Προς το περιεχόμενο

Αντικατασταση ενισχυτη και ηχειων


Norok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους! Προσφατα ξεκινησα μια ανακατασκευη ενος παλιου jukebox. Αποφασισα να αντικαταστησω τον εργοστασιακο ενισχυτη (2x25w) και τα ηχεια που ηταν σχισμενα, με κατι πιο καινουργιο και ισως και πιο δυνατο. Το συστημα αποτελειται τον παραπανω ενισχυτη και απο speaker εχει: 2 6x9" Mid, 1 12" Sub, 1 4x6" tweeter αγνωστων watt το καθενα, καθως δεν γραφουν τιποτα σχετικο στο πισω μερος. Τα καινουργια speaker δεν χρειαζεται να εχουν τις ιδιες διαστασεις με τα παλια. Δυστυχως δεν γνωριζω αρκετα απο ηχο ωστε να διαλεξω τα καταλληλα speaker και ενισχυτη. Οποτε, θα ηθελα βοηθεια σχετικα με το ποσα watt ενισχυτη θα χρειαστω καθως και με το ποσα watt και Ohm πρεπει να ειναι τα καινουργια ωστε ο το ηχοσυστημα να δουλευει σωστα. Ευχαριστω πολυ οσους βοηθησουν!

Αφηνω και ενα λινκ για ια σελιδα σχετικα με τα specs του ενισχυτη μηπως βοηθησει καπως στην επιλογη ενος καινουργιου: https://www.radiomuseum.org/r/ami_r_2620a.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Αυτός ο ενισχυτής είναι παλιός αλλά με λάμπες και έχει πολύ ιδιαίτερο ήχο και αν ειναι λειτουργικός δεν υπάρχει λόγος να τον αλλάξεις,αν και σίγουρα οι λυχνίες θα χρειάζονται αντικατάσταση. Επίσης ο ενισχυτής είναι μονοφωνικός,για αυτό και τα τόσα λίγα μεγάφωνα. Αν θέλεις να πας σε δικάναλο ενισχυτή,τότε με σχετικά λίγα χρήματα μπορεις να βρεις κάποιο κιτ με class d ενισχυτή και δύο τουίτερ και δύο μιντγούφερ,αλλά θα χρειαστεί να τα βάλεις σε καμπίνες ,άρα θα πρέπει να κάνεις μετατροπές στο jukebox εσωτερικά. Αλλη λύση είναι  να βάλεις έναν ενισχυτή αυτοκινήτου και δύο μεγάλα ηχεία αυτοκινήτου. Πάντως τα μηχανήματα αυτα έχουν συλλεκτική αξία και θα σου πρότεινα απλά να το πουλήσεις (γιατι μάλλον δεν έχεις τις γνώσεις και την εμπειρία για να το επισκευάσεις-μετατρέψεις) και με τα χρήματα να πάρεις ένα καινούργιο σύστημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω ανακατασκευασει κι αλλα jukes αλλα ολα τα προηγουμενα ηταν για προσωπικη χρηση, χωρις αλλαγες στα ηχοσυστηματα τους. Το συγκεκριμενο μου ζητηθηκε να ανακατασκευαστει για χρηση σε καταστημα bistro - cafe, οπου και θα βρισκεται ανοιχτο για πολλες συνεχομενες ωρες. Με το σημειο που βρισκεται ο ενισχυτης και ο προοενισχυτης, οπου αερας δεν μπαινοβγαινει ευκολα, αλλα αντιθετα η σκονη μπαινει πανευκολα καταλαβαινεις πως οι λυχνιες θα χρειαζονται αλλαγη πολυ συχνοτερα απο τις 2000 ωρες που αναφερουν οι περισσοτεροι κατασκευαστες. Οποτε λογω του budget του κατοχου του jukebox και της χρησης που προκειται να εχει πιστευω οτι μια υποχωριση στον ηχο ειναι αναγκαια και δεν επηρρεαζει τραγικα το συνολο του juke. Επισης, επειδη αναφερθηκες σε cabinet για τα μεγαφωνα, το καθε μεγαφωνο ειναι κλειστο σε δικο του χωρο ωστε να μην υπαρχουν παρεμβολες και αντανακλασεις του ηχου μεσα στο jukebox, οποτε απλα ψαχνω για καινουργια μεγαφωνα που να χωρανε μεσα σε αυτους τους χωρους. Τωρα εχοντας ηδη εναν προενισχυτη πικαπ στην ακρη απο ενα παλιοτερο ηχοσυστημα, μου μενει η επιλογη ενισχυτη και μεγαφωνων και ενος crossover για το woofer. Με τον παλιο να ειναι 2x25 Watt (αμφισβητισιμο), τι ισχυ θα πρεπει να ψαξω για τα μεγαφωνα;

Να σημειωθει οτι ο οριτζιναλ ενισχυτης δεν θα γινει σκραπ. Αργοτερα ο κατοχος του jukebox σκοπευει να τον ανακατασκευασει και να τον πουλησει σε συλλεκτη οπως ειπες για να χρησιμοποιηθει σε καποιο αλλο jukebox.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου υπάρχουν οι καμπινες τοτε θα ξεκινησεις απο τον εσωτερικο ογκο τους και αν ειναι κλειστου τυπου ή έχουν οπη (μαλλον απίθανο). Απο εκει θα ξεκινησεις να δεις τι μεγαφωνα μπορεις να βαλεις (εννοω τουιτερ και μιντ-γουφερ)  και στην θεση του γουφερ θα βαλεις ενα μεγαλο γουφερ (ιδιας διαμετρου) για τις χαμηλες συχνοτητες. Απο τα παραπανω θα εξαρτηθει και τι ενισχυτη θα επιλεξεις. Αφου ομως θα ειναι για καταστημα,τοτε κοιτα για ετοιμο επαγγελματικο τελικο ενισχυτη ή για καποιο αναλογο κιτ. Θα χρειαστεις και ισχυ αλλα και αντοχη στην χρηση,γιατι αυτο θα λειτουργει για ωρες. Μαλλον θα πρεπει να επιλεξεις έναν στερεο τελικο και εναν μονο για το γουφερ και ενα ενεργο κροσοβερ για να διαχωριζεις το σημα.Ποσο ειναι το budget?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τρια μεγαφωνα, 2 mid και 1 woofer, εχω να δουλεψω με ενα 100αρι. Νομιζω αρκουν για να παρω κατι απλο. Το μεγαλυτερο μου προβλημα ειναι οτι ολα τα μεγαφωνα που βρισκω στην αγορα ειναι μεγαλης ισχυος και απο οσο εχω καταλαβει ο ενισχυτης πρεπει να ειναι 1.25 - 1.5 φορα πιο ισχυρος απο τα μεγαφωνα. Οποτε τι ισχυ πρεπει να ψαξω για ενα ενισχυτη που βγαζει 25 watt στο καναλι;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To ποσο ευκολο ειναι να οδηγηθει ενα μεγαφωνο (τι ενισχυτη χρειαζεται δηλαδη) δεν εχει να κανει με το αν αντεχει να δεχθει μεγαλη ισχυ,αλλα απο την ευαισθησια του και απο την ωμικη αντισταση. Βεβαια ενα ηχειο,που ειναι συνδυασμος 2-3 ή και περισσοτερων μεγαφωνων σε συνδυασμο με το αναλογο κροσοβερ,εχει συνολικα μια ωμικη αντισταση και ευαισθησια. Αυτο που δεν καταλαβα.....αφου ο ενισχυτης θα αντικατασταθει γιατι κολλας στα 25 watt?  Θα βαλεις εναν τελικο ενισχυτη με οση ισχυ θελεις και με αντοχη στην χρηση......για αυτο σου ειπα καποιο κιτ  για ενισχυτη class D.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...