Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια στο excel


jimis335

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα. Χρειαζομαι βοηθεια στο excel σε καποια πραγματα που θελω να κανω.

1. Εχω μια αναπτυσσομενη  λιστα σε ενα κελι η οποια εχει 5-6 επιλογες. (Δεν την εχω δημιουργησει εγω, ηταν προσχεδιασμενο το excel ετσι απο εκει που το ελαβα.) Θελω αυτο το κελι να περνει μια τιμη απο την λιστα, η οποια θα εξαρταται απο την τιμη ενος αλλου κελιου. Θα μπορουσα να διαγραψω την αναπτυσσομενη λιστα και να το κανω με μια απλη if αλλα η λιστα πρεπει να υπαρχει υποχρεωτικα. Το μονο που σκεφτομαι ειναι μια συναρτηση if οπου το true ή το falce της θα εχει ως αποτελεσμα στο κελι με την αναπτυσσομενη λιστα να επιλεγεται μια τιμη απο την λιστα.

Παραδειγμα: το κελι Α1 εχει μια λιστα με επιλογες (1,2,3,4) και εχω και το κελι C1.

Και θελω π.χ. οταν το C1 ειναι κενο στο Α1 να μην επιλεγεται τιποτα απο την λιστα, οταν στο C1 μπαινει η τιμη "g" στο A1 αυτοματα θα επιλεγεται η τιμη "1" απο την λιστα. Οταν στο C1 μπαινει κατι αλλο στο Α1 θα επιλεγεται μια αλλη τιμη που θα ορισω απο την λιστα και παει λεγοντας.

 

2. Σε μια IF, (τυχαιο παραδειγμα) οταν ειναι True θελω στο ταδε κελι να μπαινει η τιμη "οκ" και οταν ειναι falce θελω αυτο το κελι να μενει κενο. Πως θα προσδιορισω το "κενο" στο πεδιο του falce;

 

3. Εχω ενα κελι που γραφει "10 Κιλα".

Θελω σε ενα αλλο κελι να αντιγραφεται αυτοματα με συναρτηση μονο το 10 χωρις την λεξη κιλα.

Π.χ. στο Κελι Α1 αν γραφει "10 κιλα" τοτε στο κελι D1 να γραφει "10". Αν το Α1 το αλλαξω και το κανω "35 κιλα", τοτε και στο D1 θα αλλαζει και το 10 θα γινεται "35". 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Νομίζω ότι θα χρειαστεί να ψάξεις προς vba για κάτι τέτοιο. Σίγουρα θα γίνεται με κώδικα.

2. Το "κενό" ορίζεται ως "", δηλαδή δύο διπλά εισαγωγικά κολλητά.

3. Γιατί δεν χωρίζεις το το κελί σε δύο όπου το ένα να έχει το 10 και το διπλανό την λέξη "κιλά"; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την παρακάτω συνάρτηση, απλά άλλαξε το Α1 στο κελί απ' όπου θέλεις να παίρνει το κείμενο.

=LEFT(A1;SUM(LEN(A1)-LEN(SUBSTITUTE(A1;{"0";"1";"2";"3";"4";"5";"6";"7";"8";"9"};""))))

Το βρήκα εδώ και έχει και άλλους τρόπους, αλλά έτσι όπως το δίνουν δεν δουλεύει και θέλει να αλλάξεις όλα τα κόμμα με ερωτηματικά. Αυτό το έχω παρατηρήσει σε όλα τα site που έχουν βοηθήματα για το excel. Θέλει να αλλάζεις το , με ; στις συναρτήσεις τους.

EDIT:

Για το 1 ίσως γίνεται με την φόρμουλα INDIRECT και την VLOOKUP. Ψάξτο λίγο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε σ ευχαριστω πολυ. Τα εχω καταφερει σε ολα. Εχω αλλο ενα εμποδιο να ξεπερασω. Εχω μια στηλη με αριθμους που προκυπτουν απο συναρτησεις κ θελω να βγαλω αθρισμα αλλα το sum δε λειτουργει σε λογικες τιμες. Τι μπορω να κανω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jimis335 είπε

το sum δε λειτουργει σε λογικες τιμες.

Τι εννοείς με αυτό; Η στήλη περιέχει αριθμούς ή  true/false (logical values);

Για logical δοκίμασε την

=COUNTIF(A2:A50;TRUE)

για να μετρήσει πόσες TRUE τιμές έχει στο range Α2 μέχρι Α50.

Αν εννοείς κάτι άλλο δώσε κανένα screenshot να καταλάβουμε.

EDIT:

Εναλλακτικά βρήκα και μια άλλη τεχνική όπου πολλαπλασιάζεις την συνάρτηση που δίνει true/false με το 1 και θα πάρεις στα κελιά 1 για true και 0 για false.

π.χ.

=1*(IF(A1>5;TRUE;FALSE))

και αν το Α1 είναι μεγαλύτερο του 5 θα σου δίνει 1 αλλιώς θα σου δίνει 0 ή θα ορίσεις η if να δίνει 1 και 0 αντί true/false.

=IF(A1>5;1;0)

Μετά η sum θα δουλέψει κανονικά.

Επεξ/σία από micos000
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αριθμους περιεχει αλλα προερχονται απο συναρτησεις. Στο κελι υπαρχει αριθμος. Αλλα επανω στην μπαρα της συναρτησης του κελιου δεν φαινεται ο αριθμος αλλα η συναρτηση που αποδιδει τον αριθμο. Κ δεν δεχετε το sum τους αριθμους των κελιων. Κ επισις οταν ανοιγω την sum εχει κ σημειωση που λεει οτι παραβλεπει τις λογικες τιμες. Οποτε πρεπει με πατεντα να γινει η αν υπαρχει τροπος με ειδικη συναρτηση γι αυτη την περιπτωση. Θα σου στειλω κ φωτος μολις μπω παλι στο oc της δουλειας αυριο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν η συναρτήσεις επιστρέφουν αριθμούς τότε η SUM θα φέρει κανονικά άθροισμα και είναι λογικό να φαίνεται η συνάρτηση στο πάνω μέρος όταν πατάς στο κελί. 

Στην αρχική σου ερώτηση αναφέρθηκες σε λογικές τιμές και αυτές είναι οι true και false και όχι τα αριθμητικά αποτελέσματα των συναρτήσεων. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...