποδείχτηκε ότι ανεβάζουν το ποσοστό των πωλήσεων που γίνονται νόμιμα.

Επεξ/σία από panostza
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Θα μπορούσε το taxis να δημιουργήσει ένα wallet να βάζεις εκεί τα χρήματά σου ή ένα ποσό, και σκανάρωντας το qr code του wallet του εμπόρου να μεταφέρονταν άμεσα τα χρήματα της αγοράς σου. Taxis σε taxis. Κάτι σαν το δήμητρα δηλαδή αν κάτσει κάποιος και το διαβάσει (και όχι από τα συστημικά μμε)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...