mountains1 Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 11 ώρες πριν, sdikr είπε Το ότι δεν βλέπεις εσύ πάγο δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει, έχουν αντίσταση στην κατάψυξη που λιώνει το πάγο, συνήθως αυτό είναι κρυμμένα, πχ στο δικό μου το στοιχείο μαζί με την αντίσταση είναι κρυμμένο στην πίσω πλευρά την κατάψυξης. απο εκεί πίσω πάλι έχει τρόπο που στέλνει την ψύξη και στην συντήρηση, κάποιος αγωγός, ανεμιστήρες κλπ. Πάλι για το δικό μου, στην βάση του έχει κάλυμμα και μέσα έχει τον συμπιεστή καθώς και τα στοιχεία με ανεμιστήρα και εκεί πιάνει σκόνη και θέλει καθάρισμα Θα πρέπει να δεις το μανουαλ για το δικό σου τι αναφέρει, τα στοιχεία αυτά θέλουν καθάρισμα μια φορά τον χρόνο σίγουρα. Μάλλον δεν έχεις θέμα με πάγο, αν είχες δεν θα είχες καθόλου ψήξη στην συντήρηση, απλά ζορίζεται, τσέκαρε να δεις αν έχει στοιχεία (αντιστάσεις που λές) και αν έχουν γεμίσει σκόνη. Ακόμα τσέκαρε και το λάστιχο στην πόρτα, βάλε ενα φακό αναμμένο μέσα και δες αν βλέπεις φως αφού κλείσεις την πόρτα Οντως φαινεται να ζοριζεται... Οπως τοποθετηθηκε πριν λιγα χρονια, δεν ξαναμετακινηθηκε. Ειναι καπως χωμενο, οπως τον περισσοτερων φανταζομαι, αναμεσα σε ντουλαπια κουζινας. Ουτε καν θυμαμαι πως ειναι απο πισω. Λες, να το τραβηξω μπροστα, εχω ενα δυνατο φυσητηρι για τους υπολογιστες, και να το φυσηξω κατω στο μοτερ και οτι αλλο εχει;
sdikr Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 4 hours ago, mountains1 said: Οντως φαινεται να ζοριζεται... Οπως τοποθετηθηκε πριν λιγα χρονια, δεν ξαναμετακινηθηκε. Ειναι καπως χωμενο, οπως τον περισσοτερων φανταζομαι, αναμεσα σε ντουλαπια κουζινας. Ουτε καν θυμαμαι πως ειναι απο πισω. Λες, να το τραβηξω μπροστα, εχω ενα δυνατο φυσητηρι για τους υπολογιστες, και να το φυσηξω κατω στο μοτερ και οτι αλλο εχει; Αμα το φυσήξεις μέσα στο σπίτι θα στα κάνει όλα καλοκαιρινα! Ηλεκτρική σκούπα και πινέλο με προσοχή στα στοιχεία 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, mountains1 είπε το ψυγειο στη συντηρηση δειχνει 8-10 βαθμους, καπου εκει κυμαινεται. Αν δε, ερθει η ωρα που αναγκαστικα, θα ανοιξεις και την πορτα γιατι πρεπει να την ανοιξεις για κατι, ε τοτε μπορει και επι ωρες να ειναι και στους 12 βαθμους. Επειδη για να εχει χαλασει δεν το νομιζω (και πανω σε πριζακι apc για υπερτασεις), τι γινεται ρε παιδια; Ανησυχω μην αρχισουν και χαλανε τροφιμα, 8-10 ειχα κι εγω με το παλιο ψυγειο μου, ευτυχως με το προγραμμα τη επιδοτουμενης αποσυρσης πηρα ενα καινουργιο και τωρα ειμαι εως 4oC. Εξυπακουεται οτι χαλανε τα τροφιμα, φροντισε να αγορασεις ενα καινουριο το συντομοτερο. Επεξ/σία 30 Ιουνίου από fitsoulas2024
lary7 Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου Καλοκαίρι να πιάσει 3 βαθμού ενα ψυγείο σε ζεστό χώρο μάλλον εξαιρετικά δύσκολο, μόνο αν δουλεύει κλιματιστικό κατα την διαρκεια της ημέρας. Εχω κάνει αρκετές δοκιμές και το καλοκαίρι το βάζω στους 5ο γιατί παρακάτω πολύ δυσκολα. 1
sdikr Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, fitsoulas2024 said: 8-10 ειχα κι εγω με το παλιο ψυγειο μου, ευτυχως με το προγραμμα τη επιδοτουμενης αποσυρσης πηρα ενα καινουργιο και τωρα ειμαι εως 4oC. Εξυπακουεται οτι χαλανε τα τροφιμα, φροντισε να αγορασεις ενα καινουριο το συντομοτερο. Ενα μικρό που έχω πάνω απο 20 χρόνια μια χαρά είναι στους 3 βαθμούς, απλά δεν ανοίγει τόσο συχνά. Μιλάμε πάντα για ψυγεία που είναι στην σωστή ζώνη για την ψύξη (τα st,t Κλπ) Επεξ/σία 30 Ιουνίου από sdikr 1
kostasbm Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 12 hours ago, mountains1 said: Οντως φαινεται να ζοριζεται... Οπως τοποθετηθηκε πριν λιγα χρονια, δεν ξαναμετακινηθηκε. Ειναι καπως χωμενο, οπως τον περισσοτερων φανταζομαι, αναμεσα σε ντουλαπια κουζινας. Ουτε καν θυμαμαι πως ειναι απο πισω. Λες, να το τραβηξω μπροστα, εχω ενα δυνατο φυσητηρι για τους υπολογιστες, και να το φυσηξω κατω στο μοτερ και οτι αλλο εχει; αν είναι να το φυσήξεις βγάλτο τελείως έξω...στο μπαλκόνι αν γίνεται... 1
popopo Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου On 29/06/2025 at 16:09, mountains1 said: Δεν ειχα κανενα προβλημα με το inverter ψυγειο μου, hitachi, μεχρι αυτη την εβδομαδα που βαρεσε....40αρια σε εξωτερικη θερμοκρασια. Στην κουζινα που εχω το ψυγειο, δεν εχω a/c. Αλλα δεν θα εβαζα και a/c για να ....δροσιζω το ψυγειο. Εχω γυρισει το θερμοστατη της συντηρησης περιπου στα 4/5, δεν μπορω παραπανω γιατι θα το παρω στο χερι αν δουλευει ασταματητα, εχω επιβαλει σχεδον 'στρατιωτικο νομο' ποτε θα ανοιγει η πορτα του ψυγειου, δηλαδη, το πολυ μια φορα το 3ωρο, εχω ελεγξει ολοι οι αεραγωγοι του να ειναι ελευθεροι, και παρολα αυτα, το ψυγειο στη συντηρηση δειχνει 8-10 βαθμους, καπου εκει κυμαινεται. Αν δε, ερθει η ωρα που αναγκαστικα, θα ανοιξεις και την πορτα γιατι πρεπει να την ανοιξεις για κατι, ε τοτε μπορει και επι ωρες να ειναι και στους 12 βαθμους. Επειδη για να εχει χαλασει δεν το νομιζω (και πανω σε πριζακι apc για υπερτασεις), τι γινεται ρε παιδια; Ανησυχω μην αρχισουν και χαλανε τροφιμα, Σε παρόμοια περίπτωση με άλλη μάρκα ψυγείου, είχε χαλάσει ο αισθητήρας θερμοκρασίας της συντήρησης με αποτέλεσμα να δίνει εντολή να ξεκινήσει ξανά ο κομπρέσορας μόνο όταν η θερμοκρασία ανέβαινε πάνω από 12 βαθμούς. 1
mountains1 Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Να ρωτησω κατι αλλο. Ποσο ρολο παιζει, και δεν ειδα και κατι να γραφεται στις οδηγιες, το ποσο γεματο ειναι το ψυγειο; Δεν πιστευω οτι αυτο ειναι η αιτια, αλλα ψαχνω τα παντα πλεον. Προσεχω παντα, να μην ειναι στριμωγμενα τα φαγητα και κλεινουν τους αεραγωγους. Παααανταααα το προσεχα αυτο. Αν ειχε χαλασει ο θερμοστατης, δεν θα εβλεπα καποια στιγμη χτες 8 βαθμους. Βεβαια, χτες αργα το βραδυ, εβαλα μαγειρεμενα φαγητα, μαγειρεμενα απο το μεσημερι, που το βραδυ ειχαν κρυωσει. Τα εβαλα ψυγειο, γιατι με αυτες τις ζεστες δεν ειναι να μεινουν εκτος ψυγειου. Σημερα το πρωι που ανοιξα το ψυγειο, που ειχε να ανοιξει η πορτα του απο χτες το βραδυ, τι θερμοκρασια εδειχνε το θερμομετρο μες τη συντηρηση; 10 βαθμους.
phanispal Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Κανονικά μετά από τόσες ώρες δεν πρέπει να επηρεάζουν τα φαγητά σε θερμοκρασία δωματίου, θα έπρεπε να έχουν κρυώσει όπως τα υπόλοιπα. Άρα δε νομίζω ότι είναι αυτό το πρόβλημα. Σε ποιο σημείο έβαλες το θερμόμετρο; Δεν έχει παντού την ίδια θερμοκρασία το ψυγείο στο εσωτερικό του.
mountains1 Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, phanispal είπε Κανονικά μετά από τόσες ώρες δεν πρέπει να επηρεάζουν τα φαγητά σε θερμοκρασία δωματίου, θα έπρεπε να έχουν κρυώσει όπως τα υπόλοιπα. Άρα δε νομίζω ότι είναι αυτό το πρόβλημα. Σε ποιο σημείο έβαλες το θερμόμετρο; Δεν έχει παντού την ίδια θερμοκρασία το ψυγείο στο εσωτερικό του. Πολυ σωστη παρατηρηση. Αλλα δεν ειναι δυνατον να βαλω 5 ασυρματα θερμομετρα σε 5 διαφορετικα σημεια! Δεν θα κανω χημικα πειραματα! Ενα νορμαλ -μη ασυρματο θερμομετρο εχω, ολα τα χρονια, ψηφιακο, στο πανω ραφι, στο μπροστινο σημειο, να το βλεπω αμεσα με το που ανοιγω την πορτα. Και αυτο κανω, ολο το χρονο, με το που ανοιγω την πορτα, τσεκαρω ταυτοχρονα και θερμοκρασια. Σε αυτη τη θεση εχω το θερμομετρο, απο τοτε που αγορασα το ψυγειο πριν 3 χρονια. Ε, το χειμωνα δειχνει 3-5. Μεχρι πριν καμια βδομαδα, ηταν 5-6. Τωρα, και εχω μαλιστα επιπροσθετα ανεβασει και λιγο τη ροδελα-θερμοστατη, και παλι ειναι 8 στο 'καλο σεναριο', 10-11 στο κακο σεναριο. Και με απαγορευση σε ολους, οτι ανοιγω μονο εγω πορτα ψυγειου, μονο οταν ειναι απολυτως απαραιτητο, και αυτο θα γινει περιπου μια φορα το 4ωρο-5ωρο. Και ξυπνησα σημερα στις 6 και η θερμοκρασια που αντικρυσα με το που ανοιξα την πορτα, ηταν 10 βαθμοι. Επεξ/σία 1 Ιουλίου από mountains1
phanispal Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Κόβει ο κομπρέσορας καθόλου; Κάποιο πρόβλημα έχει μάλλον, και σε τέτοιες θερμοκρασίες τα ευπαθή προϊόντα χαλάνε γρήγορα.
popopo Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 8 hours ago, mountains1 said: Αν ειχε χαλασει ο θερμοστατης, δεν θα εβλεπα καποια στιγμη χτες 8 βαθμους. Αυτό ακριβώς έβλεπα κι εγώ. Ο θερμοστάτης έδινε εντολή για να λειτουργήσει ο κομπρέσορας όταν η θερμοκρασία έφτανε 12+ βαθμούς. Τότε λειτουργούσε μέχρι να πέσει στους 6-7 βαθμούς. Αφού σταματούσε στους 7, έδινε ξανά εντολή μόνο μετά τους 12 βαθμούς. Είχε χαλάσει ένα θερμιστοράκι που κόστιζε 2 ευρώ. 1
ekrepali Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Τα τελευταία 5 χρόνια (2 φορές το χρόνο) φυσούσα το ψυγείο με φυσητήρι. Έβαζα το ψυγείο κοντά σε διπλή μπαλκονόπορτα οπότε η περισσότερη σκόνη / μαλλιά έφευγε στο μπαλκόνι... αλλά και πάλι το σπίτι γινόταν χάλια, ήθελαν όλα τα έπιπλα ξεσκόνισμα. Τέσπα... νόμιζα ότι μ'αυτή τη μέδοθο έφευγε όλη η σκόνη και τα μαλλιά, είχα εικόνα μόνο από το πίσω μέρος όπου είναι ο ανεμιστήρα και ο συμπιεστής. Δεν είχα δει ποτέ με τα μάτια μου το condenser δεν είχα ιδέα καν πού βρισκόταν. Μέχρι που μια μέρα πρόσφατα, έχασε ψύξη και το ψυγείο και η κατάψυξη... ενώ δούλευε κανονικά και ο συμπιεστής και ο ανεμιστήρας. Κοιτάω λοιπόν σε youtube και reddit παρόμοια μοντέλα και βρίσκω αυτό... Spoiler 2 φέτες στο κάτω-μπροστά μέρος του ψυγείου. Σκύβω στο δικό μου να δώ κι έπαθα σοκ. Είχε πιάσει τόσο πολύ μαλλί... σαν κουβέρτες! 😂 Έβαλα ανάμεσα μια μυγοσκοτώστρα για να ξεκολλήσουν και μετά ρουφούσα με ηλεκτρική σκούπα, ή φυσούσα με φυσητήρι. Mόλις το καθάρισα, πήρε πάλι τη κανονική του ψύξη. Ευτυχώς δε πάθαμε ζημιά γιατί έχουμε ένα μικρό εφεδρικό. Τώρα παρήγγειλα αυτό το ματσούκι από Κίνα, για να είμαι πιο προετοιμασμένος την επόμενη φορά. Spoiler 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 14 ώρες πριν, mountains1 είπε ................... Και ξυπνησα σημερα στις 6 και η θερμοκρασια που αντικρυσα με το που ανοιξα την πορτα, ηταν 10 βαθμοι. ακομα το συζητας? 10 βαθμοι σημαινει οτι δεν ψυχει καθολου καλα, δε διατηρουνται τα φαγητα, ακομα και το γαλα θελει εως 7οC. ΄Η το φτιαχνεις ή το αλλαζεις, δε μπορεις να μεινεις ετσι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα