bang13 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Καλημέρα σε όλους! Πρόσφατα μετακομίσαμε με την γυναίκα μου και την μικρή κόρη μας σε καινούργιο διαμέρισμα. Ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι για την διακόσμηση του μπαλκονιού διότι όπως βλέπετε δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Αυτό που με προβληματίζει είναι η τρύπα που φαίνεται στην φωτογραφία και από εκεί τρέχουν τα νερά της ζαρτινιερας όταν βρέχει. Η ιδέα μου αρχικά ήταν πέρα από τοποθέτηση δαπέδου για εξωτερικούς χώρους να τοποθετούσα και κάτι αντίστοιχο κατά μήκος από αυτό το τοιχάκι. Με ποιον τρόπο θα μπορούσα να πήγαινα τα νερά από την τρύπα της ζαρτινιερας στην άλλη τρύπα κάτω δεξιά που φεύγουν από το μπαλκόνι? Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
vamvakoolas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) αυτο ειναι για το ποτισμα της ζαρντινιερας και οχι για τη βροχη (για να μη πιανει υγρασια/προστατευει μπετα) anyway μπορεις ευκολα να πας σε ενα καταστημα οικοδ υλικων και να παρεις πλαστικ σωληνες ακομα και λευκους καθως και γωνιες. Μετρα τη διατομη και προφανως τα μηκη. απο εκει και περα αυτο ειναι δουλεια του ιδιοκτητη: αν εισαι εσυ καλα κανεις και ασχολεισαι. Αν εισαι ενοικιαστης συζητα το με τον ιδιοκτητη. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2023 από vamvakoolas
Adon1s Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. οπως προειπωθηκε, μπορείς να τοποθετήσεις διακριτικούς σωλήνες ώστε να παροχετεύεται στο λούκι το νερό από την ζαρντινιέρα. Πιο μπελαλίδικη δουλειά είναι να βγάλεις τα φυτά και τα χώματα, να μπαλώσεις την υπάρχουσα τρύπα με τσιμέντο ,στοκαρισμα, αστάρι και βάψιμο, και έπειτα να ανοίξεις μια νέα τρύπα κάτω δεξιά , όσο γίνεται πιο κοντά στο λούκι με ένα μικρό σωληνάκι όπως προηγουμένως, καμία 10-15 πόντων. Η απλά αφήνοντας ένα μικρό επιτοίχια αυλάκι από την νέα οπή προς το λουκι. ΠΙΣΤΕΥΩ κατ έμε, ότι αισθητικά στα δικά μου μάτια , θα ήταν καλύτερο από το να έβαζα έναν σωλήνα να φαίνεται η γκουμουτσα άσχημα (όσο διακριτικός και να είναι) στην μέση του τοίχου. Βέβαια δεν γνωριζω-δεν έχω την εμπειρια να κρίνω εάν έπειτα η απορροή των νερών από το υπόλοιπο σύνολο της ζαρντινιέρας θα ήταν ικανοποιητική, χωρίς να λιμνάζουν προς τα αριστερά και στο κέντρο, με αποτέλεσμα θεωρητικά να έχεις θέματα υγρασίας, φουσκωμάτων στον τοίχο κλπ. Μεταξύ μας ίσως και αυτός να ήταν ο λόγος που οποίος το κατασκεύασε, άφησε την τρύπα στην μέση του τοίχου και όχι στην άκρη. Ίσως (με τη προϋπόθεση ότι έχεις βγάλει όλο το χώμα Ε) να ήταν μια λύση το να φτιάξεις τον πάτο της ζαρντινιέρας με μια μικρή κλίση ΠΡΟΣ την νέα τρύπα ώστε να τρέχουν προς τα εκεί ;; Δεν ξέρω, μπορεί και υπερβολή. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2023 από Adon1s
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα