Προς το περιεχόμενο

hp elitebook 835 και υπερθερμανση


for4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχω αγοράσει από Οκτώβριο του 2022 ένα hp elitebook 835 g9 λαπτοπ. Όλα πήγαιναν καλά έως πριν κανά 2 -3 μήνες που παρατήρησα ότι άρχισε να ζεσταίνεται. Το καθάρισα με αέρα (χωρίς να το ανοίξω) καμία αλλαγή, έσβησα διάφορα προγράμματα μήπως κάτι που είχα εγκαταστήσει έκανε ζημιά, πάλι τίποτα. Σήμερα πήρα την απόφαση και έκανα φορματ και καθαρή εγκατάσταση τα 10 και μετά update σε 11, πάλι τίποτα.

Όταν λέω υπερθέρμανση τι εννοώ, όταν το άνοιγα παλιά σπάνια έμπαινε ανεμιστήρας, έμπαινε αν περνούσε τους 50 βαθμούς και αυτό ήταν πολύ σπάνιο.

τώρα με το που το ανοίγω μπαίνει ανεμιστήρας και είναι στους 50 και δουλεύει γύρω στους 70 και αν έχει κάποιο φόρτο φτάνει 90 και έχω δει και 100 (πχ όταν έκανε το update σε 11). Πέρα της ζημιάς που μπορεί να πάθει δεν μπορώ να δουλέψω, ζεματάει.

Τι μπορεί να φταίει και τι μπορώ να κάνω; (αύριο λογικά θα πάρω και το σαπορτ να δω τι μπορεί να μου πει).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, for4 said:

Τι μπορεί να φταίει

Ε τι να φταιει.. καλοκαιρι μπηκε , τι περιμενεις ? :) Η θερμοκρασια περιβαλλοντος επηρεαζει την θερμοκρασια στα μηχανηματα. Αν ειδα καλα ειναι 13αρι (αρα μικρος χωρος στο εσωτερικο) με 6/12 επεξεργαστη που τουρμπιζει στα 4.5GHz ? Ε , ενταξει , λογικο να υπερθερμαινεται. Ισως να θελει ξαναπερασμα παστες στο εσωτερικο , πολυ πιθανο να εχουν ξεραθει ... αν και ειναι λιγος ο χρονος που το δουλευεις , αλλα ποτε δεν ξερεις.

Προσωπικα , σε ο,τι φορητο δουλευω , πριν μπει το καλοκαιρι του τραβαω ενα ξεβιδιασμα και παστες , γιατι το καλοκαιρι δεν αστειευεται , ειδικα φετος που μας εσκισε στον καυσωνα.

Επεξ/σία από mphxths
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

για να κλείσει το θέμα, μετά από αναβάθμιση που έδωσε στο bios,οι θερμοκρασίες επανήλθαν στο φυσιολογικό και το ανεμιστηράκι όταν ανάβει (όταν χρειάζεται) ακούγεται σαν ανεμιστηράκι και δεν κάνει τικ τικ τικ. Δουλεύει στους 40, ανέβαινει όταν ζορίζεται στους 60 και επανέρχεται γρήγορα ξανά στα φυσιολογικά.

Στο μεταξύ το είχα δώσει βλάβη (εντός εγγύησης) στο σέρβις και εντός 10 ημερών ήρθαν στον χώρο μου (επαρχία) και προληπτικά άλλαξαν πάστα και έκαναν τα προβλεπόμενα τεστ ότι όλα δουλεύουν όπως πρέπει. Πολύ ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση τους. Το update ήρθε 2 μέρες πριν το ραντεβού αλλιώς θα το είχα ακύρωσει αλλά εντάξει όλα καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...