Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, takoulou said:

Δεν ηθελαν να βαλουν δικηγορο για να μην χασει το σπιτι της για τα κοινοχρηστα η γυναικα, τα πληρωνε το αποθεματικο, τωρα που το εχασε, μενουν μαζι της και αυτα τα χρεη? επειδη ειχε παρει το σπιτι με δανειο, επρεπε η τραπεζα να πληρωνει τα κοινοχρηστα; το σπιτι το πηρε απο πλειστηριασμο μια εταιρια τωρα, γιατι να μην πληρωσει κοινοχρηστα;

Επεξ/σία από Shinji ikari
  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχε στα υποψιν οτι για χρεη σε κοινοχρηστα βγαινει αμεσα διαταγη πληρωμης και το δικαστηριο δεν δεχετε καμια δικαιολογια

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Τα κοινόχρηστα επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη, και εφόσον ιδιοκτήτης είναι η τράπεζα τότε τα πληρώνει η τράπεζα.

Δεν ξέρω σε ποια διαδικασία αναφέρεσαι, αλλά αν ο ιδιοκτήτης δεν πληρώνει τα κοινόχρηστα τότε ο μόνος τρόπος είναι η πολυκατοικία να τα διεκδικήσει δικαστικά.

Αναφερομαι στην διαδικασια πληρωμης κοινοχρηστων απο την τραπεζα πλεον.

Αν καποιος ξερει πως γινεται ας μας πει, καθαρα απο περιεργεια ρωταω.

Δημοσ.
48 minutes ago, Menelaos83 said:

Αναφερομαι στην διαδικασια πληρωμης κοινοχρηστων απο την τραπεζα πλεον.

Αν καποιος ξερει πως γινεται ας μας πει, καθαρα απο περιεργεια ρωταω.

Όπως ακριβώς γίνεται και όταν ο ιδιοκτήτης είναι φυσικό πρόσωπο, δεν αλλάζει κάτι.

Και προφανώς όχι με μετρητά αλλά με τραπεζική κατάθεση αν εννοείς αυτό.

Δημοσ.

Σε περίπτωση πάντως με διαχείριση πολυκατοικίας από εταιρεία, η εταιρεία πήγαινε τα κοινόχρηστα και έναν λογαριασμό της και η τράπεζα πλήρωνε με κατάθεση τα κοινόχρηστα. Το μόνο που ζήτησε η τράπεζα, να μην πάνε μήνα μήνα , αλλά μαζεμένα για λιγότερη χαρτούρα από τη μεριά της, αλλά προαιρετικά αυτό προφανώς.

Το "το πήρε η τράπεζα" βέβαια, μπορεί απλά να σημαίνει ότι η τράπεζα το έβγαλε σε πλειστηριασμό και άλλος το πήρε (ή άλλη εταιρεία). Η απορία μου βέβαια είναι, αν ο ιδιοκτήτης χρωστάει ας πούμε €1000 κοινόχρηστα και εγώ πάρω το σπίτι σε πλειστηριασμό, πλέον τα κοινόχρηστα τα παλιά (όχι τα από εδώ και μπρος) τα χρωστάω εγώ ή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης;

Το ρωτάω αυτό γιατί σίγουρα οποιαδήποτε υποθήκη, προσημείωση, κατάσχεση και οποιοδήποτε άλλο βάρος φεύγει από το σπίτι σε περίπτωση πλειστηριασμού. Και τελείως εγκυκλοπεδικά, πως μπορώ να ξέρω εγώ αν ένα ακίνητο που αγοράζω (σε πλειστηριασμό ή και κανονικά) δεν χρωστά 5-6 χιλιάρικα κοινόχρηστα ή νερό;

• Like 1
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πως γίνεται να απεμπλακείς απο διαχειρίση πολυκατοικίας; Ο πατέρας μου είναι διαχειρίστής πολυκατοικίας εδώ και αρχετά χρόνια, και αν συνεχώς ζηταέι να τα παραδόσει, τελικώς δεν γίνεται τίποτα. Απίστευτη αδιαφορία.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Να φανταστείτε έχει σπάσει σωλήνας που συνδέει το ρολοι της ΕΥΔΑΠ με την πολυκατοικια και δεν το αλλάζουν και έχουμε αντλία, μας λέει να το αλλάξουμε εμείς.

Εμείς θα βγάλουμε Μαρτίου-Απριλίου, και δεν ξαναβγάζουμε, εξάλλου ο πατέρας μου πλέον συνταξιουχος τον Μαιο πλεον δεν ζει εδω. Εγώ μετα τις 30/4 δεν ξανασχολούμε ούτε ένα λεπτό.

Αμά πάμε σε εισαγγελέα μπορεί να γίνει κάτι; να καλέσουν τους ιδιοκτήτες. Δεν μας νοιάζει ας γίνει ό,τι ναναι. Επικοινωνούμε, ξαναεπικοινωνούμε, τίποτα. Έχουμε τα δικά μας προβλήματα, δεν μπορούμε να έχουμε τις έννοιες άλλων.

Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν σοβαρά χρέη, άντε στο σύνολο να είναι -300/400ευρώ, όταν είχε αναλάβει δεν είχε πάρει αποθεματικό, βέβαια υπάρχουν ανεξόφλητα πολλά περισσότερα, υπήρχαν ενοικιαστές που όταν έφευγαν άφηνα 2-3 μήνες, και πάντα ο ιδιοκτήτης έλεγε "εγώ θα τρέξω να τον βρω; εσύ ήσουν διαχειριστής"... τα οποία αν τα προσθέτεις περνάνε το 1000ευρω, τα περισσότερα άνω 5 ετών που απ οτι ξερω δεν γινεται τίποτα.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Manefs23 είπε

Καλησπέρα,

Πως γίνεται να απεμπλακείς απο διαχειρίση πολυκατοικίας; Ο πατέρας μου είναι διαχειρίστής πολυκατοικίας εδώ και αρχετά χρόνια, και αν συνεχώς ζηταέι να τα παραδόσει, τελικώς δεν γίνεται τίποτα. Απίστευτη αδιαφορία.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Να φανταστείτε έχει σπάσει σωλήνας που συνδέει το ρολοι της ΕΥΔΑΠ με την πολυκατοικια και δεν το αλλάζουν και έχουμε αντλία, μας λέει να το αλλάξουμε εμείς.

Εμείς θα βγάλουμε Μαρτίου-Απριλίου, και δεν ξαναβγάζουμε, εξάλλου ο πατέρας μου πλέον συνταξιουχος τον Μαιο πλεον δεν ζει εδω. Εγώ μετα τις 30/4 δεν ξανασχολούμε ούτε ένα λεπτό.

Αμά πάμε σε εισαγγελέα μπορεί να γίνει κάτι; να καλέσουν τους ιδιοκτήτες. Δεν μας νοιάζει ας γίνει ό,τι ναναι. Επικοινωνούμε, ξαναεπικοινωνούμε, τίποτα. Έχουμε τα δικά μας προβλήματα, δεν μπορούμε να έχουμε τις έννοιες άλλων.

Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν σοβαρά χρέη, άντε στο σύνολο να είναι -300/400ευρώ, όταν είχε αναλάβει δεν είχε πάρει αποθεματικό, βέβαια υπάρχουν ανεξόφλητα πολλά περισσότερα, υπήρχαν ενοικιαστές που όταν έφευγαν άφηνα 2-3 μήνες, και πάντα ο ιδιοκτήτης έλεγε "εγώ θα τρέξω να τον βρω; εσύ ήσουν διαχειριστής"... τα οποία αν τα προσθέτεις περνάνε το 1000ευρω, τα περισσότερα άνω 5 ετών που απ οτι ξερω δεν γινεται τίποτα.

Ρώτησε δικηγόρο και ειδικό σε θέματα ακινήτων. Μην μπλέξεις με εισαγγελέα, δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει τίποτε ο εισαγγελέας, θα στο πει ο δικηγόρος αυτό. Είναι υποχρεωτικό κάποιος να αναλαβει διαχειριστής, ίσως το πετύχετε με δικαστήριο. 

Τώρα άμα δεν ασχοληθειτε άλλο και γενικά δεν πληρώνουν οι υπόλοιποι, θα σας κόψουν κοινόχρηστο ρεύμα και θα τρέχετε μετά όσοι δεν έχετε ασανσέρ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο δικηγόρος θα είναι και άλλα έξοδα.

Στον εισαγγελεα καλύτερα δεν θα ειναι; πως να το πουμε βαρεθήκαμε, κουραστήκαμε

δηλαδή σκέψου, π.χ δεν εχει πληρωσει κανεις Μαρτίου. Αλλα το συνεργειο στις 2/3 μας χτυπουσε το κουδουνι να πληρωθει.

Επεξ/σία από Manefs23
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Manefs23 είπε

δηλαδή σκέψου, π.χ δεν εχει πληρωσει κανεις Μαρτίου. Αλλα το συνεργειο στις 2/3 μας χτυπουσε το κουδουνι να πληρωθει.

Γνωστά προβλήματα σχεδόν σε όλες τις πολυκατοικιες της Ελλάδας είναι αυτά. 

Στον εισαγγελέα πηγαίνεις για σύγκρινενα πράγματα που ζητάς, και είτε δίνει εντολή για κάτι είτε δεν δίνει. Επίσης δεν του λες μόνο προφορικά αλλά υποβάλλεις αίτημα, το αίτημα για να συνταχθεί σωστά πρέπει να το κάνει δικηγόρος. Για αυτό σου λέω να ρωτησεις πρώτα δικηγόρο γιατί μπορεί τσάμπα να χάσετε τον χρόνο σας. Ακόμα και να ακολουθήσετε την διαδικασία που είπα, πάλι δύσκολα είναι να κινηθεί για κάτι. 

Εμείς φαντάσου είχαμε υποβάλλει αίτημα στον εισαγγελέα πρωτοδικων με δικηγόρο για ένα θέμα μας, και πάλι δυσκολευτηκαμε να τον πείσουμε να ενεργησει, αλλά όταν του εξηγήσαμε τους δημόσιους κινδύνους που υπήρχαν ενεργοποιηθηκε και έδωσε εντολή στην κατάλληλη δημόσια υπηρεσία που βαριόταν να πράξει τα δέοντα. 

Τώρα για εσάς που δεν θέλει κανένας να αναλάβει διαχείριση, είναι πολύ διαφορετική κατάσταση. Το έξτρα κόστος δεν το γλιτώνετε δυστυχως, κανονικά πρέπει να περάσετε τυχόν έξοδα δικηγόρου στα κοινόχρηστα, αλλά σε σας δε ασχολείται κανένας, μπλέξατε...

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Manefs23 είπε

Δεν θα σε δεχτει  ο εισαγγελεας... Σκεψου να το εκανε αυτο... Χαχαχαχα... Δεν γινεται... Εχει αλλες υποθεσεις να ασχοληθει...

Μια εταιρία διαχείρισης που θα βαλετε  και  να ασχοληθει που να στελνει εξωδικα...Αλλα θα  θελει χρημα...

• Like 1
Δημοσ.

Δε θα βγάλεις άκρη στη γιδογαμία φίλε. Μαζευτείτε 2-3 στη συνέλευση, υπογράψτε ότι η διαχείριση περνάει στον ιδιοκτήτη με τα περισσότερα χιλιοστά και πηγαίνετε όλοι μαζί να του παραδώσετε το φάκελο της διαχείρισης.

Αλλιώς ξεκίνα τα τηλέφωνα/email και μάζεψε υπογραφές ότι παραιτείσαι από διαχειριστής και ότι παραδίδετε τη διαχείριση σε εταιρία. Η εταιρεία λογικά θα προσπαθήσει να δημιουργήσει αποθεματικό, δεν θα πληρώνει κανείς και θα αρχίσει τα εξώδικα.

Αλλιώς πουλήστε το σπίτι και αφήστε τους να σαπίσουν.

Καλή τύχη!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Omnio3 είπε

Δε θα βγάλεις άκρη στη γιδογαμία φίλε. Μαζευτείτε 2-3 στη συνέλευση, υπογράψτε ότι η διαχείριση περνάει στον ιδιοκτήτη με τα περισσότερα χιλιοστά και πηγαίνετε όλοι μαζί να του παραδώσετε το φάκελο της διαχείρισης.

Αλλιώς ξεκίνα τα τηλέφωνα/email και μάζεψε υπογραφές ότι παραιτείσαι από διαχειριστής και ότι παραδίδετε τη διαχείριση σε εταιρία. Η εταιρεία λογικά θα προσπαθήσει να δημιουργήσει αποθεματικό, δεν θα πληρώνει κανείς και θα αρχίσει τα εξώδικα.

Αλλιώς πουλήστε το σπίτι και αφήστε τους να σαπίσουν.

Καλή τύχη!

Ναι, δεν παλεύεται εδώ η κατάσταση. Εγώ σε λίγες εβδομάδες λεω να την κάνω, σκέφτομαι να πάω σε ένα που ο ενοικιαστής φεύγει από εκεί που κατάγομαι. Δεν βλέπω να το νοικιάζω, έτσι όπως χάλια είναι η κατάσταση.

Επεξ/σία από Manefs23
Δημοσ.

Το παν σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι να μην το αφησεις να συσσωρευτει, ειτε ως ιδιοκτητης ειτε ως γραφειο,
Αν καβαλησει 2-3-5 μηνες καληνυχτα δεν υπαρχει γυρισμος. Ενας που δεν πληρωνε δεν προκειται να ενδιαφερθει να αναλαβει και οι αλλοι που ειναι τυπικοι δεν θα αναλαβουν επισης γιατι αισθανονται κοροιδα.

Αν αναλαβεις να διαχειριστεις τετοιες καταστασεις ειναι δεδομενο οτι θα γινουν χειροτερα καθως δεν προκειτε να βρεθει λυση και θα βρεθεις και υπολογος καθως εγιναν χειροτερα κατα την δικια σου διαχειριση , μονο κατοπιν δικαστικης εντολης να το κανεις αλλιως αφηνεις την πολυκατοικια να ρημαξει δεν υπαρχει εναλλακτικη εφοσον δεν υπαρχει ενδιαφερον της πλειοψηφίας της πολυκατοικιας.

Γεινκα η κατασταση με τα απληρωτα κοινοχρηστα θελει εξωδικο απο τον 1ο μηνα καθυστερησης, κα ιας φαινεται υπερβολικο.

Δημοσ.
36 minutes ago, Keosen said:

Γεινκα η κατασταση με τα απληρωτα κοινοχρηστα θελει εξωδικο απο τον 1ο μηνα καθυστερησης, κα ιας φαινεται υπερβολικο.

Δηλαδή αν ένα διαμέρισμα καθυστερήσει ένα μήνα τα κοινόχρηστα (ας πούμε 30€), προτείνεις ο διαχειριστής να συγκαλέσει ΓΣ ώστε να αποφασιστεί η αποστολή εξώδικου με 70€ ή 100€ ή με το όποιο κόστος;

Ή πλάκα κάνεις, ή δεν σκέφτηκες καν αυτό που έγραψες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...