Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα εχω ενα θέμα με τον εκμισθωτή του σπιτιού,εγώ σαν ενοικιαστής δηλώνω στην φορολογική δήλωση οτι μισθώνω ενα διαμέρισμα αλλα ο λογιστής μου είπε

οτι ο ιδιοκτήτης (εκμισθωτής) απο την διαστάυρωση των αφμ (εκμισθωτή-μισθωτή) φαίνεται οτι δεν το δηλώνει με αποτέλεσμα να μην δικαιούμαι επιδότηση ενοικίου.

Μπορεί κάποιος που γνωρίζει υπεύθυνα τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Vasilis3797 είπε

Καλησπέρα εχω ενα θέμα με τον εκμισθωτή του σπιτιού,εγώ σαν ενοικιαστής δηλώνω στην φορολογική δήλωση οτι μισθώνω ενα διαμέρισμα αλλα ο λογιστής μου είπε

οτι ο ιδιοκτήτης (εκμισθωτής) απο την διαστάυρωση των αφμ (εκμισθωτή-μισθωτή) φαίνεται οτι δεν το δηλώνει με αποτέλεσμα να μην δικαιούμαι επιδότηση ενοικίου.

Μπορεί κάποιος που γνωρίζει υπεύθυνα τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση;

Nα τον ρωτήσεις ίσως γιατί δεν το δηλώνει και εσύ χάνεις την επιδότηση;

Δημοσ.

Τον εχω ρωτήσει εννοείτε...μου είπε οτι το δηλώνει κανονικά (ψέματα) γιατί ο λογιστής μου μου είπε δεν φαίνεται απο την διασταυρωση των αφμ που κάνει

στη φορολογική δήλωση.

Δημοσ.

Όταν δήλωσες στο taxis την μίσθωση,  έβαλες το αφμ του ιδιοκτήτη και αυτός αποδέχεται την δήλωση. 

Κάτι δεν έχεις κάνει καλά, δεν γίνεται να το είδες τώρα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, telis είπε

Όταν δήλωσες στο taxis την μίσθωση,  έβαλες το αφμ του ιδιοκτήτη και αυτός αποδέχεται την δήλωση. 

Ο λογιστής μου στην προκειμένη περίπτωση προφανώς;

Δημοσ.

Ο ιδιοκτήτης κάνει τη δήλωση και την αποδέχεται ο ενοικιαστής 

16 λεπτά πριν, telis είπε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Vasilis3797 είπε

Προφανώς οχι αποτι καταλαβαίνω

ε τοτε τι ψαχνεις?Εδω και καποια χρονια ειναι υποχρεωτικο το ηλ.ενοικιαστηριο σε ολες τις μισθωσεις.Προφανως ο τυπος φοροδιαφευγει.Λες στον τυπο να σου κανει την ηλεκτρονικη δηλωση της μισθωσης απο τοτε που νοικιασες το σπιτι(ανεξαρτητως που θα φαει προστιμο)αλλιως θα κανεις καταγγελια στην ΑΑΔΕ

Επεξ/σία από jimmy1966
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jimmy1966 είπε

ε τοτε τι ψαχνεις?Εδω και καποια χρονια ειναι υποχρεωτικο το ηλ.ενοικιαστηριο σε ολες τις μισθωσεις.Προφανως ο τυπος φοροδιαφευγει.Λες στοπν τυπο να σου κανει την ηλεκτρονικη δηλωση της μισθωσης απο τοτε που νοικιασες το σπιτι(ανεξαρτητως που θα φαει προστιμο)αλλιως θα κανεις καταγγελια στην ΑΑΔΕ

Εκει θελω να καταληξω φιλε μου οτι φοροδιαφευγει...αρα να προχωρησω σε καταγγελια στη ΑΑΔΕ;

Εχω στην κατοχή μου ολες τις αποδειξεις καθε μηνος οταν εισεπρατε το ενοικιο να τονισω...

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεις να ξεκινησεις λεγοντας οτι εχεις αποδειξεις, και οτι θα προβεις σε καταγγελια αν δεν γινει διορθωση του ενοικιαστηριου + δωρο οσο ενοικιο θα επαιρνες απο το επιδομα (αν δεν το παιρνεις πλεον λογω κριτηριων)

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Μπορεις να ξεκινησεις λεγοντας οτι εχεις αποδειξεις, και οτι θα προβεις σε καταγγελια αν δεν γινει διορθωση του ενοικιαστηριου + δωρο οσο ενοικιο θα επαιρνες απο το επιδομα (αν δεν το παιρνεις πλεον λογω κριτηριων)

Φετος το δικαιουμε λογω εισοδηματικων κριτιριων...αποτι καταλαβα εντελλει ο τυπος δεν πρεπει να εκανε ηλεκτρονικη δηλωση μισθωτηριου εδω και χρονια...φοροδιαφυγη με απλα λογια...αρα λεω να τον τρεξω λιγο...

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Vasilis3797 είπε

φαίνεται οτι δεν το δηλώνει με αποτέλεσμα να μην δικαιούμαι επιδότηση ενοικίου.

άσε το τι φαίνεται και πες μας αν έκανες αποδοχή μισθωτηρίου Ρεύμα στο όνομα σου έχεις ?  Μπες στο taxis και κοίτα

https://www.accountingservices.gr/Οδηγίες-Φοροτεχνικά-Ασφαλιστικά/apodoxi-misthotiriou-sto-taxis

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, hp8 είπε

άσε το τι φαίνεται και πες μας αν έκανες αποδοχή μισθωτηρίου Ρεύμα στο όνομα σου έχεις ?  Μπες στο taxis και κοίτα

https://www.accountingservices.gr/Οδηγίες-Φοροτεχνικά-Ασφαλιστικά/apodoxi-misthotiriou-sto-taxis

Ναι εχω στο όνομα μου...παίζει ρόλο αυτο;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Vasilis3797 είπε

Ναι εχω στο όνομα μου...παίζει ρόλο αυτο;

χωρις μισθοτηριο δεν παιρνεις ρευμα Αρα το δηλωνει

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, hp8 είπε

χωρις μισθοτηριο δεν παιρνεις ρευμα Αρα το δηλωνει

Οκ σε ευχαριστω φιλε μου,συγχωρεστε με για την αγνοια μου πανω στο θεμα...απλα φετος λογω χαμηλου εισοδηματος δικαιουμε επιδοτηση ενοικιου και ηρθε στην επιφανεια οτι δεν το δηλωνει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...