Cmg__ Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στα ρομαντικές ψυχές και τα μοντέλα υψίστης καλαισθησίας! Θα εκτιμούσα δεόντως τα λογιστικά και επαγγελματικά φώτα σας στα παρακάτω: Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τους τίτλους κτήσης και αποδείξης είσπραξης ή δαπανης γιατί δεν καταλαβαίνω τι ισχύει και που να το διαβάσω. 1. Αν δεν έχω κάνει έναρξη ή έχω κλείσει την ατομική επιχείρηση, πως μπορώ να κόβω 100ρικα/ 200ρικα/ 500ρικα ως freelancer ψηφιακών υπηρεσιών κάπως, για έσοδα έως 5.000/6.000/10.000 τον χρόνο; Για περιστασιακές συνεργασίες μιλάω, όχι εξαρτώμενη εργασία. Ή μπορώ μόνο μία και καλή π.χ. μια δουλειά 1000 ευρώ; Τι ισχύει φορολογικά; 2. Μπορεί αυτό να γίνεται παράλληλα και με την ατομική επιχείρηση; Π.χ. να έχω κόψει μεσα στον χρόνο 9.000 με την ατομική επιχείρηση και να υπάγομαι στο άρθρο 39, και να κόψω και άλλα 5.000 με τον παρπάνω τρόπο για να μην φύγω απο το καθετώς. Δεν φαντάζομαι. Ίσως για μία φορά τον χρόνο; 3. Και κάτι λίγο άσχετο, αν βάλεις έδρα το σπίτι σου, γίνεται να μην φαίνεται στις αποδείξεις και τα τιμολόγια η διεύθυνση που μένεις;;; Ακούγεται λίγο επικύνδυνο να το στέλνεις αβέρτα παντού και να είναι και διαθέσιμο ηλεκτρονικά. Καλές βουτιές! Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2023 από Cmg__
korakios Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 λογιστή δεν έχεις και ρωτάς εδώ ? καλύτερα να πεις περιοχή που είσαι να σου προτείνει κάποιος μιας και θα καείς στο τέλος 😁
Cmg__ Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ναι έχεις ένα δίκιο που ρωτάς αλλα έχω τους λόγους μου. Επίσης αν δεν έχεις εταιρεια, λογικά δεν έχεις και λογιστή έτσι; Αυτή είναι διαχρονική συζήτηση στο insomnia... Ιδανικά αν κάποιος δουλεύει ήδη με αυτόν τον τρόπο ή είναι λογιστής και έχει εμπειρία μπορεί να πει την εμπειρία του ή να παραπέμψει σε πρόσφατο ΦΕΚ μεκ πως τα λένε, καθώς κάποια πράγματα αλλάζουν κι όλας. Αυτός είναι ο σκοπός του post, επικουρικός. Για μία επαγγελματική άποψη σαφώς πηγαίνεις σε λογιστή (αν ξέρει), ή ρωτάς την ΔΟΥ σου/ το αντίστοιχο υπουργείο/ φορέα, που υποτίθεται ότι είναι η δουλειά τους. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2023 από Cmg__
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα