Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση MacOS Sonoma σε VM


BillT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ το forum,

Μου αρέσουν πολύ τα virtual machines και χτες σκέφτηκα μήπως γίνεται να κάνω εγκατάσταση σε VM την πρώτη developer beta του MacoS Sonoma στο δικό μου Μ1 Mac Mini.

Ως hypervisor χρησιμοποιώ κυρίως το UTM και λιγότερο το VMware fusion. Στο UTM βλέπω ότι έχει επιλογή για macOS, επιλέγω το ipsw του Sonoma που έχω ήδη κατεβάσει, αλλά όταν πάει να ξεκινήσει η εγκατάσταση μου βγάζει το μήνυμα που βλέπετε στο screenshot. Αν πατήσω να κάνει install μετά από λίγο βγάζει σφάλμα και το μήνυμα του δεύτερου screenshot. Αν επιλέξω για περισσότερες πληροφορίες με οδηγεί στο  support της apple με ασχετο θέμα σε σχέση με iPhone και iPad.

Ξέρει κανείς τι παίζει? Πρέπει το host OS να είναι και αυτό Sonoma για να μπορεί να γίνει εγκατάσταση σε VM το ίδιο λειτουργικό?

 

2023-06-08.png

2023-06-08 (1).png

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν βλέπω να υπάρχει ενδιαφέρον αλλά το γράφω εδώ μήπως το χρειαστεί κάποιος άλλος.

Για να γίνει εγκατάσταση του Sonoma σε VM απαιτείται και η εγκατάσταση του Xcode 15 beta. Μάλιστα πρέπει να επιλέξετε και το iOS στο Xcode για να δουλέψει.

Δυστυχώς δεν λειτουργεί το Apple ID πουθενά, icloud, app store κτλ και δεν ξέρω αν είναι περιορισμός από το VM,  αν είναι θέμα developer beta ή επειδή εγώ δεν έχω κανονικό (paid) developer account...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στα VM δεν δουλεύει το icloud, maps, imessages κλπ. Αλλά σε άλλες εκδόσεις που έχω δουλεύει κανονικά το apple id sto store

se windows με vmware οι δοκιμές αυτές.

το sonoma δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η επίσημη έκδοση του Xcode 15 είναι διαθέσιμη στο AppStore από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, το macOS Sonoma στη τελική του μορφή αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη Τρίτη 26 του μηνός.

Όσοι σκοπεύετε ν' αναβαθμίσετε τους υπολογιστές σας σε macOS 14 καλό είναι να περιμένετε τη πρώτη συγκεντρωτική ενημέρωση 14.1 που θα επιλύσει το bug του τείχους προστασίας που επηρεάζει τα ιδιωτικά εικονικά δίκτυα.

Επεξ/σία από jcnstd100
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...