Προς το περιεχόμενο

Τηλεκοντρόλ για tv και soundbar


giwrgos_p
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από giwrgos_p,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω μια τηλεόραση Samsung και μια ήχο μπάρα crystal audio που δεν έχει hdmi. Υπάρχει τρόπος να έχω ένα τηλεκοντρόλ και για τα 2 ; Δηλαδή να έχει όλα τα κουμπιά από το γνήσιο κοντρόλ της Samsung και τα κουμπιά ήχου και ενεργοποίησης από την crystal audio . Πήγα  σε ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά και μου το έφταιξε ένα κοντρόλ 2 σε 1 αλλά πρέπει να πετάω το πλήκτρο tv για να ελέγχω την τηλεόραση και το πλήκτρο dvd για την ηχομπαρα. Αυτο που ζηταω ουσιαστικά είναι να μην χρειάζεται να επιλέγω τι θα ελέγξω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, giwrgos_p είπε

Υπάρχει τρόπος να έχω ένα τηλεκοντρόλ και για τα 2 ; Δηλαδή να έχει όλα τα κουμπιά από το γνήσιο κοντρόλ της Samsung και τα κουμπιά ήχου και ενεργοποίησης από την crystal audio . 

Δηλαδή ψάχνεις ένα τηλεκοντρολ για το οποίο να συνεργαστεί η samsung με την crystal audio για να το φτιάξουν....

Φανταζομαι ότι έτσι όπως το θέτω καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις. Αναφέρομαι φυσικά στο να έχει όλα τα πλήκτρα από το αυθεντικό της samsung. Έχει όμως τηλεκοντρολ που μπορούν να ελέγξουν δύο συσκευές ταυτόχρονα. Έχω πάρει ένα της one for all για τρεις συσκευές (βρετανική είναι) και προγραμμάτισα μια παλιά samsung τηλεόραση και ένα digea box της crystal audio. Μου δίνει την δυνατότητα να "παντρέψω" δύο συσκευές για ταυτόχρονη χρήση, CombiControl το λέει. Έτσι η ένταση και τα περισσότερα κουμπιά είναι για την tv ενώ η αλλαγή καναλιών πάει στο digea. Το κλείσιμο και άνοιγμα και των δυο γίνεται αν κρατήσω πατημένο το power για 3". 

IMG_20230702_005440.jpg.3f2a9482063422ddd763e35a004676ff.jpg

Επεξ/σία από micos000
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή στο δικό σου συντονίζεις καθε πληκτρο μεμονωμένα ;  Λες κρατάς 3 δευτερόλεπτα και ανοίγουν και τα 2 μαζί. Αρα το κουμπί power δέχεται 2 διαφορετικά codes;

Φαινεται πολύ καλό 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι μεμονωμένα πλήκτρα, αν και έχει δυνατότητα να προγραμματίσεις κάποια όταν δεν τα περνάει με τον κωδικό.

Το power δεν έχει δύο προγραμματισμούς. Απλά, όταν ορίσεις δύο θέσεις π.χ. tv στο 1 και receiver στο 2 μπορείς πατώντας ένα πλήκτρο να κλειδώσει τα δύο μαζί και να τα χειρίζεται ταυτόχρονα και το power σε αυτήν την κατάσταση δεν κλείνει καμία συσκευή μεμονωμένα αλλά θέλει πατημένο 3'' για να κλείσει και τις δύο (ανάβουει μια της tv το λαμπάκι στο κοντρόλ και μετά του receiver). Αν θέλεω να κλείσω μόνο την μία συσκευή επιλέγο π.χ. την tv, βγαίνει από το combi mode και μετά χειρίζομαι την συσκευή αυτόνομα.

Εμένα με έχει βολέψει πάντως αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Λύση

Άργησα να το δοκιμάσω αλλά η λύση ηρθε με αυτό 

https://www.skroutz.gr/s/16969367/Universal-Τηλεχειριστήριο-L336-για-CD-DVD-Players-Τηλεοράσεις-και-Ψηφιάκους-Δέκτες.html

καθε κουμπί μαθαίνει ξεχωριστά, έτσι έβαλα όλα τα κουμπιά του τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και τα κουμπιά ηχου από την ηχομπαρα στο ίδιο κοντρόλ χωρίς να πρέπει να επιλέξω (tv,sat,dvd) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...