Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch 2 (2025)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δεν χρειάζομαι μαθήματα φίλε μου για να καταλάβω τις διαφορές μεταξύ των οθονών OLED και LED. Το μόνο που λέω είναι πως στην πράξη σε μια φορητή κονσόλα, δεν σε απασχολεί και τόσο, πόσο μάλλον σε τίτλους της Nintendo που δεν αποτελούνται από σκοτεινές σκηνές.

Το video προσπαθεί να σου περιγράψει ακριβώς αυτό και όχι να σε πείσει πως το μαύρο του ενός συγκρίνεται με του αλλου. Παίζοντας το Cyberpunk στο Switch 2, δεν παρατήρησα κάτι ενοχλητικό μέχρι τώρα. Ούτε καν στο Limbo που είναι τέρμα σκοτεινό! ΟΚ, δεν είναι μαύρα όλα αλλά γκρι, so? Όταν κρατάω την κονσόλα στο χέρι με νοιάζει η φορητότητα και η ευελιξία και όχι το πόσο μαύρη είναι. Όταν τη συνδέω στην OLED στο σαλόνι, έχω πλέον 4K & HDR και πολυκάναλο ήχο, οπότε όλα κομπλέ!

φίλε μου, εγώ απλά λέω τι συμβαίνει με την οθόνη, οχι κατά πόσο επηρεάζει τον καθένα από εμάς. Η οθόνη σαν οθόνη είναι κάκιστη, ίσως η χειρότερη που μπορούσε να φορεθεί σε φορητή κονσόλα εν έτη 2025. Αυτό όμως είναι παντελώς άσχετο με το πόσο την απολαμβάνεις εσύ, ή κάποιος άλλος, διότι η προσωπική μας εμπειρία είναι ξεκάθαρα υποκειμενική. Εγώ απολαμβάνω π.χ παιχνίδια στην οθόνη του game gear. Σημαίνει κάτι αυτό για την ποιότητα εικόνας που δίνει το game gear?

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η πλακα ειναι οτι ακομα και οι tech analysts τυπου DF και αλλοι οταν παιξανε στο demo λεγανε τα καλυτερα για την οθονη αλλα οταν βαλανε κατω τα νουμερα τοτε τους χαλασε. 

Ας βγαλει ο καθενας τα συμπερασματα του.

Παντως αποτι διαβασα ακομα και αν σε ενοχλει αυτο το 33 ms ή τι ειναι λενε παιζει να βελτιωθει με software updates.

Σιγουρα δεν πιστευω οτι ειναι η καλυτερη οθονη της αγορας αλλα αποτελει τεραστια visible βελτιωση απο Switch 1

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Μιας και έτσι λειτουργούν και τα μάτια μας... 😛 

ετσι ακριβώς λειτουργούν τα μάτια και ο εγκέφαλος μας. Παίρνουν μια σειρά από φωτογραφίες/frames και να συνθέτουν ως κινούμενη εικόνα. Απλά με την μηχανή μπορείς να παγώσεις ένα από τα frame και να δεις πόσο καθαρό ή οχι είναι. Είναι ένας τρόπος για όσους θέλουν να δουν την διαφορά.

• Super Moderators
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tsol46 είπε

φίλε μου, εγώ απλά λέω τι συμβαίνει με την οθόνη, οχι κατά πόσο επηρεάζει τον καθένα από εμάς. Η οθόνη σαν οθόνη είναι κάκιστη, ίσως η χειρότερη που μπορούσε να φορεθεί σε φορητή κονσόλα εν έτη 2025. Αυτό όμως είναι παντελώς άσχετο με το πόσο την απολαμβάνεις εσύ, ή κάποιος άλλος, διότι η προσωπική μας εμπειρία είναι ξεκάθαρα υποκειμενική. Εγώ απολαμβάνω π.χ παιχνίδια στην οθόνη του game gear. Σημαίνει κάτι αυτό για την ποιότητα εικόνας που δίνει το game gear?

Έχεις μια αναβάθμιση στην οθόνη ως προς το μέγεθος, την ανάλυση, τη φωτεινότητα, το refresh rate, κλπ σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Γνωρίζεις από την αρχή πως ΔΕΝ είναι OLED. Το να τη χαρακτηρίζεις όμως "σκουπίδι" δείχνει αυτόματα κάποιου είδους "Φανατισμού" που όπως έχω πει, το συναντώ χρόνια τώρα στα θέματα της Apple (πρόσφατα βέβαια ανακάλυψα πως στο gaming είστε πολύ χειρότεροι 😛 ). Είναι αυτό που έγραψε και ο από πάνω: αν δεν βλέπατε κάποιες από τις μετρήσεις, θα "φωνάζατε" λιγότερο. Σαν αυτούς που πήραν το PS5 pro και προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους πως είναι συγκλονιστικά καλύτερη η απόδοση μιας και έτσι λένε κάποια benchmarks, ενώ πρακτικά ακόμη προσπαθούν να "δουν" τα επιπλέον frames! 😛 

6 λεπτά πριν, tsol46 είπε

ετσι ακριβώς λειτουργούν τα μάτια και ο εγκέφαλος μας. Παίρνουν μια σειρά από φωτογραφίες/frames και να συνθέτουν ως κινούμενη εικόνα. Απλά με την μηχανή μπορείς να παγώσεις ένα από τα frame και να δεις πόσο καθαρό ή οχι είναι. Είναι ένας τρόπος για όσους θέλουν να δουν την διαφορά.

ο εγκέφαλός σου δεν μπορεί να το δει αυτό. 

Δημοσ.

Είμαι σίγουρος ότι η πιτσιρικαρία που έχει τρελαθεί με το Switch 2 ασχολείται με το τι ''βλέπει'' ο εγκέφαλός τους :D

• Haha 1
  • Moderators
Δημοσ.
22 minutes ago, tsol46 said:

Στον εξήγησα τον τρόπο που σε επηρεάζει. Μειώνει δραστικά την ευκρίνεια και την οξύτητα του παιχνιδιού που παίζεις.Το βίντεο είναι δύσκολο να στο δείξει. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να το δεις είναι να τραβήξεις φωτογραφία με ταχύτητα κλείστρου τα hz ανανέωσης του συγκεκριμένου παιχνιδιού/οθόνης και να τις συγκρίνεις. 

Σου απέδειξα ότι η κονσόλα έχει υψηλό response time και παρουσιάζει ghosting στο μενού της εγώ που είμαι άσχετος χρησιμοποιώντας ένα κινητό της σειράς. Αλλά το DF και το MU που έχουν εξοπλισμούς δεκάδων χιλιάδων δολαρίων και μπορούν να μετράνε με εξαιρετική ακρίβεια καρέ καρέ το pacing δεν μπορούν να το αποτυπώσουν σε βίντεο. 

Οκ, είναι κι αυτή μια άποψη. Εγώ θα πω μια άλλη άποψη, ότι δεν μπορούν να το δείξουν σε βίντεο, γιατί πολύ απλά τα μαθηματικά αυτά δεν είναι ορατά στα games που έχουμε αυτή την στιγμή στην κονσόλα. 

Το πρόβλημα θα γίνει ορατό όταν θα βγουν games με 120 καρέ και όπου με 30ms response time θα φαίνονται όλα μουτζουρωμένα στην οθόνη αν δεν βρουν τρόπο να ενεργοποιήσουν overdrive στο panel.

Έκραξα την ποιότητα της οθόνης της κονσόλας από τους πρώτους όταν την πήρα, είναι μεγάλη υποβάθμιση από το OLED μοντέλο σε ότι αφορά την χρωματική της παλέτα, μιας και πρακτικά δεν μπορεί να αποδώσει μαύρο, μόνο γκρι, πράγμα που φαίνεται τόσο με γυμνό μάτι, όσο και σε βίντεο.

Αλλά δεν θα σχολιάσω ως αρνητικό κάτι που απλά δεν μπορεί να εντοπιστεί, μόνο και μόνο επειδή το λένε στο yt χωρίς να το δείχνουν. Σόρι κιόλας.

• Like 2
Δημοσ.
34 minutes ago, tsol46 said:

Kανένα σκάλωμα, Απλά λέμε την άποψη μας για το switch 2 και συγκεκριμένα για την οθόνη του (το αγοράσαμε, δεν έχουμε το δικαίωμα?). Να μην την πούμε επειδή είναι αρνητική?Η μπαταρία φίλε μου είναι ένα αρνητικό στοιχείο, άλλα κατά κάποιο τρόπο διορθώσιμο, το βάζεις στο ρεύμα, χρησιμοποιείς ένα power bank, κάπως το παλεύεις. Μια κακή οθόνη με χαμηλό contrast και τεράστιο repsonse time, δεν υπάρχει τρόπος να την διορθώσεις, έστω με υποχωρήσεις. Γιαυτό στεκόμαστε σε αυτή.

Την έχεις την κονσόλα? Τι παιχνίδι παίζεις και σου χαλαει την εμπειρία ή οθόνη? 

• Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, imr said:

Την έχεις την κονσόλα? Τι παιχνίδι παίζεις και σου χαλαει την εμπειρία ή οθόνη? 

Είναι κάποια πολύ μυστικά games, το ρωτάω εδώ και πολύ καιρό και ακόμα δεν μου τα έχουν αποκαλύψει για να μπορέσω κι εγώ να βρω το πρόβλημα. :P

• Haha 5
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, billdanos είπε

Έχεις μια αναβάθμιση στην οθόνη ως προς το μέγεθος, την ανάλυση, τη φωτεινότητα, το refresh rate, κλπ σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Γνωρίζεις από την αρχή πως ΔΕΝ είναι OLED. Το να τη χαρακτηρίζεις όμως "σκουπίδι" δείχνει αυτόματα κάποιου είδους "Φανατισμού" που όπως έχω πει, το συναντώ χρόνια τώρα στα θέματα της Apple (πρόσφατα βέβαια ανακάλυψα πως στο gaming είστε πολύ χειρότεροι 😛 ). Είναι αυτό που έγραψε και ο από πάνω: αν δεν βλέπατε κάποιες από τις μετρήσεις, θα "φωνάζατε" λιγότερο. Σαν αυτούς που πήραν το PS5 pro και προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους πως είναι συγκλονιστικά καλύτερη η απόδοση μιας και έτσι λένε κάποια benchmarks, ενώ πρακτικά ακόμη προσπαθούν να "δουν" τα επιπλέον frames! 😛 

ο εγκέφαλός σου δεν μπορεί να το δει αυτό. 

φίλε μου δεν υπάρχει κανένας φανατισμός, μιλάς με έναν λάτρη της nintendo που έχει κάθε της κονσόλα. Δεν χαρακτηρίζω σκουπίδι την οθόνη του switch 2 σε σχέση με την OLED, αυτό θα ήταν άδικο. Την χαρακτηρίζω σκουπίδι μεταξύ των LCD που θα μπορούσε η nintendo να επιλέξει για το switch 2. Ωραία, ξέχνα το σκουπίδι. Εχουμε οθόνες LCD από το 1 εως το 10 βάση της απόδοσης τους, και εσύ επιλέγεις την 1 για την καινούργια σου κονσόλα. Πως ακριβώς θέλεις να χαρακτηρίσουμε αυτή την οθόνη?Χειρότερη όλων?Κάκιστη?πως?Βάλε εσύ τον χαρακτηρισμό που δεν προσβάλει την αισθητική σου, ελεύθερα.

Δημοσ.

Αρχιζω να νιώθω άσχημα που περνάω καλά με το switch 2.. 

Οι γνωστοί αγνώστοι εξέφρασαν την γνώμη τους την καταλάβαμε αλλά μην γίνεστε κουραστικοί λέγοντας τα ίδια και τα ίδια! 

Ότι και να λέτε ο κόσμος περναει καλά με το μηχάνημα γνωρίζοντας τις αδυναμίες του! Δεν ειπε κάνεις ότι είναι το τελειο μηχάνημα αλλά στην ουσία τα κάνει όλα πολύ καλά και η γενική εικόνα είναι πάρα πολύ θετική! 

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tsol46 είπε

φίλε μου δεν υπάρχει κανένας φανατισμός, μιλάς με έναν λάτρη της nintendo που έχει κάθε της κονσόλα. Δεν χαρακτηρίζω σκουπίδι την οθόνη του switch 2 σε σχέση με την OLED, αυτό θα ήταν άδικο. Την χαρακτηρίζω σκουπίδι μεταξύ των LCD που θα μπορούσε η nintendo να επιλέξει για το switch 2. Ωραία, ξέχνα το σκουπίδι. Εχουμε οθόνες LCD από το 1 εως το 10 βάση της απόδοσης τους, και εσύ επιλέγεις την 1 για την καινούργια σου κονσόλα. Πως ακριβώς θέλεις να χαρακτηρίσουμε αυτή την οθόνη?Χειρότερη όλων?Κάκιστη?πως?Βάλε εσύ τον χαρακτηρισμό που δεν προσβάλει την αισθητική σου, ελεύθερα.

Εσύ τη βλέπεις "1", εγώ τη βλέπω "7". 

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, tsol46 said:

Το 1 είναι μια LCD των 8" με 120 Hz, VRR και με 279 PPI; Το 10 ποιο είναι δηλαδή κατά την γνώμη σου και ποια φορητή παιχνιδομηχανή τo φοράει;

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρά είναι η οθόνη, δεν ξενερώνω αλλάζοντας από το dock στην oled τηλεόραση μου στην οθόνη του switch. Προφανώς δεν είναι η κορυφαία οθόνη που βρίσκεις σε φορητή συσκευή αλλά είναι οκ.

Δημοσ.

Παίζοντας αυτό τον καιρό ένα παιχνίδι αυτής της εταιρίας που πουλάει "φύκια με μεταξωτές κορδέλες", το TotK, στην "κάκιστη οθόνη σκουπίδι" (για να χρησιμοποιήσω και τους σωστούς όρους που μάθαμε πρόσφατα σε αυτό το νήμα), μου κάνει εντύπωση που η Ν δεν άρπαξε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει DLSS. Συγκρίνοντας το με το Pokemon Violet που επίσης παίζω, η διαφορά στην ποιότητα εικόνας είναι πολύ μεγάλη με το TotK να είναι τίγκα στα jaggies από την έλλειψη antialiasing και με τις συνεχείς πτώσεις του dynamic resolution να είναι ιδιαίτερα εμφανείς. 

Τα BotW και TotK έχουν άψογο art που αδικείται από το image quality. Βέβαια το DLSS σίγουρα θα ήταν πιο βαρύ και ίσως το locked 60fps που έχουμε τώρα να μην ήταν εφικτό. Από την άλλη το VRR σε handheld mode θα μπορούσε να εξομαλύνει τις πτώσεις. Το boost στα 60 βεβαίως είναι πιο σημαντικό για εμένα εν τέλει αλλά αν συνδυαζόταν και με DLSS θα μιλούσαμε για τέλειο αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...