Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, sndev είπε

η νατεριαλ των 300 δεν εχει σχεση με την weber των 1000  

δεν είναι θέμα φτωχαντζας. δεν εχω καπνίσει ποτέ δε ξερω καταρχάς αν λερώνει ποσο λερωνει κ ποσο εύκολα καθαρίζει γτ καταλαβαινεις η ψησταριά των 300σιων σιγουρα δε καθαριζει το ιδιο με των 1000 ουτε εισαι το ιδιο ανετος κατα το ψησιμο 

τωρα εδω φανταζομαι ρυθμιζεις θερμοκρασία κ τα αφήνεις μεσα οπότε προσπαθώ να καταλάβω τι χανω σε ευελιξία κ άνεση περνώντας ενα προϊόν των 200 αντί των 700. ας πουμε των 200 τρωει πιο πολλά πελετ? 

Δεν χάνεις στα πελλετ, εκεί που υστερεί είναι στην ποιότητα των υλικών και στην υποστηρίξει αν πάθει κάτι.

Ο @vins έχει δίκιο, αν καπνίζεις μια φορά στο τόσο για 200€ είναι σούπερ.

Υπάρχει ένα παλικάρι στο γκρουπ της Jamestown στο FB που την έχει ήδη ένα χρόνο της έχει πιει το αίμα και δεν έχει κάνει κιχ.

Επεξ/σία από Rabbit30
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, sndev είπε

η νατεριαλ των 300 δεν εχει σχεση με την weber των 1000  

δεν είναι θέμα φτωχαντζας. δεν εχω καπνίσει ποτέ δε ξερω καταρχάς αν λερώνει ποσο λερωνει κ ποσο εύκολα καθαρίζει γτ καταλαβαινεις η ψησταριά των 300σιων σιγουρα δε καθαριζει το ιδιο με των 1000 ουτε εισαι το ιδιο ανετος κατα το ψησιμο 

τωρα εδω φανταζομαι ρυθμιζεις θερμοκρασία κ τα αφήνεις μεσα οπότε προσπαθώ να καταλάβω τι χανω σε ευελιξία κ άνεση περνώντας ενα προϊόν των 200 αντί των 700. ας πουμε των 200 τρωει πιο πολλά πελετ? 

λογικα θα τρωει και εξτρα πελετ αφου θα εχει απωλειες. Μπορει να μην εχει σωστο air flow με οτι αυτο μπορει να εχει αποτελεσμα στο ψησιμο. Μπορει να το ρυθμιζεις 120 και να παιζει 100 ή 140 στην πραγματικοτητα. Μπορει να μην βγαζει καθαρο καπνο (διαφανο με μπλεδιζον χρωμα και οχι πυκνο ασπρο). Μπορει να μην εχει ολα αυτα τα smart features για τα οποια αγορασες ενα αυτοματο μηχανημα. Μπορει το συστημα ανοιχτης φλογας που λεει να μην αποδιδει οσο το ακριβο. Μπορει να χαλανε τα υλικα κλπ. Αλλα το σημαντικοτερο μπορει να σβηνει και να σκασει oπως και πιο ακριβα μοντελα φυσικα (ειχα διαβασει αλλα δεν θυμαμαι για ποιο λογο σκανε).

Ολα αυτα με ενα ΜΠΟΡΕΙ μπροστα, δεν εχω ασχοληθει.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

λογικα θα τρωει και εξτρα πελετ αφου θα εχει απωλειες. Μπορει να μην εχει σωστο air flow με οτι αυτο μπορει να εχει αποτελεσμα στο ψησιμο. Μπορει να το ρυθμιζεις 120 και να παιζει 100 ή 140 στην πραγματικοτητα. Μπορει να μην βγαζει καθαρο καπνο (διαφανο με μπλεδιζον χρωμα και οχι πυκνο ασπρο). Μπορει να μην εχει ολα αυτα τα smart features για τα οποια αγορασες ενα αυτοματο μηχανημα. Μπορει το συστημα ανοιχτης φλογας που λεει να μην αποδιδει οσο το ακριβο. Μπορει να χαλανε τα υλικα κλπ. Αλλα το σημαντικοτερο μπορει να σβηνει και να σκασει oπως και πιο ακριβα μοντελα φυσικα (ειχα διαβασει αλλα δεν θυμαμαι για ποιο λογο σκανε).

μπράβο φανη κατι τετοιο προσπαθώ να καταλάβω για ακόμα μια φορα είσαι του δε ποιντ στις απορίες του ασχετου αλλα πως να το κάνουμε είσαι κ γνωστης με εμπειρία  

το να τρωει πελετ παραπανω δε πειράζει μια στο τοσο θα αναβει λογικα - δεν το θεωρώ σημαντικο για τις απαιτήσεις μου στα 200 ε 

με 200 ε τα υλικα καταλαβαινω οτι θα ειναι τυπου αγια βαρβαρας  - δεν το θεωρώ σημαντικο για τις απαιτήσεις μου στα 200 ε 

smart επιλογες λογικο να μην εχει ουτε κ περιμενω εχω παθει κ εχω μαθει τοσα χρονια - δεν το θεωρώ σημαντικο για τις απαιτήσεις μου στα 200 ε 

το σύστημα ανοιχτης φλόγας ειναι να ψήνεις σουβλάκια πχ όπως στη ψησταριά? αν ναι τοτε κ αυτο αμελητέο.. - δεν το θεωρώ σημαντικο για τις απαιτήσεις μου στα 200 ε 

αυτο με το καπνο δε το καταλαβαίνω που ειπες - αλλαζει στη γεύση ? ειναι κακο για την υγεια? - αυτο ειναι σημαντικο για εμένα

αυτό το να σβήσει.. ε αυτο ειναι πολυ σημαντικο να χω πληρώσει κομματι 150 ευρω κρεας κ να μου το κανει για τις γατες

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Επειδή έχω μιλήσει με το παλικάρι που ανέφερα ο συγκεκριμένος εκτός ότι καπνίζει συνέχεια ήταν και τεχνικός στην pit boss και μου είπε για τα λεφτά της είναι πολύ τίμια.

Τώρα η θερμοκρασίες παίζουν σε όλες, έχει να κάνει με το board που τροφοδοτεί τα πελλετ οι διακυμάνσεις που έχει είναι φυσιολογικές.

Για την έκρηξη αυτό είναι καθαρά λάθος του ιδιοκτήτη και όχι της ψησταριάς

Ανοιχτη φλογα η συγκεριμενη δεν εχει.

Επεξ/σία από Rabbit30
  • Like 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sndev είπε

αυτο με το καπνο δε το καταλαβαίνω που ειπες - αλλαζει στη γεύση ? ειναι κακο για την υγεια? - αυτο ειναι σημαντικο για εμένα

αυτό το να σβήσει.. ε αυτο ειναι πολυ σημαντικο να χω πληρώσει κομματι 150 ευρω κρεας κ να μου το κανει για τις γατες

το αναφερουν ως dirty smoke που αφηνει περιεργη γευση στα φαγητα. Δες βιντεακια εχει απειρα για να καταλαβεις τι εννοω. 

Και ξαναλεω, δεν ξερω τι απο τα παραπανω που ανεφερα εχει το συγκεκριμενο μοντελο. Αν ειχα χωρο και αλλη γειτονισσα ισως και να το επαιρνα

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.

Το pellet είναι λιγότερο επιβλαβές για την υγεία από οτι ξύλα και τέτοια...

Πολύ θα ψηνόμουν να την πάρω αλλά ο μόνος χώρος που της πάει είναι το χωριό λόγω χώρου...αλλά η γυναίκα επιμένει να καπνίζουμε 4-5 φορές τον χρόνο μάξ για να μην πάθουμε τπτ...δεν συμφωνώ...αλλά τι να κάνω.... 😕

200 ευρώ είναι τσάμπα πιστεύω... 

Απλά δες την αν μπορείς απο κοντά για να δεις λίγο και το μέγεθος....

Όχι οτι θα ψήσει κανείς πάνω από 2 μπρισκέτες ταυτόχρονα...αλλά ποτέ δεν ξέρεις....

Δημοσ.

Βγάζει πολύ καπνό στην λειτουργία άμεσου ψησίματος λόγω πέλετ?

Όταν λέμε δεν έχει ανοικτή φλόγα τι εννοούμε? Πως λειτουργεί η συγκρκριμένη που συζητάμε με 200 €?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Όταν λέμε δεν έχει ανοικτή φλόγα τι εννοούμε?

Φαντασου οτι καιγονται πελετ και απο πανω εχει ανακλαστηρα να διαχέει τον καπνο. Στην ανοιχτη φλογα, βγαινει ο ανακλαστηρας, δυναμωνεις φουλ την ενταση και ψηνεις πανω απο τη φωτια για αμεσο ψησιμο

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Βγάζει πολύ καπνό στην λειτουργία άμεσου ψησίματος λόγω πέλετ?

Όταν λέμε δεν έχει ανοικτή φλόγα τι εννοούμε? Πως λειτουργεί η συγκρκριμένη που συζητάμε με 200 €?

Καπνο βγαζει μονο στην αρχη, μολισ πιασει θερμοκρασια δεν καταλαβαινεις τπτ.

Η Pit boss εχει ενα συστημα οπου εχει αμεση επαφη με την φλογα για searing η συγκεκριμενη δεν το εχει, μπορεισ να το κανεις αν βγαλεις ολα τα εξαρτηματα. 

• Like 3
Δημοσ.

Αρχικά, έχει σύστημα άμεσο, απλά δεν έχει το πορτακι που έχει η Pit Boss. Πρέπει δλδ να αφαιρέσεις όλον τον ανακλαστήρα. Αλλά άποψη μου είναι ότι δεν είναι ένα feature που εσύ θα χρειαστείς @sndev

Το controller της είναι οπτικά πανομοιότυπο με της Pit Boss (παίζει να είναι ίδιο φασόν).

Απο απώλειες δεν έχω εντοπίσει κάτι χειρότερο από Pit Boss που την δούλεψα μια φορά.

Καπνο βρωμικο δε μου έχει βγάλει ποτέ. Ωστόσο (όπως και αυτή της Pit Boss) αν θέλεις κάνα smoke ring super duper, θα χρειαστεί βοήθεια με smoke tube. 

Σε γενικές γραμμές προσωπικά δεν εντόπισα τρομακτικές ποιοτικες διαφορές με τις απλές τις Pit Boss (οι οποίες στο αμερικα τις έχουν σχεδον τύπου Naterial και σε τιμή και σε σημεία πώλησης τύπου Walmart όπου και τις αγοράζουν στα clearance sales $200-250 τις μεγάλες)

Τώρα, εγώ δε θα άφηνα χωρίς παρακολούθηση καμία απολύτως ψησταριά, είτε των 200 είτε των 2000€. 

Σαφέστατα σε θέμα υποστήριξης, μια επώνυμη όπως Pit Boss/Traeger είναι 100x καλύτερες.

Προσωπικά δεν το έχω μετανιώσει γιατί όπως είπα δεν καπνίζω κρέατα τόσο συχνά. 

Στη θέση σου θα την έπαιρνα. 

• Like 6
Δημοσ.

Παιδια, καπνιστηρι με 200ευρω δεν παιζει να βρει καποιος. Αν δεν ημουν σε πολυκατοικια θα την ειχα παρει να παιζω οποτε εχω ορεξη.

1 ώρα πριν, vins είπε

Σε γενικές γραμμές προσωπικά δεν εντόπισα τρομακτικές ποιοτικες διαφορές με τις απλές τις Pit Boss (οι οποίες στο αμερικα τις έχουν σχεδον τύπου Naterial και σε τιμή και σε σημεία πώλησης τύπου Walmart όπου και τις αγοράζουν στα clearance sales $200-250 τις μεγάλες)

Δεν ξερω τι τρελα εχουν παθει στην Ελλαδα με τις pitboss...

• Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παιδια, καπνιστηρι με 200ευρω δεν παιζει να βρει καποιος. Αν δεν ημουν σε πολυκατοικια θα την ειχα παρει να παιζω οποτε εχω ορεξη.

Δεν ξερω τι τρελα εχουν παθει στην Ελλαδα με τις pitboss...

ετσι ακριβως

• Like 2
Δημοσ.

Ε με κουράσατε, πάρτε ένα instant pot που το έχει προσφορά στο amazon de να τα πετάτε όλα μέσα και να σας τα μαγειρεύει 😅

• Haha 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...