korakios Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 10 λεπτά πριν, lector είπε Ο,τι χειροτερο, να τα δωσω σε παπαδες να καμωνονται οτι δε χαραμοτρωνε αλλα παραγουν εργο με τις δικες μου πλατες; Χιλιες φορες να τα ριξω στον καδο του σκουπιδιαρικου απευθειας οταν το δω να περναει. απο το να είναι πεταμένα στο δρόμο ρούχα , έστω και αυτό
sdikr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 4 hours ago, lector said: Επισης, αυτο με τους καδους "ανακυκλωσης" ρουχων που αναφερθηκε απο αλλο φιλο παραπανω, οι οποιοι ειναι κατασκευασμενοι με τροπο που μονο μπορεις να ριξεις κατι μεσα και οχι να βγαλεις, και ειναι και κλειδωμενοι με χοντρα λουκετα, ενω υποτιθεται οτι εξυπηρετουν ενα στοχο να βρουν ρουχα ανθρωποι που τα εχουν αναγκη, μου κανει υπερβολικα υποπτο και γι'αυτο δεν εχω ριξει τιποτα ποτε εκει μεσα, αντιθετα προτιμω τα ρουχα και τα παπουτσια να τα αφηνω σε καθαρες σακουλες διπλα σε απλους καδους ωστε να μπορει να τα παρει οποιος τα χρειαζεται χωρις να χρειαζεται να μεσολαβησει καμια σκιωδης εταιρεια. Σε αυτούς τους κάδους πάνε και μαζεύουν τα ρούχα και τα περνάνε απο έλεγχο και καθάρισμα πριν τα δώσουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη Αυτά που αφήνεις στον κάδο δίπλα, κατα πάσα πιθανότητα τα παίρνουν αυτοί που λες πιο πίσω πως κάνουν ανακύκλωση και θα τα βρεις σε κάποια λαϊκή χωρίς μάλιστα να τα πλύνουν. Μπορείς ακόμα να τα δώσεις στην εκκλησιά της περιοχής σου, άσχετα αν πας στην εκκλησία ή όχι 2
JakeKaufman Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 1 hour ago, lector said: Ο,τι χειροτερο, να τα δωσω σε παπαδες να καμωνονται οτι δε χαραμοτρωνε αλλα παραγουν εργο με τις δικες μου πλατες; Χιλιες φορες να τα ριξω στον καδο του σκουπιδιαρικου απευθειας οταν το δω να περναει. Δηλαδή προτιμάς να πετάξεις στα σκουπίδια ένα αγαθό που κάποιος άλλος το έχει ανάγκη για να μη σου κλέψει τι «δόξα» της φιλανθρωπίας ένας παπας. Ωραίος 7 1
insoholic Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 11 hours ago, Bitbit said: το είχε αναφέρει και κάποιος πριν χρόνια. Δε θυμάμαι αν ήταν στο internet ή σε κάποια συζήτηση που είχα. Περιμένοντας πίσω από το σκουπιδιάρικο να αδειάσει τους κάδους, τους βλέπω να παίρνουν και τους μπλε της ανακύκλωσης μαζί με τους πράσινους. Τελικά κοροϊδευόμαστε ή όχι; Μεμονομένο γεγονός; Μήπως έτυχε και ο συγκεκριμένος κάδος ήταν τίγκα στα σκουπίδια επειδή κάποιοι πετάνε ό,τι θέλουν όπου το θέλουν; Το είχα συναντήσει πριν 1-1.5 χρόνο στο γήπεδο του Αιγάλεω! Και εμείς σαν οικογένεια καθόμαστε και κάνουμε ανακυκλωση... Κούνια που μας κούναγε, με το Ελλαδισταν. 1
lector Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 40 λεπτά πριν, sdikr είπε Σε αυτούς τους κάδους πάνε και μαζεύουν τα ρούχα και τα περνάνε απο έλεγχο και καθάρισμα πριν τα δώσουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη Αυτά που αφήνεις στον κάδο δίπλα, κατα πάσα πιθανότητα τα παίρνουν αυτοί που λες πιο πίσω πως κάνουν ανακύκλωση και θα τα βρεις σε κάποια λαϊκή χωρίς μάλιστα να τα πλύνουν. Μπορείς ακόμα να τα δώσεις στην εκκλησιά της περιοχής σου, άσχετα αν πας στην εκκλησία ή όχι Σορρυ αλλα διατηρω τεραστιες επιφυλαξεις ως προς τη λειτουργια αυτης της διαδικασιας οσο δεν εχω επαρκη πληροφορηση. Δεν εχει ακουστει ή γραφτει τιποτα ως προς τον τροπο που λειτουργει αυτη η επιχειρηση, απο που χρηματοδοτειται, και οτιδηποτε αλλο. Οποτε δεν εχω καμια εμπιστοσυνη. Το ιδιο ισχυει και για τους ρασοφορους μαφιοζους της περιοχης μου. 21 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε Δηλαδή προτιμάς να πετάξεις στα σκουπίδια ένα αγαθό που κάποιος άλλος το έχει ανάγκη για να μη σου κλέψει τι «δόξα» της φιλανθρωπίας ένας παπας. Ωραίος Καμια σχεση αυτο που λες, δε με ενδιαφερει εμενα καμια δοξα φιλανθρωπιας. Αντιθετως, ο παπας ειναι αυτος που ενδιαφερεται για τη δοξα της φιλανθρωπιας, προκειμενου να ξεπλυνει το μισθο που παιρνει κερατιατικο απο τους φορους μου. Και δε θα τον θρεψω για κανενα πουστη λογο. Καλυτερα να αφησω τα ρουχα σε καδο ή να τα δωσω σε καποια δομη αστεγων, οπως και εχω κανει πολλες φορες. 1 1
aleka13 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Απλά παίρνετε τηλέφωνο την υπηρεσία του δήμου, με σημειωμένο τον αριθμό κυκλοφορίας του σκουπιδιαρικου που έριξε και τους δύο κάδους χύμα, τον καρφώνετε και από την επόμενη μέρα σταματά να το κάνει. Μιλάω από προσωπική εμπειρία, στους Αμπελόκηπους Αθηνών. Γενικά ξεκινήστε να καρφώνετε παρανομίες και θα δείτε πόσο θα βελτιωθεί η ζωή σας. Το novoville το έχω "λιώσει". Αφήστε τις θεωρίες και περάστε στη πράξη. 2 1
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, aleka13 είπε Απλά παίρνετε τηλέφωνο την υπηρεσία του δήμου, με σημειωμένο τον αριθμό κυκλοφορίας του σκουπιδιαρικου που έριξε και τους δύο κάδους χύμα, τον καρφώνετε και από την επόμενη μέρα σταματά να το κάνει. Μιλάω από προσωπική εμπειρία, στους Αμπελόκηπους Αθηνών. Γενικά ξεκινήστε να καρφώνετε παρανομίες και θα δείτε πόσο θα βελτιωθεί η ζωή σας. Το novoville το έχω "λιώσει". Αφήστε τις θεωρίες και περάστε στη πράξη. Επειδη ίσως αναφερεσαι στο δικό μου ποστ. Δεν ανέφερα ότι τα απορριμματοφορα αφήνουν πεταμενους τους καδους και χυμα τα σκουπίδια, αλλα οι ρακοσυλλεκτες που περνούσαν και άνοιγαν τους καδους το βράδυ. 1
sdikr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 7 hours ago, lector said: Σορρυ αλλα διατηρω τεραστιες επιφυλαξεις ως προς τη λειτουργια αυτης της διαδικασιας οσο δεν εχω επαρκη πληροφορηση. Δεν εχει ακουστει ή γραφτει τιποτα ως προς τον τροπο που λειτουργει αυτη η επιχειρηση, απο που χρηματοδοτειται, και οτιδηποτε αλλο. Οποτε δεν εχω καμια εμπιστοσυνη. Το ιδιο ισχυει και για τους ρασοφορους μαφιοζους της περιοχης μου. Καμια σχεση αυτο που λες, δε με ενδιαφερει εμενα καμια δοξα φιλανθρωπιας. Αντιθετως, ο παπας ειναι αυτος που ενδιαφερεται για τη δοξα της φιλανθρωπιας, προκειμενου να ξεπλυνει το μισθο που παιρνει κερατιατικο απο τους φορους μου. Και δε θα τον θρεψω για κανενα πουστη λογο. Καλυτερα να αφησω τα ρουχα σε καδο ή να τα δωσω σε καποια δομη αστεγων, οπως και εχω κανει πολλες φορες. Εντάξει αφού δεν έχει ακουστεί η γραφτεί για αυτή την επιχείρηση, αφού δεν γουστάρεις ρασοφόρους οκ, αλλά για την περίπτωση των ανακυκλωτων που φτάνουν στην Λαική έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί, αλλά εσύ επιλέγεις να τα αφήσεις έξω δίπλα απο τους κάδους 1
valantis123 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Που να δείτε στα νησιά.... οτι χρώμα και να είναι ο κάδος στο ίδιο απορριμματοφόρο πάνε... αν και όποτε έρθουν να τα πάρουν... Βέβαια έξω απο τους κάδους μόνιμα έπιπλα, στρώματα, πλυντήρια και δεν ξέρω και εγώ τη άλλο... τυχεροί που δεν έχουμε πάρει καμια φωτιά και εδώ γιατί μήνες δεν τα μαζεύει κανείς. Θυμάμαι καί ενα παιδί που είχα γνωρίσει παλιά δούλευε στην ανακύκλωση μου είχε πει οτι έχουν βρει μέχρι και κομμένη αγελάδα μέσα στον κάδο... αλλά.. αυτοί είμαστε. Σπίτι πάντως βάζουμε τα πλαστικά σε μεγάλη υφασμάτινη τσάντα και κάνουμε πολύ καλή εξοικονόμηση χώρου στα σκουπίδια. 1
TheoAlex50 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 19 ώρες πριν, Bitbit είπε το είχε αναφέρει και κάποιος πριν χρόνια. Δε θυμάμαι αν ήταν στο internet ή σε κάποια συζήτηση που είχα. Περιμένοντας πίσω από το σκουπιδιάρικο να αδειάσει τους κάδους, τους βλέπω να παίρνουν και τους μπλε της ανακύκλωσης μαζί με τους πράσινους. Τελικά κοροϊδευόμαστε ή όχι; Μεμονομένο γεγονός; Μήπως έτυχε και ο συγκεκριμένος κάδος ήταν τίγκα στα σκουπίδια επειδή κάποιοι πετάνε ό,τι θέλουν όπου το θέλουν; Ετσι γίνεται και στον δικό μου δήμο στην Ηλεία. Παρόλο που ο δήμαρχος υποστήριζε εξαρχής ότι θα γίνεται ανακύκλωση...
b1LLy23 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, insoholic είπε Το είχα συναντήσει πριν 1-1.5 χρόνο στο γήπεδο του Αιγάλεω! Και εμείς σαν οικογένεια καθόμαστε και κάνουμε ανακυκλωση... Κούνια που μας κούναγε, με το Ελλαδισταν. Εδώ υπάρχουν ακόμα Ελληναριά που τρέχουν και παίζουν μπάσκετ με τις σακούλες και τους κάδους εν κινήσει! Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2023 από b1LLy23 1
lector Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 12 ώρες πριν, sdikr είπε Εντάξει αφού δεν έχει ακουστεί η γραφτεί για αυτή την επιχείρηση, αφού δεν γουστάρεις ρασοφόρους οκ, αλλά για την περίπτωση των ανακυκλωτων που φτάνουν στην Λαική έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί, αλλά εσύ επιλέγεις να τα αφήσεις έξω δίπλα απο τους κάδους Σωστος. Διπλα απο καδους ομως τα αφηνω αν ειναι 1-2 ρουχα, οποτε κανω εκκαθαριση και μαζευονται πολλα, τα πηγαινω σε δομες αστεγων. Δεν εχει νοημα να το κανω αυτο για 1 παντελονι ξερωγω.
james01gr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Στις 28/7/2023 στις 2:17 ΠΜ, aleka13 είπε Απλά παίρνετε τηλέφωνο την υπηρεσία του δήμου, με σημειωμένο τον αριθμό κυκλοφορίας του σκουπιδιαρικου που έριξε και τους δύο κάδους χύμα, τον καρφώνετε και από την επόμενη μέρα σταματά να το κάνει. Μιλάω από προσωπική εμπειρία, στους Αμπελόκηπους Αθηνών. Γενικά ξεκινήστε να καρφώνετε παρανομίες και θα δείτε πόσο θα βελτιωθεί η ζωή σας. Το novoville το έχω "λιώσει". Αφήστε τις θεωρίες και περάστε στη πράξη. Υπάρχουν δήμοι που είναι πάγια τακτική αυτό. Δεν ειναι χαζός ο οδηγός να τα μαζέψει όλα. Εντολες εκτελεί.
colombiano747 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Στις 28/7/2023 στις 12:53 ΠΜ, lector είπε Σορρυ αλλα διατηρω τεραστιες επιφυλαξεις ως προς τη λειτουργια αυτης της διαδικασιας οσο δεν εχω επαρκη πληροφορηση. Δεν εχει ακουστει ή γραφτει τιποτα ως προς τον τροπο που λειτουργει αυτη η επιχειρηση, απο που χρηματοδοτειται, και οτιδηποτε αλλο. Οποτε δεν εχω καμια εμπιστοσυνη. Το ιδιο ισχυει και για τους ρασοφορους μαφιοζους της περιοχης μου. Καμια σχεση αυτο που λες, δε με ενδιαφερει εμενα καμια δοξα φιλανθρωπιας. Αντιθετως, ο παπας ειναι αυτος που ενδιαφερεται για τη δοξα της φιλανθρωπιας, προκειμενου να ξεπλυνει το μισθο που παιρνει κερατιατικο απο τους φορους μου. Και δε θα τον θρεψω για κανενα πουστη λογο. Καλυτερα να αφησω τα ρουχα σε καδο ή να τα δωσω σε καποια δομη αστεγων, οπως και εχω κανει πολλες φορες. https://www.news247.gr/sunday-edition/ta-metacheirismena-roycha-poy-richneis-stoys-eidikoys-kadoys-den-kataligoyn-ekei-poy-fantazesai.10020839.html
logokrimenos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Λόγο του οτι το αντικείμενο εργασίας μου είναι στον χώρο της ανακύκλωσης, μπορώ να βοηθήσω σε κπάποιες απορίες. Τα υλικά που πετάμε στους μπλέ κάδους είναι προδιαλεγμένα (διαλογή στην πηγή) ανακυκλώσιμα υλικά. Αυτά οι δήμοι τα δίνουν σε ΚΔΑΥ (κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών) όπου γίνεται ο διαχωρισμός τους σε διαφορετικά ρεύματα. Η αποκομιδή γίνεται απο διαφορετικά οχήματα. Το πρόβλημα σε πολλές περιπτώσεις είναι οτι αν παει ο πολίτης και δει γεμάτους τους πράσινους κάδους επιλέγει την εύκολη λύση να πετάει τα συμμεικτα σκουπίδια στον μπλέ κάδο. Αυτό επιφέρει κόστος για τον δήμο καθώς είναι η αγαπημένη δικαιολογία των ΚΔΑΥ για να πάρουν έξτρα λεφτά λέγοντας οτι τα υλικά είχαν προσμίξεις. Γιαυτο λοιπόν θα έχετε δει αρκετοί, το συμβατικό απορριμματοφόρο να συλλέγει μαζί με τους πράσινους και τους μπλε κάδους γτ είναι τίγκα στο σκουπίδι και όχι ανακυκλώσιμα υλικά και προφανώς το κάνουν για να γλιτώνει ο δήμος το έξτρα κόστος. Όσον αφορά τις φωτιές που λέτε, αυτές εμφανίζονται κυρίως στους ΚΔΑΥ. Αυτό οφείλεται κυρίως στα αποθηκευμένα υλικά που έχουν όλες οι μονάδες. Κάποια απο τα υλικά που ανακυκλώνονται δεν έχουν την ίδια απορρόφηση απο εργοστάσια επεξεργασίας όσο έχουν άλλα. Πχ την σακούλα απο οταν έκλεισε η αγορά της Κίνας δεν έχει κανένας τι να την κάνει, τα πλαστικά PET, ή HDPE όμως έχουν αρκετή ζήτηση. Οπότε όπως καταλαβαίνεται η σακούλα είναι ανακυκλώσιμο υλικό, γίνεται ανάκτηση γιατί πρέπει να γίνει αλλά δεν μπορεί να διοχετευτεί εύκολα στην αγορά. Αποθηκέυουν αβέρτα πράγμα σε σημεία που δεν πρέπει οπότε η φωτιά είναι εύκολο να μπει και αδύνατο να σβήσει. Στις φωτιές βέβαια δεν θα κρύψω οτι παίζονται και άλλα συμφέροντα αλλά είναι μεγάλη κουβέντα. Απλά αναφέρω οτι δεν είναι όλες οι φωτιές σε τέτοιες μονάδες ύποπτες, καθώς μιλάμε για εξαιρετικά ευφλεκτα υλικά και μη σωστή αποθήκευσή τους 2 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις