Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch 2 (2025)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gust είπε

Πολύ μεγάλη παράληψη θα έλεγα δυστυχώς ...... ειδικά για racing games....

Προσωπικά το θεωρώ πλεονέκτημα διότι όλα τα άλλα genres έχουν πολύ καλύτερη απόκριση. Αντιλαμβάνομαι ότι για racing οι αναλογικές σκανδάλες δίνουν πλεονέκτημα σε racing παιχνίδια αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνουν αυτό εις βάρος των άλλων. Το PS5 controller παράδειγμα ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που είναι τόσο άχρηστο είναι ακριβώς γι αυτόν τον λόγο επίσης. Για παιχνίδια που θέλουν άμεση απόκριση το controller είναι για τα σκουπίδια. 

Προτιμώ το χειριστήριο να πιάνει πλήθος παιχνιδιών και να είναι καλό για όλα.  

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Προσωπικά το θεωρώ πλεονέκτημα διότι όλα τα άλλα genres έχουν πολύ καλύτερη απόκριση. Αντιλαμβάνομαι ότι για racing οι αναλογικές σκανδάλες δίνουν πλεονέκτημα σε racing παιχνίδια αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνουν αυτό εις βάρος των άλλων. Το PS5 controller παράδειγμα ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που είναι τόσο άχρηστο είναι ακριβώς γι αυτόν τον λόγο επίσης. Για παιχνίδια που θέλουν άμεση απόκριση το controller είναι για τα σκουπίδια. 

Προτιμώ το χειριστήριο να πιάνει πλήθος παιχνιδιών και να είναι καλό για όλα.  

Το PS5 controller άχρηστο; Εγώ το βρίσκω από τα καλύτερα χειριστήρια ever, προσωπικά.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, gust said:

Πολύ μεγάλη παράληψη θα έλεγα δυστυχώς ...... ειδικά για racing games....

Ε μικρό το κακό, τουλάχιστον στην περίπτωση του NSw2. Σιγά τα πολλά racing που θα βγουν.

Κι εγώ πάντως προτιμώ τις μη-αναλογικές σκανδάλες στα games που παίζω. Ειδικά σε Soulsborne games μου σπάει τα νεύρα να θέλει μεγάλη διαδρομή η σκανδάλη για να βγει το hit. Για αυτό παίζω αποκλειστικά και μόνο με το Elite 2 controller στο SeX μου, ρυθμίζω την διαδρομή στην ελάχιστη και το βιώνω σαν άνθρωπος.

1 hour ago, cubilone said:

Το PS5 controller άχρηστο; Εγώ το βρίσκω από τα καλύτερα χειριστήρια ever, προσωπικά.

Όταν πρωτοδιάβασα τα features του PS5 gamepad σε κείμενο έμεινα με το στόμα ανοιχτό, αλλά η πραγματικότητα απέχει αρκετά εν τέλει. Έχει σημαντικές ελλείψεις που δεν φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Πέραν των προφανών, όπως είναι η μπαταρία και η θέση του αριστερού αναλογικού (που οκ, αυτό είναι θέμα γούστου), υπάρχει και εργονομικό πρόβλημα στο grip του controller: μετά από αρκετές ώρες, το σημείο που πιάνουν από πίσω τα δάχτυλα γίνεται λείο και νιώθεις ότι γλυστράει στα χέρια.

Επίσης ένα άλλο πρόβλημα που έχω εγώ είναι ότι οι σκανδάλες δεν γίνονται σωστά translate σε remote play. Το Returnal για παράδειγμα είναι πρακτικά unplayable σε Remote Play, καθώς η μισή διαδρομή της σκανδάλης δεν μπορεί να μπει ως input σε άλλες συσκευές (ίσως μόνο το PS Portal να μπορεί να το παίξει σωστά).

Λεπτομέρειες μεν, αλλά υπάρχουν παθογένειες. Αν έπρεπε να βάλω σε σειρά προτίμησης τα gamepads, πρώτα θα έβαζα το Switch Pro Controller, μετά το Elite 2, μετά το PS5 gamepad και στο τέλος το SeX. Του ΧΒΟΧ χάνουν πόντους από την έλλειψη γυροσκοπίου, αλλά το αντιπαρέρχομαι αν είναι να μην χρειάζεται να φορτίζω μετά από κάθε session.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cubilone είπε

Να συμπληρώσω σε ότι ήδη αναφέρθηκε για το ps5 controller ότι όχι μόνο θέλει φόρτισμα σε κάθε φορά που θα παίξω αλλά ότι χάνει και μπαταρία σε stand by κατά πάρα πολύ σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο controller που έχω ακόμα και από τρίτους κατασκευαστές. Αν δεν παίξω για 2 μέρες στη σειρά και παίξω την τρίτη μέρα η διάρκεια μπαταρίας του PS5 με το ζόρι θα βγάλει 3 ώρες σεζόν και η γενική του απόδοση είναι κακή. Παιχνίδια με καλό haptic feedback (καλή ώρα όπως το Returnal) η διάρκεια μπαταρίας φρέσκο είναι μεταξύ 5-7 ώρες.  

Επίσης, εργονομικά είναι αντικειμενικά κακό. Το πιάσιμο είναι κακό, η αίσθηση του κενού που υπάρχει στις σκανδάλες εκεί που κάθονται οι άκρες από τις παλάμες σου σκάβουν μέσα στα χέρια και στα δάχτυλα μεταξύ του μέσου και του παράμεσου. Πραγματικά είναι αναπόφεκτο εφόσον έχεις και τα 4 δάχτυλα στις σκανδάλες και τα R πλήκτρα ταυτόχρονα που είναι βέβαιο για οποιοδήπτοε σύγχρονο παιχνίδι δράσης. Από FPS μέχρι Soulsborne. 

Δημοσ.

κάτεβηκε ήδη, πάντως πρόλαβα να το δω.

η κονσόλα άνοιξε κανονικά και συνδέθηκε στο internet. Δεν θα χρειαστεί τελικά day one patch?

Δημοσ.

'Αλλο πράγμα αν απλά συνδέθηκε στο ιντερνετ και άλλο να έβαλε το cartridge και να έπαιξε. Όπως και να έχει είμαι αρκετά σίγουρος πως ακόμα και για λόγους συμβατότητας με τα παιχνίδια του 1 θα υπάρχει ενημέρωση day1.

• Moderators
Δημοσ.

Θα φτιαχτεί dedicated νήμα μόλις πάρω την κονσόλα στα χέρια μου, αλλά προς το παρόν βλέπω ότι οι τιμές του γιαπωνέζικου eshop είναι χαρακτηριστικά χαμηλότερες από τα ευρωπαϊκά, αν ισχύουν τα κόλπα του πρώτου Switch, θα βγάλουμε άκρη με αλλαγή region.

Ενδεικτικά μερικά που είδα πρόχειρα:

Nintendo Switch™ 2 Welcome Tour -> €6 αντί για €10

Donkey Kong™ Bananza -> €49 αντί για €70

Mario Kart™ World -> €55 αντί για €80

BRAVELY DEFAULT FLYING FAIRY HD Remaster -> €30 αντί για €40 (<- ενδέχεται να μην έχει αγγλικά η γιαπωνέζικη έκδοση, δεν έχω NSw αυτή την στιγμή για να το τσεκάρω)

Suikoden I&II HD Remaster -> €27 αντί για €40

• Like 6
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι νωρίς, αλλά έχετε να προτείνετε κάποιο καλό power bank μιας και φαντάζομαι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν κάποια έξτρα μπαταρία που να λειτουργεί σαν περιφεριακό

Δημοσ.
2 hours ago, DelsinGR said:

Δεν ξέρω αν είναι νωρίς, αλλά έχετε να προτείνετε κάποιο καλό power bank μιας και φαντάζομαι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν κάποια έξτρα μπαταρία που να λειτουργεί σαν περιφεριακό

Οτιδήποτε της Anker είναι εγγύηση. Για συγκεκριμένο μοντέλο φαντάζομαι πρέπει να δεις watt και χωρητικότητες που χρειάζεσαι εσύ.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, DelsinGR είπε

Οποιο θες, το καλώδιο έχει σημασία. Πάρε μια επώνυμη μάρκα από power bank και καλώδιο πρόσεχε διότι δεν είναι όλα ίδια και το Switch θέλει να είναι καλό με αντίσταση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις 2 μέρες έμειναν για το switch 2 και είμαστε όλο και πιο κοντά στο ...... Silksong.

Θα το δούμε στο show του geoff ή στο direct του xbox ;

Προσωπικά ποντάρω στο xbox ,όπου εννοείται θα γίνει shadowdrop .Για να μην ξεχνιόμαστε.

Επεξ/σία από dekulinkgr
  • Haha 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, DelsinGR είπε

Εγω εχω αυτο : https://www.skroutz.gr/s/38488358/Anker-737-Powercore-Prime-24000mAh-140W-me-THyra-USB-A-kai-2-THyres-USB-C-Power-Delivery-Mayro.html

και το προτεινω ανεπιφυλακτα.. Οχι φθηνο... αλλα τα αξιζει τα λεφτα του.

Δημοσ.
1 hour ago, dekulinkgr said:

Μόλις 2 μέρες έμειναν για το switch 2 και είμαστε όλο και πιο κοντά στο ...... Silksong.

Θα το δούμε στο show του geoff ή στο direct του xbox ;

Προσωπικά ποντάρω στο xbox ,όπου εννοείται θα γίνει shadowdrop .Για να μην ξεχνιόμαστε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, vag.patrick said:

Εγω εχω αυτο : https://www.skroutz.gr/s/38488358/Anker-737-Powercore-Prime-24000mAh-140W-me-THyra-USB-A-kai-2-THyres-USB-C-Power-Delivery-Mayro.html

και το προτεινω ανεπιφυλακτα.. Οχι φθηνο... αλλα τα αξιζει τα λεφτα του.

Το έχω κι εγώ το συγκεκριμένο και συμφωνώ. 120 ευρώ δεν ξέρω αν θα έδινα βέβαια, προσωπικά το πήρα με 90 από Αγγλία.

Επεξ/σία από thagkol

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...