Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 4 ώρες πριν, gust είπε Πάρε και το fast fusion από το store και είσαι πένα! Done! 4 ώρες πριν, Snolly είπε κατά 90% θα αγοράσει όλα τα αξεσουάρ, μερικά παιχνίδια και μετά θα τα βάλει όλα σε ένα συρτάρι και θα τα έχει εκεί 😜 Αμέσως εσύ να πεις τις σκληρές αλήθειες με τη μια! 😛 2
marcus0 Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Αναρωτιέμαι μήπως υφίσταται θέμα panel lottery και στο Switch 2, αναφορικά με την γρήγορη κίνηση. Οπψς διαβάζω εδώ, εικάζουν πως δύο εταιρίες φτιάχνουν τις οθόνες στο Switch 2, η Innolux και η Sharp. Ίσως παρουσιάζουν (μικρό-)διαφορές στο θέμα της κίνησης; 2
D.Luffy Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Παιδιά όποιος δεν παρατηρεί το blur είναι μια χαρά τυχερός και δεν χρειάζεται να το σκαλίζει κιόλας. Για μερικούς όμως από εμάς που είναι αισθητό δεν θα μας πείραζε ένα update από την Ν για να βελτιωθεί το panel. Οπότε πολύ καλά κάνουν οι reviewers που κάνουν γνωστό ένα πρόβλημα του panel. Ειδικά όταν υπάρχει και πιθανότητα να διορθωθεί. Άλλο το δεν με πειράζει εμένα/δεν το βλέπω, άλλο το δεν υπάρχει/δεν έχει σημασία. Μη το βλέπετε ως επίθεση στην Ν. Δεν μας χαρίζει την κονσόλα ούτε μπαίνουν λεφτά στην τσέπη μας από τις πωλήσεις. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από D.Luffy 3
Saloufas Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Παιδιά όποιος δεν παρατηρεί το blur είναι μια χαρά τυχερός και δεν χρειάζεται να το σκαλίζει κιόλας. Για μερικούς όμως από εμάς που είναι αισθητό δεν θα μας πείραζε ένα update από την Ν για να βελτιωθεί το panel. Οπότε πολύ καλά κάνουν οι reviewers που κάνουν γνωστό ένα πρόβλημα του panel. Ειδικά όταν υπάρχει και πιθανότητα να διορθωθεί. Άλλο το δεν με πειράζει εμένα/δεν το βλέπω, άλλο το δεν υπάρχει/δεν έχει σημασία. Μη το βλέπετε ως επίθεση στην Ν. Δεν μας χαρίζει την κονσόλα ούτε μπαίνουν λεφτά στην τσέπη μας από τις πωλήσεις. άμα δώσουν firmware update με overdrive για καλύτερο response θα αυξηθεί περισσότερο η κατανάλωση της μπαταρίας που είναι ήδη στα μισά από το oled μοντέλο. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από Saloufas
Link13GR Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Μπορεί να διορθωθεί πρόβλημα του πάνελ με update?Ρωτάω γιατί δεν είμαι και ο πλέον ειδικός.
D.Luffy Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) @Saloufas Δεν γνωρίζουμε αν θα αυξηθεί τόσο πολύ η κατανάλωση ώστε να επηρεάσει αισθητά την αυτονομία. @Link13GR Αν το πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη overdrive και όχι σε κάτι άλλο, τότε ένα update μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Στην ουσία είναι σαν καινούργιοι drivers. Λένε στο σύστημα να δώσει περισσότερη τροφοδοσία στην οθόνη. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από D.Luffy
ikaruga24 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 51 λεπτά πριν, Link13GR είπε Μπορεί να διορθωθεί πρόβλημα του πάνελ με update?Ρωτάω γιατί δεν είμαι και ο πλέον ειδικός. Ιδια περίπτωση με τα κινητά. Θα έχεις ακούσει για θέματα οθόνης που φτιάχτηκαν μετά από software update. Για όσους βλέπουν κάτι παιδιά να σημειώσουμε ότι δεν μειώνουμε την όραση σας και την εμπειρία σας. Λέμε απλά ότι τα νούμερα δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια και δεν είναι καθολική η όποια μελέτη και σύγκριση για το τι θα πάρετε εσείς εν τέλη. Ολοι έχουμε προφανώς όρια ανοχής στο τι βλέπουμε και τι θεωρούμε ότι μας πειράζει. Στην δική μου περίπτωση πάντως η οθόνη είναι σε τέτοιο επίπεδο που αισθάνομαι ότι και αναβαθμισμένο μοντέλο να βγάλουν ότι δεν χρειάζομαι ντε και καλά την αναβάθμιση. Στο OLED όμως όταν είχε βγει το περίμενα πως και πως διότι η αρχική οθόνη του πρώτου ήταν απλά να είχαμε να λέγαμε.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου Λοιπόν! Πρώτες εντυπώσεις μεσήλικα που συνεχίζει να το παίζει γκατζετάκιας... 😛 - Τρόμαξα με όσα γράφατε για την οθόνη αλλά τελικά όλα καλά! Σε καμία περίπτωση δεν τη λες "φθηνή" και η απόδοση της φωτεινότητας και των χρωμάτων είναι πάρα πολύ καλή! Οκ, αν προέρχεσαι από OLED κλπ δεν θα ενεργοποιήσεις το dark mode περιμένοντας να έχεις το απόλυτο μαύρο που θα ενσωματώνεται με το μαύρο στο σασί, εκτός κι αν ψάχνεις αφορμή για να γκρινιάξεις μετά! 🙃 - Παρατήρησα πως βάζοντας την έξτρα SD 256 (πήρα αυτή της Samsung), by default όλοι οι τίτλοι που κατεβάζεις ηλεκτρονικά περνάνε πρώτα σε αυτή και δεν φαίνεται να υπάρχει επιλογή για να το αλλάξεις αυτό (πέρα από το αν θες στη συνέχεια να τα μεταφέρεις από την SD στην εσωτερική μνήμη). Και πάλι όμως δεν παρατήρησα καμία διαφορά σε χρόνους εκκίνησης κλπ στα games. - Ήταν η πρώτη μέρα χθες και ήταν ήδη αργά όταν γύρισα σπίτι οπότε για την ώρα έπαιξα λίγο με την κονσόλα στα χέρια. Δεν έκανα ακόμη δοκιμές με την OLED tv και τα χειριστήρια σαν εξωτερικούς controllers κλπ. - Θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη μπαταρία αν και σε απλούς τίτλους τα πάει σχετικά καλά. Στους πιο σύγχρονους, όπως το βλέπω η αυτονομία του είναι περίπου όπως του Steam Deck όταν έπαιζες ΑΑΑ games. - Για την ώρα η λίστα περιλαμβάνει: Mario Kart World, Cyberpunk 2077, Fast Fusion, Welcome Tour και τους emulators της Nintendo για τις παλιές της κονσόλες που σου προσφέρει το πακέτο του Nintendo Online. Συνολικά οι επιδόσεις της κονσόλας με εντυπωσίασαν για την ώρα και νομίζω θα δούμε ακόμη καλύτερα πράγματα όσο περνάει ο καιρός! Θα την ήθελα σαφώς πιο «ανοιχτή» με επίσημους browsers, media player, κλπ αλλά …Apple Nintendo είναι αυτή! 😛 2 1
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Ιουνίου Μέλος Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 14 hours ago, D.Luffy said: @Malthador Εγώ δεν θα πω αν είναι κατώτερο ή ανώτερο. Όπως υποστήριζα και στο ανάλογο θέμα στα νέα, το panel πρέπει να κρίνεται στο σύνολο του και όχι μεμονωμένα. Αυτό λέω κι εγώ. Όταν κρίνουμε ένα πάνελ το εξετάζουμε all-around και με ευθείες συγκρίσεις. Ο τύπος στο βίντεο που πλασάρεται ως ειδικός στα πάνελς και που τον παρέθεσε το DF πήρε ένα χαρακτηριστικό του πάνελ και το τέντωσε όσο δεν πάει. Αν ρίξεις μια ματιά και στα υπόλοιπα reviews που έχει κάνει θα παρατηρήσεις ότι δεν υπάρχει αυτό το μοτίβο, εξετάζει τις οθόνες στα διάφορά τους χαρακτηριστικά. Αν έκανε ένα γενικότερο review και ανέλυε όλα τα χαρακτηριστικά της οθόνης του NSw2, αναφέροντας παράλληλα ότι είναι πολύ αργό, τότε μια χαρά. Αφού δεν το κάνει, σε εμένα προσωπικά, δείχνει σκοπιμότητα. Πρόσεξε: δεν λέω ότι δεν ισχύει. Το πιθανότερο είναι ότι ισχύει, ειδικά όταν υπάρχουν αναφορές από πολλούς μεμονωμένους χρήστες, πέραν από επαγγελματίες reviewers. Με ενοχλεί ο τρόπος που προσπαθεί να το υποστηρίξει ο συγκεκριμένος τύπος και αντίστοιχα το DF αφού πατάει πάνω του. Δεν είχε καν τη στοιχειώδη αντίληψη να μας δείξει το πρόβλημα σε βίντεο ή σε εικόνα που τράβηξε real-time σε κάποιο NSw2 game. Απλά κάθεται ένα εικοσάλεπτο και μιλάει λες και δίνει διάλεξη. Ε σόρι, αυτό το πράγμα δεν μπορώ να το πάρω στα σοβαρά. 14 hours ago, D.Luffy said: Παρόλα αυτά, πινακάκια για το response time υπάρχουν πλέον από πολλούς άλλους στο διαδίκτυο. Δεν μιλάμε για παπάτζες συγκεκριμενου reviewer εδώ αλλά δυστυχώς για αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι βγαίνει πολύ πιο αργό από το panel του Switch 1 LCD (και δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να μιλάμε για πιο δίκαιη σύγκριση εδώ apples to apples). Πρόσεξε, είναι πολύ πιο αργό... Προφανώς έχει τα πλεονεκτήματα του αλλά εδώ περισσότερο μοιάζει με πρόβλημα του συγκεκριμένου panel και όχι για limitation της τεχνολογίας πχ lcd vs oled... Θεωρώ δεδομένο, ότι το πρόβλημα με το response time στο πάνελ του NSw2 είναι υπαρκτό. Ακόμα κι έτσι όμως, τα πλεονεκτήματα (ανάλυση, μέγεθος, PPI, φωτεινότητα, VRR, refresh rate), κατά την γνώμη μου κερδίζουν κατά κράτος απέναντι στο NSw v1. Λένε ότι είναι θέμα overdrive και ότι λύνεται με F/W update, αλλά θα έχει αντίκτυπο στην αυτονομία της συσκευής. Δεν ξέρω αν το overdrive είναι χαρακτηριστικό που μπορεί να ανοιγοκλείνει ανάλογα με τον τίτλο, δηλαδή να ενεργοποιείται ανάλογα με τους τίτλους πού έχουν ανάγκη από χαμηλότερο respone time, κάτι τέτοιο θα ήταν ιδανικό πάντως. 14 hours ago, D.Luffy said: Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι που είναι λιγότερο ευαίσθητοι στο συγκεκριμένο θέμα (εδώ είχαμε άτομα που υποστηρίζουν ότι δεν βλέπουν καμία διαφορά 30 με 60 fps 😂) αλλά πέρα από αυτό, οι μετρήσεις υπάρχουν και το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι υπαρκτό. Άλλο το ότι κάποιους τους ενοχλεί λιγότερο, άλλους περισσότερο. Τι να σου πω, ερχόμενος από PC game μεριά, έχω αποκτήσει αετίσια μάτια και τα αντιλαμβάνομαι όλα αυτά. Και τα περισσότερα καρέ και την ανάλυση και το response time. Ειλικρινά πάντως, για την ώρα δεν έχω συναντήσει κάποιο τίτλο που να μου είναι αντιληπτό το πρόβλημα που συζητάμε. Ενδέχεται να υφίστανται πάνελς από διαφορετικούς κατασκευαστές ή ίσως να είναι αντιληπτό σε πολύ συγκεκριμένους τίτλους. Νομίζω ότι το πρόβλημα θα φανεί ξεκάθαρα σε τίτλους που θα υποστηρίζουν 120 καρέ, οπότε και το πάνελ δεν θα προλαβαίνει να ανανεώνει τα καρέ και θα φαίνεται τσίρκο το αποτέλεσμα. Αναμονή για το MP4 που είναι ο μόνος τίτλος για την ώρα που γνωρίζουμε ότι θα υποστηρίζει 120 καρέ. 19 minutes ago, billdanos said: - Για την ώρα η λίστα περιλαμβάνει: Mario Kart World, Cyberpunk 2077, Fast Fusion, Welcome Tour και τους emulators της Nintendo για τις παλιές της κονσόλες που σου προσφέρει το πακέτο του Nintendo Online. Πες μας ότι είσαι applάκιας, χωρίς να μας πεις ότι είσαι applάκιας... 3
sheik Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, chek2fire είπε Να γράψω και τις πολύ θετικές εντυπώσεις από τον pro controller που έγινε ακόμα πιο καλύτερος από το προηγούμενο. Που βρήκες pro controller ; Επεξ/σία 25 Ιουνίου από sheik
Daredevil Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 38 minutes ago, Malthador said: Πρόσεξε: δεν λέω ότι δεν ισχύει. Το πιθανότερο είναι ότι ισχύει, ειδικά όταν υπάρχουν αναφορές από πολλούς μεμονωμένους χρήστες, πέραν από επαγγελματίες reviewers. Με ενοχλεί ο τρόπος που προσπαθεί να το υποστηρίξει ο συγκεκριμένος τύπος και αντίστοιχα το DF αφού πατάει πάνω του. Δεν είχε καν τη στοιχειώδη αντίληψη να μας δείξει το πρόβλημα σε βίντεο ή σε εικόνα που τράβηξε real-time σε κάποιο NSw2 game. Απλά κάθεται ένα εικοσάλεπτο και μιλάει λες και δίνει διάλεξη. Ε σόρι, αυτό το πράγμα δεν μπορώ να το πάρω στα σοβαρά. κάπου υπάρχει κι ένα video, to DF δυστυχώς έχει πάψει να είναι σοβαρό καιρό τώρα, τουλάχιστον βρίσκει κάποια προβλήματα και τα αναφέρει όπως το vrr θέμα του ps5, το οποίο η sony έφτιαξε κι εγώ εχθές που κάθησα και το ψύρισα σε undocked δεν είδα κάτι να με χαλάει, κι είμαι αρκετά ευαίσθητος σε θέματα κίνησης, πχ πάντα κλείνω το motion blur στα παιχνίδια μήπως υπάρχουν διαφορετικά panels?
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Ιουνίου Μέλος Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου Επειδή περιμένω να έρθει το grip, ώστε να παίζω σαν άνθρωπος, δεν έχω παίξει στα σοβαρά κάποιο game σε φορητό mode. Πέραν του MKW και του Mario Party που παίζουμε όλοι μαζί οικογενειακώς σε docked mode, δεν ανέφερα τον βασικότερο τίτλο που τον έχω ξαναπιάσει σε φορητό mode και έχω κλείσει ένα 15ωρο στο NSw2, το Hades. Είναι isometric, είναι 2D, παίζει στα 60 καρέ ακατέβατα, οπότε το ζήτημα με την θολούρα θα έπρεπε να είναι απολύτως αντιληπτό στο συγκεκριμένο τίτλο. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι και πραγματικά το έχω λιώσει το game τις τελευταίες μέρες. Εκτός αν δεν το βλέπω εγώ, τι να πω. 1
dekulinkgr Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, D.Luffy είπε Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι που είναι λιγότερο ευαίσθητοι στο συγκεκριμένο θέμα (εδώ είχαμε άτομα που υποστηρίζουν ότι δεν βλέπουν καμία διαφορά 30 με 60 fps 😂) Εγω ειμαι ενας απο αυτους και ευτηχως δηλαδη 😛😀 Τωρα δεν γνωριζω αν εχει ηδη καποιος παρει ή αν εχει σκοπο να παραγγειλει κανεις το killswitch της dbrand για το switch 2 αλλα φαινεται οτι υπαρχει προβλημα με το συγκεκριμενο και με τα joycon oπου δεν κανουν καλη επαφη με την κονσολα και απλα κανουν detach μονα τους.Μαλιστα σε πρωτη ανακοινωση του dbrand λεγανε οτι δεν υπαρχει προβλημα κτλπ αλλα τελικα βγαλανε 2η ανακοινωση οπου λενε τελικα θα το διορθωσουν το προβλημα.Περισσοτερα εδω : Το αναφερω γιατι βλεπω ολοι γραφουν για ποιο grip να παρουν. Επεξ/σία 25 Ιουνίου από dekulinkgr 1
Morosis Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Παραγγελία ένα σετ από jsaux(grip case,τζαμακια,σκληρή θήκη μεταφοράς, thumb grip+ θήκη για 40 cartridges)μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι ότι καλύτερο σε value for money κ ποιότητα !! Grip case είναι χωριστά μέρη joycons+οθόνη οπότε δεν χρειαζεται να την βγάζεις για όταν το βάζεις dock. Φωτογραφίες θα ανεβάσω το απόγευμα για όποιον ενδιαφέρεται ! 3
D.Luffy Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) @Malthador Συμφωνώ σε αυτό που λες για τον τρόπο που ο τύπος έκανε το review αλλά παρόλα αυτά εγώ σε κάτι τέτοια εστιάζω μόνο στις ενδείξεις/μετρήσεις και προσπαθώ να αποφεύγω την προσωπική άποψη του καθενός reviewer στο αν τελικά είναι καλό πχ το panel ή όχι. Ειδικά μερικοί έχουν εξαιρετικά ακραίες απόψεις (πχ ο τύπος στο GamingTech το έβγαλε συνολικά σκουπίδι το panel μόνο και μόνο επειδή το HDR με το οποίο ασχολείται αυτός αποκλειστικά, δεν είναι καλό). @Daredevil Έχει βρεθεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο διαφορετικοί κατασκευαστές. Εγώ προσωπικά το αντιλαμβάνομαι στο Link's Awakening και στα SMBU Deluxe/Wonder. Στα 2D platforms φαίνεται πόσο γρήγορο ή αργό είναι ένα panel αλλά θα έλεγα εφόσον μερικοί δεν το βλέπετε, μη ψάχνετε να το βρείτε. Το panel είναι μια χαρά στο σύνολο του για LCD, αλλά τουλάχιστον σε θέμα απόκρισης θεωρώ ότι θα μπορούσε να ήταν τουλάχιστον στα επίπεδα του Switch 1 LCD. Ίσως έχει γίνει σκόπιμα για να σώσουν λίγη παραπάνω μπαταρία, όμως μπήκαν στην λογική του 120Hz η οποία εξαρχής δεν είναι ότι καλύτερο για την αυτονομία... Για να το πω διαφορετικά, είναι σαν να σου δίνουν ένα γλυκό ενώ παράλληλα σου ράβουν το στόμα. 39 minutes ago, dekulinkgr said: Εγω ειμαι ενας απο αυτους και ευτηχως δηλαδη 😛😀 Δεν το πιστεύω αυτό. Είμαι σίγουρος ότι αν αύριο έβγαινε patch κάνοντας το Mario Kart να τρέχει στα 30, θα το καταλάβαινες αμέσως 😌. Ναι, μπορεί να μη σε χαλούσε, αλλά την διαφορά θα την έβλεπες. Επεξ/σία 25 Ιουνίου από D.Luffy 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα