Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch 2 (2025)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Γιατί να νοιάζει κάποιον πως φαίνεται ένα σκέτο μαύρο ; Στα παιχνίδια την ώρα που παίζεις τι διαφορά φαίνεται, αυτό ενδιαφέρει.

Στο βίντεο που πόσταρε ο Billdanos φαίνεται το καλύτερο contrast του OLED, αλλά και το LCD του Switch 2 δείχνει μια χαρά και είναι τέρμα σκοτεινό το παιχνίδι που η OLED κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά.

σοβαρά κάνεις μια τέτοια ερώτηση ή τρολάρεις?Μα σου απέδειξα με το screenshot οτι έχει τραβήξει ΟΛΟ το βίντεο του switch 2 με λάθος έκθεση. ΟΛΟ το βίντεο όπου βλέπεις τα μαύρα είναι λάθος και ίδια με του OLED.

Δημοσ.
29 minutes ago, tsol46 said:

σοβαρά κάνεις μια τέτοια ερώτηση ή τρολάρεις?Μα σου απέδειξα με το screenshot οτι έχει τραβήξει ΟΛΟ το βίντεο του switch 2 με λάθος έκθεση. ΟΛΟ το βίντεο όπου βλέπεις τα μαύρα είναι λάθος και ίδια με του OLED.

Γιατί τετοιο σκάλωμα με τις οθόνες? Σας το έφερε η νιντενντο σπίτι σας και σας έβαλε να κάνετε photo editing στην οθόνη του swich με το ζόρι? 

Πρέπει για κάποιον λόγο να πείσετε τον κόσμο να δει το φως το αληθινό? 

Αν θέλετε να γκρινιαξετε για κατι για την κακία νιντενντο που μας περνει τα λεφτα, γκρινιαξτε τουλαχιστον για την μπαταρία που είναι το μόνο σοβαρό του αρνητικο

Δημοσ.

Το πήρα day one το μηχάνημα αλλά λόγω δουλειάς θα το δοκίμαζα το βράδυ.Αρχισα να διαβάζω αρνητικά για την οθόνη του και το πόσο χάλια δείχνει σε σχέση με το oled και ήμουν προετοιμασμένος για τα χειρότερα.

Το άνοιξα και τελικά αυτό που είδα ήταν πολύ αξιοπρεπές και σε καμία περίπτωση αυτά που διάβαζα.

Αλλοι παίζουν Mario Kart και ετοιμάζονται για Bananza και άλλοι προσπαθούν να μας πείσουν να μην απολαμβάνουμε το μηχάνημα λόγω της οθόνης που είναι άθλια αλλά εμείς δε το βλέπουμε.

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, tsol46 said:

Φίλε μου αν χρειάζεσαι βίντεο για να σου δείξουν τι σημαίνει 35ms response time στην πράξη, γνώμη μου μην το ψάχνεις άλλο, η άγνοια σε πολλές περιπτώσεις είναι ευτυχία. 

Το υψηλό response time (πάνω από 20-30ms) εκτός του ghosting και του motion blur που ίσως είναι δύσκολες έννοιες για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί σε βάθος, μπορώ να στο απλοποιήσω, καταστρέφει την ευκρίνεια και την οξύτητα της εικόνας που βλεπουμε, αν αυτή είναι κινούμενη.

Με απλά λόγια σε γρήγορη κίνηση μέσα στο παιχνίδι η ευκρίνεια που θα λαμβάνει το μάτι σου θα είναι χειρότερη από αυτή ενός χαμηλότερης ανάλυσης πάνελ (720p) που όμως διαθέτει χαμηλό response time.

Aν θέλεις να δεις την διαφορά, παίξε μια πίστα Mario Kart στο switch 2, και μετά στο OLED. Θα δεις χωρίς να είσαι ειδικός ότι το OLED θα σου φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερη ανάλυση κατα κάποιο τρόπο, η εικόνα θα είναι πιο ευκρινής στα μάτια σου, στο λέω πολύ απλά για να το κατανοήσεις. (προσοχή, οχι το καρτάκι που στην ουσία παραμένει ακίνητο στην οθόνη, η πίστα και όλα τα γραφικά που περιβάλλουν το καρτ).

To "πρόβλημα" με το πολύ υψηλό response time της οθόνης του switch 2, δεν είναι στην σφαίρα της φαντασίας των reviewers όπως υποστηρίζεις. Είναι μετρήσιμο μέγεθος, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, και επηρεάζει την εικόνα αρνητικά. Είναι σαν να μετράς σε δυναμόμετρο ένα αυτοκίνητο, να δείχνει πολύ λίγα άλογα, και εσύ να λες "μια χαρά γρήγορο είναι, στην σφαίρα της φαντασίας των μηχανικών που κάνουν δυναμομετρήσεις το ότι δεν είναι γρήγορο".

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις, είναι λιγάκι άτοπο να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο σε απολύτως μετρήσιμο μέγεθος. 

Στο θέμα της εικόνας, τα πάντα μετριούνται, και τα μαθηματικά είναι αλάνθαστα, μας δείχνουν με ακρίβεια πως αποδίδει ένα μέσο απεικόνισης άσχετα από την δική μας υποκειμενική άποψη.

Φυσικά μπορείς πάντα να αυθυποβάλλεσαι με σκέψεις του στυλ "μόνο στα νούμερα είναι το πρόβλημα", "οι reviewers τα φαντάζονται", " μια χαρά είναι η οθόνη", κ.τ.λ. Αν αυτό σε κάνει να παραβλέπεις το πρόβλημα του τεράστιου response time και απολαμβάνεις τα παιχνίδια σου, do it my man! Κάντο!Στο κάτω κάτω ο σκοπός μας είναι να απολαμβάνουμε το gaming, άσχετα με τι τρόπο το πετυχαίνει ο καθένας μας αυτό!

Δεν διαφωνώ ότι η οθόνη έχει τεράστιο response time. Προφανώς και είναι μετρήσιμο μέγεθος, δεν αμφιβάλλω για τα μαθηματικά. Αυτό που δεν κατανοώ είναι ο τρόπος με τον οποίο με επηρεάζει εμένα ως gamer. Και είναι τουλάχιστον ύποπτο το ότι δεν μας δείχνουν σε κανένα απολύτως βίντεο το ghosting που υποτίθεται πως είναι τόσο εμφανές.

Για παράδειγμα, εδώ ένα βιντεάκι που τράβηξα σε μισό λεπτό χωρίς να είμαι επαγγελματίας reviewer με το iPhone μου σε slo-mo:

Πατάς pause σε ένα random σημείο του βίντεο όπου υπάρχει εναλλαγή εικόνας και το ghosting είναι εμφανέστατο. Αλλά in-game, εγώ προσωπικά, δεν έχω καταφέρει να αναπαράγω ghosting σε κανένα τίτλο. Και αφού δεν υπάρχει και σε βίντεο από μεγάλους και τρανούς reviewers (όπως το DF για παράδειγμα που μας δείχνει σε βίντεο ολόκληρες αναλύσεις για καρέ, pacing και αναλύσεις - δεν μπορούν να μας δείξουν σε βίντεο κάτι τόσο εμφανές όπως το ghosting;), τότε αμφιβάλλω ότι είναι πρόβλημα που μας επηρεάζει σε κάτι περισσότερο εκτός από τα μαθηματικά.

Αν έχεις παρατηρήσει ghosting στο MKW ή στο MK8D, όπως λες, be my guest, βγάλε ένα βιντεάκι και ανέβασέ το για να το δούμε κι εμείς. Εγώ όσο κι αν προσπάθησα γυρνώντας γύρω γύρω την κάμερα δεν μπόρεσα να το καταφέρω.

• Like 1
Δημοσ.

Απο την οθόνη πάντως του Switch 1 που έρχομαι η διαφορά ειναι χαοτική θα έλεγα και σε μέγεθος ποσο μάλλον σε χρώματα καθαρότητα κτλπ , μπορεί να μην ειναι OLED ( switch 1 v2 ) αλλα για lcd μου φαίνεται εκπληκτική, σίγουρα όμως στο μέλλον θα βγάλουν και με OLED οθόνη

• Super Moderators
Δημοσ.
6 ώρες πριν, tsol46 είπε

Τι να πω ακριβώς?Εντελώς στημένο (δεν μπορώ να μιλήσω για λάθος, τέτοια λάθη σε κινηματογράφηση δεν γίνονται ακόμα και ερασιτέχνης να είσαι).

Το παρακάτω είναι screenshot από το συγκεκριμένο βίντεο. Το switch 2 με μαύρο 0.5 nits, γκρι δηλαδή, έχει το ίδιο άν όχι και βαθύτερο μαύρο από τα 0 nits (0, τα pixels σβήνουν, πίσσα, άβυσσος) του OLED. Τι ακριβώς να σχολιάσω πάνω σε αυτό φίλε μου? Ανοιξε εσύ το switch 2 σου, πέτυχε ένα μαύρο καρέ, και πες μου αν αυτό που βλέπεις έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπεις στο screenshot.

image.png.b727118b54219334e1eca3428a6150bc.png

Το ίδιο στημένο είναι και ένα βίντεο με την έκθεση στο άλλο άκρο για να δείξει κάποιος το πόσο …άσπρη είναι η οθόνη του 2. Μπορείς να χαζεύεις όποιο σε ευχαριστεί.

Πας να φέρεις σαν παράδειγμα το Mario Kart που δεν έχει γίνει optimized για τη νέα κονσόλα; Ενώ έχουμε το Mario Kart ειδικά για αυτή και το οποίο ΔΕΝ παίζει στην παλιά κονσόλα; Και μετά λέτε στημένα τα άλλα συγκριτικά; Τς τς τς… 😛  Το ότι αν είχες vrr στην oled και θα σε είχε ταράξει στο flickering (σε μια φορητή κονσόλα), φαντάζομαι δεν θα σε απασχολούσε γιατί «τα μαύρα της παρόλα αυτά θα ήταν υπέροχα»…

Το σίγουρο είναι πως θα βρεις άπειρα ώστε να πάρεις μια ιδέα για το πώς φαίνεται η νέα οθόνη στο μάτι και στην πράξη. 

Δημοσ.

Γιατι εγινε τοσο derail το thread; Θα πω κι εγω τη γνωμη μου μια στα γρηγορα οτι η οθονη μου φαινεται μια χαρα. Σιγουρα 1000% χαρακτηρισμος οπως σκουπιδι κτλπ ειναι trolling ακομα και φουλ nerd με metrics να γινεις. Δεν θα τη συγκρινω με tv monitors κτλπ προφανως.

Το παραπονο μου ειναι οτι ευκολα μαζευει αποτυπωματα κτλπ.

Παντως καλα ολα αυτα εχω λιωσει διαφορα indies αλλα το πρωτο μεγαλο μπαμ για μενα ειναι το bananza που βγαινει την βδομαδα αυτη.

Λενε οτι κυκλοφορησαν spoilers οποτε προσοχη!

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Malthador είπε

Αυτό που δεν κατανοώ είναι ο τρόπος με τον οποίο με επηρεάζει εμένα ως gamer.

switch2.jpg.b3d82255b82a5b7a521fdfa023c42fe5.jpg

Και κάνω την ερώτηση εγώ τώρα, δίνεις μια τέτοια συσκευή με 33.3ms average responce time για παρατεταμένα gaming sessions σε παιδιά που παίζουν fortnite, roblox κτλ με fast paced σκηνές? ήρεμα ρωτάω.  

Δημοσ.
2 ώρες πριν, billdanos είπε

Το ίδιο στημένο είναι και ένα βίντεο με την έκθεση στο άλλο άκρο για να δείξει κάποιος το πόσο …άσπρη είναι η οθόνη του 2. Μπορείς να χαζεύεις όποιο σε ευχαριστεί.

Πας να φέρεις σαν παράδειγμα το Mario Kart που δεν έχει γίνει optimized για τη νέα κονσόλα; Ενώ έχουμε το Mario Kart ειδικά για αυτή και το οποίο ΔΕΝ παίζει στην παλιά κονσόλα; Και μετά λέτε στημένα τα άλλα συγκριτικά; Τς τς τς… 😛  Το ότι αν είχες vrr στην oled και θα σε είχε ταράξει στο flickering (σε μια φορητή κονσόλα), φαντάζομαι δεν θα σε απασχολούσε γιατί «τα μαύρα της παρόλα αυτά θα ήταν υπέροχα»…

Το σίγουρο είναι πως θα βρεις άπειρα ώστε να πάρεις μια ιδέα για το πώς φαίνεται η νέα οθόνη στο μάτι και στην πράξη. 

Φίλε μου, το ένα έχει στάθμη μαύρου 0.5 nits, αρα ένα φωτιζόμενο γκρι μαύρο, και το άλλο 0 nits, το απόλυτο μαύρο. Δεν χρειάζεσαι την άποψη μου για να βγάλεις συμπέρασμα για το βίντεο. Επίσης δεν χρειάζεσαι δικές μου φωτογραφίες για να βγάλεις πάλι συμπέρασμα. Βάλε το ίδιο παιχνίδι στο switch 2 σου και στο OLED σου και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα. Βάλε οτι παιχνίδι θες, κάποιο που να είναι optimized για switch 2, δεν έχει σημασία. Μόνος σου θα καταλάβεις ότι τα βίντεο που ανεβάζεις έχουν επίτηδες λάθος έκθεση όσο αφορά το switch 2 ωστε να δείχνει πολύ καλύτερη στάθμη μαύρου, σχεδόν ίδια με αυτή του OLED.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τελικά το άρμεγμα από τη Sony δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και αγανάκτηση στο κοινό της και ξεσπάει στον "ανταγωνισμό"! 😛

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, imr είπε

Γιατί τετοιο σκάλωμα με τις οθόνες? Σας το έφερε η νιντενντο σπίτι σας και σας έβαλε να κάνετε photo editing στην οθόνη του swich με το ζόρι? 

Πρέπει για κάποιον λόγο να πείσετε τον κόσμο να δει το φως το αληθινό? 

Αν θέλετε να γκρινιαξετε για κατι για την κακία νιντενντο που μας περνει τα λεφτα, γκρινιαξτε τουλαχιστον για την μπαταρία που είναι το μόνο σοβαρό του αρνητικο

Kανένα σκάλωμα, Απλά λέμε την άποψη μας για το switch 2 και συγκεκριμένα για την οθόνη του (το αγοράσαμε, δεν έχουμε το δικαίωμα?). Να μην την πούμε επειδή είναι αρνητική?Η μπαταρία φίλε μου είναι ένα αρνητικό στοιχείο, άλλα κατά κάποιο τρόπο διορθώσιμο, το βάζεις στο ρεύμα, χρησιμοποιείς ένα power bank, κάπως το παλεύεις. Μια κακή οθόνη με χαμηλό contrast και τεράστιο repsonse time, δεν υπάρχει τρόπος να την διορθώσεις, έστω με υποχωρήσεις. Γιαυτό στεκόμαστε σε αυτή.

Επεξ/σία από tsol46
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tsol46 είπε

Φίλε μου, το ένα έχει στάθμη μαύρου 0.5 nits, αρα ένα φωτιζόμενο γκρι μαύρο, και το άλλο 0 nits, το απόλυτο μαύρο. Δεν χρειάζεσαι την άποψη μου για να βγάλεις συμπέρασμα για το βίντεο. Επίσης δεν χρειάζεσαι δικές μου φωτογραφίες για να βγάλεις πάλι συμπέρασμα. Βάλε το ίδιο παιχνίδι στο switch 2 σου και στο OLED σου και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα. Βάλε οτι παιχνίδι θες, κάποιο που να είναι optimized για switch 2, δεν έχει σημασία. Μόνος σου θα καταλάβεις ότι τα βίντεο που ανεβάζεις έχουν επίτηδες λάθος έκθεση όσο αφορά το switch 2 ωστε να δείχνει πολύ καλύτερη στάθμη μαύρου, σχεδόν ίδια με αυτή του OLED.

Δεν χρειάζομαι μαθήματα φίλε μου για να καταλάβω τις διαφορές μεταξύ των οθονών OLED και LED. Το μόνο που λέω είναι πως στην πράξη σε μια φορητή κονσόλα, δεν σε απασχολεί και τόσο, πόσο μάλλον σε τίτλους της Nintendo που δεν αποτελούνται από σκοτεινές σκηνές.

Το video προσπαθεί να σου περιγράψει ακριβώς αυτό και όχι να σε πείσει πως το μαύρο του ενός συγκρίνεται με του αλλου. Παίζοντας το Cyberpunk στο Switch 2, δεν παρατήρησα κάτι ενοχλητικό μέχρι τώρα. Ούτε καν στο Limbo που είναι τέρμα σκοτεινό! ΟΚ, δεν είναι μαύρα όλα αλλά γκρι, so? Όταν κρατάω την κονσόλα στο χέρι με νοιάζει η φορητότητα και η ευελιξία και όχι το πόσο μαύρη είναι. Όταν τη συνδέω στην OLED στο σαλόνι, έχω πλέον 4K & HDR και πολυκάναλο ήχο, οπότε όλα κομπλέ!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Malthador είπε

Δεν διαφωνώ ότι η οθόνη έχει τεράστιο response time. Προφανώς και είναι μετρήσιμο μέγεθος, δεν αμφιβάλλω για τα μαθηματικά. Αυτό που δεν κατανοώ είναι ο τρόπος με τον οποίο με επηρεάζει εμένα ως gamer. Και είναι τουλάχιστον ύποπτο το ότι δεν μας δείχνουν σε κανένα απολύτως βίντεο το ghosting που υποτίθεται πως είναι τόσο εμφανές.

Για παράδειγμα, εδώ ένα βιντεάκι που τράβηξα σε μισό λεπτό χωρίς να είμαι επαγγελματίας reviewer με το iPhone μου σε slo-mo:

IMG_1465 2.mov 16.62 MB · 9 downloads

Πατάς pause σε ένα random σημείο του βίντεο όπου υπάρχει εναλλαγή εικόνας και το ghosting είναι εμφανέστατο. Αλλά in-game, εγώ προσωπικά, δεν έχω καταφέρει να αναπαράγω ghosting σε κανένα τίτλο. Και αφού δεν υπάρχει και σε βίντεο από μεγάλους και τρανούς reviewers (όπως το DF για παράδειγμα που μας δείχνει σε βίντεο ολόκληρες αναλύσεις για καρέ, pacing και αναλύσεις - δεν μπορούν να μας δείξουν σε βίντεο κάτι τόσο εμφανές όπως το ghosting;), τότε αμφιβάλλω ότι είναι πρόβλημα που μας επηρεάζει σε κάτι περισσότερο εκτός από τα μαθηματικά.

Αν έχεις παρατηρήσει ghosting στο MKW ή στο MK8D, όπως λες, be my guest, βγάλε ένα βιντεάκι και ανέβασέ το για να το δούμε κι εμείς. Εγώ όσο κι αν προσπάθησα γυρνώντας γύρω γύρω την κάμερα δεν μπόρεσα να το καταφέρω.

Στον εξήγησα τον τρόπο που σε επηρεάζει. Μειώνει δραστικά την ευκρίνεια και την οξύτητα του παιχνιδιού που παίζεις.Το βίντεο είναι δύσκολο να στο δείξει. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να το δεις είναι να τραβήξεις φωτογραφία με ταχύτητα κλείστρου τα hz ανανέωσης του συγκεκριμένου παιχνιδιού/οθόνης και να τις συγκρίνεις. 

• Super Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsol46 είπε

Στον εξήγησα τον τρόπο που σε επηρεάζει. Μειώνει δραστικά την ευκρίνεια και την οξύτητα του παιχνιδιού που παίζεις.Το βίντεο είναι δύσκολο να στο δείξει. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να το δεις είναι να τραβήξεις φωτογραφία με ταχύτητα κλείστρου τα hz ανανέωσης του συγκεκριμένου παιχνιδιού/οθόνης και να τις συγκρίνεις. 

Μιας και έτσι λειτουργούν και τα μάτια μας... 😛 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...