Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch 2 (2025)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Εδώ είναι ο οδηγός, αλλά θέλει διερεύνηση το θέμα. Προς το παρόν ζορίζομαι να περάσω τις κάρτες μου στο γιαπωνέζικο amazon.

Θα ενημερώσω μόλις τα καταφέρω.

• Like 2
  • Thanks 2
  • Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, nkarafo said:

Εάν απλά βάλεις μια κάρτα ελληνικής τράπεζας, πχ Eurobank δεν την παίρνει καθόλου; Γιατί αυτό θα είναι όντως πρόβλημα...

Έχω μόνο mobile data, οπότε μπορεί να σκαλώνει εκεί η δουλειά. Θα δοκιμάσω αύριο από σταθερή γραμμή και θα ενημερώσω σχετικά.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
21 hours ago, gust said:

Παιδιά για θήκη και tampered τι παίρνουμε?

Όπως είπα και πιο πριν, εγώ παράγγειλα αυτά, έχουν φτάσει Ελλάδα, όταν παραλάβω θα ενημερώσω αν αξίζει το πακέτο.

--------------------------------

Μερικές πρώτες σκέψεις για την κονσόλα:

- Συνολική ποιότητα κατασκευής: Σημαντικά αναβαθμισμένη από το NSw OLED μοντέλο (για εμένα το OLED μοντέλο είναι το προηγούμενο και με αυτό θα γίνονται όλες οι συγκρίσεις). Το matte φινίρισμα είναι περισσότερο του γούστου μου, ενώ τα joycons πιάνουν με μεγαλύτερη σταθερότητα πάνω στο σώμα της κονσόλας. Οι μαγνήτες της είναι πολύ ισχυροί, δεν το περίμενα. Γίνεται να αφαιρεθούν αν τα τραβήξεις με δύναμη, αλλά χρειάζεται αρκετή προσπάθεια, δεν μπορεί να γίνει κατά λάθος.

- Ήχος: Στο ήχο η κονσόλα παίρνει ατόφιο δεκάρι. Είναι ότι πιο καθαρό έχω ακούσει σε φορητό και φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Δεν μπορώ να συγκρίνω ούτε με NSw OLED, ούτε με Steam Deck, πραγματικά δεν ξέρω πως κατάφεραν τέτοιο επίπεδο ήχου, όντως αυτό με το 3D sound που διαφήμιζαν παίζει ρόλο. Μιλάμε για κρύσταλλο.

- Οθόνη: Εδώ για εμένα προσωπικά τα πράγματα χωλαίνουν, χωρίς ωστόσο να είναι το μεγαλύτερο αρνητικό της κονσόλας. Σε απόδοση χρωμάτων βρίσκεται αρκετά σκαλοπάτια κάτω από το NSw OLED και από το Steam Deck OLED, ειδικά στα μαύρα της μιλάμε για μεγάλη υποβάθμιση. Και όταν έχεις βάλει οθόνη με τέτοια bezels, καταλήγεις να έχεις ένα κατάμαυρο πλαίσιο με το οποίο μπορείς να καταλάβεις την διαφορά άμεσα - στο NSw OLED δεν γινόταν αυτό, έπαιζα Metroid: Dread και δεν καταλάβαινα που τελείωνε το πλαίσιο και που ξεκινούσε το panel. Και -τουλάχιστον για την ώρα- δεν θεωρώ κανένα κατόρθωμα το ότι παίζω BotW στα 60 καρέ - αυτό θα το κατάφερνα και με μια απλή 60 Hz OLED, είναι απόρροια της μεγαλύτερης ισχύος, όχι της οθόνης. Όταν και εφόσον αρχίσουν να εμφανίζονται games που θα εκμεταλλεύονται τα 120 καρέ και το VRR, θα το συζητήσουμε τότε.

- Μπαταρία: Εδώ είναι που αρχίζει και χαλάει σημαντικά η σούπα. Προσωπικά έχω ενεργοποιήσει τον κόφτη στο 90% της φόρτισης, αλλά και στο 100% να ήταν, δύο ώρα σερί MKW δεν νομίζω ότι βγάζει το μηχανάκι εκτός πρίζας. Ωστόσο το αντιπαρέρχομαι, όπως το αντιπαρερχόμουν και στο OG Switch: από την στιγμή που έχει USB-C port (και μάλιστα δύο τέτοια), τότε λύνεται πανεύκολα το πρόβλημα της φόρτισης, είτε με καλώδιο, είτε με power bank. Όλοι έχουν spare αξεσουάρ, ακόμα και σε ένα random δημόσιο χώρο να βρίσκεσαι. Το καλό είναι ότι το έβαλα σε έναν κινέζικο φορτιστή χωρίς πολλά Watt με ένα απλό καλώδιο και φόρτισε σε καλή ταχύτητα, δεν το περίμενα.

- Θερμοκρασίες: Κι εδώ έχουμε πρόβλημα. Ειδικά σε docked mode η κατάστααη ξεφεύγει. Υποτίθεται ότι το διαφημιστικό τρικ είναι να μπορείς να συνεχίσεις να παίζεις από την τηλεόραση στο χέρι απρόσκοπτα, αν στο dock η κονσόλα έχει φτάσει σε σημείο να τηγανίζεις αυγό πάνω της, τότε πως θα την πιάσεις για να παίξεις; Θεωρώ πάντως ότι τα θέματα της μπαταρίας και της θερμοκρασίας είναι πράγματα που μπορούν να φτιαχτούν σε μελλοντικό FW update, δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι κατασκευαστικά προβλήματα.

- Εργονομία: Για μένα αυτό είναι το πρώτο και κυριότερο αρνητικό της κονσόλας. Περίμενα ότι θα με βόλευαν περισσότερο τα μεγαλύτερα joycons, ωστόσο το NSw2 έχει σημαντικό βάρος μαζί με τα joycons, ζυγίζει 534 γραμμάρια. Το Steam Deck OLED μου από την άλλη, ζυγίζει 640 γραμμάρια. Ε, το Steam Deck OLED είναι πολύ πιο εργονομικό στο grip απ' ότι το NSw2. Θεωρώ ότι είναι λάθος που επέλεξαν και πάλι την επίπεδη πίσω επιφάνεια στην κονσόλα, έπρεπε να κάνουν κούρμπα τα joycons για να αγκαλιάζονται καλύτερα με τον παραμέσο και το μικρό δάχτυλο. Όταν παίζω ξαπλωμένος νιώθω ότι θα μου γλυστρίσει από τα χέρια η κονσόλα και όταν την παίρνει ο γιος μου στα χέρια του, φοβάμαι λίγο μήπως του πέσει κάτω. Ελπίζω να μου έρθουν γρήγορα τα gripcases που έχω παραγγείλει μπας και λυθεί το πρόβλημα.

- Συνολική απόδοση: Για να μην γκρινιάζω σε όλο το ποστ, ας κλείσω με το μεγαλύτερο θετικό που έχει το NSw2. Η απόδοσή του, τόσο στο MKW, όσο και στα NSw2 Edition games που δοκίμασα είναι τουλάχιστον εξαιρετική. Το Mario Odyssey έχει εικόνα κρύσταλλο, νιώθω λες και παίζω SeX/PS5 game. Το BotW είναι ένα εντελώς διαφορετικό game με την αναβαθμισμένη ανάλυση και τα 60 καρέ. Όλα τα N games που πήραν patch νομίζω παίζουν σε 4Κ60 ακατέβατο. Θα δούμε ωραία πραγματάκια στο μέλλον από την κονσόλα.

• Like 15
  • Thanks 5
Δημοσ.

Βλέποντας την αναβάθμιση στα Zelda το μόνο που σκέφτομαι είναι αν υπάρχει περίπτωση να γίνει κανένα update στα Xenoblade. Ειδικά το 3 που το θεωρώ το καλύτερο παιχνίδι του original Switch θα έδειχνε απίστευτο. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η μπαταρια του ειναι οντως κακη, ειδικα στο mario kart δεν νομιζω να βγαζει διωρο.

Εχει δοκιμασει κανενας πιο απλα παιχνιδια (πχ hollow knight θυμαμαι στο 1 κραταγε ωρες)

• Sad 2
Δημοσ.

Χθες ήταν το snooze geoff fest όπου πραγματικά δεν ξέρω γιατί το παρακολουθώ ακόμη ή γιατί γίνονται αυτά τα events.Βασικά ξέρω γιατί το παρακολουθώ, μήπως ήταν εδώ η εμφάνιση του silksong.Δεν το είδαμε ,οπότε την κυριακή στο event του xbox θα το δούμε όπου θα μάθουμε σίγουρα release date .

Τώρα στα υπόλοιπα που έδειξε χθες ,κρατάω το Felt that boxing .Όπως το κατάλαβα είναι σαν το Punch out ,αλλά με muppets!!!Μόνο steam αναφέρει προς στιγμήν αλλά θαρρώ θα έρθει και στις κονσόλες.

Επίσης έχουμε επιτέλους release date  του  mina the hollower για τις 31-10-2025.Για όσους δεν θυμούνται είναι το 2d gameboy zelda στυλ παινχίδι απο τους dev του shovel knight.Παιχνίδι κομμένο και ραμμένο για το switch.

Σαν μεγάλη ανακοίνωση πάντως ήταν το resident evil 9 το οποίο ωστόσο δεν είχε το switch 2 σαν release platform(ακόμη δηλαδή)

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Babis_allos είπε

Ποιο guild? Στο vanilla wow ημουν nr 47 world naxxramas clear. Fate - Tarren MIll. Όταν έκανα raid Sapphiron/Kel'Thuzad από ένα ιντερνετ καφέ στη Νέα Σμύρνη είχα κοινό από πάνω να κοιτάνε το raid μου :P

Είμαι σε παρόμοια θέση. Έχω PS5 Pro, έχω χτίσει PC κτήνος, περιμένω Switch 2 και ξέρω πολύ καλά ότι δεν θα παίξω σχεδόν τίποτα... Αλλά ναι θέλω να τα έχω ρε γαμώτο...

CoX λεγόταν το guild προφανώς εκ του... cocks 😁 στον lightning's blade αν θυμάμαι καλά .

Δημοσ.

Αυτο το χάλι με το Animal Crossing που πρέπει να έχεις βγάλει 3 Πανεπιστήμια και να έχεις 12 χρόνια εμπειρίας σε διαχείριση κρίσεων σε εμπόλεμη ζώνη, για να καταφέρεις να μεταφέρεις νησί σου απο το ένα Switch στο άλλο θα μου το έξηγήσει κανείς; Είχε η μικρή ένα νησί 100 ώρες παιχνιδιού, το κάνουμε save στο Nintendo Online και καλά πριν κανα 2 βδομάδες. 

Πάω τώρα να το κάνω restore στο Switch 2, και μου λέει δεν υπάρχει save. 

α) Δηλαδή, ένα απλό Savefile δεν μπορούσε να έχει;

β) Τι τηλέφωνο παίρνω για να έρθουν να με βγάλουν απο το δωμάτιο με ασφάλεια, χωρίς να περάσω μπροστά απο τη μικρή που με περιμένει;

• Haha 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα με την μπαταρία και την θερμοκρασία το διάβασα και στα social media. Εκεί που διαφέρουν οι γνώμες είναι περί της ελευθερίας που υφίστανται στα joycons όταν είναι στο tablet. 

Το pro controller το πήρε κανείς τελικά να ξέρουμε τελικά τι γίνεται με τον ψηφιακό σταυρό;

Επεξ/σία από mansa2k
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mansa2k είπε

Το θέμα με την μπαταρία και την θερμότητα το διάβασα και στα social media. Εκεί που διαφέρουν οι γνώμες είναι περί της ελευθερίας που υφίστανται στα joycons όταν είναι στο tablet. 

Το pro controller το πήρε κανείς τελικά να ξέρουμε τελικά τι γίνεται με τον ψηφιακό σταυρό;

Η μπαταρία είναι σίγουρα θέμα. 

Το πήρα εγώ το pro controller.Εχει γίνει  αναβάθμιση και σε αυτό. Πολύ ωραία αίσθηση στο χέρι αλλά μου φάνηκε λίγο πιο μικρό σε σχέση με το πρώτο. Ωραία αίσθηση στα αναλογικά. Με το dpad δεν ασχολήθηκα να σου πω την αλήθεια. Τι θες να ξέρεις;Όταν πάω σπίτι θα το κοιτάξω να σου πω. 

Επεξ/σία από dekulinkgr
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dekulinkgr είπε

Η μπαταρία είναι σίγουρα θέμα. 

Το πήρα εγώ το pro controller.Εχει γίνει  αναβάθμιση και σε αυτό. Πολύ ωραία αίσθηση στο χέρι αλλά μου φάνηκε λίγο πιο μικρό σε σχέση με το πρώτο. Ωραία αίσθηση στα αναλογικά. Με το dead δεν ασχολήθηκα να σου πω την αλήθεια. Τι θες να ξέρεις; Όταν πάω σπίτι θα το κοιτάξω να σου πω. 

Μπορείς να κοιτάξεις το θέμα του ψηφιακού σταυρού; Πήγαινε στις ρυθμίσεις, εκεί που τεστάρεις κατά πόσο καλά ανταποκρίνονται τα κουμπιά. Στο pro του NS1 όταν πατούσες γρήγορα και συνεχόμενα αριστερά-δεξιά ή πάνω-κάτω διάβαζε και το διαγώνια. Παρακαλώ τσέκαρε κατά πόσο ισχύει το ίδιο ή ξεπεράστηκε το πρόβλημα. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

αν δεν επιτρεπεται η παρακατω ερωτηση σε αυτο το φορουμ , ας την σβησει καποιος διαχειριστης 

Τωρα που υπαρχει το Switch 2  , ποιος ο λογος να εχετε καποιοι και το steam deck η καποιο αλλο pc handheld .

Ρωταω για να δω μηπως χωραει στην καθημερινοτητα μου , εχοντας ηδη Xbox Series X , PS5 pro , PS Portal και φυσικα Switch 2 .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...