Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία νέου χρήστη (help)


WannaBeFree

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να δημιουργήσω έναν νέο χρήστη (όχι admin) σε windows 10 με κάποιους περιορισμούς. Αν μπορείτε πείτε μου καταρχάς αν γίνεται κάτι τέτοιο, και αν ναι, πώς;

Να μην μπορεί να εγκαταστήσει προγράμματα

Να μην έχει πρόσβαση σε φακέλους και αρχεία του admin

Χωρίς περιορισμούς σε website ή ακατάλληλο περιεχόμενο

Να μπορεί να χρησιμοποιήσει εγκατεστημένα από τον admin software

Να μπορεί να παίξει εγκατεστημένα games μέσω steam, χωρίς να έχει πρόσβαση όμως στον λογαριασμό του steam

Ειδικά το τελευταίο φαντάζομαι πως είναι long shot, αλλά όποια βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τα 1 και 2, οποιοσδήποτε λογαριασμός με δικαιώματα User (απλός χρήστης) τα έχει κομμένα.

Το 3 δεν έχει σχέση με τα δικαιώματα αλλά αν έχεις proxy ή όχι.

Το 4 επίσης οι users μπορούν να χρησιμοποιήσουν ήδη εγκατεστημένα προγράμματα ΕΚΤΟΣ αν το πρόγραμμα απαιτεί διαχειριστικά δικαιώματα για να τρέξει, έχει την ασπίδα δηλαδή στο εικονίδιο. Αυτά τα προγράμματα δεν μπορείς να τα κάνεις έτσι απλά να τρέξουν. Υπάρχει όμως τρόπος με το runsspc.
- Θα το κατεβάσεις, θα το αποσυμπιέσεις στον φάκελο του προγράμματος που θέλεις και θα τρέχεις το admin
- Θα επιλέξεις το πρόγραμμα που θέλεις και θα βάλεις τα στοιχεία του admin ή κάποιου χρήστη με διαχειριστικά δικαιώματα (το 2ο είναι το καλύτερο).
- Θα τσεκάρεις στο κάτω μέρος το checksum (υπάρχει λόγος) και θα σώσεις το crypt file.
- Μετά θα διαγράψεις το runsspcadmin.exe.
- Τέλος θα κάνεις μια συντόμευση για το runsspc.exe στην επιφάνεια εργασίας, θα το μετονομάσεις όπως θέλεις και θα αλλάξεις το icon από τις ιδιότητες της συντόμευσης επιλέγοντας με αναζήτηση το εκτελέσιμο του προγράμματος που θέλεις για να σου βγάλει το εικονίδιο του.

Αυτό ήταν. Τώρα όταν ένας απλός χρήστης τρέχεις το εικονίδιο θα βγάζει ένα παράθυρο διαλόγου με τις πληροφορίες του runsspc και πρέπει να πατήσει ο χρήστης Start application (είναι ένα nug επειδή το πρόγραμμα δεν είναι δωρεάν για εμπορική χρήση, κλείνει όμως αυτόματα) και μετά θα τρέχει το πρόγραμμα. Είναι η καλύτερη λύση και την έχω δουλέψει αρκετά στο γραφεί με περιορισμένους χρήστες και προγράμματα.

Να επισημάνω ότι το crypt αρχείο περιέχει τον κωδικό μεν του elevated χρήστη αλλά είναι ισχυρά κρυπτογραφημένο και δεν μπορεί κάποιος να το πάρει και να το εμφανίσει. Επίσης σου είπα πριν να τσεκάρεις το checksum και ο λόγος είναι ότι αν δεν το τσεκάρεις θα μπορεί ο χρήστης να παίρνει το crypt και το runsspc αφού τα βάλει σε άλλον φάκελο να μετονομάσει το exe του προγράμματος με το ίδιο όνομα που είχε και το πρόγραμμα που του επιτρέπεις και να το τρέξει  με πλάγιο τρόπο (πονηρή αλεπού). Αν το τσεκάρεις όμως δεν θα μπορεί να το κάνει αυτό και θα βγάζει μήνυμα. ;)

Για το 5ο, δεν νομίζω να γίνεται αν και στο φόρουμ του steam κάποιος έγραψε ότι αν συνδεθείς μια φορά στον χρήστη και ξεκινήσεις το παιχνίδι, μετά μπορείς να παίξεις και χωρίς να συνδεθείς. Δοκίμασε το.

EDIT:

Δες και αυτό...

spacer.png

...πρέπει όμως να αποθηκεύσεις τα στοιχεία που μάλλον δεν το θέλεις.

Δυστυχώς δεν μπορείς να παίξεις τα steam παιχνίδια χωρίς κάποιου είδους πιστοποίηση γιατί αν ήταν έτσι θα μπορούσες να μετα φέρεις τον φάκελο του παιχνιδιού σε άλλο υπολογιστή και να παίζουν τζάμπα το παιχνίδι και άλλοι χωρίς να το πληρώσουν.

Η "άλλη" λύση είναι να παίζεις με σπασμένα παιχνίδια. Εδώ όμως δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς και θα πρέπει να ψαχτείς μόνος σου.

Επεξ/σία από micos000
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...