Προς το περιεχόμενο

Υψηλες θερμοκρασίες σε i9 9900k


ts0ts0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

αντιμετωπίζω ένα θέμα στο οποιο δε μπορώ να βρώ λύση.

Εχω εναν 9900κ που με guide των ειχα oc 5ghz,μεχρι περσυ με μια corsair h150i και απο 2022 και μετα με lian li galahad 360..

To τελευταιο διμηνο παρατηρουσα τους ανεμιστηρες οτι μπαιναν συχνα δυνατα κλπ κ εβλεπα τις θερμοκρασιες σε idle να μη πεφτουν κατω απο 50 με τιποτα και σε games 78-90..

ξεκινησα τα πειραματα με undervolting,εριξα τα ρολογια σε 4,5-4.6 ghz κλπ χωρις επιτυχια, πριν κανα μηνα αλλαξα παστα και εβαλα της kryonaut με το που αλλαχτηκε και μπουταρα ημουν ανετα 35-38 βαθμους idle και μαξ 60 σε games,εβαλα και occt και με full load δε χρειαζοταν καν να μπουν ολοι οι ανεμιστηρες οποτε κ θορυβος ελαχιστος και θερμοκρασιες μαξ 80...

Ε περασαν 15 μερες και ξαναξεκινησε τα ιδια :P αυτη τη στιγμη εχω ανοιχτο απλα το browser και το cpu ειναι 70 βαθμους.....σκεφτομαι μηπως κατι στο bios δεν είναι σωστό? κατι σε hardware? 

Οποιαδηποτε βοηθεια και πρόταση δεκτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...

Μήπως φταίει το ότι η θερμοκρασία δωματίου λόγω καλοκαιριού είναι υψηλότερη? Συνήθως στις ψύκτρες μετράνε επιπλέον βαθμούς πάνω από την εξωτερική θερμοκρασία. Εάν εσύ το σεταρες χειμώνα το PC με θερμοκρασία δωματίου 23 βαθμούς τώρα που το δωμάτιο έχει 30+ βαθμούς η θερμοκρασία ειδικά σε στρες θα είναι περισσότερη. Βέβαια αυτό συμβαίνει περισσότερο στην αεροψυξη και λιγότερο στην υδροψυξη αλλά συμβαίνει. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...