Προς το περιεχόμενο

Υπερβολικά αργή πρόσβαση σε κοινόχρηστο φάκελο σε σχολικό εργαστήριο.


AfterForever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Στο σχολικό εργαστήριο έχω έναν υπολογιστή κεντρικό ο οποίος συνδέεται στο access point με καλώδιο και έχει έναν κοινόχρηστο φάκελο και καμιά 25αριά υπολογιστές που συνδέονται στο access point ασύρματα. Όλοι Windows10.

Ο κοινόχρηστος φάκελος έχει φακέλους με έγγραφα word, excel, powerpoint και κάτι εικόνες. Είναι οι δουλειές των μαθητών.

Το πρόβλημα είναι ότι αργεί ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ η πρόσβαση και ειδικά όσοι περισσότεροι μπαίνουν ταυτόχρονα στο φάκελο, τόσο χειρότερα. 

Έχω ψάξει και έχω εφαρμόσει λύσεις του τύπου

https://woshub.com/slow-network-shared-folder-refresh-windows-server/

αλλά προκοπή δεν είδα. Καμία διαφορά. Έβαλα άλλο access point μπας και έχει σημασία, τίποτα. Το μόνο που μου μένει να δοκιμάσω είναι να πετάξω τον κοινόχρηστο φάκελο σε ένα δικτυακό σκληρό που έχω (wd mybook) να δω αν συμβαίνει και εκεί το ίδιο.

Οι υπολογιστές δε θέλω ενσύρματα να συνδεθούν γιατί γίνεται κακός χαμός με καλώδια κτλ, δεν υπάρχει υποδομή για σωστή & τακτοποιημένη καλωδίωση. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Μήπως είναι δικτυακό το θέμα και όχι του πισιού;

Μπορεί να φταίει το ασύρματο, μπορεί να είναι αργό το πισί, μπορεί να υπάρχει όριο στους ταυτόχρονους χρήστες που επιτρέπονται στον φάκελο.

Προσωπικά, με τα ελάχιστα δεδομένα που παραθέτεις, τείνω προς το ασύρματο δίκτυο. Υποθέτω ότι αργό = χαμηλή ταχύτητα αντιγραφών (και όχι εμφάνισης αρχείων μέσα στον φάκελο), οπότε με 2.4GHz απλό access point δεν θα έχεις σοβαρές ταχύτητες συνολικά, πόσο μάλλον όταν την μοιράζονται πολλοί χρήστες.

Αρχικά, βάζεις το wd passport και φροντίζεις να είναι 1gbps ΚΑΙ το wd passport ΚΑΙ η θύρα του switch (router, access point ή ότι άλλο μαραφέτι έχεις εκεί). Αν παραμείνει το πρόβλημα, δοκιμάζεις άλλο access point με τουλάχιστον 5GHz Wi-Fi (κατά προτίμηση και με μεγάλο εύρος, δηλαδή 80MHz+).

Αυτά, χωρίς να δώσεις πολλά €. Αλλιώς, νοουμένου ότι δεν θες καλώδια, υπάρχουν πιο σωστές λύσεις οι οποίες ξεκινάνε από χαμηλά κόστη και πάνε...

Πχ NAS με 1 δίσκο και μονή θύρα 1gbps σε συνδυασμό με 1gbps switch και αντίστοιχα Wi-Fi 5, έως server με πολλές θύρες σε aggregation με αντίστοιχο switch και Wi-Fi 6 με αντίστοιχους wifi clients (δηλαδή νέες κάρτες στα υπόλοιπα πισιά).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...