Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch 2 (2025)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
49 minutes ago, D.Luffy said:

Παίζοντας αυτό τον καιρό ένα παιχνίδι αυτής της εταιρίας που πουλάει "φύκια με μεταξωτές κορδέλες", το TotK, στην "κάκιστη οθόνη σκουπίδι" (για να χρησιμοποιήσω και τους σωστούς όρους που μάθαμε πρόσφατα σε αυτό το νήμα), μου κάνει εντύπωση που η Ν δεν άρπαξε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει DLSS. Συγκρίνοντας το με το Pokemon Violet που επίσης παίζω, η διαφορά στην ποιότητα εικόνας είναι πολύ μεγάλη με το TotK να είναι τίγκα στα jaggies από την έλλειψη antialiasing και με τις συνεχείς πτώσεις του dynamic resolution να είναι ιδιαίτερα εμφανείς. 

Τα BotW και TotK έχουν άψογο art που αδικείται από το image quality. Βέβαια το DLSS σίγουρα θα ήταν πιο βαρύ και ίσως το locked 60fps που έχουμε τώρα να μην ήταν εφικτό. Από την άλλη το VRR σε handheld mode θα μπορούσε να εξομαλύνει τις πτώσεις. Το boost στα 60 βεβαίως είναι πιο σημαντικό για εμένα εν τέλει αλλά αν συνδυαζόταν και με DLSS θα μιλούσαμε για τέλειο αποτέλεσμα.

Δεν το έχω παίξει ακόμα αλλά γιατί να χρησιμοποιήσουν dlss εφόσον έβαλαν updated textures και σηκωνει Άνετα την μεγαλύτερη ανάλυση? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 minutes ago, imr said:

Δεν το έχω παίξει ακόμα αλλά γιατί να χρησιμοποιήσουν dlss εφόσον έβαλαν updated textures και σηκωνει Άνετα την μεγαλύτερη ανάλυση? 

Καταρχήν έχει dynamic resolution που πέφτει αρκετά συχνά και φαίνεται καθώς είναι αρκετά θολό σε χωριά με npc's σε σχέση με τις πιο ανοιχτές περιοχές που είναι πιο καθαρές.

Το DLSS εκτός από ανάλυση προφέρει εξαιρετικό antialiasing καθαρίζοντας την εικόνα από jaggies και pixel crawl.  

Όλα αυτά σε handheld mode. Σε docked ίσως είναι καλύτερα τα πράγματα (δεν έχω δοκιμάσει) λόγο της αυξημένης internal resolution.

Τα updated textures δεν έχουν σχέση με αυτό που συζητάμε και δεν παίζουν κανένα ρόλο στο αν θα χρησιμοποιηθεί DLSS, TAA κλπ...

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έγινα και γω κάτοχος του switch 2 πριν λίγες μέρες, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω ότι η νέα γενιά της νιτετο τα πάει τάπα τα πράματα! Τιμές, οθόνες, περιφερειακά, παιχνίδια!

Tech expert calls the Nintendo Switch 2 Pro Controller "a cash grab" due to some potentially fatal flaws

Επιτέλους παίζω zelda και βλέπω, μιας και στο lite μου είχαν βγει τα μάτια και δε το χάρηκα και το είχα παρατήσει. Όσο για το mario kart world που ήταν μαζί, δεν υπήρχε περίπτωση να έδινα 80€ (καλά πουθενά δε δίνω τόσα) γιαυτό το παιχνίδι, μικρό και αδιάφορο. 
Περισσότερες απόψεις σε λίγο καιρό, που θα ασχοληθώ παραπάνω με τη κονσόλα. Το μόνο σίγουρο είναι οτι το switch 2, έχει τρομερή αίσθηση όταν το κρατάς στο χέρι σε σχέση με τον προκάτοχο του!

Επεξ/σία από xtrmsnpr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

περα απ’ το kart και την papanza, δεν έχει παιχνίδια ακόμα. Και επειδή πάνε νερό οι πωλήσεις, δεν βλέπω να καίγεται και πολύ 

Επεξ/σία από firepc
Δημοσ.

Όταν πιάνεις σχεδόν την τελειότητα με το MK 8 DELUXE για το είδος του , τότε είναι δύσκολο όχι μόνο να το ξεπεράσεις με την συνέχεια του, αλλά και να διατηρήσεις το ίδιο επίπεδο. 

Αυτοί προσπάθησαν να κάνουν κάτι διαφορετικό, αλλά τελικά όχι και τόσο διαφορετικό. Δεν τους βγήκε . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Παίζοντας αυτό τον καιρό ένα παιχνίδι αυτής της εταιρίας που πουλάει "φύκια με μεταξωτές κορδέλες", το TotK, στην "κάκιστη οθόνη σκουπίδι" (για να χρησιμοποιήσω και τους σωστούς όρους που μάθαμε πρόσφατα σε αυτό το νήμα), μου κάνει εντύπωση που η Ν δεν άρπαξε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει DLSS. Συγκρίνοντας το με το Pokemon Violet που επίσης παίζω, η διαφορά στην ποιότητα εικόνας είναι πολύ μεγάλη με το TotK να είναι τίγκα στα jaggies από την έλλειψη antialiasing και με τις συνεχείς πτώσεις του dynamic resolution να είναι ιδιαίτερα εμφανείς. 

Τα BotW και TotK έχουν άψογο art που αδικείται από το image quality. Βέβαια το DLSS σίγουρα θα ήταν πιο βαρύ και ίσως το locked 60fps που έχουμε τώρα να μην ήταν εφικτό. Από την άλλη το VRR σε handheld mode θα μπορούσε να εξομαλύνει τις πτώσεις. Το boost στα 60 βεβαίως είναι πιο σημαντικό για εμένα εν τέλει αλλά αν συνδυαζόταν και με DLSS θα μιλούσαμε για τέλειο αποτέλεσμα.

Θα αργήσουμε αρκετά πιστεύω να δούμε παιχνίδι που έχει φτιαχτεί εξαρχης για το switch 2 το οποίο να χρησιμοποιει όλες τις λειτουργιές της κονσόλας.Το mkw και το DK ξεκίνησαν για το switch 1 και στην πορεία το πήγαν για το switch 2.Τo δε metroid prime 4 το οποίο είναι το μόνο μέχρι στιγμής παιχνίδι όπου έχει επιβεβαιώσει τα 120 fps είναι cross platform.

1 ώρα πριν, xtrmsnpr είπε

Έγινα και γω κάτοχος του switch 2 πριν λίγες μέρες, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω ότι η νέα γενιά της νιτετο τα πάει τάπα τα πράματα! Τιμές, οθόνες, περιφερειακά, παιχνίδια!

Tech expert calls the Nintendo Switch 2 Pro Controller "a cash grab" due to some potentially fatal flaws

Επιτέλους παίζω zelda και βλέπω, μιας και στο lite μου είχαν βγει τα μάτια και δε το χάρηκα και το είχα παρατήσει. Όσο για το mario kart world που ήταν μαζί, δεν υπήρχε περίπτωση να έδινα 80€ (καλά πουθενά δε δίνω τόσα) γιαυτό το παιχνίδι, μικρό και αδιάφορο. 
Περισσότερες απόψεις σε λίγο καιρό, που θα ασχοληθώ παραπάνω με τη κονσόλα. Το μόνο σίγουρο είναι οτι το switch 2, έχει τρομερή αίσθηση όταν το κρατάς στο χέρι σε σχέση με τον προκάτοχο του!

Το pro controller 2 ένα cash grab ;;;;;Η υπερβολή σε όλο τις το μεγαλείο πραγματικά.Να πει ότι έχει καποια ελαττώματα αλλά αρπαχτή ειναι αστέιο - ηλίθιο.Eννοειται πως δεν διαβασα το αρθρο,ουτε ειδα το βιντεο αλλα ο τιτλος του ειναι αστειος.

55 λεπτά πριν, firepc είπε

περα απ’ το kart και την papanza, δεν έχει παιχνίδια ακόμα. Και επειδή πάνε νερό οι πωλήσεις, δεν βλέπω να καίγεται και πολύ 

Είπαμε έχουμε ακόμη τα kirby air riders,splatoon raiders,zelda hyrule warriors,metroid prime 4 ,mario party  tv jamboree για φέτος.Ένα παιχνίδι ανά μήνα.Εγω προσωπικά από αυτά θα αγοράσω το metroid και θα περιμένω να δω τι είδους παιχνίδι είναι το splatoon raiders.Αυτά είναι μόνο από τα επιβεβαιωμένα παιχνίδια κιόλας.

53 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Όταν πιάνεις σχεδόν την τελειότητα με το MK 8 DELUXE για το είδος του , τότε είναι δύσκολο όχι μόνο να το ξεπεράσεις με την συνέχεια του, αλλά και να διατηρήσεις το ίδιο επίπεδο. 

Αυτοί προσπάθησαν να κάνουν κάτι διαφορετικό, αλλά τελικά όχι και τόσο διαφορετικό. Δεν τους βγήκε . 

Θα έλεγα να μην βιαστούμε.Να υπενθυμίσω πως το mario kart 8 ,για το wiiu αναφέρομαι βέβαια δεν είχε τίποτα στο launch του.Mετα με προσθέτα dlc κτλπ φτασαμε στην έκδοση του deluxe που όντως είναι σχεδόν τέλειο.Ας δούμε και εδώ τι θα βάλουν σαν dlc,να δούμε αν θα είναι δώρεαν ή όχι(ολοι ξερουμε βεβαια οτι δεν θα ειναι) .Έχει πολύ περιθώριο σαν παιχνίδι να γίνει ακόμα καλύτερο.

Εγω πιστευω θα βαλουν update με νεα skin του DK και την εφηβη pauline λογου bananza.

Επεξ/σία από dekulinkgr
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Bourdoulas said:

Είναι νωρίς ακόμα, αλλά το είχα πει και κάμποσα χρόνια πίσω. Δεν ξέρω πως η σειρά μπορεί να βελτιωθεί μετά το MK8D. Αν εξαιρέσουμε το Knockout mode (και τον τεχνικό τομέα προφανώς), σε όλα τα υπόλοιπα είναι κατώτερο το MKW.

Θα δούμε τι πλάνο έχουν τους επόμενους μήνες.

Δημοσ.

γιατί τέτοιος τσαμπουκάς με τα specs ρε σεις; περί ορέξεως.

εμένα προσωπικά αν με ρωτήσεις προτιμώ να παίξω το ίδιο παιχνίδι στο OLED από το να το παίξω στο 2. το switch 2 θα ειναι μονιμα στο dock ωστε να παιζω 4Κ στην OLED tv. η οθόνη του είναι χειρότερη από την καλύτερη της προηγούμενης γενιάς. στα δικά μου μάτια παίζει τεράστιο ρόλο το inky black ας πούμε ενώ οτιδήποτε πάνω απο 30fps δεν μπορώ να το αντιληφθώ. δεν συζητάω για πάνω από 60 που εκεί όποιος μου λέει πως καταλαβαίνει την διαφορά νιώθω πως με κοροϊδευει.

δεν είναι για πέταμα η οθόνη του 2, είναι απλά χειρότερη από του OLED γιατι... δεν ειναι OLED.

• Like 1
Δημοσ.
15 minutes ago, dekulinkgr said:

Θα αργήσουμε αρκετά πιστεύω να δούμε παιχνίδι που έχει φτιαχτεί εξαρχης για το switch 2 το οποίο να χρησιμοποιει όλες τις λειτουργιές της κονσόλας.Το mkw και το DK ξεκίνησαν για το switch 1 και στην πορεία το πήγαν για το switch 2.Τo δε metroid prime 4 το οποίο είναι το μόνο μέχρι στιγμής παιχνίδι όπου έχει επιβεβαιώσει τα 120 fps είναι cross platform.

Δεν νομίζω να χρειάζεται να φτιαχτεί κάτι εξαρχής για το Switch 2 μιας και το Pokemon Violet/Scarlet πήρε κανονικά υλοποίηση DLSS και μάλιστα πολύ καλή..

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι προς το παρόν τουλάχιστον, κανένα παιχνίδι συγκεκριμένα με την in-house μηχανή γραφικών της Ν δεν έχει πάρει DLSS αλλά και καμίας μορφής anti-aliasing το οποίο είναι λίγο χαζό ή lazy κατά τη γνώμη μου μιας και η κονσόλα μπορεί πολύ άνετα να αποδώσει το κάτι παραπάνω σε αυτά τα παινχίδια.

Αναμένουμε το Bananza να δούμε τι image quality θα έχει..

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, D.Luffy said:

Δεν νομίζω να χρειάζεται να φτιαχτεί κάτι εξαρχής για το Switch 2 μιας και το Pokemon Violet/Scarlet πήρε κανονικά υλοποίηση DLSS και μάλιστα πολύ καλή..

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι προς το παρόν τουλάχιστον, κανένα παιχνίδι συγκεκριμένα με την in-house μηχανή γραφικών της Ν δεν έχει πάρει DLSS αλλά και καμίας μορφής anti-aliasing το οποίο είναι λίγο χαζό ή lazy κατά τη γνώμη μου μιας και η κονσόλα μπορεί πολύ άνετα να αποδώσει το κάτι παραπάνω σε αυτά τα παινχίδια.

Αναμένουμε το Bananza να δούμε τι image quality θα έχει..

φαντάζομαι ότι το dlss plugin δεν είναι συμβατό, ακόμα και με dlaa προφίλ θα έκανε εξαιρετική δουλειά.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, billdanos είπε

Τελικά το άρμεγμα από τη Sony δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και αγανάκτηση στο κοινό της και ξεσπάει στον "ανταγωνισμό"! 😛

Spoiler

Εν τω μεταξύ ο Saloufas δεν είναι καν σονακιας. Αν θες τους σονακιδες, στους μαζεύω όποτε θες 😈

6 ώρες πριν, giokostis είπε

Το παραπονο μου ειναι οτι ευκολα μαζευει αποτυπωματα κτλπ

Αν ισχύει αυτό με το προσταυευτικο από πάνω, και είναι πλαστικό, λογικό. Βάλε ένα τζαμακι καλό και δεν θα μαζεύει μετά. 

• Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Αν ισχύει αυτό με το προσταυευτικο από πάνω, και είναι πλαστικό, λογικό. Βάλε ένα τζαμακι καλό και δεν θα μαζεύει μετά. 

Μαζεύει μετά πραγματάκια το τζαμάκι γύρω γύρω αλλά τέλος πάντων... 😛 

• Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dekulinkgr είπε

Είπαμε έχουμε ακόμη τα kirby air riders,splatoon raiders,zelda hyrule warriors,metroid prime 4 ,mario party  tv jamboree για φέτος

ναι βρε, για αυτή την στιγμή λέω 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, firepc είπε

Μολις ψιλοεπιβεβαιωθηκε φημη για Nintendo Direct μεχρι τελος του μηνα οποτε θα μαθουμε περισσοτερα

• Like 1
Δημοσ.

Κάποια στιγμή θα υπάρξουν περισσότερα νέα σχετικά με παιχνίδια από τρίτες εταιρίες. Μην ξεχνάμε πως φέτος, μετά από δεκαετία και κάτι ψιλά, θα ξανακυκλοφορήσει παιχνίδι της σειράς Call of Duty. Γενικότερα περιμένουμε πολύ πράγμα από το xb.

Τα περί οθόνης δεν ενδιαφέρουν το μέσο καταναλωτή. Επειδή υπήρξε και αναφορά σε πωλήσεις περιμένω να συνεχίσει δυναμικά στο υπόλοιπο του 2025.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...