Προς το περιεχόμενο

Προβλημα καναλιων


deantoni_21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας. Εχω ενα μικρο θεμα. Μενω χανια κ συγκεκριμενα στο κεντρο. Εχω μια lg 42 in smart tv αν ψαξω θα βρω κ το μοντελο. Το εξεις προβλημα που αντιμετωπιζω τελευται ειναι σχετικα με τα ψηφιακα καναλια.Πχ σταρ μεγκα κ ενα δυο ακομη Ψηφιακα λεμε αλλα κολανε αρκετες φορες μεσα στην ημερα. Εχω κανει κ συντονισμο καναλιων κ μου βγαζει δυστηχως μονο τα ψηφιακα καναλια τα οποια ειναι λιγα κ δεν μου εμφανιζει ουτε τα τοπικα κ του ηχου που υπαρχουν πλεον. Μια παρατηρηση στο θεμα μου.Εχω κ μια samsung στην οποια εκει παιζουν κανονικα συν οτι αλλα καναλια υπαρχουν απο τοπικα συν κ μερικα ξενα. Στην συγκεκριμενη τωρα γιατι μου τα κανει αυτα δεν μπορω να καταλαβω.Αν γνωριζει καποιος να μου δωσει μια εξηγηση στο προβλημα αυτο.Κ συν οτι πολλες φορες που συνδεεται στο τοπικο δυκτιο πολλες φορες αποσυνδεεται.Κ αντε παλι απο την αρχη.Αλλα αυτο με τα καναλια εχει να κανει κ με την συχνοτητα της τηλεωρασης που εχω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

      Ένας απλός τρόπος για να δεις αν φταίει η κεραία σου ή η τηλεόραση σου είναι να δοκιμάσεις το εξής (αν μπορείς). 

      Βάλε την lg στο σημείο που είναι η samsung με το ίδιο καλώδιο και στην ίδια πρίζα.

     Αν "πιάσεις" τα ίδια κανάλια που έπιανες τότε απλά φταίει η τηλεόραση και ο αδύνατος ή ο πολύ ευαίσθητος δέκτης της. Κάνε χειροκίνητη αναζήτηση και δες στις πληροφορίες σήματος και ποιότητας. Συνήθως πρόβλημα στο σήμα σημαίνει αδύνατος δέκτης ενώ πρόβλημα στην ποιότητα συνήθως σημαίνει πολύ ευαίσθητος δέκτης - πολύ δυνατό σήμα.

      Αν κάνοντας αναζήτηση "πιάσεις" όλα τα κανάλια το πρόβλημα είναι στο σύστημα της κεραίας σου (κεραία, πρίζα, καλώδια) και θέλει ψάξιμο.

Επεξ/σία από afm
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ. Θα ξεκινήσω πρώτα με την χειροκίνητη προσπάθεια. Μετά θα πάω στην άλλη λύση που πρότεινες. Αλλά μου φαίνεται παράξενο γιατί υποτίθεται μέσα στο ίδιο σπίτι λογικά θα παίρνουν από ένα κεντρικό καλώδιο κ στην συνέχεια μοιράζεται το σήμερα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

      Αν είσαι σε πολυκατοικία δεν είναι παράξενο, ειδικά αν μιλάμε για κεντρική εγκατάσταση τύπου κοινής καθόδου. 

       Αν είσαι σε πολυκατοικία ρώτησε τους γείτονες (πάνω - κάτω) αν έχουν πρόβλημα. Συνήθως τα προβλήματα ξεκινούν όταν κάποιος γείτονας αλλάξει τις πρίζες του στην τύχη, απλά λόγω εμφάνισης.

      Αν είσαι σε μονοκατοικία απλά ελέγχεις κεραία, καλώδια, πρίζα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου.Θα ρωτησω ενα γειτονα μου. Σε πολυκατοικια μενω. Μια αλλη ερωτηση αν γνωριζεις. Υπαρχει περιπτωση να υπαρχει προβλημα κ απο το καλωδιο. Για το ευρος. Ακουσα κ κατι τετοιο ενδεχομενο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

      Αυτά που μπορείς να κάνεις εσύ είναι να ελέγξεις την πρίζα, το καλώδιο σου και την υποδοχή της tv σου. Δεν επιτρέπεται χωρίς την άδεια του διαχειριστή να "βάλεις χέρι" στην κεντρική εγκατάσταση.

      Αν η πολυκατοικία είναι παλιά η κεντρική εγκατάσταση είναι πιθανότατα κοινής καθόδου. Το καλώδιο δηλαδή κατεβαίνει από όροφο σε όροφο τροφοδοτώντας τις πρίζες κάθε διαμερίσματος. Επειδή είναι άλλο το καλώδιο καθόδου στο σαλόνι και άλλο στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να υπάρχει διαφορά στο σήμα κάθε πρίζας στο διαμέρισμα.

      Σε αυτήν την περίπτωση σε ενδιαφέρει ο γείτονας πάνω και κάτω από την συγκεκριμένη πρίζα.

      Αν η πολυκατοικία είναι καινούρια συνήθως έχει ξεχωριστό καλώδιο για κάθε διαμέρισμα οπότε δύσκολα να έχεις πρόβλημα σε μία μόνο πρίζα.

       Φυσικά θα μπορούσε να υπάρχει πρόβλημα με το καλώδιο αλλά θα επηρέαζε και τους υπόλοιπους. Αν υπήρχε πρόβλημα με το καλώδιο τότε θα ήταν γενικό στην πολυκατοικία.

Επεξ/σία από afm
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα.Η συμβουλες σου ηταν ολες στοχευμενες.Βρηκα εξτρα καλωδιο κ ενωσα απο εκει που παιρνει κ η αλλη τηλεωραση οπως εχω γραψει κ πιο πανω κ οταν εκανα συντονισμο καναλιων εμφανιστηκαν κ αλλα καναλια. Πχ μερικα τοπικα καναλια αλλα κ διπλα καναλια απο τα ευρεως που παιζουν. Οποτε το προβλημα εστιαζεται στην παροχη απο την μπριζα. Για την ωρα. Κ λογικα τωρα δεν πιστευω να εχω προβλημα με το να κολανε τα καναλια δηλ με το σημα.

Ευχαριστω κ παλι για τον χρονο σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...