Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, stavpup said:

Λίγη σημασία έχει αν θα αναγράφεται στην ταυτότητα, στο wallet λογικά θα ενσωματωθεί..

Είναι 101% σίγουρο ότι θα ενσωματωθεί στο wallet, πανεύκολο εξάλλου.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι έχει εκδοθεί εγκύκλιος για την υποχρεωτική αναγραφή στην φυσική ταυτότητα που, αν δεν κάνω λάθος, ορίζει ότι για κάμποσες μέρες πριν την ημερομηνία δεν θα εξαιρούνται οι ταυτότητες από την υποχρεωτικότητα. 

Άρα αν πχ από ανάγκη (απώλεια/κλοπή) πάει και βγάλει κάποιος ταυτότητα στις 20 Ιουνίου, θα πρέπει να ξαναβγάλει κι άλλη με τον ΠΑ πάνω της.

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μάλλον θα έχει απαντηθεί, αλλά αν μπορείς κάποιος : Όταν αλλάξουνε ταυτότητα θα πρέπει να το δηλώσουμε και στην τράπεζα ή η αλλαγή γίνεται αυτόματα? 

Δημοσ.

Έχει βγει το ΦΕΚ σχετικά με την υποχρεωτική αναγραφή του προσωπικού αριθμού στην ταυτότητα και μάλιστα πριν λίγες μέρες (29 Μαΐου).

https://search.et.gr/el/fek/?fekId=781942

Άρα όποια ταυτότητα βγει απο 29 Ιουνίου και μετά, πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται επάνω της ο προσωπικός αριθμός.

6 λεπτά πριν, Macosj είπε

Μάλλον θα έχει απαντηθεί, αλλά αν μπορείς κάποιος : Όταν αλλάξουνε ταυτότητα θα πρέπει να το δηλώσουμε και στην τράπεζα ή η αλλαγή γίνεται αυτόματα? 

Την τράπεζα την ενημερώνεις εσύ κάθε φορά για την αλλαγή ταυτότητας, σε κάποια φάση όταν επεκταθεί ο προσωπικός αριθμός και στον ιδιωτικό τομέα δε θα χρειάζεται, αλλά έχουμε μέλλον ακόμα.

• Like 1
Δημοσ.

Πρέπει οπωσδήποτε να βάλω στον Π.Δ. μου το Ι05.

Όμως αυτή η ιστορία με το τελευταίο ψηφίο μας τα χαλάει ΟΛΑ. Εκτός και εάν έχεις πολλαπλές δοκιμές μέχρι να το πετύχεις, κάτι που δεν νομίζω να γίνει. 

Ας τα έκαναν όλα τυχαία τότε, παρά αυτό. 

• Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Macosj είπε

Υπάρχει API για φορείς του δημοσίου για αναζήτηση στοιχείων αστυνομικής ταυτότητας, μεταξύ των άλλων έχει δυνατότητα να εμφανίσει όλες τις ταυτότητες που έχουν εκδοθεί για έναν πολίτη οπότε μπορεί να γίνει επαλήθευση.

Λογικά και οι τράπεζες θα έχουν αντίστοιχη δυνατότητα.

Αν δεν την έχουν θα πρέπει να ενημερώσεις την ταυτότητα στο taxis και μετά στο Web banking να κάνεις επίκαιροποίηση στοιχείων μέσω taxis. Η εναλλακτική είναι επίσκεψη σε κατάστημα.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, andreaspapp είπε

Έχει βγει το ΦΕΚ σχετικά με την υποχρεωτική αναγραφή του προσωπικού αριθμού στην ταυτότητα και μάλιστα πριν λίγες μέρες (29 Μαΐου).

https://search.et.gr/el/fek/?fekId=781942

Άρα όποια ταυτότητα βγει απο 29 Ιουνίου και μετά, πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται επάνω της ο προσωπικός αριθμός.

Την τράπεζα την ενημερώνεις εσύ κάθε φορά για την αλλαγή ταυτότητας, σε κάποια φάση όταν επεκταθεί ο προσωπικός αριθμός και στον ιδιωτικό τομέα δε θα χρειάζεται, αλλά έχουμε μέλλον ακόμα.

Νομίζω θέλει επικαιροποίηση στοιχείων κάθε χρόνο στην τράπεζα, πλέον ηλεκτρονικά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Macosj είπε

Πας στο ebanking σου και πατας "Ενημέρωση Στοιχείων μεσω gov KyC"

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/stoikheia-polite-kai-tautopoietika-eggrapha/kyc

Επεξ/σία από hliastsek
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, hliastsek είπε

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/stoikheia-polite-kai-tautopoietika-eggrapha/kyc

Διαβαζω και...γελαω.... στο πιο πανω λινκ, γραφει "...στο πλαίσιο του κανονισμού για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες  (Anti Money Laundering - AML)."

🤣😂😁

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hliastsek είπε

Στην Πειραιως μου ζητησαν να δουν και την ταυτοτητα απο κοντα για να καταγραψουν την ημερομηνια ληξεως,σε αλλες τραπεζες οχι.

Δημοσ.
4 minutes ago, vagos789 said:

Στην Πειραιως μου ζητησαν να δουν και την ταυτοτητα απο κοντα για να καταγραψουν την ημερομηνια ληξεως,σε αλλες τραπεζες οχι.

Άσχετοι

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Η ημερομηνία λήξης στη δικιά μου είναι 10 χρόνια ακριβώς μετά την έκδοση παρά μια μέρα

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, stavpup είπε

Η ημερομηνία λήξης στη δικιά μου είναι 10 χρόνια ακριβώς μετά την έκδοση παρά μια μέρα

ναι αυτο για την Πειραιως δεν ηταν αυτονοητο

Δημοσ.

5. Σε περίπτωση που ένας πολίτης έχει ήδη εκδώσει νέου τύπου Δελτίο Ταυτότητας χρειάζεται να την αντικαταστήσει;

Οι πολίτες που έχουν ήδη εκδώσει νέου τύπου Δελτίο Ταυτότητας χωρίς την αναγραφή του Π.Α, δε χρειάζεται να εκδώσουν νέο. Τα νέου τύπου Δελτία Ταυτότητας που δε διαθέτουν Π.Α., ισχύουν κανονικά μέχρι την αντικατάστασή τους ή μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.

6. Αν ένας πολίτης που έχει ήδη εκδώσει νέου τύπου Δελτίο Ταυτότητας χωρίς την αναγραφή του Π.Α., επιθυμεί να εφοδιαστεί εκ νέου με Δελτίο Ταυτότητας που τον αναγράφει, τι γίνεται;

Στην περίπτωση που ένας πολίτης, ενώ διαθέτει νέου τύπου Δελτίο Ταυτότητας, επιθυμεί να το αλλάξει προκειμένου να αναγράφεται ο Π.Α., μπορεί να αιτηθεί την αντικατάσταση του εγγράφου του, ακολουθώντας τη συνήθη διαδικασία και υποβάλλοντας τα δικαιολογητικά για την έκδοση δελτίου (προγραμματισμός ραντεβού, παράβολα έκδοσης κλπ.).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...