Προς το περιεχόμενο

Toyota C-HR II (2024)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε

Σήμερα πρώτο σερβίς ετήσιο Γερμανία 470€ αν είναι δυνατόν ! Μου έπεσαν τα μαλλιά . 

Με το plugin που έχω εγώ (το άλλο το hybrid το έχει η γυναίκα μου ) πήγαμε 520 χλμ σε ταξίδι έκαψα ακριβώς 20.9 λίτρα 

4L/100km δηλαδη πανω κατω. Μια χαρα, πηγαινες χαλαρα φανταζομαι ή βοηθησε αρκετα και το ρευμα. Αν εκανες δηλαδη μια αποσταση 70-80χλμ μονο ρευμα. 

• Απαντ. 497
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

4L/100km δηλαδη πανω κατω. Μια χαρα, πηγαινες χαλαρα φανταζομαι ή βοηθησε αρκετα και το ρευμα. Αν εκανες δηλαδη μια αποσταση 70-80χλμ μονο ρευμα. 

Μέση ταχύτητα είχα συνέχεια 90 100 πάνω στην autobahn !! Βοήθησε ναι !!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 01/04/2025 at 20:30, Αλεξανδρος A.92 said:

Δεν υπαρχει "καλυτερο" οχημα. Εχει σχεση με το τι ψαχνει ο καθενας.

Ισχύει αυτό σίγουρα.αλλα μετά σκέφτεσαι "30κ για την βασική έκδοση" και λες οτι είναι πολλά λεφτα και το ψάχνεις και βλέπεις ότι μπορείς να πάρεις ένα bmw series 1 premium μαρκα, πάλι βασική έκδοση. Σε σέρβις και ανταλλακτικά δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες διάφορες στα καύσιμα στην πόλη το chr φυσικά υπερτερεί κτλ 

Στα αυτοκίνητα καλύτερα να πας με τα "κολλήματα σου" γιατί αλλιώς χάνεσαι.δλδ ο άλλος θα σου πει 30κ για Τογιότα ποτέ, ο άλλος θα λεει τόσα λεφτά για Hyundai που είχε το accent παλιά ποτέ, κάποιος άλλος θα λεει μόνο Τογιότα κορυφή κτλ. Προβλήματα μπορεί να βγάλουν όλα ανεξαιρέτως άμα το ψάχνεις και πολύ μένεις χωρίς αυτοκίνητο τλκ

Επεξ/σία από mpregos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα στο thread, νεος κατοχος CHR 2025 και θα ηθελα τα φωτα σας.

Διαβασα αρκετες απο τις τελευταιες σελιδες και θα ηθελα να σταθω λίγο σε καποια  πραγματα και αν καποιος εχει αποψη να βοηθησει, παρακαλω.

καταναλωση.

Βλεπω πετυχαινετε κατι αστρονομικά νουμερα (3-4Λ/100), πως ρε παιδια ? εχω 1500χλμ στο κοντερ και μαλλον δεν ξερω να το οδηγαω ακομα. Για να το εξηγησω λιγο καλυτερα, μεσα στην πολη το καλυτερο μου στα πρωτα 200χλμ ηταν 3.5/100 εκτοτε δεν μπορω να το ξαναπιασω με τιποτα. Χθες πχ εβαλα βενζινη και στο καντραν εχω αναγραφόμενη (μεικτη ?!) σχεδον 7 , καιει τοσο αραγε ή υπολογιζει λαθος? 

Γενικα παντως κατω απο 5 δεν ειμαι νομιζω ποτε και ειμαι πολυ ηπιος οδηγος. πιστευα θα ειχα πολυ καλυτερο νουμερα.

Επισης ο καιρος εχει ζεστανει αρκετα αλλα ο θερμικος κινητηρας μου λειτουργει σε idle κατασταση αρκετα , και η καταλαναλωση γραφει κατι 10+/100 χωρις να παταω γκαζι. Τελος σε 1 ταξιδι Πατρα - Αθηνα το EV score μου ηταν 88-90 και ειχα μολις 10-15% EV οδηγηση, ειναι κομπλε αυτο?

Μέσα στον πόλη κ στα ταξίδια πως οδηγείτε ; 
Ας πούμε Eco εντός πόλεως κ ας σέρνεται και Sport στην εθνική ή Normal παντού ; 

Επεξ/σία από MontzOlee
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

καλησπερα στο thread, νεος κατοχος CHR 2025 και θα ηθελα τα φωτα σας.

Διαβασα αρκετες απο τις τελευταιες σελιδες και θα ηθελα να σταθω λίγο σε καποια  πραγματα και αν καποιος εχει αποψη να βοηθησει, παρακαλω.

καταναλωση.

Βλεπω πετυχαινετε κατι αστρονομικά νουμερα (3-4Λ/100), πως ρε παιδια ? εχω 1500χλμ στο κοντερ και μαλλον δεν ξερω να το οδηγαω ακομα. Για να το εξηγησω λιγο καλυτερα, μεσα στην πολη το καλυτερο μου στα πρωτα 200χλμ ηταν 3.5/100 εκτοτε δεν μπορω να το ξαναπιασω με τιποτα. Χθες πχ εβαλα βενζινη και στο καντραν εχω αναγραφόμενη (μεικτη ?!) σχεδον 7 , καιει τοσο αραγε ή υπολογιζει λαθος? 

Γενικα παντως κατω απο 5 δεν ειμαι νομιζω ποτε και ειμαι πολυ ηπιος οδηγος. πιστευα θα ειχα πολυ καλυτερο νουμερα.

Επισης ο καιρος εχει ζεστανει αρκετα αλλα ο θερμικος κινητηρας μου λειτουργει σε idle κατασταση αρκετα , και η καταλαναλωση γραφει κατι 10+/100 χωρις να παταω γκαζι. Τελος σε 1 ταξιδι Πατρα - Αθηνα το EV score μου ηταν 88-90 και ειχα μολις 10-15% EV οδηγηση, ειναι κομπλε αυτο?

Στα υβδριδικα για να έχεις την βέλτιστη οικονομια πρεπει να οδηγεις σαν αναμεσα στο γκαζι το φρενο και το ποδι σου να υπαρχει ενα αυγο, αν το σπάσεις έχασες🤣

Εξάλλου στο λέει και η εφαρμογή 

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Haha 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MontzOlee είπε

Για να το εξηγησω λιγο καλυτερα, μεσα στην πολη το καλυτερο μου στα πρωτα 200χλμ ηταν 3.5/100 εκτοτε δεν μπορω να το ξαναπιασω με τιποτ

Περιοχη? Απο που προς τα που δηλαδη. Μου φαινεται οκ σχετικα αν τωρα ειστα στα 4 ας πουμε, αν πηγες στα 5 κατι περιεργο παιζει. 

Χθες πχ εβαλα βενζινη και στο καντραν εχω αναγραφόμενη (μεικτη ?!) σχεδον 7 , καιει τοσο αραγε ή υπολογιζει λαθος? 

Τρελο νουμερο που δεν μπορω να πετυχω οπως και να πηγαινω. 

και η καταλαναλωση γραφει κατι 10+/100 χωρις να παταω γκαζι

Οταν φορτιζει την μπαταρια γινεται αυτο. 

ελος σε 1 ταξιδι Πατρα - Αθηνα το EV score μου ηταν 88-90 και ειχα μολις 10-15% EV οδηγηση, ειναι κομπλε αυτο?

Λογικο στο ταξιδι. Αντε να δεις 20%. Στην πολη βλεπεις τα 80%+

Ταξιδια παντα Normal ισως βαζω Sport αν θελω προσπερασεις κτλπ. Πολη παντα eco ισως Normal αν εχω πολλες ανηφορες κτλπ. 

Δημοσ.

Ειχε ενα app με ποτηρι κρασιου για την οθονη. Αν το εχυνες σε καθε επιταχυνση - επιβραδυνση, οδηγουσες νευρικα. Εγω ECO δεν βαζω ποτε στο Yaris, μεγαλυτερες καταναλωσεις εβλεπα με αυτο. Normal για καθε μερα - πολη, PWR για εγνατια. Μικτο εχω στα 4,2 με 4,5…

Δημοσ.

Εγω στα 230 χλμ τον προηγουμενο μήνα μηκτα εννοείται εχω 4.5/100 χλμ στο απλο yaris, παρακατω δεν παει με τιποτα αλλα ουτε και προσπαθω, απο 7-8 που καιει το golf μια χαρα ειναι το yaris

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Περιοχη? Απο που προς τα που δηλαδη. Μου φαινεται οκ σχετικα αν τωρα ειστα στα 4 ας πουμε, αν πηγες στα 5 κατι περιεργο παιζει. 

Τότε ήταν τις πρώτες μέρες της αγοράς που είχα όρεξη να το μάθω. Έκανα 200 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη μου και έβαλα σχεδόν 7 λίτρα (κάτι λιγότερο) πράγμα που τότε με είχε εκπλήξει ευχάριστα.

Τρελο νουμερο που δεν μπορω να πετυχω οπως και να πηγαινω. 

Ναι τόσο δεν είχα σε Peugeot 206 του 2005 στο καντράν, βέβαια νομίζω ότι είναι μεικτό αυτό που φαίνεται αν δεν κανω λάθος και πλασματικό γιατί δεν υπολογίζει το ΕV σε αυτό το νούμερο απ ότι καταλαβαίνω, σωστά ;  Βέβαια είναι δεν είναι δεν μου φαίνεται ωραίο. Τωρα ας πούμε ήμουν στα 7Λ/100 και έκανα μια απόσταση σε επαρχιακό δρόμο 15-17 χλμ πήγαινε έλα και είμαι στα 5.3

Οταν φορτιζει την μπαταρια γινεται αυτο. 

Ναι αλλά νομίζω ότι το "παθαίνω" αρκετά συχνά. Δεν ξέρω ..

Λογικο στο ταξιδι. Αντε να δεις 20%. Στην πολη βλεπεις τα 80%+

πάλι καλά σε κάτι που πάει σωστά όλο αυτό 😂

Ταξιδια παντα Normal ισως βαζω Sport αν θελω προσπερασεις κτλπ. Πολη παντα eco ισως Normal αν εχω πολλες ανηφορες κτλπ. 
Roger that αν και το ECO σέρνεται κ η πόλη μου έχει ανηφόρες - κατηφόρες και πιστεύω ότι ίσως είναι "ενεργοβόρο" έτσι 🫡 

1 ώρα πριν, SaFiS είπε

Ειχε ενα app με ποτηρι κρασιου για την οθονη. Αν το εχυνες σε καθε επιταχυνση - επιβραδυνση, οδηγουσες νευρικα. Εγω ECO δεν βαζω ποτε στο Yaris, μεγαλυτερες καταναλωσεις εβλεπα με αυτο. Normal για καθε μερα - πολη, PWR για εγνατια. Μικτο εχω στα 4,2 με 4,5…

Τόσο βλέπεις στο ηλεκτρονικό καντράν ή το υπολογίζεις τόσο βάσει λίτρων που βάζεις ; 

48 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Εγω στα 230 χλμ τον προηγουμενο μήνα μηκτα εννοείται εχω 4.5/100 χλμ στο απλο yaris, παρακατω δεν παει με τιποτα αλλα ουτε και προσπαθω, απο 7-8 που καιει το golf μια χαρα ειναι το yaris

Με 4.5 θα ήμουν χαρούμενος 🙃 🙂 

Αυτό πχ πως υπολογίζεται ;

ότι από τα 3.5Λ/100 κατανάλωση το 76% = 2,66 είναι ηλεκτρική οδήγηση άρα χοντρικά έκαψα 1Λ/100 σε βενζίνη ή το μεταφράζω λάθος ; 

IMG_3031.jpeg

Γιατί στο καντράν και τώρα να το μηδένιζα και να έκανα αυτή τη διαδρομή θα μου έγραφε το 3.5 στα 100 όχι το 1/100 αν το προηγούμενο ήταν ορθό.. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

μη υβριδικο εννοεις οταν λες απλο Yaris? 

Οχι υβριδικό ειναι αλλά το απλο οχι το κρος.

Αυτα τα βλέπω στην εφαρμογή 

Screenshot_2025-05-31-19-03-24-57_3f89809a17d8c33af5fc42ac4dff733f.jpg.d989891fb53b6a935f689f15215ab116.jpg

Στην ουσια δηλαδη απο οτι εχω καταλαβει το κέρδος ειναι ποσα χλμ κανεις μονο με ΕV, αυτο ριχνει την καταναλωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ παιδιά με chr 2.0l  το προηγούμενο όλα τα τελευταία χιλιόμετρα  μόνο πόλη εχω 6,1/100χλμ..

Στο τελευταίο γέμισμα μηδένισα και τώρα είμαι στο 5,9/100χλμ..😀

inbound8941495356637660368.jpg

inbound6535190300932116023.jpg

Επεξ/σία από andreas-d
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Στην ουσια δηλαδη απο οτι εχω καταλαβει το κέρδος ειναι ποσα χλμ κανεις μονο με ΕV, αυτο ριχνει την καταναλωση.

Ναι, ή οταν βοηθαει και η μπαταρια οποτε βλεπεις κατι 5αρια 6αρια ας πουμε στην στιγμιαια καταναλωση. 

Αυτο εχω για μαιο: 

image.jpeg.d4d25ea9062d81e400e568d61465e38f.jpeg

Απριλιος:

image.jpeg.80d64cc653f81383a9dca822f6e73fde.jpeg

Μαρτιος:

image.jpeg.9842e152be4815a80d3e566fd0236fde.jpeg

Φεβρουαριος:

image.jpeg.12eb5d5887652eee260a33bc0250eaef.jpeg

Γεναρη ειχα παλι 5 μεσο ορο. Λογω θερμανσης. Γενικα η συνολικη του αυτοκινητου πριν τα κρυα ηταν 4.6, εφτασε 4,8 τον Μαρτιο και πλεον ειμαι στο 4,7. Αυτο στα ~9000km απο τον Σεπτεμβριο που παρελαβα

• Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, andreas-d said:

Εγώ παιδιά με chr 2.0l  το προηγούμενο όλα τα τελευταία χιλιόμετρα  μόνο πόλη εχω 6,1/100χλμ..

Στο τελευταίο γέμισμα μηδένισα και τώρα είμαι στο 5,9/100χλμ..😀

Έχεις πολύ λίγο χρόνο σε ev mode. Το έχεις στο power και επιταχύνεις απότομα στα φανάρια;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...