Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 27/07/2023 at 20:22, johnny_pane said:

Παιδιά αγόρασα καινούργιο ψυγείο Samsung RB34T671DSA

γρήγορη ερώτηση γιατί είμαι εντελώς άσχετος

θερμοκρασία χώρου κουζίνας 32-35

ζητούμενη θερμοκρασία ψυγείου 3 και -17

από την αριστερή μερία το ψυγείο ζεματάει και ο συμπιεστής ψιλό φωνάζει. 

να ανεβάσω θερμοκρασία λέτε ;

σε πολλα  ψυγεια( samsung και εγω) ειναι φυσιολογικο που η αριστερη πλευρς ειναι ζεστη.

το γραφει κιολας

20230729_135150.jpg

• Like 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, poulinos είπε

σε πολλα  ψυγεια( samsung και εγω) ειναι φυσιολογικο που η αριστερη πλευρς ειναι ζεστη.

το γραφει κιολας

Και στο δικό μου Samsung (πιο παλιό μοντέλο) ζεσταίνονται και οι δύο πλευρές (το γράφει και στο manual)... απο εκεί κάνει την απαγωγή θερμοκρασίας δεν έχει σχαρα πίσω.

Επεξ/σία από teot
  • Like 1
Δημοσ.

Σε ψυγειο LG ομοιας λειτουργιας και καταναλωσης το εχω +5 , -15 και λειτουργει μια χαρά, χωρις προβληματα. Το συρταρι για κρεας - ψαρι ειναι απο μονο του στο +1

Η θερμοκρασια ειναι οπως οι ρυθμισεις και σταθερη. Διατηρει τα τροφιμα διπλασιο χρονο απο το προηγουμενο ακριβο MIELE που ειχαμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από όσα έχω διαβάσει, 3-5 και -18 η κατάψυξη, είναι οι θερμοκρασίες που προτείνονται. Οι ανάγκες, το κάθε ψυγείο και οι συνθήκες, οδηγούν σε μικρές προσαρμογές κατά περίπτωση.

Επεξ/σία από motoboots
Δημοσ.
Στις 27/7/2023 στις 8:22 ΜΜ, johnny_pane είπε

Παιδιά αγόρασα καινούργιο ψυγείο Samsung RB34T671DSA

γρήγορη ερώτηση γιατί είμαι εντελώς άσχετος

θερμοκρασία χώρου κουζίνας 32-35

ζητούμενη θερμοκρασία ψυγείου 3 και -17

από την αριστερή μερία το ψυγείο ζεματάει και ο συμπιεστής ψιλό φωνάζει. 

να ανεβάσω θερμοκρασία λέτε ;

Για να μην το κουραζεις.. τρως και παραπανω ρευματα παρε ενα θερμομετρο ψυγειου για τη συντηρηση και βαλτο πισω στην πλατη.

Εμενα δειχνει πισω 5β ενω οταν ανοιγουμε συχνα την πορτα φτανει μεχρι και 9β!

Να ξερεις αν σου παγωνει το μπουκαλι με νερο που εχεις στην πορτα δουλευει πολυ δυνατα!

Δημοσ.
14 hours ago, teot said:

Και στο δικό μου Samsung (πιο παλιό μοντέλο) ζεσταίνονται και οι δύο πλευρές (το γράφει και στο manual)... απο εκεί κάνει την απαγωγή θερμοκρασίας δεν έχει σχαρα πίσω.

ειναι και στο manual και πολλες φορες και σε sticker πανω στο ψυγειο οπως εμενα.

Δημοσ.

Το χειμώνα δε χρειάζεται 3°C η συντήρηση κατά τη γνώμη μου πάντως.

Συνήθως το γυρνάω στους 4°C, φέτος το είχα και στους 5°C κάποιο διάστημα.

Δημοσ.

Βρες το ταμπελακι εσωτερικά του ψυγείου, συνήθως στην φρουτοθήκη και δες τι κλιματική κλάση είναι. Από την τιμή και το κράξιμο που βλέπω στο skroutz....μάλλον θέλει και ένα κλιματιστικό να δουλεύει μαζί για να έχεις ψυγείο.

Screenshot_1700.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια διευκρίνιση για το climate class, μπορεί να  δεις διπλό νούμερο. Για παράδειγμα, εγώ έχω ένα KGN39VL45 πενταετίας της Bosch, και η κλάση του είναι SN-T. Αυτό σημαίνει +10/+43 κατά ISO.

Το έχω +3 / -20 όλο τον χρόνο, δεν ασχολούμαι περισσότερο.

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.
Στις 29/7/2023 στις 12:00 ΜΜ, Chachanoulis είπε

Τι να σας πω βρε παιδιά. Κρέας στο ψυγείο συνήθως δεν αφήνουμε, μόνο μαγειρεμένο. Κατάψυξη που αφήνουμε ωμό κρεας δεν ειχαμε ποτέ θέμα, ούτε με άλλα φαγητά είτε σε ψύξη ή κατάψυξη.

Αυγά, γάλα, χυμούς, φρούτα, λαχανικά.. ίσως άμα το χαμηλωναμε να κράταγαν περισσότερες μέρες, αλλά ελάχιστες φορές έχει χρειαστεί να πετάξουμε τρόφιμο, οπότε δε βλέπω το λόγο.

Πηγαίνουμε για ψώνια 2 φορές τη βδομάδα οπότε ιδανικά τα έχουμε καταναλώσει σε 3-4 μέρες, αλλά τυχαίνει και τα αφήνουμε και ολόκληρη τη βδομάδα. Νομίζω είναι αρκετό διάστημα..

Δες τις συσκευασίες να δεις τι γράφουν πάνω για συντήρηση. Κάποιες αναφέρουν για 4 βαθμους. 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειχα κανενα προβλημα με το inverter ψυγειο μου, hitachi, μεχρι αυτη την εβδομαδα που βαρεσε....40αρια σε εξωτερικη θερμοκρασια. Στην κουζινα που εχω το ψυγειο, δεν εχω a/c. Αλλα δεν θα εβαζα και a/c για να ....δροσιζω το ψυγειο.

Εχω γυρισει το θερμοστατη της συντηρησης περιπου στα 4/5, δεν μπορω παραπανω γιατι θα το παρω στο χερι αν δουλευει ασταματητα,

εχω επιβαλει σχεδον 'στρατιωτικο νομο' ποτε θα ανοιγει η πορτα του ψυγειου, δηλαδη, το πολυ μια φορα το 3ωρο,

εχω ελεγξει ολοι οι αεραγωγοι του να ειναι ελευθεροι,

και παρολα αυτα, 

το ψυγειο στη συντηρηση δειχνει 8-10 βαθμους, καπου εκει κυμαινεται.

Αν δε, ερθει η ωρα που αναγκαστικα, θα ανοιξεις και την πορτα γιατι πρεπει να την ανοιξεις για κατι,

ε τοτε μπορει και επι ωρες να ειναι και στους 12 βαθμους.

Επειδη για να εχει χαλασει δεν το νομιζω (και πανω σε πριζακι apc για υπερτασεις),

τι γινεται ρε παιδια;

Ανησυχω μην αρχισουν και χαλανε τροφιμα,

:(

Επεξ/σία από mountains1
Δημοσ.

Μπορεί να έχει μπουκώσει με πάγο σε εσωτερικά σημεία και να θέλει απόψυξη για μια μέρα.

Ή μπορεί να έχουν πιάσει πολλή σκόνη οι αλουμινένιες φέτες (εναλλάκτης θερμότητας) και να θέλει φύσημα με κομπρεσέρ.

Ή μπορεί και πολλά ακόμα υποθέτω όπως να έχει πάθει όντως βλάβη και να θέλει ειδικό αλλά ξεκινάς από τα εύκολα

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Μπορεί να έχει μπουκώσει με πάγο σε εσωτερικά σημεία και να θέλει απόψυξη για μια μέρα.

Ή μπορεί να έχουν πιάσει πολλή σκόνη οι αλουμινένιες φέτες (εναλλάκτης θερμότητας) και να θέλει φύσημα με κομπρεσέρ.

Ή μπορεί και πολλά ακόμα υποθέτω όπως να έχει πάθει όντως βλάβη και να θέλει ειδικό αλλά ξεκινάς από τα εύκολα

Ειναι εντελως no frost, δεν εχω δει παγο τοσα χρονια, ουτε για δειγμα! Εσυ λες, εσωτερικα, σε σημεια που δεν ειναι ορατα; Αρα τα no frost, δεν δημιουργουν παγο εντος, αλλα....παραμεσα γινεται ο κακος χαμος απο παγο; Νομιζα οτι ειναι ετσι κατασκευασμενα που δεν εχουν παγο πουθενα.

Αλουμινενιες φετες ποιες λες; Οι αντιστασεις, αν λεμε το ιδιο, εδω και πολλα χρονια ειναι πλεον (καλως ή κακως) εντος των τοιχωματων και δεν ειναι ορατες ή προσβασιμες, οπως ηταν τα παλια χρονια, στο πισω μερος των ψυγειων.

Δημοσ.
3 hours ago, mountains1 said:

Ειναι εντελως no frost, δεν εχω δει παγο τοσα χρονια, ουτε για δειγμα! Εσυ λες, εσωτερικα, σε σημεια που δεν ειναι ορατα; Αρα τα no frost, δεν δημιουργουν παγο εντος, αλλα....παραμεσα γινεται ο κακος χαμος απο παγο; Νομιζα οτι ειναι ετσι κατασκευασμενα που δεν εχουν παγο πουθενα.

Αλουμινενιες φετες ποιες λες; Οι αντιστασεις, αν λεμε το ιδιο, εδω και πολλα χρονια ειναι πλεον (καλως ή κακως) εντος των τοιχωματων και δεν ειναι ορατες ή προσβασιμες, οπως ηταν τα παλια χρονια, στο πισω μερος των ψυγειων.

Το ότι δεν βλέπεις εσύ πάγο δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει,   έχουν αντίσταση στην κατάψυξη που λιώνει το πάγο, συνήθως αυτό είναι  κρυμμένα,  πχ στο δικό μου το στοιχείο μαζί με την αντίσταση είναι κρυμμένο στην πίσω πλευρά την κατάψυξης.   απο εκεί πίσω πάλι έχει τρόπο που στέλνει την ψύξη και στην συντήρηση, κάποιος αγωγός, ανεμιστήρες κλπ.

Πάλι για το δικό μου,  στην βάση του έχει κάλυμμα και μέσα έχει τον συμπιεστή καθώς και τα στοιχεία με ανεμιστήρα και εκεί πιάνει σκόνη και θέλει καθάρισμα 

Θα πρέπει να δεις το μανουαλ για το δικό σου τι αναφέρει, τα στοιχεία αυτά θέλουν καθάρισμα μια φορά τον χρόνο σίγουρα.

Μάλλον δεν έχεις θέμα με πάγο, αν είχες δεν θα είχες καθόλου ψήξη στην συντήρηση,  απλά ζορίζεται,   τσέκαρε να δεις αν έχει στοιχεία (αντιστάσεις που λές)  και αν έχουν γεμίσει σκόνη.

Ακόμα τσέκαρε και το λάστιχο στην πόρτα, βάλε ενα φακό αναμμένο μέσα και δες αν βλέπεις φως αφού κλείσεις την πόρτα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...