Προς το περιεχόμενο

Κλιματιστικό GE - πρόβλημα με swing


Simos805

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω κληματιστικό general electric μοντέλο του 2019. Πέρυσι όταν του έκανα για πρώτη φορά συντήρηση (ναι ξέρω το καθυστέρησα), μια μέρα μετά τη συντήρηση χάλασε η λειτουργία που κουνάει τα εσωτερικά πτερύγια δεξιά-αριστερά. Έφερα τεχνικό της εταιρίας και μου είπε πως είχε χαλάσει το μοτέρ, το αντικατέστησε (ευτυχώς εντός εγγύησης) και όλα οκ.

Πριν λίγες ημέρες έκανα πάλι συντήρηση, και σήμερα που πήγα να αλλάξω την φορά στα εσωτερικά πτερύγια είδα πως πάλι δεν λειτουργούν. Προφανώς κάτι γίνεται κατά τη συντήρηση. Να αναφέρω πως η φετινή συντήρηση έγινε από διαφορετικό ψυκτικό, ο οποίος και ήταν τρομερά προσεκτικός (ήμουν από πάνω του όλη την ώρα) και είχε ενημερωθεί πως πέρυσι είχε δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα οπότε το είχε στο νου του να είναι ακόμα πιο προσεκτικός.

Έχω την εντύπωση πως κατά τη συντήρηση περνάει υγρό στο μοτέρ από τις ενώσεις των πτερυγίων αυτών που βρίσκονται στο κάτω μέρος, και χαλάει.

Το ερώτημά μου είναι το εξής. Εγώ θα φέρω πάλι τεχνικό να φτιάξει (κατά πάσα πιθανότητα θα αλλάξει πάλι το μοτέρ), μακάρι εντός εγγύησης, όμως τι μπορώ να κάνω για να μην συμβεί ξανά?

Δεν μπορώ αν δεχθώ πως το μοντέλο αυτό δεν επιδέχεται συντήρηση… να αναφέρω δε πως πέρυσι η συντήρηση που είχε γίνει ήταν η απλούστερη (για να μην πω «τα πάνω πάνω» μιας και βαριόταν ο τότε ψυκτικός να την κάνει εις βάθος. Ο τεχνικός της εταιρίας που είχε έρθει την άλλη μέρα για το μοτέρ είπε πως δεν έχει γίνει και το καλύτερο καθάρισμα).

Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο κάτι τέτοιο? Τα κλιματιστικά αυτά δεν είναι φτιαγμένα να αντέχουν ένα βαθμό υγρασίας κατά τη συντήρηση στα μέρη από όπου βγαίνει ο αέρας, πτερύγια κλπ?

Φίλος επίσης έχει το ίδιο ακριβώς μοντέλο (μαζί τα είχαμε αγοράσει), του κάνει κάθε χρόνο συντήρηση και δεν είχε μέχρι τώρα κανένα θέμα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...