Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 28/5/2025 στις 4:35 ΜΜ, gorge18 είπε

Πάντως, σήμερα το πρωι μου ζήτησαν φωτοτυπία ταυτότητας στα ελτα.. 🤣

Υπάρχουν ακόμα τα ΕΛΤΑ;

Στις 28/5/2025 στις 1:03 ΠΜ, ekrepali είπε

Το 3ο γράμμα θα το βγάζει εκ των προτέρων; Ή θα είναι Kinder έκπληξη;

Εμένα αν το 3ο γράμμα είναι Β... θα βάλω ΓΑΒ 🐕

Aν είναι Κ... το κάνω ΑΕΚ κλπ... 🤣

Για τους τολμηρούς, ΚΚΕ !!

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Ισχύει οτι πλεον μπορεις να βγαλεις-αλλαξεις την ταυτοτητα σε οποιοδηποτε ΑΤ ετσι ?

ναι απο οτι λενε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panosno1com είπε

Ισχύει οτι πλεον μπορεις να βγαλεις-αλλαξεις την ταυτοτητα σε οποιοδηποτε ΑΤ ετσι ?

Ναι, 

Οι πολίτες έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να καταθέτουν τα δικαιολογητικά για την έκδοση νέου δελτίου ταυτότητας στις αρμόδιες Υπηρεσίες Ασφάλειας, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους. Η αρμοδιότητα έκδοσης δελτίων ταυτότητας δεν περιορίζεται πλέον σε τοπικό επίπεδο.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

https://www.kathimerini.gr/society/563637985/prosopikos-arithmos-tin-triti-anoigei-platforma-pos-tha-leitoyrgei/

• Γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην ανακοίνωση του Π.Α.;

Επρεπε να ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο που αφορούσε και στις ταυτότητες και στον Π.Α., ενώ επίσης υπήρχε μία τεχνητή πολυπλοκότητα στην υλοποίηση του project

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά το στοίχημα χάθηκε !  Από 4 Ιουλίου θα αναγράφεται στην ταυτότητα ο Π.Α. 

Μου την έκανε ο Παπαπουστοστεργίου :D:D

Από 3 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα, από τις 4 Ιουλίου θα αναγράφεται στην ταυτότητα. Αν ισχύσουν βέβαια αυτά που διαβάζουμε σήμερα.  Το σίγουρο είναι ότι 19 Ιούνη που έχω το ραντεβού, θα πάει για ακύρωση !!!

(Ακυρώθηκε το ραντεβού του Ιουνίου και έκλεισα μόλις για Ιούλιο και δίπλα στο σπίτι μου )

https://www.protothema.gr/politics/article/1647449/papastergiou-stohos-o-prosopikos-arithmos-na-dinetai-apo-ti-gennisi-ta-vimata-gia-tin-ekdosi-tou/

image.png.d4d924a818d45cfbac0465b47c9958c0.png

image.png.4eabe3dc4ab72d9b55281670a8e645e3.png

Επεξ/σία από Free Bird
  • Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Free Bird είπε

Τελικά το στοίχημα χάθηκε !  Από 4 Ιουλίου θα αναγράφεται στην ταυτότητα ο Π.Α. 

Μου την έκανε ο Παπαπουστοστεργίου :D:D

Από 3 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα, από τις 4 Ιουλίου θα αναγράφεται στην ταυτότητα. Αν ισχύσουν βέβαια αυτά που διαβάζουμε σήμερα.  Το σίγουρο είναι ότι 19 Ιούνη που έχω το ραντεβού, θα πάει για ακύρωση !!!

(Ακυρώθηκε το ραντεβού του Ιουνίου και έκλεισα μόλις για Ιούλιο και δίπλα στο σπίτι μου )

https://www.protothema.gr/politics/article/1647449/papastergiou-stohos-o-prosopikos-arithmos-na-dinetai-apo-ti-gennisi-ta-vimata-gia-tin-ekdosi-tou/

image.png.d4d924a818d45cfbac0465b47c9958c0.png

image.png.4eabe3dc4ab72d9b55281670a8e645e3.png

image.png.99615bd90784aeda6e274d8395167e73.png

Μηπως ειναι τυπογραφικο; Στο πρωτο θεμα; 

Ακυρο, το ακουσα..
Μπορει και ο ιδος να το ειπε λαθος.

Βασικα, θα δειξει..

Επεξ/σία από gorge18
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gorge18 είπε

image.png.99615bd90784aeda6e274d8395167e73.png

Μηπως ειναι τυπογραφικο; Στο πρωτο θεμα; 

Ακυρο, το ακουσα..
Μπορει και ο ιδος να το ειπε λαθος.

Βασικα, θα δειξει..

Λίγη σημασία έχει αν θα αναγράφεται στην ταυτότητα, στο wallet λογικά θα ενσωματωθεί..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, stavpup είπε

Λίγη σημασία έχει αν θα αναγράφεται στην ταυτότητα, στο wallet λογικά θα ενσωματωθεί..

Νομιζω και εγω πως ναι... 

Δημοσ.

Αυτό που δεν εξηγήθηκε είναι γιατί ο Π.Α. δεν θα έχει ελληνικά γράμματα ξ,ψ,Ω,δ,γ κλπ αφού η χρήση θα είναι μόνο στην Ελλάδα..

• Haha 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, stavpup είπε

Αυτό που δεν εξηγήθηκε είναι γιατί ο Π.Α. δεν θα έχει ελληνικά γράμματα ξ,ψ,Ω,δ,γ κλπ αφού η χρήση θα είναι μόνο στην Ελλάδα..

Προσωπικά κατάλαβα ότι θα ακολουθηθεί το μοντέλο που ακολουθείται στις πινακίδες οχημάτων επιβατικών ΙΧ: χρήση των κοινών γραμμάτων ελληνικού και λατινικού αλφαβήτου. Μάλλον γιατί θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ταξιδιωτικό έγγραφο;

44 λεπτά πριν, stavpup είπε

Ελπίζω να ενσωματωθεί και στο wallet για όσους έχουμε ΑΔΤ παλαιού τύπου!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stavpup είπε

Δεν είναι μόνο για την Ελλάδα. Μέχρι τώρα για κάποιες δουλειές στη Γερμανία ΔΕ δέχονταν σε τράπεζες, ταχυδρομείο κλπ  την Ελληνική και την Ιταλική ταυτότητα γιατί ΔΕ γράφουν  ημερομηνία λήξης, δεν είχαν τσιπάκι και ήταν από τις περισσότερο πλαστογραφημένες. 
Νομίζω ότι είναι και ευρωπαϊκή οδηγία. για θέματα ασφάλειας.
Η ελληνική ταυτότητα στο εξωτερικό θεωρείται κουρελόχαρτο ...

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Free Bird είπε

Δεν είναι μόνο για την Ελλάδα. Μέχρι τώρα για κάποιες δουλειές στη Γερμανία ΔΕ δέχονταν σε τράπεζες, ταχυδρομείο κλπ  την Ελληνική και την Ιταλική ταυτότητα γιατί ΔΕ γράφουν  ημερομηνία λήξης, δεν είχαν τσιπάκι και ήταν από τις περισσότερο πλαστογραφημένες. 
Νομίζω ότι είναι και ευρωπαϊκή οδηγία. για θέματα ασφάλειας.
Η ελληνική ταυτότητα στο εξωτερικό θεωρείται κουρελόχαρτο ...

Έχεις μπερδευτεί, άλλο ταυτότητα και άλλο ο π.α.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stavpup είπε

Σε αυτο που εβαλαν στο πρωτο θεμα λεει και ελληνικους χαρακτηρες.. Θα το δουμε συντομα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...