geoavlonitis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Εγώ προσωπικά δεν ξέρω πλέον κάποιον που να γράφει με συντομογραφίες, αν και παλιότερα όλοι μας γράφαμε. Είμαι και αρκετά νέος εγώ, στα 20 μου πλέον.
lector Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Καλα, δεν το κανουν ολοι αυτο, μονο οσοι ειναι εως 15-16 χρονων. Ειτε στην ταυτοτητα ειτε στο μυαλο. 1
LazarosKarageorg Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 13 ώρες πριν, geoavlonitis είπε Εγώ προσωπικά δεν ξέρω πλέον κάποιον που να γράφει με συντομογραφίες, αν και παλιότερα όλοι μας γράφαμε. Είμαι και αρκετά νέος εγώ, στα 20 μου πλέον. Πως ξεκίνησε η φάση με τις συντομογραφιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Όταν οι ελληνικές καρτοκινητές τηλεφωνικές εταιρείες γύρω στο 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 χρεωνανε από 0,10 έως 0,50 λεπτά το Sms, το οποίο είχε όριο χαρακτήρων τουλάχιστον 60 χαρακτήρων, αναγκαστικά οι νέοι εκείνων των εποχών θα μάθουν να γράφουν έτσι, κι από τότε μέχρι σήμερα, έχει μείνει αυτή η συνήθεια.
micos000 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Μιλάμε για τον γραπτό λόγο αλλά να πω μια εμπειρία μου και από τον κανονικό λόγο. Ήμουν σε λεωφορείο και ήταν μια κοπελίτσα δύο σειρές μπροστά μου που μιλούσε στο τηλέφωνο. Δεν είχε κόσμο και άκουγα, θέλοντας και μη, τι έλεγε γιατί μιλούσε λίγο πιο δυνατά από το κανονικό. Λοιπόν, δεν ξέρω έλεγε ο/η συνομιλητής/τρια της αλλά αυτή έλεγε... "OMG, OMG, OMG ρε!, OMG, LOL τώρα, OMG, με γριντάζρεις; OMG, OMG, OMG, LOOOOL χα-χα!." Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από micos000 1
LazarosKarageorg Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, micos000 είπε Μιλάμε για τον γραπτό λόγο αλλά να πω μια εμπειρία μου και από τον κανονικό λόγο. Ήμουν σε λεωφορείο και ήταν μια κοπελίτσα δύο σειρές μπροστά μου που μιλούσε στο τηλέφωνο. Δεν είχε κόσμο και άκουγα, θέλοντας και μη, τι έλεγε γιατί μιλούσε λίγο πιο δυνατά από το κανονικό. Λοιπόν, δεν ξέρω έλεγε ο/η συνομιλητής/τρια της αλλά αυτή έλεγε... "OMG, OMG, OMG ρε!, OMG, LOL τώρα, OMG, με γριντάζρεις; OMG, OMG, OMG, LOOOOL χα-χα!." Έλα; σωπα, έτσι είναι το λεξικό της νεολαίας, εχει ξέρεις και ακαταλαβιστικες λέξεις Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από LazarosKarageorg
sdikr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 1 hour ago, LazarosKarageorg said: Έλα; σωπα, έτσι είναι το λεξικό της νεολαίας, εχει ξέρεις και ακαταλαβιστικες λέξεις Λίγες όμως, όπως λίγες έχει γενικά, το OMG Και LOL Πρέπει να είναι το 52% του λεξιλογίου 2
micos000 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 4 ώρες πριν, sdikr είπε Λίγες όμως, όπως λίγες έχει γενικά, το OMG Και LOL Πρέπει να είναι το 52% του λεξιλογίου Ναι, και beef, flex και cringe. Ιδίως Το τελευταίο χρησιμοποιείται κατά βούληση και αλλάζει η σημασία του ανάλογα με την πρόταση. 1
killer76 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Στις 18/7/2023 στις 9:56 ΜΜ, LazarosKarageorg είπε Γιατί οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου γράφουν έτσι τις λέξεις; επειδή κάποτε το sms είχε όριο χαρακτήρων τουλάχιστον 60 χαρακτήρων; Έχει όριο όμως το τουίτα 1
nkarama Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) On 20/07/2023 at 09:15, LazarosKarageorg said: Πως ξεκίνησε η φάση με τις συντομογραφιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Όταν οι ελληνικές καρτοκινητές τηλεφωνικές εταιρείες γύρω στο 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 χρεωνανε από 0,10 έως 0,50 λεπτά το Sms, το οποίο είχε όριο χαρακτήρων τουλάχιστον 60 χαρακτήρων, αναγκαστικά οι νέοι εκείνων των εποχών θα μάθουν να γράφουν έτσι, κι από τότε μέχρι σήμερα, έχει μείνει αυτή η συνήθεια. Με αφορμή το σχόλιό σου (και όχι προς απάντησή του)... Fun Fact: To όριο χαρακτήρων του SMS ήταν 140. Ανάλογα όμως τον τρόπο αποστολής (Text ή PDU) και την συμφωνημένης κωδικοποίησης μπορούσε να είναι και 160 (7bit encoding) ή και 224 (5 bit encoding). Για να μπορούμε να γράφουμε σε Ελληνικά, αναγκαστικά χρησιμοποιούσαμε PDU με 8bit encoding. Υπήρχαν και τηλέφωνα που ανάλογα το μήνυμα αποφάσιζαν αυτόματα πως θα το στείλουν, οπότε και εμφάνιζαν τον ανάλογο αριθμό των χαρακτήρων που σου έμεναν κατα την πληκτρολόγιση. Το πρότυπο υποστήριξε αργότερα και την συραφή μηνυμάτων, έτσι πρακτικά εξαλήφθηκε το όριο... Αλλά όχι και η χρέωση, καθώς χρεώνονταν 2 ή 3 ή όσα SMS χρειάζονταν για να περάσει το κείμενο. Και για να θυμηθούν οι παλαιότεροι, ΠΟΛΥ παλαιά, όταν οι Ελληνικές εταιρείες άρχισαν να υποστηρίζουν το SMS, (αν θυμάμαι γύρω στο 1991) αυτά ήταν δωρεάν. Και μάλιστα για πολύ καιρό, κανα χρόνο+ On-topic Τώρα: ΠΑΡΟΛΑ Αυτά, δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου αλλά και τους φίλους μου να κάνιβαλίζαμε έτσι τις λέξεις. Ακόμα και σε αυτή την εποχή και με αυτούς τους περιορισμούς, γράφαμε σαν τους ανθρώπους. Αρα το θέμα δεν είναι οι περιορισμοί, το θέμα είναι ότι σήμερα όλοι βιάζονται.... Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2023 από nkarama 1
Nabuko Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, killer76 είπε Έχει όριο όμως το τουίτα Με τα νέα όρια σου φτάνουν άνετα για να γράψεις κανονικά. Ακόμα και να γράψεις βιβλίο σε κάθε ανάρτηση αν είσαι blue tickαρισμένος
killer76 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 9 λεπτά πριν, Nabuko είπε Με τα νέα όρια σου φτάνουν άνετα για να γράψεις κανονικά. Ακόμα και να γράψεις βιβλίο σε κάθε ανάρτηση αν είσαι blue tickαρισμένος Έχω τόσες συνδρομές (spotify, adobe, icloud, google drive, netflix). Δεν υπάρχει πιθανότητα να πληρώσω και το twitter
LazarosKarageorg Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Στις 21/7/2023 στις 10:58 ΠΜ, nkarama είπε Με αφορμή το σχόλιό σου (και όχι προς απάντησή του)... Fun Fact: To όριο χαρακτήρων του SMS ήταν 140. Ανάλογα όμως τον τρόπο αποστολής (Text ή PDU) και την συμφωνημένης κωδικοποίησης μπορούσε να είναι και 160 (7bit encoding) ή και 224 (5 bit encoding). Για να μπορούμε να γράφουμε σε Ελληνικά, αναγκαστικά χρησιμοποιούσαμε PDU με 8bit encoding. Υπήρχαν και τηλέφωνα που ανάλογα το μήνυμα αποφάσιζαν αυτόματα πως θα το στείλουν, οπότε και εμφάνιζαν τον ανάλογο αριθμό των χαρακτήρων που σου έμεναν κατα την πληκτρολόγιση. Το πρότυπο υποστήριξε αργότερα και την συραφή μηνυμάτων, έτσι πρακτικά εξαλήφθηκε το όριο... Αλλά όχι και η χρέωση, καθώς χρεώνονταν 2 ή 3 ή όσα SMS χρειάζονταν για να περάσει το κείμενο. Και για να θυμηθούν οι παλαιότεροι, ΠΟΛΥ παλαιά, όταν οι Ελληνικές εταιρείες άρχισαν να υποστηρίζουν το SMS, (αν θυμάμαι γύρω στο 1991) αυτά ήταν δωρεάν. Και μάλιστα για πολύ καιρό, κανα χρόνο+ On-topic Τώρα: ΠΑΡΟΛΑ Αυτά, δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου αλλά και τους φίλους μου να κάνιβαλίζαμε έτσι τις λέξεις. Ακόμα και σε αυτή την εποχή και με αυτούς τους περιορισμούς, γράφαμε σαν τους ανθρώπους. Αρα το θέμα δεν είναι οι περιορισμοί, το θέμα είναι ότι σήμερα όλοι βιάζονται.... Έτσι όπως τα λες είναι, όλοι βιάζονται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα