ant_ Δημοσ. Σάββατο στις 06:43 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:43 μμ 2 ώρες πριν, andreas1gr είπε Το σκανερ χρησιμοποιεί φως και όχι μαγνήτη.... Γιατι καταλαβες οτι εγραψα πως εχει μαγνητη το σκανερ?..
Ukforthemoment Δημοσ. Σάββατο στις 07:30 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:30 μμ 47 λεπτά πριν, ant_ είπε Γιατι καταλαβες οτι εγραψα πως εχει μαγνητη το σκανερ?..
sdikr Δημοσ. Σάββατο στις 08:35 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:35 μμ (επεξεργασμένο) 4 hours ago, andreas1gr said: Το σκανερ χρησιμοποιεί φως και όχι μαγνήτη.... Υπάρχουν πολλά σκάνερ, πχ έχουμε αυτά στα αεροδρόμια, τεχνικά αν θέλεις είναι φως αλλά όχι ορατό Προσθήκη, όσες φορές έχουν περάσει οι κάρτες με nfc απο τα x-ray ή ακόμα και απο μαγνήτες, δεν είχα κάποιο θέμα, πάντα όμως υπάρχει η πιθανότητα κάτι να μην πάει καλά Επεξ/σία Σάββατο στις 08:37 μμ από sdikr 1
Strat8 Δημοσ. Κυριακή στις 12:14 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:14 πμ Διαβάζοντας αυτά που λέτε για σκανάρισμα, μου δημιουργήθηκε και μια άλλη απορία. Με τις παλιές ταυτότητες, όταν μας ζητούσαν απο εταιρείες ή οπουδήποτε αλλού να τις σκανάρουμε (πχ κάναμε χαρτιά για κάποιο συμβόλαιο κτλ), ζητούσαν πάντα σκανάρισμα (ή φωτοτυπία) και των 2 όψεων. Τώρα με τις καινούργιες θα θέλουν πάλι άραγε; Δεν θα αρκεί μόνο η μπροστινή πλευρά; Αυτό το λέω επειδή πρώτον η μπροστινή όψη πλέον έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ταυτοποίηση κάποιου, ενώ η πίσω όψη έχει τον Προσωπικό Αριθμό, μια πολύ ευαίσθητη πληροφορία για να τη "μοιράζεις" απο δω κι απο κει (μέχρι και στο wallet app θέλει extra βιομετρικά για να εμφανιστεί).
naimore Δημοσ. Κυριακή στις 12:24 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:24 πμ άρα καλύτεροι εμείς που προλάβαμε και βγάλαμε χωρίς τον προσωπικό; τι τρέχουν όλοι τώρα και δεν άφησαν ραντεβού για ραντεβού; ειδικά σε όλη την Αθήνα χαμός
Costpap Δημοσ. Κυριακή στις 12:36 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:36 πμ 13 λεπτά πριν, Strat8 είπε Διαβάζοντας αυτά που λέτε για σκανάρισμα, μου δημιουργήθηκε και μια άλλη απορία. Με τις παλιές ταυτότητες, όταν μας ζητούσαν απο εταιρείες ή οπουδήποτε αλλού να τις σκανάρουμε (πχ κάναμε χαρτιά για κάποιο συμβόλαιο κτλ), ζητούσαν πάντα σκανάρισμα (ή φωτοτυπία) και των 2 όψεων. Τώρα με τις καινούργιες θα θέλουν πάλι άραγε; Δεν θα αρκεί μόνο η μπροστινή πλευρά; Αυτό το λέω επειδή πρώτον η μπροστινή όψη πλέον έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ταυτοποίηση κάποιου, ενώ η πίσω όψη έχει τον Προσωπικό Αριθμό, μια πολύ ευαίσθητη πληροφορία για να τη "μοιράζεις" απο δω κι απο κει (μέχρι και στο wallet app θέλει extra βιομετρικά για να εμφανιστεί). Η πίσω πλευρά έχει το πατρώνυμο, μητρώνυμο & τόπο γέννησης, τα οποία είναι όλα απαραίτητα για την σύναψη ενός συμβολαίου και για την πλήρη ταυτοποίηση ενός ατόμου. Όταν είχα πάει στην Vodafone για ενημέρωση της ταυτότητας μου στο μητρώο, δεν θυμάμαι αν είχαν φωτοτυπήσει μόνο την μπροστινή όψη ή και την πίσω, αλλά λογικά περάσαν και τις 2 από το μηχάνημα. Εννοείται ότι στο δημόσιο θέλουν και τις 2 όψεις, αλλά τουλάχιστον εκεί μπορείς να τους εμπιστευτείς. Τουλάχιστον η δικιά μου η ταυτότητα δεν έχει ΠΑ επάνω. Εμένα άλλη είναι η απορία με την πίσω όψη της νέας ταυτότητας, πως δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με την έλλειψη των επωνύμων και των δύο γονέων. Δεν αναγράφονται πουθενά πάνω στην ταυτότητα.
runner69 Δημοσ. Κυριακή στις 01:57 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:57 πμ 1 ώρα πριν, Strat8 είπε Διαβάζοντας αυτά που λέτε για σκανάρισμα, μου δημιουργήθηκε και μια άλλη απορία. Με τις παλιές ταυτότητες, όταν μας ζητούσαν απο εταιρείες ή οπουδήποτε αλλού να τις σκανάρουμε (πχ κάναμε χαρτιά για κάποιο συμβόλαιο κτλ), ζητούσαν πάντα σκανάρισμα (ή φωτοτυπία) και των 2 όψεων. Τώρα με τις καινούργιες θα θέλουν πάλι άραγε; Δεν θα αρκεί μόνο η μπροστινή πλευρά; Αυτό το λέω επειδή πρώτον η μπροστινή όψη πλέον έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ταυτοποίηση κάποιου, ενώ η πίσω όψη έχει τον Προσωπικό Αριθμό, μια πολύ ευαίσθητη πληροφορία για να τη "μοιράζεις" απο δω κι απο κει (μέχρι και στο wallet app θέλει extra βιομετρικά για να εμφανιστεί). Οντως ζητανε και τις 2 οψεις αλλα εγω τους στελνω το ψηφιακο αρχειο που κατεβαζεις απο το application και δεν περιεχει τον ΠΑ. Αλλα και παλι μικρη σκοτουρα. Αυτες οι εταιρειες που σου ζητανε την ταυτοτητα, δεν εχουν το ΑΦΜ σου; Γιατι λιγο πολυ πλεον η καθε εταιρεια που ζηταει ταυτοτητα εχει και το αφμ σου.
mike15 Δημοσ. Κυριακή στις 09:56 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:56 πμ 9 ώρες πριν, Strat8 είπε Διαβάζοντας αυτά που λέτε για σκανάρισμα, μου δημιουργήθηκε και μια άλλη απορία. Με τις παλιές ταυτότητες, όταν μας ζητούσαν απο εταιρείες ή οπουδήποτε αλλού να τις σκανάρουμε (πχ κάναμε χαρτιά για κάποιο συμβόλαιο κτλ), ζητούσαν πάντα σκανάρισμα (ή φωτοτυπία) και των 2 όψεων. Τώρα με τις καινούργιες θα θέλουν πάλι άραγε; Δεν θα αρκεί μόνο η μπροστινή πλευρά; Αυτό το λέω επειδή πρώτον η μπροστινή όψη πλέον έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ταυτοποίηση κάποιου, ενώ η πίσω όψη έχει τον Προσωπικό Αριθμό, μια πολύ ευαίσθητη πληροφορία για να τη "μοιράζεις" απο δω κι απο κει (μέχρι και στο wallet app θέλει extra βιομετρικά για να εμφανιστεί). εαν στον κλεψουν και προσπαθησουν να κανουν καποια κινηση χρησιμοποιωντα τον ,λογικα θα θελει verification code απο κινητο.
micos000 Δημοσ. Κυριακή στις 11:31 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:31 πμ 11 ώρες πριν, Strat8 είπε Διαβάζοντας αυτά που λέτε για σκανάρισμα, μου δημιουργήθηκε και μια άλλη απορία. Με τις παλιές ταυτότητες, όταν μας ζητούσαν απο εταιρείες ή οπουδήποτε αλλού να τις σκανάρουμε (πχ κάναμε χαρτιά για κάποιο συμβόλαιο κτλ), ζητούσαν πάντα σκανάρισμα (ή φωτοτυπία) και των 2 όψεων. Τώρα με τις καινούργιες θα θέλουν πάλι άραγε; Δεν θα αρκεί μόνο η μπροστινή πλευρά; Αυτό το λέω επειδή πρώτον η μπροστινή όψη πλέον έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ταυτοποίηση κάποιου, ενώ η πίσω όψη έχει τον Προσωπικό Αριθμό, μια πολύ ευαίσθητη πληροφορία για να τη "μοιράζεις" απο δω κι απο κει (μέχρι και στο wallet app θέλει extra βιομετρικά για να εμφανιστεί). Βγάζεις ένα αντίγραφο από την εφαρμογή gov gr wallet σε pdf και τους την στέλνεις email. Το pdf είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο και είναι υποχρεωμένοι να την δεχτούν σαν επίσημο αντίγραφο. Εκεί δεν αναγράφεται ο Π.Α. 4
tutuyo Δημοσ. Κυριακή στις 12:36 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:36 μμ τοση φασαρια για τον ΠΑ για να ενσωματωθει τελικα στο wallet
ant_ Δημοσ. Κυριακή στις 12:59 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:59 μμ Καλα τα λεμε αλλα εχει στειλει καποιος πχ σε προκυρυξη του Ασεπ ταυτοτητα απο το wallet και να την εχουν δεχτει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα