Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας.

Στα πλαίσια αναζήτησης και έρευνας για την αγορά νέου κινητού, έχοντας θέσει τα κριτήρια και τα φίλτρα επιλογών στις πλατφόρμες αγορών, ένιωσα μια μικρή απογοήτευση που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, όπως και κάποιους προβληματισμούς.

Τα προσωπικά μου κριτήρια για ένα νέο κινητό είναι:

1 ) Μνήμη Ram τουλάχιστον 8GB ,

2 ) Χωρητικότητα τουλάχιστον 256GB,

3 ) μεγάλη οθόνη (>6,5 ίντσες),

4 ) μεγάλη μπαταρία (>5000 mAh),

5 ) υποδοχή για κάρτα μνήμης,

6 ) 5G δυνατότητα,

7 ) NFC δυνατότητα

8 ) Κόστος μέχρι 800 ευρώ

9 ) Αποφυγή εταιριών Ulefon, Doogee , καθαρά για αισθητικούς λόγους

10 ) Φετινής κυκλοφορίας μοντέλο, μια και είμαστε στον Αύγουστο πλέον

Από τα περίπου 2000 κυκλοφορούντα μοντέλα κινητών, έγινε περιορισμός στα εξής:

1 ) Samsung Galaxy A34 5G Dual SIM (8GB/256GB)

2) Motorola Moto G73 5G Dual SIM (8GB/256GB)

3 ) Oppo A98 5G Dual SIM (8GB/256GB)

4) OnePlus Nord CE 3 Lite 5G Dual SIM (8GB/256GB)

5) Xiaomi Poco X5 5G Dual SIM (8GB/256GB)

Το κριτήριο / χαρακτηριστικό που μείωσε δραματικά τις επιλογές ήταν η υποδοχή για κάρτα μνήμης.

Δε θα ήθελα να αρχίσω να κάνω εκπτώσεις στα ζητούμενά μου και για αυτό απέκλεισα αρχικές σκέψεις να βάλω νερό στο κρασί μου και να αρχίσω να αφαιρώ φίλτρα επιλογών.

Η εντύπωση και ο προβληματισμός μου είναι κυρίως στο ότι ένα τόσο σημαντικό για μερικούς, όπως η αφεντιά μου, χαρακτηριστικό, τείνει με το πέρασμα του χρόνου να εκλείπει και να περιορίζει τις δυνατότητές μου να βρω ένα κινητό όπως το χρειάζομαι.

Υπάρχει κάποιος τεχνολογικός λόγος για αυτή την εγκατάληψη του χαρακτηριστικού αυτού στα νεότερα μοντέλα από το σύνολο των εταιριών; Είναι θέμα κόστους; Ασφάλειας; Ζήτησης;

Μεταξύ των προαναφερθέντων ποιό θα προτείνατε;

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας,

JSD

Επεξ/σία από JSD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οικονομικός ο λόγος. Σε αναγκάζουν να πληρώσεις πολύ περισσότερο για την ακριβότερη εσωτερική αποθήκευση. Θα επέλεγα Samsung.

Επεξ/σία από alan2
Δημοσ.

@JSD

Πολύ απλά είναι για να μας σπάσουν τα νεύρα και να πληρώνουμε άχρηστες υπηρεσίες για χώρο αποθήκευσης, όσο ακόμα υπάρχουν κινητά με sd θα τα αγοράζουμε, τώρα αν την αφαιρέσουν από όλα θα δούμε πως θα πορευτούμε. Το Α34 είναι μια τίμια επιλογή.

Δημοσ.

Καλησπέρα και εγώ στα ίδια βρίσκομαι..  το note 12 pro παρόλο που δεν είναι φετινό κάπως μου άφησε καλύτερη αίσθηση το έχεις κοιτάξει ? 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, JSD είπε

Υπάρχει κάποιος τεχνολογικός λόγος για αυτή την εγκατάληψη του χαρακτηριστικού αυτού στα νεότερα μοντέλα από το σύνολο των εταιριών; Είναι θέμα κόστους; Ασφάλειας; Ζήτησης;

με τις υπηρεσιες cloud που υπαρχουν και την δυνατοτητα να περνας με συνοπτικες διαδικασιες ολα τα αρχεια του κινητου στο pc ειναι το χαρακτηριστικο που θυσιαζεται ευκολα στον βωμο του κερδους/κοστους, ενω ταυτοχρονα ο χρηστης εχει εναλλακτικες

με budget 800 ευρα τσιμπα το oneplus 11 16/256 απο κοτσοβολο και κανε μια μεταφορα αρχειων μια φορα το 8μηνο

Δημοσ.

Δηλαδή θες να πεις οτι μια χωρητικότητα άνω των 128 γιγα δεν σε φτάνει; (256 πχ; ) κουβαλάς ολόκληρες συλλογές μουσικής και ταινιών μαζί;

Αν το τηλ αποτελεί εργαλείο δουλειάς τότε σίγουρα δεν θα κοιτούσες αυτές τις επιλογές που κοιτάζεις τώρα και θα πήγαινες σε upper mid-range /flagship τηλέφωνο.

Τέλος, οι κάρτες μνήμης πλέον είναι για αποθήκευση φωτο και βίντεο, οι εφαρμογές εδώ και χρόνια δεν πάνε στην κάρτα μνήμης, και οι εσωτερικές ταχύτητες αποθήκευσης είναι τρομερά γρηγορότερες απο οποιαδήποτε κάρτα μνήμης σε φυσιολογική τιμή. Παλαιότερα που οι χωρητικότητες ήταν 16/32 γίγα την ύπαρξη κάρτας μνήμης την καταλαβαίνω, τώρα όχι. 

Παρακαλώ ας μην αρχίσουμε οτι αν χαλάσει η συσκευή έχεις τα αρχεία σου στην κάρτα μνήμης. Και η κάρτα μνήμης μπορεί να χαλάσει ανα πάσα στιγμή. Αν έχεις αρχεία που σε απασχολούν και δεν πρέπει να χαθούν, δεν τα έχεις ΜΟΝΟ στην κάρτα μνήμης, τα περνάς και στον υπολογιστή κλπ.

Προσωπικά με χωρητικότητα ανω των 64 γίγα δεν έχω χρειαστεί ποτέ παραπάνω χώρο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.

5 ώρες πριν, alan2 είπε

Οικονομικός ο λόγος. Σε αναγκάζουν να πληρώσεις πολύ περισσότερο για την ακριβότερη εσωτερική αποθήκευση. Θα επέλεγα Samsung.

Νομίζω πως αυτό είναι το λογικότερο συμπέρασμα, μαζί με την κατεύθυνση του καταναλωτή προς cloud υπηρεσίες.

5 ώρες πριν, Kag1ante είπε

Θα ελεγα οτι αξιζει υποχωρηση 0.1 ιντσας για να βαλεις στη συγκριση το Α54 (6.4)

Αν και εγω το Α34 θα επελεγα

Το έχω δει και από κοντά, δεν είναι μόνο το 0.1 ίντσας, είναι και τα μεγάλα άσκοπα περιθώρια του συγκεκριμένου μοντέλου. Το Α34 όντως είναι πιο ελκυστικό στη βάση των κριτηρίων.

4 ώρες πριν, chios είπε

@JSD

Πολύ απλά είναι για να μας σπάσουν τα νεύρα και να πληρώνουμε άχρηστες υπηρεσίες για χώρο αποθήκευσης, όσο ακόμα υπάρχουν κινητά με sd θα τα αγοράζουμε, τώρα αν την αφαιρέσουν από όλα θα δούμε πως θα πορευτούμε. Το Α34 είναι μια τίμια επιλογή.

Θυμήθηκα εποχή που είχα αγοράζει το Mi Max τότε που η Xiaomi στην Ελλάδα ήταν γνωστή σε ελάχιστους και ο λόγος εκείνης της αγοράς ήταν πως και τότε αναζητούσα χαρακτηριστικά, που για την εποχή δεν ήταν τόσο συνηθισμένα, όπως το μέγεθος της οθόνης και η μπαταρία. Είχα εντοπίσει τη Xiaomi με το ρίσκο μια άγνωστης στα ελληνικά δεδομένα τότε εταιρίας και ευτυχώς είχε λειτουργήσει το ρίσκο.

3 ώρες πριν, tamotre είπε

Καλησπέρα και εγώ στα ίδια βρίσκομαι..  το note 12 pro παρόλο που δεν είναι φετινό κάπως μου άφησε καλύτερη αίσθηση το έχεις κοιτάξει ? 

Το είχα κοιτάξει φίλε μου, αλλά καμία από τις δύο υποεκδόσεις του δεν καλύπτει τα παραπάνω κριτήριά μου. Υπάρχει η 4G έκδοση και η άλλη χωρίς card slot.

3 ώρες πριν, Donalhioy είπε

με τις υπηρεσιες cloud που υπαρχουν και την δυνατοτητα να περνας με συνοπτικες διαδικασιες ολα τα αρχεια του κινητου στο pc ειναι το χαρακτηριστικο που θυσιαζεται ευκολα στον βωμο του κερδους/κοστους, ενω ταυτοχρονα ο χρηστης εχει εναλλακτικες

με budget 800 ευρα τσιμπα το oneplus 11 16/256 απο κοτσοβολο και κανε μια μεταφορα αρχειων μια φορα το 8μηνο

Με το κόστος ενός Cloud τάξης μεγέθους 1TB , σε κάποιους μήνες έχω κάνει απόσβεση μια ταχύτατη κάρτα sd 1 ΤΒ και θα μου μείνει και η κάρτα.

Κάθε χρήστης έχει τις προσωπικές ανάγκες του και την οπτική του γωνία. Η επέκταση μνήμης δυστυχώς ή ευτυχώς είναι απαραίτητη για εμένα.

Σας ευχαριστώ πολύ! Είστε πολύ δυνατό forum.

2 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

Δηλαδή θες να πεις οτι μια χωρητικότητα άνω των 128 γιγα δεν σε φτάνει; (256 πχ; ) κουβαλάς ολόκληρες συλλογές μουσικής και ταινιών μαζί;

Αν το τηλ αποτελεί εργαλείο δουλειάς τότε σίγουρα δεν θα κοιτούσες αυτές τις επιλογές που κοιτάζεις τώρα και θα πήγαινες σε upper mid-range /flagship τηλέφωνο.

Τέλος, οι κάρτες μνήμης πλέον είναι για αποθήκευση φωτο και βίντεο, οι εφαρμογές εδώ και χρόνια δεν πάνε στην κάρτα μνήμης, και οι εσωτερικές ταχύτητες αποθήκευσης είναι τρομερά γρηγορότερες απο οποιαδήποτε κάρτα μνήμης σε φυσιολογική τιμή. Παλαιότερα που οι χωρητικότητες ήταν 16/32 γίγα την ύπαρξη κάρτας μνήμης την καταλαβαίνω, τώρα όχι. 

Παρακαλώ ας μην αρχίσουμε οτι αν χαλάσει η συσκευή έχεις τα αρχεία σου στην κάρτα μνήμης. Και η κάρτα μνήμης μπορεί να χαλάσει ανα πάσα στιγμή. Αν έχεις αρχεία που σε απασχολούν και δεν πρέπει να χαθούν, δεν τα έχεις ΜΟΝΟ στην κάρτα μνήμης, τα περνάς και στον υπολογιστή κλπ.

Ευχαριστώ, αλλά δεν εξετάζω καν αυτά που αντιπροτείνετε.

Κάθε χρήστης έχει τις προσωπικές ανάγκες του και την οπτική του γωνία. Η επέκταση μνήμης δυστυχώς ή ευτυχώς είναι απαραίτητη για εμένα.

Όπως αναφέρω και στο αρχικό μου θέμα, η επιλογή της επέκτασης μνήμης ήταν αυτή που μείωσε δραστικά τις επιλογές. 

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα που πιστεύω ότι είναι συνηθισμένο και καθημερινό. Προσωπικό και προφανώς δεν μπορώ να απαιτήσω να το κατανοήσετε, γιατί όλοι οι χρήστες δε σκέφτονται το ίδιο. Καθημερινά φωτογραφίζω 10 λήψεις για τη δουλειά μου ή τα παιδιά μου ή κάτι που εγώ θεωρώ σημαντικό. Φυσικά και δεν κάνω κάθε εβδομάδα σύνδεση με τον υπολογιστή μου για back up, το κάνω μία φορά το μήνα, με τους κανόνες ενός σωστού back up, άλλο και μεγάλο θέμα αυτό. Μέχρι να κάνω το μηνιαίο back up διατηρώ τις λήψεις στην κάρτα επέκτασης του κινητού. Η πιθανότητα να χαλάσει είναι σαφώς μικρότερη από την πιθανότητα να χαλάσει το κινητό και η εσωτερική του μνήμη. Όλα μπορούν να χαλάσουν. Όλα έχουν τις πιθανότητές τους. Στην καθημερινότητα είναι με διαφορά πιο πιθανό να πέσει το κινητό και να χαλάσει. Μεγαλύτερη πιθανότητα από τις προηγούμενες. Άρα και μεγαλύτερη πιθανότητα αυτά τα δεδομένα εντός του μήνα μέχρι να γίνει το σωστό back up, να χαθούν ή να πληρωθούν ακριβά για ανάκτηση. Δε μιλάω μόνο θεωρητικά, αλλά και πρακτικά, καθώς στα 15 έτη που χρησιμοποιώ smartphones το χαρακτηριστικό της επέκτασης μνήμης με έχει δικαιώσει δύο φορές. Μία μετά από πτώση και μία μετά από μια αυτόματη οριστική βλάβη ενός άλλου κινητού λόγω "μητρικής" του, έτσι μου είπε ο τεχνικός.

Πάμε τώρα στον αντίλογο. Γιατί να μην έχεις μια υπηρεσία cloud. Ξαναγράφω, με το κόστος ενός Cloud τάξης μεγέθους 1TB , σε κάποιους μήνες έχω κάνει απόσβεση μια ταχύτατη κάρτα sd 1 ΤΒ και θα μου μείνει και η κάρτα. Χρείαζεσαι τόσο χώρο; Ναι... Χρειάζομαι τόσο χώρο. Κάθε μήνα μπορώ να αποθηκεύω στο προσωπικό μου αρχείο αρκετά καινούργια GB δεδομένων, οπότε οι δωρεάν cloud λύσεις  δεν είναι επαρκείς. Δεν πάω στο θέμα κατανάλωσης δεδομένων κλπ γιατί και αυτό είναι ένα άλλο θέμα, που θα σήκωνε συζήτηση από αρκετούς χρήστες.

Για αυτό σας λέω... Δεν εξετάζω καν αυτά που αντιπροτείνετε. Μακάρι ίσως να μη χρειαζόμουν την κάρτα μνήμης και να είχα επιλογές με μοντέλα με καλύτερους επεξεργαστές. 

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας, JSD

Επεξ/σία από JSD
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε

Μια παρατήρηση μόνο, γιατί θεωρείς ότι στη συσκευή θα έχεις τα δεδομένα είτε στην εσωτερική μνήμη είτε στην κάρτα; Δε γίνεται να τα έχεις και στα δύο ταυτόχρονα (και σε τρίτο μέρος φυσικά σε περίπτωση που υπάρξει ολική καταστροφή) έτσι ώστε να τα ανακτήσεις άμεσα ότι και να χαλάσει;

Δημοσ.

Πάντως με όλες τις κάρτες μνήμης ,με τις ποιότητες και παρτίδες που κυκλοφορούν  , είναι κάπου λαχείο με τα τελευταία κινητά , να είναι απόλυτα συμβατές ,άσχετα τι διαφημιζουν ,και να μην χαλάσει ,μπλοκάρει σύντομα . Και να στην αλλάζουν την κάρτα στην εγγύηση ,αλλά δεν έχει νόημα να ψάχνεσαι με αλλαγές ποια είναι καλύτερη ...

Οπότε μάλλον θέλει πρώτα αποθήκευση στην εσωτερικη μνήμη ,μετα αντιγραφή τα ίδια στη κάρτα  ,τα βάζεις κάπου  με διαβασμα της κάρτας ,και μετά διαγράφεις την εσωτερική μνήμη . Τελος το ανέβασμα κάπου ,έχει και κόστος ευκολίας σύνδεσης και μη , να τα κατεβασει κάποιος τρίτος που ενδιαφέρεται ..

Δημοσ.
Στις 8/8/2023 στις 11:15 ΜΜ, BadBoy είπε

Μια παρατήρηση μόνο, γιατί θεωρείς ότι στη συσκευή θα έχεις τα δεδομένα είτε στην εσωτερική μνήμη είτε στην κάρτα; Δε γίνεται να τα έχεις και στα δύο ταυτόχρονα (και σε τρίτο μέρος φυσικά σε περίπτωση που υπάρξει ολική καταστροφή) έτσι ώστε να τα ανακτήσεις άμεσα ότι και να χαλάσει;

Σαφέστατα, απλά συνήθως ο κόσμος "ξεχνάει" να κάνει αντίγραφα ασφαλείας και μετά αναρωτιέται γιατί και πως χάλασε η κάρτα μνήμης, η χάλασε η πλακέτα του κινητού και τι θα κάνει τώρα με τα πολύτιμα αρχεία του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...