poulinos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 1 hour ago, mindreader said: Γνωμες για το υλικο Polyamide ; πανω κατω παρομοια με το polyester. πολλες φορες γινεται μιξη με αλλα υλικα ή χρησιμοποιειται πανω απο αλλα υλικα σαν εξτρα layer λογω της μεγαλης αντοχης του.αυτο σε ορειβατικα ρουχα για παραδειγμα.στεγνωνει γρηγορα οπως το polyester. σε μεγαλες θερμοκρασιες νπορει να το νιωσεις λιγο sticky οπως ολα τα συνθετικα. σε πολλα απο αυτα τα υλικα γινονται μιξεις και με αλλα υλικα για να κερδισεις τα πλεονεκτηματα σε καποιο ποσοστο και των δυο. 1
Titos301 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, macodin είπε Μόνταλ, μετάξι, κασμίρ, βαμβακερά, βισκόζη, λινά,- ή και συνδυασμός αυτών και μόνο αυτών, και σε καλές ποιότητες, παίζει ρόλο, (και εώς 5% ελαστάνη. Άντε και μάλλινα για όποιον δεν του προκαλούν φαγούρα, συνήθως οι πολύ καλές ποιότητες, κοντά στο κασμίρ). Σε καμία περίπτωση πολυεστέρα (εγώ βγάζω μέχρι και τις ετικέτες που ακουμπούν στο δέρμα μου, πχ στο σβέρκο και στα εσώρουχα). Βέβαια για συγκεκριμμένες χρήσεις, πχ νεοπρέν για στολές κατάδυσης ή άλλα συγκεκριμμένα και εξειδικευμένα υλικά για αθλήματα, ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει (όπως και στα καθημερινά του). Τα πόδια αν ιδρώνουν και μυρίζουν έχουν μύκητες. Δεν ιδρώνουν ούτε μυρίζουν εάν δεν έχουν μύκητες, όση ζέστη και να κάνει. Υπάρχουν ειδικά πανίσχυρα φάρμακα, μία σταγόνα ανάμεσα στα δάχτυλα στο κάθε πόδι, που τους σκοτώνουν (θεραπεία κάποιων ημερών-δεν το συνιστώ). Οι μύκητες δημιουργούνται από τις παλιοφτηνοπλαστικές κάλτσες (ή βαμβακερές με κάποιο ποσοστό πολυεστέρα, έστω και μικρό), και τα παπούτσια του συρμού, (τση μοδός παναπεί, που λένε και στην Νέα Υόρκη), και δεν αφήνουν το πόδι να αναπνεύσει, λόγω υλικών και όχι πάχους, και φοράει όλος ο κόσμος. Αν προσέξετε αυτά, και κυρίως όσοι έχουν πρόβλημα με τα πόδια (το έχω περάσει και 'γω μικρός, μέχρι πριν τα 25 μου έτη περίπου, που κατάλαβα τι φταίει, και νόμιζα πως είναι φυσιολογικό να ιδρώνουν με την ζέστη), σας συνιστώ να βρείτε κάποιον που να δουλεύει δέρματα (χοντρά ή δεύτερα, πχ για τουριστικά πορτοφόλια ή σανδάλια), ή να βρείτε κάνα δυο τετραγωνικά από σκληρό δέρμα, είναι φτηνό, και με ένα κοπίδι να φιάξετε πάτους για τα παπούτσια σας, πετώντας τους εσωτερικούς-συνθετικούς, ώστε να αναπνέει και το πέλμα από κάτω, για να βρείτε την υγειά σας (σε συνδυασμό πάντα με τα παραπάνω). Αυτά, πάω για κολύμπι. Ωραιο αυτο με τους πατους προτεινε μας και καλτσε και για καθημερινη χρηση και για τρεξιμο κτλ με λινκ αν γινεται Εγω πχ εχω βρει το τελευταιο καιρο αυτες τις καλτσες και τις φοραω χειμωνα καλοκαιρι https://www.skroutz.gr/s/11345547/Jordan-Jumpman-SX5546-010-Αθλητικές-Κάλτσες-Μαύρες-3-Ζεύγη.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share , οι κλασσικες απλες αθλητικες καλτσες nike δεν με βολευουν πια, το ποδι μου παει σαν βαρκα μεσα στο παπουτσι, νιωθω οτι δεν υπαρχει καθολου grip Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2023 από Titos301
poulinos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 1 hour ago, tarantules said: Έχω δει σε κάτι μπλουζάκια να αναφέρουν οτι είναι φτοιαγμένα από βαμβακερό ύφασμα τύπου Ring-spun cotton το οποίο έχει διαφορετική ύφανση από το απλό βαμβακερό.Στην πράξη γνωρίζει κανείς τι κερδίζει κάποιος; Έχει καλύτερη πχ διαπνοή και δεν ιδρώνεις τόσο εύκολα; Επίσης η τεχνολογία quick dry είναι ιδιότητα του Ring-spun cotton που ανέφερα παραπάνω ή είναι κάτι το διαφορετικό ; Το ύφασμα Micro-Pique τι ακριβώς είναι και τι ιδιότητες έχει; to quick dry ειναι γενικη κατηγορια σε fabrics που μπορει να ειναι πολλα υλικα.ειναι ας το πουμε quick dry texhnology. micro pique Micro pique fabric is made of 100% cotton or a blend of cotton and synthetic fibers. It is characterized by its small, raised geometric patterns that give it a unique texture and appearance. The fabric is lightweight, breathable, and durable, making it perfect for hot and humid weather. It is also easy to care for and can withstand repeated washing and wearing. το ring apun ειναι διαφορετικη διαδικασια κατασκευης του βαμβακιου.ποιο μακριες ανθεκτινες ινες που ειναι πιο ανθεκτικες και πιο μαλακες.καλυτερη διαπνοη και πιο ελαφρυ
mindreader Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 15 hours ago, Titos301 said: Ωραιο αυτο με τους πατους προτεινε μας και καλτσε και για καθημερινη χρηση και για τρεξιμο κτλ με λινκ αν γινεται Εγω πχ εχω βρει το τελευταιο καιρο αυτες τις καλτσες και τις φοραω χειμωνα καλοκαιρι https://www.skroutz.gr/s/11345547/Jordan-Jumpman-SX5546-010-Αθλητικές-Κάλτσες-Μαύρες-3-Ζεύγη.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share , οι κλασσικες απλες αθλητικες καλτσες nike δεν με βολευουν πια, το ποδι μου παει σαν βαρκα μεσα στο παπουτσι, νιωθω οτι δεν υπαρχει καθολου grip Αραγε κανουν και για απλη καθημερινη χρηση, πχ στη δουλεια ή περπατημα, περα απο αθλητικο τρεξιμο; Δεν καταλαβαινω βεβαια γιατι ειναι κοντες....μαλλον μονο για καλοκαιρι; Αλλα γραφουν οτι ειναι και ζεστες, οποτε καλυτερα για το χειμωνα;
Titos301 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 26 λεπτά πριν, mindreader είπε Αραγε κανουν και για απλη καθημερινη χρηση, πχ στη δουλεια ή περπατημα, περα απο αθλητικο τρεξιμο; Δεν καταλαβαινω βεβαια γιατι ειναι κοντες....μαλλον μονο για καλοκαιρι; Αλλα γραφουν οτι ειναι και ζεστες, οποτε καλυτερα για το χειμωνα; Το καλοκαιρι με τη ζεστη βραζουν τα ποδια μ οταν περπαταω στο ηλιο αλλα γκριπαρει υο ποδι και δεν εχω το βαρκαριαμα που ανεφερα πριν, εχει και κοντες και πανω απο αστραγαλο και ψηλες 1
mindreader Δημοσ. 29 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2024 Αν και το νημα το ανοιξα για συζητηση στις νεες τεχνολογιες υλικων στα ρουχα, ας ρωτησω κατι και για...τις παλιες!Αλλωστε, για 'συμπεριφορα' υλικων ρουχων προκειται. Εχω καποια σχεδον αμεταχειριστα μπουφαν, που ειναι ομως 25ετιας. Μαυρο χρωμα, κλασικα με polyester απεξω. Εχουν φορεθει γενικως πραγματικα λιγες φορες ολα αυτα τα χρονια, μετρημενες. Παρολα αυτα, διαπιστωνω αν τα κοιταξω αρκετα καλα σε κυριως σε ηλιακο φως, οτι βλεπω ειτε -ανα περιοχες- 'ασπριλες'(οχι εντονες μεν, αλλα δεν θελει και πολυ κοπο για να δεις οτι κατι εχει γινει εκει τοπικα), ειτε 'γυαλαδες'. Εφοσον οπως ειπα, η χρηση τους ηταν ελαχιστη, και ηταν κυριως αποθηκευμενα (αν και αρκετες φορες στριμωγμενα λογω ελλειψης χωρου) σε ντουλαπες, τι ειναι αυτα που περιεγραψα πιο πανω;
spooker Δημοσ. 29 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2024 Full cotton, genuine leather και alpaca wool είναι αξεπέραστα και μη συγκρίσιμα με οτιδήποτε blend polyester. Όλα αυτά που διαβάζω για ορειβασίες κτλ είναι να είχαμε να λέγαμε. Η nasa πήγε στο φεγγάρι με ρολόι που είχε πλαστικό τζάμι ενώ υπήρχαν τα πολύ καλύτερα sapphire glass. Ο λόγος φυσικά είναι πως το πλαστικό δεν σπάει εύκολα όπως το γυαλί και είναι πιο ανθεκτικό. Είναι καλύτερο overall?, όχι αλλά για τη σελήνη και τις συνθήκες ήταν. Το ίδιο ισχύει και για τα πλαστικά ρούχα. 1
poulinos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 6 hours ago, spooker said: Full cotton, genuine leather και alpaca wool είναι αξεπέραστα και μη συγκρίσιμα με οτιδήποτε blend polyester. Όλα αυτά που διαβάζω για ορειβασίες κτλ είναι να είχαμε να λέγαμε. Η nasa πήγε στο φεγγάρι με ρολόι που είχε πλαστικό τζάμι ενώ υπήρχαν τα πολύ καλύτερα sapphire glass. Ο λόγος φυσικά είναι πως το πλαστικό δεν σπάει εύκολα όπως το γυαλί και είναι πιο ανθεκτικό. Είναι καλύτερο overall?, όχι αλλά για τη σελήνη και τις συνθήκες ήταν. Το ίδιο ισχύει και για τα πλαστικά ρούχα. εσυ πηγαινε για ορειβασια μe cotton., αν δεις τπτ πετρες να γελανε στο δρομο μην παραξενευτεις.και πανω απο ολα μαρεσουν τα επιχειρηματα που δινεις γιατι να μην ειναι το ρουχο polyester. οποτε στην βροχη στο βουνο να φοραμε cotton. επομενη δουλεια συμβουλος στην north face . 1 1
spooker Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 1 hour ago, poulinos said: εσυ πηγαινε για ορειβασια μe cotton., αν δεις τπτ πετρες να γελανε στο δρομο μην παραξενευτεις.και πανω απο ολα μαρεσουν τα επιχειρηματα που δινεις γιατι να μην ειναι το ρουχο polyester. οποτε στην βροχη στο βουνο να φοραμε cotton. επομενη δουλεια συμβουλος στην north face . Εσύ γύρνα στο σχολείο να μάθεις να βγάζεις σωστά νοήματα από μια παράγραφο. Φαίνεται πως δυσκολεύεσαι να καταλάβεις αυτά που έγραψα. 1 1
poulinos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 hours ago, spooker said: Εσύ γύρνα στο σχολείο να μάθεις να βγάζεις σωστά νοήματα από μια παράγραφο. Φαίνεται πως δυσκολεύεσαι να καταλάβεις αυτά που έγραψα. μπορεις να εξηγησεις .ελπιζω βλεπω μια απεχθεια για το πολυεστερ για να το αναφερεις ως πλαστικο ρουχο. Quote Full cotton, genuine leather και alpaca wool είναι αξεπέραστα και μη συγκρίσιμα με οτιδήποτε blend polyester για να εξηγησω.αναφερεις οτι ειναι αξεπεραστα δηλαδη υλικα που δεν μπορει κανεις να ξεπερασει σε συγκριση με το πολυεστερ. διαφωνω με αυτο. και εκει πηγαινε η απαντηση. στο υπολοιπο οτι στην ορειβασια χρησιμευουν αυτα τα υλικα οπως και στο διαστημα το πλαστικο ηταν καλυτερο ,θα συμφωνησω. δεν ειναι ομως μονο η ορειβασια οπως λες ειναι μονο το διαστημα. τα πιο παραξενα υλικα(πολυεστερ) χρησιμευουν σε παρα πολλες περιπτωσεις που δεν τις λες ουτε μειονοτητα ουτε εξαιρεση. για αυτο και πλεον απειρα ρουχα δεν ειναι cotton ή δεν ειναι μονο cotton αλλα βαζουν και προσμιξεις. παρολα αυτα ακομα και για everyday use δεν θα πω οτι το Genuine leather ειναι καλυτερο απο αλλα υλικα για αρκετους λογους. θεμα βαρους,(βγαζω εκτος αν και δεν το θελω) , το θεμα το πως το βρισκουν το genuine leather και για τις μεθοδους. το merino wool και διαφορα αλλα wool ειναι πολυ καλυτερα απο το cotton και σε everyday use εκτος από ορειβατικες καταστασεις κτλ. το cotton οκ επικρατει σε εσωρουχα και στα t shirts κτλ.αλλα αν θες να ζεσταθεις ακομα και σε everyday use δεν θα φορεσεις cotton ουτε πουλοβερακι εκτος αν ο αλλος ειναι της παλιας εποχης.πλεον θα δεις πολλα ατομα με down jackets κτλ. εχουν αλλαξει αρκετα τα δεδομενα. επισης το wool μερινο κτλ δεν ανηκει στην κατηγορια που το εβαλες δηλαδη με το cotton και το δερμα. ειναι αρκετα πιο advanced υλικο που χρησιμοποιειται πολυ και σε ορειβατικα ρουχα αντιθετα με το cotton Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2024 από poulinos
mindreader Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Φετος αγορασα, πρωτη φορα, καλοκαιρινα tshirts, που δεν ηταν βαμβακερα. Συνθεση: 75% polyester, 25% βισκοζη. Ηθελα να δω, πως θα τα αισθανθω πανω μου, πως θα ειναι ολη η εμπειρια χρησης τους. Λοιπον, δεν το πιστευω καλα καλα, αλλα ειναι αληθεια, οτι....δεν με ζεσταινουν, παραπανω απο οτι θα ζεσταινε ενα αλλο οποιοδηποτε ρουχο θα φορουσα, σε ζεστη καλοκαιρινη μερα! Ημουν μπορω να πω, και αρνητικα προκατειλειμενος, γιατι λεω 'polyester, θα τα φορας για πολυ λιγο και μετα βγαλσιμο', ενα τετοιο στυλ, αλλα τελικα, ξερετε τι; Εχω βαμβακερα t shirts που με ζεσταινουν πολυ περισσοτερο!!!!! Αυτα ειναι λεπτα, αερινα, και βασικα καμια σχεση με οτι νομιζα οτι ειναι και νιωθεις το...polyester. Και μιλαμε για καλοκαιρι, γιατι χειμωνα, οκ, δεν θα πειραζε ετσι κι αλλιως, καθως την θες την οποια παραπανω ζεστη μπορει να δωσει ενα ρουχο. Εχω εκπλαγει ευχαριστα. Τι γινεται ρε παιδια, τι εχουν κανει, τι εχουν καταφερει;
poulinos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 On 02/08/2024 at 18:04, mindreader said: Φετος αγορασα, πρωτη φορα, καλοκαιρινα tshirts, που δεν ηταν βαμβακερα. Συνθεση: 75% polyester, 25% βισκοζη. Ηθελα να δω, πως θα τα αισθανθω πανω μου, πως θα ειναι ολη η εμπειρια χρησης τους. Λοιπον, δεν το πιστευω καλα καλα, αλλα ειναι αληθεια, οτι....δεν με ζεσταινουν, παραπανω απο οτι θα ζεσταινε ενα αλλο οποιοδηποτε ρουχο θα φορουσα, σε ζεστη καλοκαιρινη μερα! Ημουν μπορω να πω, και αρνητικα προκατειλειμενος, γιατι λεω 'polyester, θα τα φορας για πολυ λιγο και μετα βγαλσιμο', ενα τετοιο στυλ, αλλα τελικα, ξερετε τι; Εχω βαμβακερα t shirts που με ζεσταινουν πολυ περισσοτερο!!!!! Αυτα ειναι λεπτα, αερινα, και βασικα καμια σχεση με οτι νομιζα οτι ειναι και νιωθεις το...polyester. Και μιλαμε για καλοκαιρι, γιατι χειμωνα, οκ, δεν θα πειραζε ετσι κι αλλιως, καθως την θες την οποια παραπανω ζεστη μπορει να δωσει ενα ρουχο. Εχω εκπλαγει ευχαριστα. Τι γινεται ρε παιδια, τι εχουν κανει, τι εχουν καταφερει; γενικως εδω και πολλα χρονια εχουν βγει πολλα υλικα για διαφορες δραστηριοτητες. υπαρχουν βεβαια ολοι αυτοι που συνεχιζουν να λενε το βαμβακι ειναι το καλυτερο ή το Polyester ειναι πετρελαιο και θα βγαλεις λεπια και δεν ξερω τι αλλο. αναλογως την δραστηριοτητα υπαρχουν εννοειται υλικα πολυ καλυτερα απο το βαμβακι.και επισης υπαρχουν παρα πολλες προσμιξεις πλεον για ακομα καλυτερα αποτελεσματα. το βαμβακι καλο ,χρυσο που λενε αλλα οχι για τα παντα.ουτε στην πολυ ζεστη ειναι το καλυτερο ουτε σε χαλια καιρο ειναι το καλυτερο. ουτε εμενα με ενοχλει το Polyester κτλ. σε πεζοπορια 30 ημερων καθε μερα περπαταγα 7-8 ωρες και παντα με polyester μπλουζακι για να αναπνεει το σωμα για να διωχνει τον ιδρωτα κτλ. και αντιθετα και το χειμωνα τα fleece θα σε ζεστανουν και ειναι Polyester 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα