Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, prototypegr είπε

Δεν το κάνουν για αυτό, για το τσιπάκι, για τον προσωπικό αριθμό το κάνουν, που και πάλι δεν τον αποφεύγουν καθώς κάποια στιγμή θα βγει αυτόματα από το σύστημα.

Σύμφωνα με αυτά που έχουν ανακοινωθεί,  όλοι θα πάρουν αυτόματα προσωπικό αριθμό,  επίσης σε ένα χρόνο όλοι θα πρέπει να βγάλουν νέα ταυτότητα.  Με λίγα λόγια,  πολύ κουβέντα για το τίποτα.  Έπρεπε να βγάλω νέο διαβατήριο,  οπότε αναγκαστικά έβγαλα νέα ταυτότητα (είχα την πολύ παλιά) και φυσικά το νέο (10ετες) διαβατήριο. 

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, george1994 είπε

Σύμφωνα με αυτά που έχουν ανακοινωθεί,  όλοι θα πάρουν αυτόματα προσωπικό αριθμό,  επίσης σε ένα χρόνο όλοι θα πρέπει να βγάλουν νέα ταυτότητα.  Με λίγα λόγια,  πολύ κουβέντα για το τίποτα.  Έπρεπε να βγάλω νέο διαβατήριο,  οπότε αναγκαστικά έβγαλα νέα ταυτότητα (είχα την πολύ παλιά) και φυσικά το νέο (10ετες) διαβατήριο. 

Παντα κατι θα ειναι. Την μια οι μασκες εχουν τσιπ, την αλλη τα εμβόλια, τωρα οι ταυτότητες. Μπαίνουν σε κατι ακυρες σελιδες και διαβάζουν οτι ναναι και τα κανουν καραμέλα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, george1994 είπε

Αυτο το σε ενα χρονο θα το εχουν μονο για οσους θελουν να ταξιδεψουν εξωτερικο. Για οσους δεν προκειται, θα δεχονται και την παλια.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, runner69 είπε

Αυτο το σε ενα χρονο θα το εχουν μονο για οσους θελουν να ταξιδεψουν εξωτερικο. Για οσους δεν προκειται, θα δεχονται και την παλια.

Νομίζω ότι θα πρέπει να αντικατασταθούν υποχρεωτικά οι παλιές πλαστικοποιημένες  (απ 'οτι λέει το παρακάτω  https://factreview.gr/2025/05/17/innacurate-claim-that-old-type-greek-national-ids-do-not-expire/ ).  Το πιθανότερο,, να υπάρχει παράταση γιατί πολύ απλά δεν θα προλάβουν να βγάλουν όλοι νέες ταυτότητες. 

• Like 1
Δημοσ.

Για να μην ξεκινάω καινούριο θέμα. Έχει τύχει σε κανέναν να πάρει νέο νούμερο και να θέλει να το δηλώσει στο ΕΜΕπ; Ξέρετε πόσο χρόνο χρειάζεται για να μπορεί να δηλωθεί το νούμερο μετά την ενεργοποίηση; Την πρώτη μέρα δεν γίνεται σίγουρα και στο τσατ της nova είπαν ότι θέλει 2 μήνες. Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτή η χαζομάρα με το 2μηνο; 

Γνωρίζω ότι μπορεί να γίνει επίσκεψη σε ΚΕΠ και να δηλωθεί απευθείας, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης σε κάποιο ΚΕΠ.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, rafinos είπε

Για να μην ξεκινάω καινούριο θέμα. Έχει τύχει σε κανέναν να πάρει νέο νούμερο και να θέλει να το δηλώσει στο ΕΜΕπ; Ξέρετε πόσο χρόνο χρειάζεται για να μπορεί να δηλωθεί το νούμερο μετά την ενεργοποίηση; Την πρώτη μέρα δεν γίνεται σίγουρα και στο τσατ της nova είπαν ότι θέλει 2 μήνες. Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτή η χαζομάρα με το 2μηνο; 

Γνωρίζω ότι μπορεί να γίνει επίσκεψη σε ΚΕΠ και να δηλωθεί απευθείας, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης σε κάποιο ΚΕΠ.

Νομίζω ότι η αλλαγή είναι άμεση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, micos000 είπε

Νομίζω ότι η αλλαγή είναι άμεση.

Η αλλαγή μέσα στο ΕΜΕπ είναι άμεση (αν κάνεις όλα τα στάδια). Ο νέος αριθμός δεν επικυρώνεται ως έγκυρος στο ΕΜΕπ όμως. Και πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα ώστε να μπορεί να το δεχτεί το σύστημα. Τραγικό τελείως... να θέλει δυο μήνες να φανεί στο μητρώο του παρόχου ο αριθμός ώστε να δηλωθεί στο ΕΜΕπ διαδικτυακά...

Αυτό που αναφέρω αφορά αποκλειστικά τη NOVA δεν γνωρίζω τι συμβαίνει με τις άλλες εταιρείες... Και εννοείται πως δεν φταίει η NOVA (σύμφωνα με τους ίδιους που γενικότερα δεν φταίνε ποτέ... ακόμα και στις βλάβες αναφέρουν πάντα πως το θέμα είναι της ΔΕΗ και όχι δικό τους) αλλά το Gov. Απορώ πως έχει ακόμα πελάτες αυτή η εταιρεία πραγματικά. Δεν έχω δει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ευχαριστημένο πελάτη της NOVA (βασικά WIND). Αν υπάρχει κάποιος ας μας πει να ξέρουμε.

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ.
Στις 13/9/2025 στις 11:11 ΠΜ, great είπε

αυτο είναι μαγεία απο κάποιον developer

Για να δεχτεί και λατινικό και ελληνικό Α θέλει μαγεία, το Α (ελληνικό) δεν είναι το ίδιο με το A (λατινικό).

Το να δέχεται μόνο το ένα είναι το κλασικό αν κάνεις απλά compare με το τι είναι αποθηκευμένο.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/9/2025 στις 4:57 ΜΜ, rafinos είπε

Η αλλαγή μέσα στο ΕΜΕπ είναι άμεση (αν κάνεις όλα τα στάδια). Ο νέος αριθμός δεν επικυρώνεται ως έγκυρος στο ΕΜΕπ όμως. Και πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα ώστε να μπορεί να το δεχτεί το σύστημα. Τραγικό τελείως... να θέλει δυο μήνες να φανεί στο μητρώο του παρόχου ο αριθμός ώστε να δηλωθεί στο ΕΜΕπ διαδικτυακά...

Αυτό που αναφέρω αφορά αποκλειστικά τη NOVA δεν γνωρίζω τι συμβαίνει με τις άλλες εταιρείες... Και εννοείται πως δεν φταίει η NOVA (σύμφωνα με τους ίδιους που γενικότερα δεν φταίνε ποτέ... ακόμα και στις βλάβες αναφέρουν πάντα πως το θέμα είναι της ΔΕΗ και όχι δικό τους) αλλά το Gov. Απορώ πως έχει ακόμα πελάτες αυτή η εταιρεία πραγματικά. Δεν έχω δει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ευχαριστημένο πελάτη της NOVA (βασικά WIND). Αν υπάρχει κάποιος ας μας πει να ξέρουμε.

Μέσω Alpha e-banking στην ενότητα "Ενημέρωση στοιχείων", έχει 2 επιλογές:

1) Διεύθυνση και τηλέφωνο κατοικίας.

Με βγάζει στο gov στο ΕΜΕΠ όπου εκεί μπορώ να δηλώσω αριθμό κινητού, για να μπορέσω να βγάλω προσωπικό αριθμό για την έκδοση ταυτότητας.Γράφει επίσης ότι είναι απαραίτητο μαζί με email η άλλους 2 τρόπους επικοινωνίας.

2) Επίκαιροποίηση μέσω gov, εκεί μου εμφάνισε το μήνυμα ότι δεν μπορώ να μπω, γιατί πρέπει πρώτα να καταχωρήσω τον αριθμό κινητού στο ΕΜΕΠ.

Οπότε πρέπει πρώτα να κάνω το 1 για να μπορώ να βγάλω προσωπικό αριθμό και το 2 αν θέλω, για να μπορεί η τράπεζα να κάνει επίκαιροποίηση των στοιχείων μου;

Τελικά γίνεται άμεση ενημέρωση του αριθμού κινητού μέσω gov;

Αργεί μόνο αν βγάλεις νέο αριθμό κινητού;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Τελικά γίνεται άμεση ενημέρωση του αριθμού κινητού μέσω gov;

Αργεί μόνο αν βγάλεις νέο αριθμό κινητού;

Ναι, άμεση είναι και το εμφανίζει αμέσως μόλις επικαιροποιηθεί.

Δημοσ.

ξερει κανεις προσφατα σε ποσο καιρο βγαινει η ταυτοτητα απο την ημερα που καταθετεις δικαιολογητικα; αναφερομαι στη κανονικη οχι ηλεκτρονικη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρασκευή πρωί πήγα Τρίτη μεσημέρι μου ήρθε εμαιλ ότι είναι έτοιμη για παραλαβή από το ΑΤ δηλαδή 2 με 3 εργάσιμες.

Επεξ/σία από dtk-386
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

ξερει κανεις προσφατα σε ποσο καιρο βγαινει η ταυτοτητα απο την ημερα που καταθετεις δικαιολογητικα; αναφερομαι στη κανονικη οχι ηλεκτρονικη.

Σε μένα έκανε ακριβώς 7 ημερολογιακές μέρες (5 εργάσιμες δηλαδή). Βέβαια πάνω στη ταυτότητα, σαν ημερομηνία έκδοσης γράφει την ακριβώς επόμενη ημέρα απο αυτήν που πήγα για να τη βγάλω, οπότε μάλλον ήταν έτοιμη αρκετά πριν μου έρθει email να την παραλάβω.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις με το κανονικη και ηλεκτρονικη

3 ώρες πριν, Strat8 είπε

Σε μένα έκανε ακριβώς 7 ημερολογιακές μέρες (5 εργάσιμες δηλαδή). Βέβαια πάνω στη ταυτότητα, σαν ημερομηνία έκδοσης γράφει την ακριβώς επόμενη ημέρα απο αυτήν που πήγα για να τη βγάλω, οπότε μάλλον ήταν έτοιμη αρκετά πριν μου έρθει email να την παραλάβω.

Λογικα πηγες το πρωι της ημερας και και εχεις σαν ημερομηνια εκδοσης την επομενη; Γιατι εγω που πηγα Τεταρτη βράδυ ραντεβου, πηρα σαν ημερομηνια εκδοσης την Παρασκευη και αλλος σε διαφορετικο τμημα στην Αττικη, με ιδιο ραντεβου Τεταρτη βραδυ, πηρε ημερομηνια εκδοσης την Κυριακη!  Αρα παιζει αναλογα το τμημα για το ποτε το εκδιδουν.

Εννοειται το εμαιλ για την παραλαβη το πηραμε κανα 2 εργασιμες μετά την έκδοση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...