Snolly Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 1 hour ago, Link13GR said: Δε φαντάζεσαι τι έχεις να παίξεις και πλέον με το Switch 2,θα τα παίξεις και όπως πρέπει. κατά 90% θα αγοράσει όλα τα αξεσουάρ, μερικά παιχνίδια και μετά θα τα βάλει όλα σε ένα συρτάρι και θα τα έχει εκεί 😜 1
Link13GR Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Εγώ παίζω αρκετά φορητό και είναι μια χαρά η οθόνη.Στο κάθε τι που κυκλοφορεί μπορείς να βρεις κάτι αρνητικό.Το θέμα είναι αν σου χαλάει την εμπειρία.Πιστευεις ότι αν δε το έβγαζε αυτό ο τύπος,θα είχε καταλάβει κανείς τίποτα;
D.Luffy Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Το motion clarity τελικά είναι όντως σοβαρό θέμα και το panel είναι ασυνήθιστα αργό σε σχέση με τις προδιαγραφές του. Προσωπικά άρχισε λίγο να με ενοχλεί στο Link's Awakening. Ειδικά όταν σπαθίζεις τα χόρτα και ταυτόχρονα ο χαρακτήρας είναι σε κίνηση, η θολούρα σε συνδυασμό με τη γρήγορη κίνηση φτάνει σε σημείο να κουράζει τα μάτια μου. Υπάρχει ένα πιθανό σενάριο ότι ίσως να μπορούσε να βελτιωθεί κάνοντας overdrive το panel με ένα firmware update... Το response time όμως όπως έχει, είναι στον πάτο συγκριτικά ακόμα και με το πρώτο Switch lcd, είναι απογοητευτικό και δημιουργεί ερωτήματα γιατί έγινε αυτό. Αν πχ τους ενδιέφερε η αυτονομία της μπαταρίας, ποιος ο λόγος να πάνε σε 120Hz panel εξαρχής? Και στην πράξη, χάνεται εντελώς και το πλεονέκτημα των 120Hz εάν είναι να βλέπεις θολή κίνηση. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από D.Luffy 3
Moderators Malthador Δημοσ. 24 Ιουνίου Μέλος Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 28 minutes ago, Daredevil said: πέφτει αρκετό κράξιμο για το πάνελ πάντως Οι γνωστές παπάτζες του DF. Να μας πει δίπλα στο response time και το PPI της κάθε οθόνης και τηλεόρασης που συγκρίνει με μια φορητή κονσόλα. Να δούμε ποια από αυτές έχει 279 PPI όπως το Switch 2. 1 1
D.Luffy Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, Malthador said: Οι γνωστές παπάτζες του DF. Να μας πει δίπλα στο response time και το PPI της κάθε οθόνης και τηλεόρασης που συγκρίνει με μια φορητή κονσόλα. Να δούμε ποια από αυτές έχει 279 PPI όπως το Switch 2. Μακάρι να ήταν παπάτζες όμως δυστυχώς δεν είναι. Έχουν γίνει μετρήσεις από άλλους του χώρου και βγαίνει πιο αργό και από το lcd panel του πρώτου Switch. Και μιλάμε για μεγάλη διαφορά, όχι αμελητέα. Και από προσωπική χρήση όπως είπα πιο πάνω, έχει καταντήσει να με ενοχλεί στο Link's Awakening. Βέβαια εξαρτάται και από την κάμερα και πόσο γρήγορο είναι ένα παιχνίδι. Σε side scrolling τα πράγματα δεν είναι καλά. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από D.Luffy 3
Daredevil Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, Malthador said: Οι γνωστές παπάτζες του DF. Να μας πει δίπλα στο response time και το PPI της κάθε οθόνης και τηλεόρασης που συγκρίνει με μια φορητή κονσόλα. Να δούμε ποια από αυτές έχει 279 PPI όπως το Switch 2. προσωπικά έχω παίξει ελάχιστα undocked, στο botw υπάρχει μία υποψία ghosting πριν το review του df θεωρούσα ότι είναι το κλασσικό ghosting του dlss 3... κατα τα άλλα το Ιαπωνικό review αναφέρει επιπλέον μετρήσεις για την οθόνη μερικά αποσπάσματα Overall, the Switch 2's built-in display has image quality comparable to a high-end gaming monitor . The measurement results for color unevenness (brightness unevenness) came in at an average of 1.54% , exceeding even the average of other companies' Mini LED LCD panels However, the brightness is a little insufficient for use outdoors in strong sunlight, but these days there may not be many children using a game console that costs around 50,000 to 60,000 yen outdoors (I have a feeling their parents wouldn't allow it) . I also checked the blue light content and it was about 32%, which doesn't meet the 25% or less required for TÜV Rheinland blue light certification. It doesn't even meet the 16.67 milliseconds required for a 60 Hz refresh rate , and the afterimage effect is very noticeable . It is completely flicker-free and has passed the TÜV Rheinland certification. https://chimolog-co.translate.goog/switch-2-panel/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp Επεξ/σία 24 Ιουνίου από Daredevil
D.Luffy Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Στο Super Mario Bros Deluxe που δοκίμασα λίγο πριν επίσης, η θολούρα είναι αρκετά αισθητή. Αρχικά παίζοντας MKW δεν το παρατήρησα. Και στο botw μου φάνηκε απλά σαν να εφάρμοσαν ένα ελαφρύ motion blur στην κάμερα για να φαίνεται πιο smooth... όμως τελικά ισχύουν άλλα πράγματα Εξαρτάται από το είδος του παιχνιδιού. Σε 3d person games με ελεύθερη 3D camera, δεν το παρατηρείς εύκολα. Σε 2D games όμως ή σε games με ισομετρική κάμερα... Φαίνεται ότι δεν πάει καλά. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 24 Ιουνίου Μέλος Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 31 minutes ago, D.Luffy said: Μακάρι να ήταν παπάτζες όμως δυστυχώς δεν είναι. Έχουν γίνει μετρήσεις από άλλους του χώρου και βγαίνει πιο αργό και από το lcd panel του πρώτου Switch. Και μιλάμε για μεγάλη διαφορά, όχι αμελητέα. Παπάτζες είναι όταν η σύγκριση γίνεται μεμονωμένα. Τα συγκριτικά και τα reviews μεταξύ οθονών γίνονται με πινακάκια και με σύγκριση γενικότερα των features τους σε ευθείες συγκρίσεις. Άμα είναι έτσι, να πούμε εδώ ότι το NSw2 είναι κατώτερο από όλα τα υπόλοιπα panels της λίστας γιατί είναι μόνο 7.9", άρα είναι μούφα. 13 minutes ago, D.Luffy said: Στο Super Mario Bros Deluxe που δοκίμασα λίγο πριν επίσης, η θολούρα είναι αρκετά αισθητή. Αρχικά παίζοντας MKW δεν το παρατήρησα. Και στο botw μου φάνηκε απλά σαν να εφάρμοσαν ένα ελαφρύ motion blur στην κάμερα για να φαίνεται πιο smooth... όμως τελικά ισχύουν άλλα πράγματα Εξαρτάται από το είδος του παιχνιδιού. Σε 3d person games με ελεύθερη 3D camera, δεν το παρατηρείς εύκολα. Σε 2D games όμως ή σε games με ισομετρική κάμερα... Φαίνεται ότι δεν πάει καλά. Έχω δοκιμάσει BG2, Torment, NWN και δεν μπορώ να πω ότι το παρατήρησα. Δεν έχω παίξει πολύ ώρα ωστόσο. Από 2D έβαλα Mark of the Ninja και Wonder, ούτε εκεί με ενόχλησε το response time. Αυτό που παρατηρεί μέχρι και τυφλός είναι η έλλειψη OLED, το response time είναι λεπτομέρεια. Γνώμη μου.
D.Luffy Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) @Malthador Εγώ δεν θα πω αν είναι κατώτερο ή ανώτερο. Όπως υποστήριζα και στο ανάλογο θέμα στα νέα, το panel πρέπει να κρίνεται στο σύνολο του και όχι μεμονωμένα. Παρόλα αυτά, πινακάκια για το response time υπάρχουν πλέον από πολλούς άλλους στο διαδίκτυο. Δεν μιλάμε για παπάτζες συγκεκριμενου reviewer εδώ αλλά δυστυχώς για αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι βγαίνει πολύ πιο αργό από το panel του Switch 1 LCD (και δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να μιλάμε για πιο δίκαιη σύγκριση εδώ apples to apples). Πρόσεξε, είναι πολύ πιο αργό... Προφανώς έχει τα πλεονεκτήματα του αλλά εδώ περισσότερο μοιάζει με πρόβλημα του συγκεκριμένου panel και όχι για limitation της τεχνολογίας πχ lcd vs oled... Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι που είναι λιγότερο ευαίσθητοι στο συγκεκριμένο θέμα (εδώ είχαμε άτομα που υποστηρίζουν ότι δεν βλέπουν καμία διαφορά 30 με 60 fps 😂) αλλά πέρα από αυτό, οι μετρήσεις υπάρχουν και το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι υπαρκτό. Άλλο το ότι κάποιους τους ενοχλεί λιγότερο, άλλους περισσότερο. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από D.Luffy
Snolly Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 13 minutes ago, D.Luffy said: @Malthador Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι που είναι λιγότερο ευαίσθητοι στο συγκεκριμένο θέμα (εδώ είχαμε άτομα που υποστηρίζουν ότι δεν βλέπουν καμία διαφορά 30 με 60 fps 😂) Εγώ βλέπω την οποιαδήποτε LCD ξεβαμμένη και γκρί από χιλιόμετρα σε σχέση με μια OLED και οτιδήποτε πάνω από 30fps μου είναι το ίδιο καλό ας πούμε.
D.Luffy Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, Snolly said: Εγώ βλέπω την οποιαδήποτε LCD ξεβαμμένη και γκρί από χιλιόμετρα σε σχέση με μια OLED και οτιδήποτε πάνω από 30fps μου είναι το ίδιο καλό ας πούμε. Εγώ παντως καταλαβαίνω τη διαφορά πχ από 60 σε 120. Από την άλλη πέρα από το προφανές βαθύ μαύρο, δυσκολεύομαι να δω τις διαφορές σε color saturation μεταξύ της oled του Switch 1 και της lcd του Switch 2. Μάλλον είμαι πιο ευαίσθητος στην κίνηση παρά στα χρώματα. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από D.Luffy
Daredevil Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 12 minutes ago, Snolly said: Εγώ βλέπω την οποιαδήποτε LCD ξεβαμμένη και γκρί από χιλιόμετρα σε σχέση με μια OLED και οτιδήποτε πάνω από 30fps μου είναι το ίδιο καλό ας πούμε. έχω σχεδόν παντού oled όπως και παλιότερα plasma. ναι υπάρχει διαφορά αλλά δεν με ενοχλεί σχεδόν ποτέ όταν μιλάμε για καλές οθόνες. Αν βάλεις όμως πχ το switch 1 δίπλα στο rog ally βλέπεις ξεκάθαρα την διαφορά. 30fps παιχνίδια δύσκολα θα παίξω με εκνευρίζει η κίνηση πολύ, αλλά έχω παίξει πχ το bloodborne σε 30fps και ήταν οκ (στο ps5 στο ps4 με χάλια frame pacing δεν τα κατάφερα ποτέ).
ikaruga24 Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Εγώ δοκίμασα πάντως μπόλικα μέχρι τώρα. Ori, Last faith, Mario Wonder από side scrolling και δεν θεώρησα ότι είχα θέμα. Από 3d παιχνίδια επίσης δεν είδα κάτι ενοχλητικό στο μάτι μου. Καλά τα νούμερα αλλά στην πράξη εν τέλη δεν βλέπω να έχει ιδιαίτερη σημασία. 1
imr Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Και εγώ που άρχισα καινούργιο run hollow knight και το έχω παίξει σε swich 1 laptop, gaming monitor και TV δεν βλέπω καμία διαφορά στην κίνηση ούτε μου φαίνετε κάπου το response. Κάποια πράγματα είναι υπερβολές απλά για να έχει δουλειά ο κάθε reviewer 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα