Vasilis3797 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα εχω ενα θέμα με τον εκμισθωτή του σπιτιού,εγώ σαν ενοικιαστής δηλώνω στην φορολογική δήλωση οτι μισθώνω ενα διαμέρισμα αλλα ο λογιστής μου είπε οτι ο ιδιοκτήτης (εκμισθωτής) απο την διαστάυρωση των αφμ (εκμισθωτή-μισθωτή) φαίνεται οτι δεν το δηλώνει με αποτέλεσμα να μην δικαιούμαι επιδότηση ενοικίου. Μπορεί κάποιος που γνωρίζει υπεύθυνα τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση;
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 2 λεπτά πριν, Vasilis3797 είπε Καλησπέρα εχω ενα θέμα με τον εκμισθωτή του σπιτιού,εγώ σαν ενοικιαστής δηλώνω στην φορολογική δήλωση οτι μισθώνω ενα διαμέρισμα αλλα ο λογιστής μου είπε οτι ο ιδιοκτήτης (εκμισθωτής) απο την διαστάυρωση των αφμ (εκμισθωτή-μισθωτή) φαίνεται οτι δεν το δηλώνει με αποτέλεσμα να μην δικαιούμαι επιδότηση ενοικίου. Μπορεί κάποιος που γνωρίζει υπεύθυνα τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Nα τον ρωτήσεις ίσως γιατί δεν το δηλώνει και εσύ χάνεις την επιδότηση;
Vasilis3797 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Τον εχω ρωτήσει εννοείτε...μου είπε οτι το δηλώνει κανονικά (ψέματα) γιατί ο λογιστής μου μου είπε δεν φαίνεται απο την διασταυρωση των αφμ που κάνει στη φορολογική δήλωση.
telis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Όταν δήλωσες στο taxis την μίσθωση, έβαλες το αφμ του ιδιοκτήτη και αυτός αποδέχεται την δήλωση. Κάτι δεν έχεις κάνει καλά, δεν γίνεται να το είδες τώρα
Vasilis3797 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 14 λεπτά πριν, telis είπε Όταν δήλωσες στο taxis την μίσθωση, έβαλες το αφμ του ιδιοκτήτη και αυτός αποδέχεται την δήλωση. Κάτι δεν έχεις κάνει καλά, δεν γίνεται να το είδες τώρα Ο λογιστής μου στην προκειμένη περίπτωση προφανώς;
Maurikycli Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Ο ιδιοκτήτης κάνει τη δήλωση και την αποδέχεται ο ενοικιαστής 16 λεπτά πριν, telis είπε Όταν δήλωσες στο taxis την μίσθωση, έβαλες το αφμ του ιδιοκτήτη και αυτός αποδέχεται την δήλωση. Κάτι δεν έχεις κάνει καλά, δεν γίνεται να το είδες τώρα
Vasilis3797 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, jimmy1966 είπε Σου εχει κανει ηλεκτρονικο ενοικιαστηριο μεσω Taxis? Προφανώς οχι αποτι καταλαβαίνω
jimmy1966 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Vasilis3797 είπε Προφανώς οχι αποτι καταλαβαίνω ε τοτε τι ψαχνεις?Εδω και καποια χρονια ειναι υποχρεωτικο το ηλ.ενοικιαστηριο σε ολες τις μισθωσεις.Προφανως ο τυπος φοροδιαφευγει.Λες στον τυπο να σου κανει την ηλεκτρονικη δηλωση της μισθωσης απο τοτε που νοικιασες το σπιτι(ανεξαρτητως που θα φαει προστιμο)αλλιως θα κανεις καταγγελια στην ΑΑΔΕ Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2023 από jimmy1966 1
Vasilis3797 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Μόλις τώρα, jimmy1966 είπε ε τοτε τι ψαχνεις?Εδω και καποια χρονια ειναι υποχρεωτικο το ηλ.ενοικιαστηριο σε ολες τις μισθωσεις.Προφανως ο τυπος φοροδιαφευγει.Λες στοπν τυπο να σου κανει την ηλεκτρονικη δηλωση της μισθωσης απο τοτε που νοικιασες το σπιτι(ανεξαρτητως που θα φαει προστιμο)αλλιως θα κανεις καταγγελια στην ΑΑΔΕ Εκει θελω να καταληξω φιλε μου οτι φοροδιαφευγει...αρα να προχωρησω σε καταγγελια στη ΑΑΔΕ; Εχω στην κατοχή μου ολες τις αποδειξεις καθε μηνος οταν εισεπρατε το ενοικιο να τονισω... 1
SabotazNic Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Μπορεις να ξεκινησεις λεγοντας οτι εχεις αποδειξεις, και οτι θα προβεις σε καταγγελια αν δεν γινει διορθωση του ενοικιαστηριου + δωρο οσο ενοικιο θα επαιρνες απο το επιδομα (αν δεν το παιρνεις πλεον λογω κριτηριων) 1
Vasilis3797 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε Μπορεις να ξεκινησεις λεγοντας οτι εχεις αποδειξεις, και οτι θα προβεις σε καταγγελια αν δεν γινει διορθωση του ενοικιαστηριου + δωρο οσο ενοικιο θα επαιρνες απο το επιδομα (αν δεν το παιρνεις πλεον λογω κριτηριων) Φετος το δικαιουμε λογω εισοδηματικων κριτιριων...αποτι καταλαβα εντελλει ο τυπος δεν πρεπει να εκανε ηλεκτρονικη δηλωση μισθωτηριου εδω και χρονια...φοροδιαφυγη με απλα λογια...αρα λεω να τον τρεξω λιγο...
hp8 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 52 λεπτά πριν, Vasilis3797 είπε φαίνεται οτι δεν το δηλώνει με αποτέλεσμα να μην δικαιούμαι επιδότηση ενοικίου. άσε το τι φαίνεται και πες μας αν έκανες αποδοχή μισθωτηρίου Ρεύμα στο όνομα σου έχεις ? Μπες στο taxis και κοίτα https://www.accountingservices.gr/Οδηγίες-Φοροτεχνικά-Ασφαλιστικά/apodoxi-misthotiriou-sto-taxis
Vasilis3797 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, hp8 είπε άσε το τι φαίνεται και πες μας αν έκανες αποδοχή μισθωτηρίου Ρεύμα στο όνομα σου έχεις ? Μπες στο taxis και κοίτα https://www.accountingservices.gr/Οδηγίες-Φοροτεχνικά-Ασφαλιστικά/apodoxi-misthotiriou-sto-taxis Ναι εχω στο όνομα μου...παίζει ρόλο αυτο;
hp8 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Μόλις τώρα, Vasilis3797 είπε Ναι εχω στο όνομα μου...παίζει ρόλο αυτο; χωρις μισθοτηριο δεν παιρνεις ρευμα Αρα το δηλωνει 2
Vasilis3797 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 7 λεπτά πριν, hp8 είπε χωρις μισθοτηριο δεν παιρνεις ρευμα Αρα το δηλωνει Οκ σε ευχαριστω φιλε μου,συγχωρεστε με για την αγνοια μου πανω στο θεμα...απλα φετος λογω χαμηλου εισοδηματος δικαιουμε επιδοτηση ενοικιου και ηρθε στην επιφανεια οτι δεν το δηλωνει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα