@topos Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Ανεβαζω φωτό από την δική μου για να δείτε πως είναι οι σοβαρές καρτες Πήρε την θέση της place holder 3060 12gb (χρήση αποκλειστικά editing), πάλι εν αναμονή κάποιας άλλης με 24gb. Spoiler Τώρα τελευταία είχα θέματα με τα 12gb της 3060 στο davinci και έτρωγε κρασαρισματα στο deliver.Εκτιμω πως και με τα 16gb θα βρω γρήγορα "τοίχο", για αυτό δεν πήγα σε 5070ti/5080 Zotac twin edge 5060ti 16gb- Spoiler Aγοραστηκε μέσω skroutz(από "Agorase.Online" στα 460 και παρέλαβα Ηράκλειο σε 2 μέρες(!) Επεξ/σία 19 Ιουνίου από @topos 15
Alex21121988 Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Ενδιαφέρον φαίνεται, θα το δοκιμάσω σε games που έχουν μόνο FSR, να forcάρω DLSS για παράδειγμα. Το παραθέτω εδώ για όποιον θέλει επίσης να το δοκιμάσει. https://github.com/cdozdil/OptiScaler/releases/tag/v0.7.7-pre9 https://github.com/cdozdil/OptiScaler/wiki/Automated-Installation https://github.com/cdozdil/OptiScaler/wiki/Compatibility-List *Noμίζω πως κατάφερα να forcάρω το DLSS στο The Callisto Protocol που υποστηρίζει μόνο FSR. Μπορείς dynamically να αλλάξεις πχ το Ratio σε DLAA/Ultra Quality κτλ. Πχ εδώ τρέχω με 1.300 Ratio άρα Ultra Quality. Oπότε αν το αλλάξω σε 1.000 θα γίνει DLAA σύμφωνα με το Optiscaler. I guess, thank you again modders. Επεξ/σία 20 Ιουνίου από Alex21121988
AzaZyL Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 9 ώρες πριν, Alex21121988 είπε Ενδιαφέρον φαίνεται, θα το δοκιμάσω σε games που έχουν μόνο FSR, να forcάρω DLSS για παράδειγμα. Το παραθέτω εδώ για όποιον θέλει επίσης να το δοκιμάσει. https://github.com/cdozdil/OptiScaler/releases/tag/v0.7.7-pre9 https://github.com/cdozdil/OptiScaler/wiki/Automated-Installation https://github.com/cdozdil/OptiScaler/wiki/Compatibility-List *Noμίζω πως κατάφερα να forcάρω το DLSS στο The Callisto Protocol που υποστηρίζει μόνο FSR. Μπορείς dynamically να αλλάξεις πχ το Ratio σε DLAA/Ultra Quality κτλ. Πχ εδώ τρέχω με 1.300 Ratio άρα Ultra Quality. Oπότε αν το αλλάξω σε 1.000 θα γίνει DLAA σύμφωνα με το Optiscaler. I guess, thank you again modders. Ασχετο το μηδένισα πρόσφατα.. Παιχνιδάρα.. Dead space φάση.. 2
Westbaum Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου H φθηνότερη 5090 στην Ευρώπη μάλλον🤤.Άντε και στα δικά μας☺️ 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 21 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου Τους πήρε 6 μήνες για να στρώσουν οι τιμές..Να ξέρουμε δηλαδή για από 'δω και πέρα.
Tenshi Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου 44 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Τους πήρε 6 μήνες για να στρώσουν οι τιμές..Να ξέρουμε δηλαδή για από 'δω και πέρα. Αν εννοείς πως άλλο ένα καταναλωτικό πείραμα έκανε τον κύκλο του, τότε ναί. Θέτουμε ως (νέα) νόρμα τα 3K / 6μήνες και περιμένουμε τα χειρότερα... 7
Fulgore Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου 21 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Τους πήρε 6 μήνες για να στρώσουν οι τιμές..Να ξέρουμε δηλαδή για από 'δω και πέρα. Δεν έχουν στρώσει οι τιμές γενικά και αόριστα. Απλά από 5070ti και πάνω(όπως και Ελλάδα)βρίσκεις στην Ευρώπη ορισμένες φθηνές υλοποιήσεις, σε λογικές τιμές. Για δες πχ από το συγκεκριμένο κατάστημα, τι τιμές έχουν οι 3 φθηνότερες 5090 και δές και οι 9070xt που ειναι ακριβότερες σε σχέση με άλλα καταστήματα στην Γερμανία Spoiler
BabisTs Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου Στις 21/6/2025 στις 11:02 ΜΜ, Westbaum είπε H φθηνότερη 5090 στην Ευρώπη μάλλον🤤.Άντε και στα δικά μας☺️ Πολύ καλή τιμή για 5090. 1
thanosAIAS Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Στις 22/6/2025 στις 12:38 ΠΜ, Tenshi είπε Αν εννοείς πως άλλο ένα καταναλωτικό πείραμα έκανε τον κύκλο του, τότε ναί. Θέτουμε ως (νέα) νόρμα τα 3K / 6μήνες και περιμένουμε τα χειρότερα... Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, καλό είναι πριν αγοράσεις νέο προϊόν, είτε κάρτα είτε επεξεργαστή, περιμένεις 6 μήνες τουλάχιστον να δεις τι παιδικές ασθένειες έχουν. Παίρνουν φωτιά πχ, δουλεύουν σωστά; 1
@topos Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Εβγαλε η zotac firmware για τις 5060 ti (8+16gb) Nα το περασω λετε? -black screens ειχα μονο στο πρωτο boot (πριν περαστουν οι drivers της nvidia) αλλα υποθετω πως ισως να "μπερδευε" επειδη δουλευω και την ενσωματωμενη του cpu και με παιδεψε λιγακι μεχρι να περασω τους drivers- Spoiler ~Mια βδομαδα εχω την 5060 τι στο pc και ετσι διαισθητικα βλεπω κατι παραξενα με την vram της, πρακτικα οταν την φορτωσω σε π.χ photoshop και φυγω απο το pc 3-4 ωρες μου δειχνει 0% utilization της vram και κανει κατι παραξενα το photoshop ενω με την 3060 εμενε γεματη οση ωρα κ εαν το αφηνα- Υ.Γ Βεβαια βγηκε και update στο ενδιαμεσο σε photoshop+lightroom οποτε ισως οφειλετε και εκει
this.is.elia Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου On 19/06/2025 at 20:59, @topos said: Hide contents Τώρα τελευταία είχα θέματα με τα 12gb της 3060 στο davinci και έτρωγε κρασαρισματα στο deliver.Εκτιμω πως και με τα 16gb θα βρω γρήγορα "τοίχο", για αυτό δεν πήγα σε 5070ti/5080 Πας στο πρώτο menu "Davinci Resolve" --> preferences --> tab Users --> καρτέλα "UI settings" --> ξετσεκάρεις το "stop renders when a frame or clip cannot be processed". Γενικά κρασαρίσματα για λόγους vram στο Deliver κάπως δύσκολο, στην τελική ένα απλό encoding γίνεται εκεί πέρα. 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Με τον προηγουμενο απο τον 576.80 ειχε κανενας θεμα με τα χρωματα μεσα στα games; Παρατηρησα οτι ειχα περιεργα contrast και brightness μονο μεσα στα games, ενω στα windows και στο youtube ηταν μια χαρα. Νομιζα οτι τα επαιξε η οθονη ή οτι φταει ο νεος Dell Display Manager. Περασα 5-6 φορες το Dell Display Manager, πειραξα οτι υπαρχει, εκανα reset στην οθονη,αλλαξα Display Port,επαιξα με το control panel στα color settings και τελικα εφτιαξε με το 576.80.
@topos Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, this.is.elia said: Πας στο πρώτο menu "Davinci Resolve" --> preferences --> tab Users --> καρτέλα "UI settings" --> ξετσεκάρεις το "stop renders when a frame or clip cannot be processed". Γενικά κρασαρίσματα για λόγους vram στο Deliver κάπως δύσκολο, στην τελική ένα απλό encoding γίνεται εκεί πέρα. Spoiler Λοιπον, ειχα ενα συγκεκριμενο timeline (~50min 2 4κ καμερες+ 1fhd)που δεν μου το εκανε deliver το davinci, εφτανε στο 44% επιανε τα 12gb vram της 3060 και κρασαρε. Μπηκα και εσβησα κομματια απο h265 10 bit που δεν παιζανε(αυτο ηταν απο σταθερη καμερα,ειχα αλλα video απο πανω) και μου το εβγαλε μετα η 3060 (γενικα υπεθετα πως εφοσων ειχε αλλα video απο πανω δεν θα επηρεαζε το deliver, αλλα προφανως εκανα λαθος) Το ιδιο αρχικο -αποτυχημενο- deliver το ετρεξα κ με την 5060 ti 16gb και ειδα utilization 13,7gb vram οποτε λογικα ηταν λογο vram. Kαι στο συγκεκριμενο κομματι υποθετω πως δεν βοηθανε τα proxies, γιατι απο το αρχικο αρχειο γινετε ολη η δουλεια(σωστα?). Υποθετω πως θα υπαρχουν workarounds βεβαια και για αυτο-> Ειχα σκεφτει ως plan b να το κοψω σε 3 κομματια να τα κανω deliver και μετα να τα ξαναβαλω μεσα στο davinci και να τα ξαναενωσω. Αλλα πηρα την 5060 ti 16gb και προς τα παρων δεν χρειαζοντε ματσακωνιες, δεν ξερω εαν γυρισει και 3η μηχανη σε 4κ εαν θα φτανουν τα 16gb vram Aσχετο με τα αποπανω αλλα σχετικο με το thread-> Σημερα την βαβαλιζω την 5060ti με overclock -msi afterburner-,σε Nomad Steel dx12 μου εδωσε +500 points απο τις stock ρυθμισεις (+2000 memory,+450 core, 111power ) με αμεληταιες διαφορες σε θερμοκρασιες/θορυβο. Υ.Γ Μου δινει και επιλογη να παιξω και με core voltage αλλα δεν το πολυπειραξα, -εχω την υπονοια οτι εαν το βαλω στο 100% γινετε πιο unstable-. Τωρα η αφετηρια και το τελικο αποτελεσμα των bench δεν εχουν τοση σημασια γιατι ειμαι με nvidia studio drivers 576.80 και χρησιμοποιω και την igpu για το video out οποτε ισως δεν μεταφραζοντε τα score σε "κανονικους αριθμους" (παντος ειναι ~εφαμιλλα) Spoiler Θα τρεξω και τα bench της puget σε photoshop+davinci να δω και εκει τι ψαρια πιανει το overclock, καθως θα ξανακανω deliver 6 timelines να δω διαφορες. Επεξ/σία 23 Ιουνίου από @topos
ICE-T Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 17 ώρες πριν, BabisTs είπε Πολύ καλή τιμή για 5090. Καλή τιμή σίγουρα , κακή υλοποίηση όμως είμαι σίγουρος με πλαστικό backplate θα είναι.
this.is.elia Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 1 hour ago, @topos said: Reveal hidden contents Λοιπον, ειχα ενα συγκεκριμενο timeline (~50min 2 4κ καμερες+ 1fhd)που δεν μου το εκανε deliver το davinci, εφτανε στο 44% επιανε τα 12gb vram της 3060 και κρασαρε. Μπηκα και εσβησα κομματια απο h265 10 bit που δεν παιζανε(αυτο ηταν απο σταθερη καμερα,ειχα αλλα video απο πανω) και μου το εβγαλε μετα η 3060 (γενικα υπεθετα πως εφοσων ειχε αλλα video απο πανω δεν θα επηρεαζε το deliver, αλλα προφανως εκανα λαθος) Το ιδιο αρχικο -αποτυχημενο- deliver το ετρεξα κ με την 5060 ti 16gb και ειδα utilization 13,7gb vram οποτε λογικα ηταν λογο vram. Kαι στο συγκεκριμενο κομματι υποθετω πως δεν βοηθανε τα proxies, γιατι απο το αρχικο αρχειο γινετε ολη η δουλεια(σωστα?). Υποθετω πως θα υπαρχουν workarounds βεβαια και για αυτο-> Ειχα σκεφτει ως plan b να το κοψω σε 3 κομματια να τα κανω deliver και μετα να τα ξαναβαλω μεσα στο davinci και να τα ξαναενωσω. Αλλα πηρα την 5060 ti 16gb και προς τα παρων δεν χρειαζοντε ματσακωνιες, δεν ξερω εαν γυρισει και 3η μηχανη σε 4κ εαν θα φτανουν τα 16gb vram Spoiler Ναι, ίσως να συμβαίνει με μεγάλο μέγεθος αρχείων αλλά γενικά η διαχείριση μνήμης είναι άριστη στο Resolve. Το μόνο πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει (σε ότι έχει να κάνει με μνήμη) είναι όταν το έχω παρακάνει με vfx στη Fusion και τρώει κόμπλες - αλλά εκεί έχει γονατίσει όλο το pc, όχι μόνο το resolve. Οπότε κάνω ότι σκέφτηκες και εσύ, το πάω τμηματικά. Σε ότι έχει να κάνει με proxies, δεν είναι κακό να υπάρχουν ακόμα και στο deliver. Υπάρχει άλλωστε επιλογή, όταν ανοίγεις το Advanced Settings (κάτω από τα βασικά settings του encoder) να χρησιμοποιήσεις proxies στο τελικό render. Βέβαια έχω την διαίσθηση ότι τα proxies είναι εγγενώς χαμηλότερης ποιότητας από τα raw της κάμερας, δεν είμαι 100% σίγουρος για αυτό. Γενικά δεν χρησιμοποιώ καθόλου proxies, ακόμα και στο editing, μιας και επιβαρύνουν σημαντικά (και αθροιστικά) την ταχύτητα και απόκριση του προγράμματος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα