Προς το περιεχόμενο

Μεταχειρισμένο η καινούργιο ( φωτογραφικό σύνολο )


Προτεινόμενες αναρτήσεις

    Νομίζω πως αποκτάει ιδιαίτερη σημασία πλέον για πολλούς και διάφορους λόγους , τους οποίους θα ήταν χρήσιμο να ακούσουμε . Σύνολο και όχι σκέτο σώμα , ακόμη ένα σημείο που αξίζει να θιχτεί .

   Επίσης άξιο λόγου είναι το κομμάτι με την προσοχή κατά την αγορά σε σημεία που πρέπει να προσεχθούν , όπως η ζωή μιάς μπαταρίας σύν πολλά άλλα τα οποία πρέπει να επισημάνετε ώστε να δημιουργηθεί ένας οδηγός .

  Το οικονομικό μέρος έχει κι' αυτό την λογική του με βάση τα παραπάνω . 

  Πάσα άποψη δεκτή αρκεί να έχει να προσφέρει σε γνώση , ενώ το 3μερο μπροστά μας προσφέρεται για την συγκρότηση σκέψεων κλπ .

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα απο οικονομικής άποψης τα μεταχ. ειναι μονόδρομος. 

Οσον αφορα τον έλεγχο πριν την αγορα, η μπαταρία ειναι το λιγότερο. Γιατι ειναι φυσιολογική φθορά και αλλάζει με 10-20€.

Συνήθως κοιτάω τα κουμπιά να γυρνάνε και να δουλεύουν σωστα.

Ο σενσορας να μην εχει σημαδια

Το IBIS αν υπάρχει, να λειτουργεί σωστα

Οι θύρες και το memory slot να δουλεύουν

Μπορείς να δεις και το battery compartment για τυχον φθορες απο υγρα μπαταριας κτλ

 

Οπως και για τους φακους, κοιταω για γρατζουνιες, θολούρα /haze, να εστιάζουν σωστά, κτλ.

 

Παντος τοσα χρονια που έχω δουλέψει με μεταχειρισμένα απο insomnia κυριως, αλλα και ebay, mpb μπορώ να πω πως ειμαι παρα πολυ ευχαριστημένος.

 

Ειδικα απο ινσομνια δεν μου εχει τυχει ποτε κατι αρνητικο και ολοι οι πωλητές ηταν τίμιοι και ειλικρινείς.

 

Από ebay μου ειχε τυχει ενας φακος με fungus, εκει ο πωλητής δεν ειχε αναφερει το παραμικρό. Παρολα αυτα το ebay μου επέστρεψε τα χρήματα χωρις κοπο.

Απο ebay ειχα πάρει επίσης, απο Έλληνα, εναν φακό με κατεστραμενα coatings , χωρίς να το αναφέρει. Τον οποίο γύρισα πισω και πηρα τα χρήματα+μεταφορικα απο ebay support, χωρις κοπο.

 

 

Γενικα και για να κλείσω...

Αν κάποιος δεν το πολυ "εχει" με τα μεταχειρισμένα και φοβάται μην την πατήσει

καλο θα ειναι να αγοράζει απο ebay, mpb στα οποια αν κάτσει κάποια στραβή και δεν ειναι το προϊόν οπως το περίμενε, να μπορεί να το επιστρεψει ευκολα και να παρει τα χρήματα του πισω.

Στο ινσομνια βέβαια βρίσκεις καλύτερες τιμες αλλα δυσκολα να δεχτεί μετα καποιος επιστροφή...

Επεξ/σία από alx301
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω οι πλέον συμφέρουσες αγορές είναι:
-Καινούρια σε προσφορά
-Μεταχειρισμένη αλλά αρκετών ετών πίσω, ώστε να υπάρχει σημαντική απομείωση της αξίας και να υπάρχει λογική στην αγορά της

Σαν παράδειγμα για το πρώτο, μπορεί πχ να δει κάποιος την προσφορά που τρέχει αυτή την στιγμή η Νικον στις κάμερες και τα κιτ της.
Ας πάρω πχ την Ζ5 με τον καλό κιτ 24-70mm f/4

Σε αυτή την περίπτωση το μέτρο σύγκρισης είναι η τιμή με βάση σύγκρισης το ίδιο ή παρόμοιο προϊόν.
Την δίνουν 1299€ ευρώ και μάλιστα αν την πάρει κανείς με τιμολόγιο και του επιστραφεί ο Φ.Π.Α η μηχανή με τον φακό θα του βγει 1047 ευρώ.
Θα τα έχει όλα καινούρια, απο φακό, έως σώμα έως μπαταρία, εως και το strap της μηχανής, αλλά κυρίως θα έχει εγγύηση καινούριου.
Στον αντίποδα η ίδια μηχανή πωλείται σε αγγελίες στην χώρα μας σαν σώμα 1100-1200 ευρώ μεταχειρισμένη, ενώ αν πάμε στο mpb και την διαλέξουμε μαζί με τον φακό της θέλουμε 1079 ευρώ για το σώμα και άλλα 454 για τον φακό like new. Σύνολο μεταχειρισμένων δηλαδή 1533 ευρώ και χωρίς τιμολόγιο, έναντι 1047 + ΦΠΑ στην Ελλάδα για καινούρια.
Είναι σαφές πως η προσφορά της αντιπροσωπείας είναι κορυφαία για FF μηχανή, ακόμη και συγκρινόμενη με τον εαυτό της σαν μεταχειρισμένη!

Η δεύτερη περίπτωση είναι παλιότερες μηχανές με παλιότερους φακούς, που όμως κάνουν φανταστική δουλειά στον τομέα της ποιότητας εικόνας.
Μια 5D S πχ με τα 50 μεγαπίξελ και ένας φακός EF 24-70mm f/2.8 L κοστίζουν γύρω στα 1500-1800 ευρώ μαζί και μπορεί κάποιος μονο με αυτά τα δύο να κάνει επαγγελματικές φωτογραφίσεις για πληθώρα χρήσεων, απο γάμους μέχρι διαφημιστικά για τουριστικά θέρετρα. Για τα αντίστοιχα σύγχρονα R5 και RF24-70mm f/2.8 L θα ήθελε τουλάχιστον απο 6 χιλιάδες ευρώ αν τα πετύχαινε σε προσφορά, έως και 7 χιλιάδες αν τα έπαιρνε κανονική retail τιμή.
Εδώ το μέτρο σύγκρισης είναι η παρεχόμενη ποιότητα και λειτουργία και το παραγόμενο έργο σε σχέση με την τιμή.


Φέρνω αυτά τα δύο παραδείγματα, αλλά υπάρχουν δεκάδες άλλα μέσα σε αυτά τα πλαίσια, που καταλήγουν ή καινούρια σε προσφορά, ή παλιά τουλάχιστον 7-8 ετών.

Λογικά θα έπρεπε και οι νεότερες μεταχειρισμένες να έχουν μια σοβαρή απομείωση αξίας, για να έχουν λόγο αγοράς απο κάποιους ως μεταχειρισμένες, αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Απο όλα τα παραπάνω εξαιρούνται οι περιπτώσεις "Εγώ αυτη θέλω, αυτήν ονειρεύομαι και αυτή θα πάρω και όσο θέλει ας κάνει"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από άποψη κόστους, ένα μεταχειρισμένο πακέτο , προσφέρει πάντα περισσότερα για πολύ λιγότερα χρήματα .  Μιλώντας για φωτογραφία αποκλειστικά. Αρκεί να ξέρει κανείς τι θέλει . Σημαντικό είναι και κατά πόσο εξαρτημένος είναι ο υποψήφιος αγοραστής από τις νέες τεχνολογίες που διαφημίζονται πολύ και γράφονται πολλά για αυτές . Αν ο υποψήφιος αγοραστής δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα,  για σύστημα αυτόματης εστίασης που μπορεί να ακολουθεί μοτοσυκλέτα που τρέχει ή το μάτι σκίουρου που σκαρφαλώνει σε δέντρο , για χειρισμό της φωτογραφικής από τάμπλετ , για ασύρματη μεταφορά αρχείων για χρήση της φωτογραφικής ως web camera κτλ εύκολα κοιτάει σε παλιά συστήματα που τα πουλάνε φθηνά. Αυτή τη στιγμή, βλέπω στο γνωστό μαγαζί μεταχειρισμένων σύνολα canon 50D με έναν tamron 18-200 , στα  200€ . Είναι σύνολο που έχει άπειρες δυνατότητες για φωτογραφία. Καινούριο , δεν παίρνει τίποτε με αυτά τα χρήματα. Ανεβάζοντας το όριο  , με 350€ παίρνει μια Nikon D700  με φακό  28-200 . Ας κοιτάξει βαθμολογία ποιότητας εικόνας εδώ, συγκριτικά με σύγχρονη mirrorless που κοστίζει  1800€ . Οικονομικά παλιά συστήματα που μπορούν να καλύψουν πάμπολες φωτογραφικές ανάγκες. Για την κλασική  φωτογραφία , όπως ήταν στην προ vloggers εποχή. Αν βλέπει σε βίντεο , διάφορους , θα πρέπει να δίνει 2-3 χιλιάδες ευρώ κάθε 1-2 χρόνια για να έχει πάντα εξοπλισμό το πολύ 2 ετών .  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...