redmedusa Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έχω δύο υπολογιστές συνδεδεμένους σε αυτή την οθόνη. Ένα Mac mini (M1) συνδεδεμένο με DisplayPort, όπου τρέχω Xcode, Pixelmator Pro, κ.α., και ένα Steam Deck πάνω στην official βάση συνδεδεμένο με HDMI στην οθόνη, όπου τρέχω Revit, Enscape, κ.α. σε περιβάλλον Windows 10. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η εύκολη μετάβαση από το ένα λειτουργικό στο άλλο, και ενώ το έχω καταφέρει με τα υπόλοιπα περιφερειακά (οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι), έχω κολλήσει στα ηχεία. Ποια ηχεία μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα και στους δύο υπολογιστές? Φαντάζομαι στον έναν με καλώδιο και στον άλλο με Bluetooth, αλλά θα προτιμούσα και στους δύο με Bluetooth. Ιδανικά, θα ήθελα να συνδέονται ταυτόχρονα και στους δύο, ή αυτόματα σε αυτόν που στέλνει σήμα, σαν τα AirPods Pro. Επειδή αυτή η λύση φαντάζομαι είναι δύσκολο να υλοποιηθεί θα είναι και πανάκριβη. Σκέφτηκα θα ήταν καλύτερα τα ηχεία να συνδέονται στην οθόνη, ώστε ο υπολογιστής που στέλνει εικόνα να στέλνει και ήχο. Το δοκίμασα με τα ηχεία Maudio AV42 αλλά παρόλο που δουλεύει στο Mac Mini, δεν δουλεύει στο Steam Deck. Ίσως, επειδή το HDMI συνδέεται στη βάση αντί στο Steam Deck κατευθείαν. Στο macOS μου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξω την οθόνη «Samsung 24A600U» σαν έξοδο ήχου. Όταν το επιλέξω ο ήχος μεταφέρεται την οθόνη και μετά στα ηχεία, αλλά δεν μπορώ να ρυθμίσω τον ήχο μέσω του λειτουργικού. Όμως, στο Steam Deck δεν εμφανίζεται καν σαν επιλογή. Η μονή επιλογή που έχω είναι τα ηχεία που έχει ενσωματωμένα. Πληκτρολόγιο έχω το MX Mechanical και ποντίκι το MX Master 3S. Όταν είμαι σε macOS, πατάω ένα κουμπί στο πληκτρολόγιο, ένα κουμπί στο ποντίκι, και ένα στην οθόνη, και βρίσκομαι σε Windows 10. Θα ήθελα να γλιτώσω το κουμπί των ηχειων. Στον τίτλο αναφέρω τα macOS Sonoma και Windows 11 επειδή θέλω να κάνω την αναβάθμιση σε μερικές μέρες. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2023 από redmedusa
manolis940 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 19 ώρες πριν, redmedusa είπε Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η εύκολη μετάβαση από το ένα λειτουργικό στο άλλο, και ενώ το έχω καταφέρει με τα υπόλοιπα περιφερειακά (οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι), έχω κολλήσει στα ηχεία. [....] Πληκτρολόγιο έχω το MX Mechanical και ποντίκι το MX Master 3S. Όταν είμαι σε macOS, πατάω ένα κουμπί στο πληκτρολόγιο, ένα κουμπί στο ποντίκι, και ένα στην οθόνη, και βρίσκομαι σε Windows 10. Θα ήθελα να γλιτώσω το κουμπί των ηχειων. Γενικά μπορείς όλα να τα κάνεις με ένα κουμπί αν πάρεις ένα KVM Switch. 19 ώρες πριν, redmedusa είπε Ποια ηχεία μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα και στους δύο υπολογιστές? Δεν νομίζω ότι υπάρχουν τέτοια ηχεία. Με άλλους τρόπους το επιτυγχάνουμε αυτό. Απλά αν δεν δουλέψει το παρακάτω δώσε τις λεπτομέρειες που ζητάω παραπάνω. Αυτό που πιστεύω χωρίς να ξέρω πολλά είναι θέμα του steam deck το οποίο θέλει ρύθμιση αντί για τα ηχεία του να βγάζει την έξοδο του ήχου σε εξωτερική συσκευή. Βρήκα το παρακάτω στο reddit για δοκίμασε και πες μας αν βοηθάει. Αναφορά σε κείμενο Hello. I use a USB hub with a HDMI output and the first time I plug it in it automatically switches the screen over to my TV, but I don't get audio. This is because I have a USB microphone plugged into my HUB and Steam Deck selects the headphone jack of the microphone as the output. To fix, press the [STEAM] button and select Audio->Output Device and change it to External Device. That gives me audio through the HDMI.
lneam Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 19 ώρες πριν, redmedusa είπε Ποια ηχεία μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα και στους δύο υπολογιστές? Φαντάζομαι στον έναν με καλώδιο και στον άλλο με Bluetooth, αλλά θα προτιμούσα και στους δύο με Bluetooth. Ιδανικά, θα ήθελα να συνδέονται ταυτόχρονα και στους δύο, ή αυτόματα σε αυτόν που στέλνει σήμα, σαν τα AirPods Pro. Επειδή αυτή η λύση φαντάζομαι είναι δύσκολο να υλοποιηθεί θα είναι και πανάκριβη. εχεις ηχεια ή τωρα ψαχνεις ? 1. ηχεια bluetooth ειναι θεμα κατασκευαστη. Αν επιτρεπει ταυτοχρονη ασυρματη συνδεση σε πολλες πηγες, τοτε θα ακους οτι ηχο σου παρεχει καθε πηγη 2. ενσυρματα ηχεια εδω ολο γινονται, φτανει η συνδεση 2 ή περισσοτερων πηγων να γινει στον προενισχυτη με μικτη (stereo). Αν γινει σε αυτο τη σημειο, μερικοι καταναλωτες (κακος) δεν βαζουν μικτη και κανουν συνδεση πηγων με παραλληλισμο εισοδων χωρις κανενα ηλεκτρονικο κυκλωμα. Πρακτικα παιζει, αλλα δεν ειναι παντα ασφαλες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα